Šta je novo?

LG Televizori

Nisam siguran da za te pare može da se nađe G5 u varijanti od 65". Većinom se kreću cene od 2200€ pa na gore na KP.

Sa koje daljine gledate taj LG OLED77G5?
Dnevna soba mi je širine 4 metra i dužine 4,6 metara...Zid gde ide TV je okrenut ka jugu, sa desne strane je prozor ka zapadu gde nikad neće pasti direktno svetlo na tv, a sa leve je prolaz i takođe nema direktnog svetla ka ekranu, sve u svemu prilično je tamna soba, čak i u sred dana. Dok dođe trosed ispred TV-a, daljina gledanja je oko 3,8-4m... Pitanje je da li je bolje uzeti g5 65" ili c4 77", i da li mi uopšte treba OLED za gledanje EONA ili IRISA, sa priključenim kompom za stremio/redux ili gomilu 1080p filmova...
Budžet mi je ~2000e
Može savet i u p.m. da ne spamujemo temu
Soba mi je slična, samo je svetla. 65" sa 3.7m bez problema. Imam utisak da može i 85". Mislim da je za HD dijagonala x2, za 4K i manje. Redux 4K samo OLED ako novac nije problem. Na irisu najviše gledam sport i ok je. Kablovska izgleda isto kao i na bilo kom drugom tv-u, možda malo bolje.

Soba mi je slična, samo je svetla. 65" sa 3.7m bez problema. Imam utisak da može i 85". Mislim da je za HD dijagonala x2, za 4K i manje. Redux 4K samo OLED ako novac nije problem. Na irisu najviše gledam sport i ok je. Kablovska izgleda isto kao i na bilo kom drugom tv-u, možda malo bolje.
Poznavajući moju ženu koja uglavnom gleda tv kanale ako uzmem bilo šta veće od 65" biće joj zrnasto i onda će biti da smo bacili pare (budžet je za nju plafon 1500e, za mene može i preko 2k, ako procenim da vredi...)
Opet, poznavajući sebe, i 75" bi mi bilo malo, moje mišljenje je da je veći uvek bolji, ma koliko mali bio dobar tehničar :)
Pada mi na pamet neki veliki miniled/qled ali oled mi je životna želja

Samo OLED druze,ništa drugo.Ja progledao od kako sam ga uzeo pre mesec dana.

Poznavajući moju ženu koja uglavnom gleda tv kanale ako uzmem bilo šta veće od 65" biće joj zrnasto i onda će biti da smo bacili pare (budžet je za nju plafon 1500e, za mene može i preko 2k, ako procenim da vredi...)
Opet, poznavajući sebe, i 75" bi mi bilo malo, moje mišljenje je da je veći uvek bolji, ma koliko mali bio dobar tehničar :)
Pada mi na pamet neki veliki miniled/qled ali oled mi je životna želja
77" na tu razdaljinu. I da ti je svetla soba g5 ubija svejedno.

Razlika izmedju serije 4 i serije 5 verovatno ne moze da se primeti, a razlika izmedju 65 i 77inca je itekako primetna :)

Garancija ispred svega toga :D

Ja sam stari tv 55" zamenio sa c3 65" smatrajući da je dovoljan skok na udaljenost 3,5-3,8m. Posle 10 minuta sam ukapirao da bi 77 lagano legao ,jedino je bio previše za budžet.
Po mom mišljenjuj, C4 77 bez razmišljanja pre nego g5 65.

Obavezno veći TV, odnosno 77". E sad, ove godine su baš unapredili panele za razliku od prethodnih godina i nije mala razlika kao što je bilo između G3 i G4 modela, tako da bih ja uzeo u razmatranje C4 kao poslednju budžet opciju. Ako je najnoviji najbolji i najskuplji 77G5 van budžeta, opcija ispod ti je prošlogodišnji 77G4 ili 77C5, gde G4 ima prednost jer je malo svetliji i ima bolje uglove gledanja. Sledeća opcija ispod bi bio najnoviji MiniLED sa WHVA panelom TCL 75C8K (1 oglas na KP za sad). I na kraju, poslednja opcija ispod je 77C4.

nije tema šta kupiti i nije za poređenje sa drugim markama

pozz vidim da je ogromna razlika u cenama u domacim prodavnicama i na kp za lg c seriju televizora, i ja gledam sta i gde da uzmem.. U planu mi je c4 ili 42" ili 48" treba mi za sony 5, jel imate nekog prodavca na kp koji je dobar da preporucite?

hvala za info, proverio sam i na kp, malopre mi odgovorio covek
750€ 48"
700€ 42"

Mislim da nemas sta da razmisljas, posto je na Ananasu 100k (a na to mozes da primenis onaj vaucer od 5 000 din -> pogledaj Ananas temu za vise detalja) izadje te samo nekih 5 000 din vise u odnosu na cene iz Madjarske (gde na tih 750e mozda salju kurirskom sluzbom pa i tu platis jos koju hiljadu) i nema sta da brines koji je prodavac pouzdan zbog garancije itd.

+1, za tako malu razliku se ne isplati ici na KP.

Bukvalno,ja sam uzeo preko Ananasa.Plus imaš 5 godina garancije do kraja juna.

Poslednja izmena:
Ali bolje pogledajte preko KP iz Hu - koliko vidi trenutne cene C4, 48" 740e, 55" je oko 900e, i 65" 1150-1200. I da crkne van garancije posle 4 godine (a nece), vise se isplati :).

55" je bestbuy uglavnom.

Poslednja izmena:
Sve je to super, samo gledam sad 42" 122000din a ovaj 48" 99990 kako je to moguce, dal je sve u redu sa ovim od 48" 41% popust, da nije outlet?

Spark/Ananas kao prodavac nema nikakav izlozbeni salon, tako da je nemoguce da je koriscen..

Sve je to super, samo gledam sad 42" 122000din a ovaj 48" 99990 kako je to moguce, dal je sve u redu sa ovim od 48" 41% popust, da nije outlet?
Do sada kupljena 4 televizora preko ananasa i svi su bili fabrički zapakovani.Ako nađeš neku zamerku imaš po zakonu pravo da vratiš tv bez objašnjenja u roku od 14 dana.

Nazad
Vrh Dno