Šta je novo?

Platne kartice za Online internet placanje (FAQ u prvom postu)

Da li neko zna da rastumači šta je pisac hteo da kaže sledećom rečenicom:
"Uploading funds to a Client Current Account by Client's payment card"
1) uplata umesto na račun na broj kartice (bilo od samog sebe bilo trećeg lica)?
2) povlačenje npr. sa PPal-a na karticu?
3) nešto treće?
(slika u attachment-u)

Prilozi

• Pricing.jpg
    Pricing.jpg
    76 KB · Pregleda: 29
@Belgrade. TopUp tvojom platnom karticom na Bilderlings balance. Ako bi uplata pristigla kroz SEPA ili internim prenosom, onda je besplatno.

A spuštanje s PayPala na povezanu Bilder virtuelnu karticu? Isto će da rebnu 3% ?

A spuštanje s PayPala na povezanu Bilder virtuelnu karticu? Isto će da rebnu 3% ?
Kako je bilo kada si prebacio Paysendom? Tu se nameće i drugo pitanje, kako ćeš na Master da povlačiš ako je srpski nalog, a PayPal uslovljava samo RSD.

Kako je bilo kada si prebacio Paysendom?
Konvertovali su u USD, usput uzeli 3%.
Sad dilema je po kom osnovu su uzeli 3% - Iz pricelist-a može biti ova njihova nemušta formulacija "Uploading funds to a Client Current Account by Client's payment card", a može biti i stavka "Commission fee for conversion (in case virtual card account has another currency than transaction currency)" pošto sam zbog Paysend-ovih TOS u kombinciji RS>UK bio prinuđen da izaberem EUR kao valutu (nije mogao direktno USD). Uzeli su 3% samo jednom tako da je samo jedna od ove 2 mogućnosti (neznam koja).
Tu se nameće i drugo pitanje, kako ćeš na Master da povlačiš ako je srpski nalog, a PayPal uslovljava samo RSD.
Znači postoji nemogućnost uopšte povlačenja na Bilder MC za rezidente RS? Nemislim na prijem u srpskoj banci pošto to i nije uošte ideja nego samo povlačenje sa PPal-a na karticu radi daljeg korišćenja iste u inostranim transakcijama?

Znači postoji nemogućnost uopšte povlačenja na Bilder MC za rezidente RS? Nemislim na prijem u srpskoj banci pošto to i nije uošte ideja nego samo povlačenje sa PPal-a na karticu radi daljeg korišćenja iste u inostranim transakcijama?
Opet bi ti Bilder te RSD po njihovom kursu od valjda oko 90 i nešto menjao u USD što je već u startu katastrofalno. Mene više muči kako oni tretiraju uplate van SEPA (SWIFT i ACH ako uopšte može), tj. da li bi onda odrapili jaču tarifu od 60€ pa naviše za takav transfer.

Ali čekaj ja sam na Paypal-u podesio USD kao glavnu valutu, Bilder virtuelna MC je takođe dolarski denominirana.
Siguran si da bi RSD tu uopšte bio korišćen i da bi tu uopšte bilo konverzije?
(dobro je znati unapred ako sam u zabludi)

Ali čekaj ja sam na Paypal-u podesio USD kao glavnu valutu, Bilder virtuelna MC je takođe dolarski denominirana.
Siguran si da bi RSD tu uopšte bio korišćen i da bi tu uopšte bilo konverzije?
(dobro je znati unapred ako sam u zabludi)
Mislim da je denominacija vezana za zemlju naloga, ali ako PayPal dopušta withdraw na inostranu karticu u drugoj valuti, onda ispada da sistem gleda BIN. Visa nema tih ograničenja na srpskim nalozima i u tom smislu nisam povezivao Master iz tog razloga.

Znači na Visu provereno nema problema sa w/draw-om u stranoj valuti, postoji sumnja da isto ne važi za Mastercard, MOLIM NEKOGA za potvrdu ili demant ove sumnje na osnovu svog iskustva PRE NEGO što uopšte povežem Bilder MC na PPal bilo bi poželjno, HVALA!

Da bi proverio moramo da pustimo transfer (pa ako ne uspe, ne moze).. to kosta

Da bi proverio moramo da pustimo transfer (pa ako ne uspe, ne moze).. to kosta
Ma nisam ni mislio da neko isproba sad zbog mene da bi došao do informacije, nego ako neko inače zna od ranije. Sigurno na forumu imamo još nekoga sa nerezidentonom dolarskom karticom ko je bolje informisan od nas koji ne znamo :)

Da li Viza Internet of Poštanske (devizna) prolazi na Binance?
Probao sam oba puta i neće, Virtuon radi uredno.

Skoro sam isplatio ama baš sve. Stanje je sada na nuli. Ja sam morao da uplatim 25€ po starom, ti si uplatio samo 20, tako da, sve je rečeno.

Oduzeće ti se danas, sutra od stanja za izradu plastike i godišnje održavanje. Meni je stigla za tačno 10 dana, ali neki javljaju da se čeka dve nedelje i duže.
Razumeo sam da je se depozit od 20Eur može koristiti, ali prema plaćanjima nije tako.

Zadužio mi je sve do 20Eur depozita, tako da ispade da je 20EUR na Viza kartici mrtav depozit što i odgovara sajtu
Константни полог на наменском рачуну износи 2.000,00 динара или 20 EUR.

Jesam li loše razumeo ili je moguće nulirati saldo (nekad je i Virtuon imala ovo ograničenje pa su skinuli)?​

Razumeo sam da je se depozit od 20Eur može koristiti, ali prema plaćanjima nije tako.

Zadužio mi je sve do 20Eur depozita, tako da ispade da je 20EUR na Viza kartici mrtav depozit što i odgovara sajtu
Константни полог на наменском рачуну износи 2.000,00 динара или 20 EUR.

Jesam li loše razumeo ili je moguće nulirati saldo (nekad je i Virtuon imala ovo ograničenje pa su skinuli)?​
Onda ispada da su omogućili samo podizanje i razmenu tog depozita, ali nije isključivo ako su kod plaćanja ipak uprogramirali da 20€ bude nulto stanje. Računao sam isto kao za Virtuon, jer nije imalo logike da se desi ta situacija, ali ispostavlja se kao moguće.

Onda ispada da su omogućili samo podizanje i razmenu tog depozita, ali nije isključivo ako su kod plaćanja ipak uprogramirali da 20€ bude nulto stanje. Računao sam isto kao za Virtuon, jer nije imalo logike da se desi ta situacija, ali ispostavlja se kao moguće.
Tako je. Nemoguće je potrošiti ispod 20Eur online preko Viza Internet devizne od Poštanske. Raspoloživi balans se računa preko 20Eur.
Napomenjem da je ovo iskustvo samo za online plaćanje (ali verujem da je i na POS terminalima u inostranstvu).
Siguran sam da ima još korisnika koji ovo mogu da potvrde.

• Like
Reagovanja: uji
Kad dobiješ karticu onda skidaju 100+150din.

Potvrđujem. 27.05. maja sam podneo zahtev. Nisam ni ugovor nikakav dobio, samo plastificiranu karticu vlasnika deviznog računa. Ugovor dobijam kad dođem po karticu. Što znači da ako nikad ne odem po karticu neće ni biti naplaćeno. :cool:

Visa internet devizna u Poštanskoj: uručenje 100+150 godišnje na 4 godine i 20€ depozit.

Sada je na 3 godine.

• Like
Reagovanja: uji
Ugovor potpisuješ kada odeš po karticu a ne verujem da ništa ne skidaju sa računa ako ne odeš, verujem da se naplaćuje izrada kartice jer si prihvatio tu obavezu podnošenjem zahteva za karticu.
Na računu može da se ode ispod famoznih 20e samo kad zafali za održavanje računa (150din. godišnje) odnosno skidaju samo kad naplaćuju svoje usluge.

Kakvo vam je iskustvo kada se izvršava test plaćanje za povezivanje kartice na neku aplikaciju/sajt itd? Obično se rezerviše određeni sitan iznos i stornira posle par sekundi. Prekjuče mi se desilo na dva različita sajta, sa dve različite kartice dve različite banke, da je rezervisano po 1 EUR, ali nije stornirano, tj. stoji i dalje kao rezervisano. Prvi put da sam primetio ovakvu situaciju.

To u suštini zavisi od trgovca, banke, kartice. Nije možda relevatno za tvoj slučaj, a nije ni toliko sveže, ali lično imam zanimljvo iskustvo sa Drive.Go. Kada sam povezivao MasterCard, refundacija je bila instant. Kada sam povezivao Dinu, refundacije u suštini nije ni bilo, već je prosto rezervacija istekla 30 dana kasnije. Pošto su banka i trgovac isti, cenim da je u mojoj priči tip kartice presudio.

U mom slućčaju je jedna Visa, druga Master. Master je evo refundiran u međuvremenu, Visa još čeka. Ono što je specifično je da kad se radi rezervacija i storno odmah, transakcija nestane u aplikaciji, tj. više nije vidljiva, dok je u ovom slučaju sad proknjižena i onda je proknjižen povraćaj. Moguće da iz nekog razloga momentalni storno nakon transakcije ponekad ne prođe, te onda kod knjiženja se vidi povraćaj pa se i on proknjiži.

Ja sam jedno vreme imao baš Dinu povezanu na Drive.Go. Ne sećam se tačno, ali siguran sam da nije stajala rezervacija 30 dana, odnosno ili je odmah refundirana ili u roku od par dana, naverovatnije odmah.

Ako je došlo do knjiženja, onda je trgovac zapravo potvrdio tu transakciju (kao kraj dana na POS terminalu i slično, a da mu je pritom tvoja transakcija stajala kao regularna), pa izgleda da je stvarno negde zapelo u pokušaju instant refundacije. Neće valjda nijedna banka da proknjiži odliv ako trgovac ne potvrdi to, jer moraju da se poravnaju. Tako se meni desilo i sa Dinom u Drive.Go. Pošto je NIS očigledno odustao od te transakcije, po isteku rezervacije joj se izgubio svaki trag u mobilnom bankarstvu. A i tu postoje nijanse, ne traje svima rezervacija 30 dana.

Bukvalno imam dve transakciije, odliv 1 EUR i povraćaj 1 EUR, obe sa datumom transakcije 21.06. i datumom knjiženja 23.06.

To što je isti datum je već malo čudno, ali stoji da ne bi trebalo da banka knjiži transakcije koje trgovac ne potvrdi/prihvati. U krajnjem slučaju, trgovac zadržava pravo da uz prihvatanje i izmeni iznos (to je srodno otkazivanju, iako se ne odnosi na povezivanje kartice na neki servis, ali navodim kao dodatnu ilustraciju toga da trgovac kako-tako mora da potvrdi tvoje plaćanje da bi bilo proknjiženo). Pada mi na pamet da je tom tvom trgovcu takva politika prosto: nema otkazivanja transakcija, već su uvek dve odvojene, plaćanje i refundacija.

To što je isti datum je već malo čudno, ali stoji da ne bi trebalo da banka knjiži transakcije koje trgovac ne potvrdi/prihvati. U krajnjem slučaju, trgovac zadržava pravo da uz prihvatanje i izmeni iznos (to je srodno otkazivanju, iako se ne odnosi na povezivanje kartice na neki servis, ali navodim kao dodatnu ilustraciju toga da trgovac kako-tako mora da potvrdi tvoje plaćanje da bi bilo proknjiženo). Pada mi na pamet da je tom tvom trgovcu takva politika prosto: nema otkazivanja transakcija, već su uvek dve odvojene, plaćanje i refundacija.

Zanimljivo - i u Raiffeisenu isto, čak sam izgubio na kursnoj razlici, jer se povraćaj ne vodi kao povraćaj nego kao uplata.

Nazad
Vrh Dno