Šta je novo?

Poslednji odgledani filmovi (2025)

Врнидер је 😁 (Bring Her Back).
Размишљао шта да погледам од "хорора" - ово или последњу последњу екскурзију. Овај, као, боље оцењен филм, па пустих њега. И? Ништа. Можда мало интересантан увод (не интересантан као види види шта чике и тете раде, него вуче на хорор), али остатак за моје укусе млако. Мислим, генерално филм није лош, али можда ја нисам нормалан па мени ово не изгледа као хорор. Можда зато што сам одрастао на Страви у улици Брестова, Петку тринестом и сличним хорор филмова 80-их и 90-их, тако да мени ови нови хорори нису нешто посебно. Очекујем да се испрепадам, није ми битно да ли има крви или не...
У сваком случају - сутра Последња екскурзија: крајње одредиште. Мада, можда буду и Грешници...
Оцена филма - 6/10. Крај су збрзали, очекивало се да се "нешто деси" што су најављивали у филму, али... ћорак
Odgledah ga i rrkao bih kao da nisu imali cohones da odrade do kraja, da predju granicu.

Nije loš vredi baciti oko ali mu fali to nešto malo...

Talk to me mi je za koplje bolji i lepše završen.

Iskreno nemam pojma odakle ova ocena. Cela prica izgleda diskonektovano, imao sam utisak kao da je (los) nastavak necega sto nikada nije snimljeno. Muzika je ok, ali sve ostalo nidje veze. Neki karakteri se pojave, mislis imaju jaku ulogu kasnije a vise ih ne vidis. Ne znas ko je glavni akter a ko sporedni, sve zbrkano, izmesano, u duhu modernih vremena. Raspevani vampiri...

5/10

Грешници - Шта је ово, мајко моја мила? Каквих 7.7/10? И 5/10 је превише. Распевани вампири... Где налазе инструмента? Откуд она ирска музика и играње Носфератуа им (или шта им већ дође обервампир?)?
Као пародија на хорор филмове - може да прође, као хорор не.
Елем... Имам идеју да се код нас направи наставак филма. Радња у Гучи. Обервампир свира трубу са још пар њих, а остали вампири играју коло... Екипа вампира пече ракију и из казана одмах пију... Могу и од крви ових што их потамане.

АЛОЕЕ, Емире, брате... Пајсад сценаријо.... `Вако иде радња.... Оскар у најави и палма и међед и шта има још од награда....

Ima i na slovenackom...

Odgledah Bring Her Back sinoć. Ne znam da li je do filma ili do mojih očekivanja zbog hajpa na internetu, ali očekivao sam maaalo više. U suštini jako je dobar, rekao bih i must watch za ljubitelje horor žanra, uz podsećanje da je horor subjektivan i najbolje je ući bez očekivanja. Dosta toga je jako dobro odrađeno, radnja nije spora, bez retrospekcije i previše objašnjavanja, imamo onoliko informacija koliko i likovi u priči. Gluma je dobra, atmosfera odlična kroz ceo film. Horor aspekti su uznemirujući i odlični, dve scene su brutalne, ali sam imao osećaj kao da su priprema za ono što tek dolazi, međutim to nije bio slučaj. Kraj je dobar ali nije najsjajniji, jednostavno tema koju film obrađuje je več mnogo buta obrađivana pogotovo u horor žanru, i ova priča je dobra ali nije najbolja. Po završetku je lična ocena bila 7/10, sad kad su se malo slegli utisci je porasla na 8/10 i sigurno ću odgledati još jednom posle nekog vremena.

Ovo je takav dragulj jugoslovenske (tj srpske) kinematografije,da se uvek odusevim kad ga gledam....kao dete sam ga se plasio,sada su mi mnogi momemti i dijalozi u filmu komicni....ali sve u svemu odlican film.....postoji remasterizovana verzija u 1080p rezoluciji

Odgledah danas posle dugo dugo vremena dva Dragojevićeva filma: Lepa sela, lepo gore i Rane, praktično jedan za drugim.
Ne znam za vas, ali ja sam se samo u bioskopu kad sam ih gledao po prvi put, iskreno smejao, svako naredno gledanje ostavilo je gorak ukus u ustima, valjda zato što sam oba filma doživeo i preživeo u svom životu.
Kako god, filmovi su po meni maestralno odrađeni.

Što kažeš, oba perioda sam preživeo ali onaj period i okruženje u kom se dešavala radnja Rana bliže i direktnije pa stoga nikad nisam mogao da svarim taj film jer mi je svakim delićem bio odvratan.

Slažem se da je film Rane težak da se svari, pogotovo za nas koji smo imali “sreće” da živimo film.
Meni je jedan “klijent”, u mojoj borbi za preživljavanje ‘93., kada sam švercovao, bio krimos sa Vračara, pljunuti Švaba iz filma. I danas kad se setim muka mi je što sam “morao” da mu idem na noge sa robom, ali iz razloga višeg cilja - donošenje maraka u kuću od kojih se kupovala hrana, išao sam, gutao ponos i slušao kojekakve gluposti pride zbog 50 DM zarade, što je tad bilo bogatstvo.
Kako god, film je dobar, ali oslikava jedno turobno vreme, koje su mnogi od nas imali “sreće” da dožive i prežive, a vi mlađi fala dragom Bogu, to niste.

Kad neko pomene 90-e osećam se kao svoj ćale kad mi je prepričavao e sine kad smo mi 70ih išli u Italiju...

28 Years Later teško đubre.

Trebalo je da znam šta me čeka kad me je poveo brat koji gleda TWD i sličan otpad, ali avaj.

^Flow = 10/10!

Sela i Rane ce ostati urezani (bar meni licno) kao najbolji filmovi ikada napisani/rezirani na ovim prostorima, pa i sire.
Jedan je pre, a jedan post. I gledajuci iz ovog ugla, sve snimano pre, za vreme, i post Sela... je obican domaci rts sitcom.
A Rane lozhanu zivimo i dalje, iako je proslo vise od 2.5 decenije?

Poslednja izmena:
O da, i nema izgleda kraja eri/filmu.
Oba filma koja si naveo je rezirao Srdjan Dragojevic na svom vrhuncu kreativnosti, koji je kasnije kvalitetom draasticno opao kao i gomila drugih.

Rane sam mozda jednom gledao ceo, prosto ne mogu da gledam, jeste sam bio klinac kada se desavale 90te, ziveo na selu i nisam osetio nemku jer smo uvek imali sta da jedemo.
Sela su remek delo, njega sam gledao i gledao, medjutim od kada su otisli Manda i Bata, nisam odgledao, pricasmo sa zenom da ga gledamo, ali smo imali knedlu u grlu oboje nakon odlaska Mande. Mozda nekada i sednemo da gledamo od pocetka ko zna
Jel sela remasterizovana ili nisu?

Mislim da ne posto je onaj projekat restauracije nasih klasika obuhvatio 10 filma snimljena do 1993. god.
Ali sela izgledaju sasvim pristojno cak i one verzije na yt. Nema potrebe sad za nekom ne znam kakvom ostrinom, za kojom su vapili maratonci recimo i ko to tamo peva.

Rane bi svi trebali da gledaju. Da, ona dva klinca su itirantna za medalju "rodjaci" ali ako ni zbog cega drugog, onda zbog provala i stanja svesti raje u tim vremenima.
Miki Manojlovic se posebno istice.

Ja realno Rane nisam mogao da odgledam nijednom i to je poslednji film koji bih u ovom momentu pogledao. Nekako mi ne leži za tematika pa čak i da nisam proživeo to vreme gde su kriminalci glorifikovani i uzdizani na pijedestal a masa klinaca se ložila da bude baš takva jer "oni imaju sve i žive život a ne kao tata koji radi pošteno i preživljava krpeći kraj s krajem".

Mislim da ne posto je onaj projekat restauracije nasih klasika obuhvatio 10 filma snimljena do 1993. god.
Ali sela izgledaju sasvim pristojno cak i one verzije na yt. Nema potrebe sad za nekom ne znam kakvom ostrinom, za kojom su vapili maratonci recimo i ko to tamo peva.

Rane bi svi trebali da gledaju. Da, ona dva klinca su itirantna za medalju "rodjaci" ali ako ni zbog cega drugog, onda zbog provala i stanja svesti raje u tim vremenima.
Miki Manojlovic se posebno istice.
Krenuli su sa 10 sad je to preko 30, 40... filmova. Mislim da imaju mnogo mazerijala za restauraciju pre nego Rane dodju na red.

P.S. 43 su odradili

ВИП Кинотека — Википедија https://share.google/au8nsqqbMIImKf2Dr

Sad gledam spisak tih 100 filmova i Rane su na njemu tako da će i njih raditi kad tad.

Nazad
Vrh Dno