Šta je novo?

Poslednji odgledani filmovi (2025)

Nek mu je laka crna zemlja što se kaže, ali brt ako si rastao uz ovog lika i ako su ti njegove serije omiljene to je baš šteta, mogao si i bolje da prođeš. 😆
Nije baš da sam rastao, daleko sam ja od klinca.
Rastao sam bukvalno uz Arnolda Švarcenegera, mornar Popaja.
Sećam se serije Čari kao osnovac sam gledao. Stvarno bila popularna serija... Baltazar.
A sad kad se vratim u rano detinjstvo beli zmaj Falkor iz Beskrajne Priče je zaslužan za moju ljubav prema fantastici.
Nip /Tuck će mi uvek biti jedna od najdražih serija jer savršeno opisuje koliko smo bedna bića koja gledaju samo fizički izgled u 99% slučajeva. Sjajna serija koja je mnogo dublja nego što se na prvu čini.
Da ne ulazimo u off, neka je laka crna zemlja Julianu.

Ma šalim se malo, kako si ga opisao ispade neki ozbiljan glumac, a realno imao par zapaženih uloga u B serijama. Ali šteta da čovek tako ode, relativno mlad.

???

Samo što ga nisam uopšte bilo kako opisao, čak ga lično uopšte nisam ni spominjao...

U stvari, niko ga nije opisivao ni kao dobrog ni kao lošeg glumca, u stvari jedino što je i njemu rečeno je ono što je @fain2daniel rekao "Ode još jedan ...56 godina".

Heads Of State (2025)
3/10
Aposlutna preporuka za izbegavanje osim ako imate zeludac za amere, borce za demokratiju preko NATO itd itd. Sta je trebalo Idrisu Elbi da glumi u ovakvom filmu zaista ne znam.

Ballerina 7/10
I više od očekivanog, akcije za izvoz, odlične scene borbi u stilu Baba Jage

"Bring Her Back"
Sasvim solidan horor. Not great not terrible.
Gluma je fenomenalna.
6/10

Odgledah do kraja.
Ima par scena koje su, po meni koji sam gledao svaki horor sto postoji, krajnje uznemirujuce,
Dobro, pa sam punjene paprike jeo tek posle gledanja filma.
Na jednu scenu mi se zeludac skupio kao vakumirana lopta, sto nisam nikad doziveo gledajuci neki film.

Odgledah do kraja.
Ima par scena koje su, po meni koji sam gledao svaki horor sto postoji, krajnje uznemirujuce,
Na jednu scenu mi se zeludac skupio kao vakumirana lopta, sto nisam nikad doziveo gledajuci neki film.
Gledam horore od malena bukvalno.
Samo jedan horor film me je uznemirio - Martyrs.

Auhh jeste, ali 2008. je pa se ne secam ni frtalja filma.
Znaci reprizu na prazan stomak da udarim!

Odgledah do kraja.
E hvala ja sam ga prestao gledati kada je
Mali krenuo da bunca nesto i beonjace su mu pocrvenele, nemam ja zivce za to okultno a ni stomak za daleko blaze horore
i znaci da nisam pogresio :D

Ima jedna scena posle toga, daleko potresnija.. ne mogu ni u spojler da stavljam, ko je gledao skapirace.

Ma ništa specijalno film Bring Her Back.
Nije toliko ni gadan.
Hereditary će u mojim očima još dugo, dugo biti najbolji horor poslednjih godina.

Hereditary je jedno lestvicu-dve iznad svih horora koje sam gledao ikada.
numero uno!
Jer film u sustini i nije klasican horor, nego odlicna porodicna drama.
Bez kapi krvi, i bez naglih strecalica.. kada sam napisao bez kapi krvi, stojim iza toga.

Ima jako malo i neznatno, ali ne u sluzbi horora, ili slicno.
Vise krvi ima u baletu, ali je isto tako nevidljivo i samim tim ne utice na radnju.

Zanimljivo da mi je Black Swan drugi "horor" po redu... iako film sam po sebi nije horor per se... ali da ne davim.
Osecaj jeze kod oba je nenadmasan. Treci The Shining... ili mozda prvi, nebitno

Poslednja izmena:
Odgledao konačno Sinners, ima ga na (HBO)MAX, i prilično sam zadovoljan. Po glavi mi se mota detaljan rivju ali me mrzi da kuckam na telefonu, pa ću samo napisati da i pored dosta problema i nekonzistentnosti, ovo je ipak film koji ima početak, sredinu i kraj, solidan tempo, isto tako solidnu glumu i likove. Horor je korektan, a posebno raduju praktični efekti koje sam skoro i zaboravio da postoje danas. Jaka trojka (3+/5).

Bring Her Back

Tjah... Sa tehničke strane i neki celokupni utisak, a pošto je reč o hororu sasvim solidan primerak.
Ali kakav mi je to film ako od početka do kraja prosto ne znaš šta se dešava. Razumem da savremeni reditelji, a ovaj dvojac stoji iza jednog (meni očajnog) Talk to Me teže novim pristupima da bi izbegli standardnu naraciju s početkom, sredinom i krajem, koje se i sam gnušam. Ali osim jezivih slika, scena, sama logika zapleta da kontinuirano teče kroz film (pa i u hororu, što da ne), današnjim mlađim rediteljima nije prioritet.
Sasvim je jasna poruka i ponašanje Laure, ali zaobiđite nas sa ritualima i simbolikama. Moram napomenuti da mi je film imao nekoliko dobrih scena od koje dve nisu čak ni eksplicitne.

Sinoć odgledao Final Destination Bloodlines nije loš uopše, glumačka ekipa osrednja a casting njene porodice kriminalan u rasnom smislu...otac azijat majka belkinja a njih dvoje brat i sestra kao čileanac i meksikanka.

Ali kakva tripčina na kraju filma moj klinac ulazi sa Lego prospektom a bukvalno poslednja finalna scena filma na TV. Kažem sačelaj nemoj da gledaš ovo. Film se završi i da mi prospekt presavijen na poslednju stranicu i kaže hoćemo da idemo jednom u legoland. Reko nema šanse a on onako zbunjen 🤣🤣🤣. Obožavam kad se ovakve gluposti dese.

Prilozi

• 20250708_133859.jpg
    20250708_133859.jpg
    392.8 KB · Pregleda: 80

Sinoć odgledao Final Destination Bloodlines nije loš uopše, glumačka ekipa osrednja a casting njene porodice kriminalan u rasnom smislu...otac azijat majka belkinja a njih dvoje brat i sestra kao čileanac i meksikanka.

Ali kakva tripčina na kraju filma moj klinac ulazi sa Lego prospektom a bukvalno poslednja finalna scena filma na TV. Kažem sačelaj nemoj da gledaš ovo. Film se završi i da mi prospekt presavijen na poslednju stranicu i kaže hoćemo da idemo jednom u legoland. Reko nema šanse a on onako zbunjen 🤣🤣🤣. Obožavam kad se ovakve gluposti dese.
Zbog ovakvih stvari mi je glupo što više nema mogućnosti reakcija, umesto da bacim smeška moram ceo komentar.
Dobar Bloodlines, toliko da uopšte nisam obraćao pažnju na casting.

Slažem se totalno nebitno za ovakav film ali je tonjedna od stvari na koje odmah obratim pažnju.

Zbog ovakvih stvari mi je glupo što više nema mogućnosti reakcija, umesto da bacim smeška moram ceo komentar.
Dobar Bloodlines, toliko da uopšte nisam obraćao pažnju na casting.
Samo cisto da spomenemo da se ovde ne radi o hororu vec o crnoj komediji.Podseca me cak na Mrak filmove.Nekako je sve apsurdno od spojenih likova do krvavih scena koje izgledaju kao parodija na sve prethodne delove.Ovo je cista satira(ocigledno zanr satire mnogo vole ameri danas-ja bas i ne,zato sto je sve preterano i abnormalno).Ocena 4/10.

Врнидер је 😁 (Bring Her Back).
Размишљао шта да погледам од "хорора" - ово или последњу последњу екскурзију. Овај, као, боље оцењен филм, па пустих њега. И? Ништа. Можда мало интересантан увод (не интересантан као види види шта чике и тете раде, него вуче на хорор), али остатак за моје укусе млако. Мислим, генерално филм није лош, али можда ја нисам нормалан па мени ово не изгледа као хорор. Можда зато што сам одрастао на Страви у улици Брестова, Петку тринестом и сличним хорор филмова 80-их и 90-их, тако да мени ови нови хорори нису нешто посебно. Очекујем да се испрепадам, није ми битно да ли има крви или не...
У сваком случају - сутра Последња екскурзија: крајње одредиште. Мада, можда буду и Грешници...
Оцена филма - 6/10. Крај су збрзали, очекивало се да се "нешто деси" што су најављивали у филму, али... ћорак

Možda glupo pitanje ali ajde da pitam.
Nešto mi na pamet pali Hičkokovi filmovi. Jel ima negde da se skine hičkok aa prevodom? Sve bi skinuo

Evo ovako na brzaka setih se da sam video na Apolonu, e sad nisam siguran kakav je prevod, ima ga ali kvalitet mi nije poznat

Screenshot 2025-07-08 at 22-49-11 iris ‣ Video klub ‣ APOLLON - PRVA TRI MESECA BESPLATNO ‣ FI...png

Pre par godina sam odgledao Psycho i The Birds i ova dva filma su baš ostarila ne baš najbolje, ne znam da li je to situacija i sa ostalim Hičkokovim filmovima.

Evo ovako na brzaka setih se da sam video na Apolonu, e sad nisam siguran kakav je prevod, ima ga ali kvalitet mi nije poznat

Pogledajte prilog 498575
Koliko beše izadje Apolon mesečno? Ima tu solidnih filmova

Pogledajte prilog 498575
Koliko beše izadje Apolon mesečno? Ima tu solidnih filmova

Zamislite Refnov Drive ali Kazahstan, ZIL 130 cisterna, pandur ubica tlacitelj, mentalno zaostala prostitutka i ide synthwave.
Ima tu fora iz Mad Max, Yojimbo, spageti vesterna...generalno nije lose. Pogotovo taj antihero + damsel in distress koji do sad nisam video :ROFLMAO:

Superman 2025.

Ne znam šta bih napisao, čudno i drugačije, samo još uvek ne znam da li je to dobro ili loše ali svakako nije wow, nekako meh...

Vrh Dno