Poštovani,
obraćam Vam se u vezi sa tastaturom Dark Project Terra Nova (ANSI), naručenoj preko Computerland sajta 13.05.2025. (ID porudžbine: 30770), a račun je izdat 14.05.2025.
Tastatura je nova, nije fizički oštećena, uredno je čuvana i korišćena pažljivo.
Nakon što sam prethodne večeri ugasio računar, tastatura je bežično bila povezana sa ačunarom i automatski se ugasila, što mi je bilo neobično jer inače ostaje aktivna u režimu traženja signala nakon čega se sama ugasi, ali prilikom pritiska na bilo koje dugme, u 2.4Ghz ili Bluetooth režimu, tastatura opet otpočinje ciklus traženja signala – što sad nije bio slučaj tj. tastatura nije reagovala na pritisak dugmeta. Pomislio sam da je možda dobila signal da je računar ugašen te se i ona sama ugasila. Sutradan (15.06.2025.), prilikom paljenja računara, više nije mogla da se uključi ni u jednom režimu – žičnom, bežičnom 2.4 Ghz ili Bluetooth-u.
Pokušao sam sledeće, ali bez uspeha:
- Priključivanje tastature na više računara i laptopova,
- Kombinaciju za resetovanje (FN+Del i slične)
- Vađenje i ponovno priključivanje 2.4 Ghz dongla kao i kabla za žični režim,
- Koristio sam različite USB portove, 2.0 i 3.0 verzije.
Računar u nekim slučajevima detektuje da je nešto priključeno, ali tastatura se ne pojavljuje kao HID uređaj u Device Manager-u niti funkcioniše na bilo koji način. Takođe 2.4 Ghz USB adapter nije više detektovan kao uređaj.
S obzirom da je reč o novom proizvodu, kupljenom pre manje od 6 meseci, u skladu sa Zakonom o zaštiti potrošača Republike Srbije, imam pravo na raskid ugovora i povraćaj novca, a izjavljujem da ne prihvatam popravku uređaja tj. servisiranje. Tastatura je očigledno nesaobrazna, jer je prestala da funkcioniše u roku od mesec dana, a korišćena je nešto manje od 15 dana 3-4 sata dnevno i bez fizičkog je oštećenja.
Šaljem Vam original fiskalni račun za kupljenu tastaturu.
S poštovanjem
Aleksa Lučić