Šta je novo?

Skoro savršeno kućište....

Konačno nešto interesantno da ponude.

Blesavo...

Ali izgleda dobro...

nr200p v3

Kuciste je, Mala Gajbica V2 Storm green.
🤣

Prilozi

• Tecnologia 😂😂👉🏻 Siga nosso perfil para mais conteúdos como esse. ...#pcgamer #computador #setu...mp4
    1.9 MB

Svako kopira svakog, pa i Coolermaster kopira Corsair, a uskoro će i ostali da ovo kopiraju...

I Corsair je iskopirao nekog, realno.
Ne znam što se ljudi mršte na "prepisivanje" u industriji kućišta, em je sasvim normalno jer ne možeš mnogo toga novog da izmišljaš sa metalnom kutijom u koju se pakuju komponente, em se stalno dešava...

Imao je Coolermaster svoja "modularna" kućišta ranije. I ja sam imao MasterCase Maker 5 kojem su se menjali delovi, ali za jedini deo koji je mogao da se pokvari nisu imali rezervu. Mislim tu na "modul" sa power tasterom, USBovima i RGBom.

Ali ovo je bukvalno "maznut" Corsair sistem sa ovim "rupičastim šinama" koje je Corsair 4000D počeo da gura kao "modularnost".
Istina, poslednja "revolucija" je bio Lian Li 011 sa "dual chamber" šemom i ventilatorima koji se postavljaju sa strane i na dnu, a ne samo napred/pozadi/gore.

Mislim da je Thermaltake davno imao par tih modularnih kućišta...

Daleko je od savrsenog. Samo je gornji deo na magnet, ostalo sve na sitne srafove i paneli moraju odredjenim redom da se skidaju i vracaju. Ludilo. Prednji panel je zanitovan - nema skidanja sem busilicom :) . Ni na jednom kucistu nisam imao toliko backtrackinga kao na ovom. Kroz prednji panel se vide svi kablovi od kucista (usb-c, usb3.0, front I/0, audio, jos kad nakacis 2x8 za grafu...). Ko je uredniji bosce mu oci. Sa prednje strane, na useku gde se skida gornji panel viri jedna lepa srebrna pop nitna. Zasto taj usek nije pozadi, to je misterija. Displej je zgodna stvar. Mogu da se biraju CPU, GPU ili (smart)PSU parametri. Mada previse svetao za moj ukus, mogli su to da smire malo nekim filterom jer se rasipa belo svetlo oko brojki. Logotip stalno svetli, cak i kada je racunar ugasen. Dobro je provetreno i mali je footprint sto mu je velika prednost. Uzeli su ch260, okrenuli ga na dupe, ali bez ikakvih dodatnih finesa, prepravki dizajna i mozganja zbog promenjene orijentacije kucista. Nije za neiskusne, ima macevanja i frustracija sa njim. Bar sam ja imao.

Poslednja izmena:

Iskreno, prvo ASUS kućište koje mi se svidelo i koje bih preferirao za neki SFF bild.

Pored, naravno, Lian Li/Dan Case rešenja. :)

Koji crni SFF, onoliko kućište...
A nešto mi ne deluje da je taj prorez dovoljan, mada je zanimljiv setup sa negativnim pritiskom gde svi ventovi izbacuju vazduh. Još da su ovi propisno testirali temperature umesto da se igraju marketinga...

Kad sam ga vidio rekoh to je to, prvo kućište akvarijumskog tipa da bih ga probao ali čim vidjeh da prima grafike do 420mm znao sam da nema tu ni govora o sff, pa kućište je skoro identičnih gabarita kao NZXT H5 Flow koje je ATX.

nekome sve preko 10 :D

NEW

Kad sam ga vidio rekoh to je to, prvo kućište akvarijumskog tipa da bih ga probao ali čim vidjeh da prima grafike do 420mm znao sam da nema tu ni govora o sff, pa kućište je skoro identičnih gabarita kao NZXT H5 Flow koje je ATX.
Sad, ne mogu preko videa da ocenim koliko je veliko, niti šta ko smatra šta su SFF kućišta, ali za nekoga ko je uvek preferirao "skoro pa big tower" velika kućišta, ovo Asusovo čim ne može da primi ATX matične, za mene je to SFF kućište, a "litraža" je čisto subjektivna stvar.

Nazad
Vrh Dno