Šta je novo?

PlayStation 5 - opsta tema

Uradiš backup na USB formatiran kao exFAT. Opcija se nalazi u Settings/System/System Software/Backup & Restore. Izaberi podešavanja i save files. Igrice koje imaš skinute prebaci sa interne memorije na m.2 ssd ako koristiš, ako ne skidaćeš ponovo na novoj konzoli. Na novoj konzoli uradiš setup normalno, ubodeš usb i uradiš restore kroz ista podešavanja. Vratiće ti sve naloge i save data, ali moraćeš da uneseš lozinke ponovo i da uključiš console sharing u podešavanjima. Onda ubaciš m.2 ssd i prepoznaće skinute igrice najnormalnije, ostalo skidaš ponovo.

Koliko ste plaćali za zamenu analoga u Beogradu? Driftujte mi jedan u stranu i za zamenu oba mi servis traži 4000 dinara. A nov kontroler ima već za 9900 dinara. Još bih morao da idem do servisa i da uložim vreme. Nije mi jasno, to je skoro pa pola cene novog...

U nekoj temi je skoro pisano da je u BC imao crveni za oko 8500din. Taj pretpostavljam nije u garanciji?

Koliko ste plaćali za zamenu analoga u Beogradu? Driftujte mi jedan u stranu i za zamenu oba mi servis traži 4000 dinara. A nov kontroler ima već za 9900 dinara. Još bih morao da idem do servisa i da uložim vreme. Nije mi jasno, to je skoro pa pola cene novog...
a koje ubacuju stickove? ove nove?
i dalje je skupo btw

Ja sam placao hall effect analoge 10e komad kod nekog decka kog sam nasao na KP.
Dva dzojstika = 4 analoga = 5000din

Edit: ako ti je dzojstik relativno nov i sa dobrom baterijom onda bih ga servisirao jer je hall effect neunistiv, a nov moze da prodriftuje opet..

Polovan 5200 radi kao sat, imam 3 takva vec god dana bez greske. Ne bih dao pare za nov nikada više. 2 nova koja sam uzimao kad sam uzeo konzolu, 1 uz konzoku 1 dodatno. Oba su prodriftovala. 1 sam spalio levi analog svojim "lemačkim" neiskustvo a drugi mi je čovek u Zarkovu zamenio hallo. Taj je morao da se dodatno kalibrura.

Sve u svemu odeš pogledaš i vidiš da su gamepadi kao novi, odakle im nemam pojma imaju na stotine. Naravno izaberes onaj koji deluje najmanje ishaban, tu su nijanse u pitanju da li ima egde ris na plastici. Ako su otvarani ja nisam uspeo da nadjem trag otvaranja na istim.

U nekoj temi je skoro pisano da je u BC imao crveni za oko 8500din. Taj pretpostavljam nije u garanciji?
Ovaj moj kontroler nije više u garanciji. Veoma je malo korišćen jer i po nekoliko meseci nisam palio konzolu. Nisam imao vremena a i hteo sam da sačekam dok ne kupim OLED. Ali garancija je istekla u međuvremenu. Ovaj drugi kontroler je dobar.
Ovaj crni sa linka je noćas bio 8600 i hteo sam da ga kupim. Kad eto, jutros su vratili cenu na 9900.

a koje ubacuju stickove? ove nove?
i dalje je skupo btw
Ove hall effect. Odmah je meni bilo jasno da je skupo. Ne može 40 do 50% cene novog da bude zamena analoga nikako.

Ja sam placao hall effect analoge 10e komad kod nekog decka kog sam nasao na KP.

Edit: ako ti je dzojstik relativno nov i sa dobrom baterijom onda bih ga servisirao jer je hall effect neunistiv, a nov moze da prodriftuje opet..
Tako sam i ja razmišljao. Kontoler mi je odličan osim što je prodriftovao jedan analog. Može li kontakt sa KP u PM? Znaš li zašto Sony ne koristi te kvalitetnije hall effect?

Polovan 5200 radi kao sat, imam 3 takva vec god dana bez greske. Ne bih dao pare za nov nikada više. 2 nova koja sam uzimao kad sam uzeo konzolu, 1 uz konzoku 1 dodatno. Oba su prodriftovala. 1 sam spalio levi analog svojim "lemačkim" neiskustvo a drugi mi je čovek u Zarkovu zamenio hallo. Taj je morao da se dodatno kalibrura.

Sve u svemu odeš pogledaš i vidiš da su gamepadi kao novi, odakle im nemam pojma imaju na stotine. Naravno izaberes onaj koji deluje najmanje ishaban, tu su nijanse u pitanju da li ima egde ris na plastici. Ako su otvarani ja nisam uspeo da nadjem trag otvaranja na istim.
Isto razmišljam. Ne bih razmatrao novi da nije bio svega 8600. Prosledi mi molim te kontakt u PM.

gde si uzimao to polovne?

Ako si nosio na Vidikovac, meni je unazadio drift, sada mi naglo menja pravac kada levi koristim. Nema tu spasa u podešavanjima, nešto je falerično.

Moguce da je to taj decko, negde na Ceraku sam preuzeo dzojstike.

@momboj jesi probao da ga kalibriraš na
Mora sa kablom.

Mora više puta da se radi kako bi dobio ceo segment, meni je to bio problem. Meni je menjan za hall pa koliko sam čitao hall mora dodatno da se kalibrira.

Inače matori u Žarkovu iznad Slobe Tattoo majstora lemi vrhunski, lemovi ne mogu da se provale da nisu fabrički. Verovatno ima neku mašinu nema šanse da je ono rukom radjeno.

Imam video ali ne mogu da ga ubacim u chat, da vidite kako se ponaša, žargonski da kažem, divlja.

Pomeram kružno, pun krug, i kada palica ode na severoistok, naglo prebaci na severozapad momentalno.
Evo klipa

To je to, nema gornji segment. Mi smo prometili na Astru užasno sporo je išao na gore. Tačnike klinac primetio. Idi na onaj link i odradi kalibraciju ali mora jedno 7-8 puta da mu izvučeš maksimum iz ose. Ako se ne snadješ piši pa ću da odradim neki tutorial.

P.S. nisam siguran da sma.dobar link poslao posto sa tel ne mogu da udjem a nisam pri kompu. Trebalo bi da je taj.

Meni je zbog halla to zezalo ne znam ako ti je obican analog da li moze isto da se reši.

Zamenio sam za hall. Jeste taj link koji si postavio, bio sam na njemu, radio kalibraciju i ono pomeranje ose, ništa uspeo nisam pametno.
Pokušaću ponovo, ako zapne, javljam se.

Imaš onaj "display" koji izgleda kao pie chart sa % roze, ljubičasto, plavo. E tu tacno vidis da gore glavi i da mu nedostaje da dodje do ivice. Uzmeš i pogledaš vrednosti sa "zdravog" analoga ako nisi menjao desni npr. ako jesi ubodi drugi pa upiši. Onda ručno mu ukucaš vrednosti. Tada će da prebaci žestoko preko granice ali će onda i gornji deo da prebaci. Posle calibriraš ponovo. Ja sam jedno 7-8 puta sigurno morao. Ako ne ide javi se pa ćemo negde na kafu sa laptopom da ga utegnemo.

Od keca je isao jedan 🎮, kabal za napajanje i za povezivanje sa TV, ovo ostalo sve dodatno.

Zato i pišem to su se prevaraili pa dali nesto dodatno.

Da li je neko uzimao ovo?

Trebalo bi da je 1:1 kopija, a 10e naspram ove ****** cene kod nas..

I just found this on AliExpress:
€22.84 | Vertical Cooling Stand For PS5/PS5 Slim Console Anti-Slip Stand Base Host Bracket For PS5 Disc & Digital Gaming Accessories
Ovaj sam kupio,extra

Kupio bih driftovan gamepad za 2k ako neko ima u ponudi

Imam 2 para analoga a moj gamepad za inat ni milimietar drifta
Glupo mi da razvalim ispravan kontroler
Da li je neko uzimao ovo?

Trebalo bi da je 1:1 kopija, a 10e naspram ove ****** cene kod nas..

I just found this on AliExpress:
€22.84 | Vertical Cooling Stand For PS5/PS5 Slim Console Anti-Slip Stand Base Host Bracket For PS5 Disc & Digital Gaming Accessories
Ovaj sam kupio,extra

Kupio bih driftovan gamepad za 2k ako neko ima u ponudi

Imam 3 para analoga a moj gamepad za inat nema drifta
Glupo mi da razvalim ispravan kontroler

Upravo sam prvi put prevaren na internetu. 😀 Potpuno autentičan nalog, neko je ukrao pristupne šifre i izvršio sam uplatu na račun. Zatim je nalog promptno blokiran od administracije (ne na moju prijavu). Zatim se još jedan sličan oglas pojavio sa drugog naloga koji nije izgledao autentično. I njega su blokirali.
Prevarant nudi kontrolere na poznatom oglasniku i očigledno je ostvario pristup većem broju naloga. Ja sam kratak ostao za 3k. 😀 Ali pored povoljne cene, zaista je potpuno autentičan nalog bio. Star nalog, mnogo detaljnih ocena i opšti utisak 10/10. Budite oprezni ovih dana.

P.S. Ne znam da li da prijavim prevaru jer ne želim da napravim obavezu pravom vlasniku naloga.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno