Šta je novo?

LG Televizori

LG OLED65G51LW

Trenutno minimalna razlika u ceni od 160€ između zvaničnog prodavca u Srbiji (Dr Tehno) i najjeftinije ponude na KP .

Je l' ova produžena LG garancija od 5 godina pokriva burn-in? Ima li neko od vas da je lično imao iskustva sa tim, pa je reklamirao TV?

Ako ti bude trebalo za resavanje reklamacije za burn in resicu ti :)

Nije jos izasla nova lista od LG-a za produzenu garanciju, ali da imaju novi televizori 5 godina.

Ako ti bude trebalo za resavanje reklamacije za burn in resicu ti :)
Kako rešavaš reklamacije? :)

Meni bi OLED služio isključivo za PC gaming, za sve ostalo što radim na PC-ju tu je 4k IPS monitor. Tako da bi meni odgovarao ili 42" TV ili, još bolje, neki 32" 4k OLED monitor. Mada su monitori još uvek papreno skupi, nema ispod 140k, mada se skoro pojavio onaj Gigabyte MO32U, koji je oko 110k. Ali, sa druge strane monitori dolaze sa 3 godine garancije.

Danas me izlogovalo sa skoro svih aplikacija na LG tv-u.Kako da podesim da se to ne ponovi?

Opet veliki apdejt za c1. Jel i ovi rade kao samsung sa telefonima? Da ga skrljaju što više da bi prešao na noviji?

Lg ima baš dobru istoriju sa ažuriranjima, koliko sam ja ispratio. Jedina mana je što ne pišu changelog, pa se tek merenjima kasnije primete razlike. Iz mog iskustva, na C2 su bili rešili ABL problem pre par godina, popravli ETOF krivu i pomerili DC65 white point na Warm 45, i kroz godine je uniformnost ekrana sve bolja. Takođe sam čitao da su G3 korisnici dobili hdr peak brigtness boost kao na G4 modelu putem ažuriranja, što je baš za svaku pohvalu. Tako da ja lično nikad ne strahujem da ažuriram softver na mom. WebOS na C2 nikad nije bilo najbrži i imam osećaj da nije usporio ni nakon par godina.

Dobra garancija 😅
1000033870.jpg

I kod nas isto (garancija :D).

Koja je razlika izmedju običnog UHD 4k, Nano, QNed i šta znači oznaka evo na nekim modelima?

Zaboravio si da pitaš za najbolji od svih njih - OLED!😄

Razmišljam da uzmem C4 i, kao što to obično biva, što više čitam/gledam to manje znam :/
Kako se vama ovaj TV ponaša u igrama? Vidim svugde da je zamerka da se slika baš zatamni kad je uključen Game Optimizer. Spominje se da je bolje ostaviti već postojeći režim slike i da se samo uključi low latency mode.

Takođe, kakav je za igranje/gledanje u osvetljenoj sobi?

Evo moj sin na raspustu ne ispusta PS5 na LG C1 (ne verujem da je C4 losiji) slika je brutalna, HDR10 ukljucen, TV ne posustaje.

Soba je okrenuta severozapadno, popodne ima dosta sunca ali ne primecujem da je neki problem.

Imam LG nanocell tv i philips tab5309 2.1 soundbar, kad ga zakacim na earc sve radi medjutim zvuk deluje ravan bez bassa kad odem u opcijama zvuka na tv-u u "Digitalni izlaz zvuka" imam 3 parametra; PCM,Auto i Propustanje. Na PCM imam bass i ok zvuk ali se gasi DTS a na auto i propustanje imam ravan zvuk bez bassa. Da li je neko imao slicna iskustva? Ili moze da mi objasni kako da imam i bass i dts zajedno bez gubitka?

Ako imaš sound bar udri passtrough kako bi zvuk u potpunosti procesuirao sound bar. Ako bar nema dts onda nema...može tv da ga procesuira ali onda se vrši konverziija i nije to to.

Neobrađeni signal se prosleđuje na soundbar i onda ga soundbar obradi u skladu sa svojim mogućnostima. Ako nije passtrough onda signal obradi tv pa ga prosledi dalje. Ovo ke naravno krajnje uprošćeno tumačenje. Za više google je tvoj prijatelj.😉...u principu koristi ono gde ti se čini da ti je zvuk najprihvatljiviji tvom uhu.

Poslednja izmena:
koliko vidim u specifikacijama, taj televizor ne podržava DTS. stoga, neće vredeti ni passthrough (propuštanje) ako se pušta materijal sa DTS
ukratko, izbegavaj materijal sa DTS i namesti PCM

Poslednja izmena:
Posto taj Nano LG model ima optical SPDIF, sto jeste passtrough, i sa DTS soundbarom bi trebalo da radi..
posto u tom slucaju TV ne obradjuje audio, samo ga pusta niz optiku, ka SoundBaru?
e sad ne znam da li mu taj SB podrzava DTS uopste...

Poslednja izmena:
Jok, ako tv ne podrzava dts ne moze ni da ga propusti dalje...

Da, skapirah cim mi je @shomiNBGD odgovorio, da je optical SPDIF nebitan, ako TV ne podrzava DTS.
NIsam nikada imao soundbar, nego sam kapirao da je to kao kod PC-a, ako kartica ima optical out, znaci da moze sve.
my bad

Vrh Dno