Šta je novo?

PlayStation 5 - opsta tema

Da vam prenesem moje iskustvo menjanja drifta na standardnom džojstiku. Nađem na oglasima lika koji menja drift na hall effect. Povoljno, čujemo se, kaže kad ti zamenim sve savršeno ima da bude neće se nikad vratiti. Rekoh ok, meni malo tek driftuju ali reko aj da konačno rešim zauvek.
Odnesem, odradi, vratim se kući povežem na komp da uradim test, vidim minimalno se mrdaju. Kaže mi serviser, to je normalno, možeš da ideš na sajt da namestiš da bude savršeno. Mrzelo me naravno, rekoh, nek bude tako, neću osetiti u igri.
Kad pre neki dan levi stick počne da vuče ludački. Vežem na komp on kad ga vučem na desno, naglo se zalepi na levo.
Reklamirao mu, kaže donesi da rešimo. Tražio sam pare nazad, šta je radio pojma nemam, problem mi rešio nije, čak je i gore...

Moraš da ga kalibriraš, imas online pa izguglaj. Isto i kod mene bilo. Nedostajao ceo opseg ka gore. I onda kalibracija ga sredila.

Možda je kod tebe nešto drugo ali bih probao na tvom mestu.

Što se tice crvenog meni šljaka savršeno a ako ste me navukli da ga ureknem ima vas roknem 🤣

Ja ne uzimam više nove, samo polovno savršeni su i budu oko 5200. Samo revizija 1 A serija i nema problema.

Iza gamepad-a ima oznaka za FCC ID i ona se završava sa 1A/1B. Postoji mogućnost i po drugom broju iz oznake od 17 slova i brojeva da se vidi koja je generacija DualSense (nakon Conatel PY reda).

Mada ja sam lično viđao dosta drift problema sa 1A pa bih svakako jurio noviji da uzimam sada.

Meni se drift nije javio još uvek, ali me je izluđivao audio jack na dualsense 1A reviziji koji je imao visok noise floor. Taj šum zvuči jako iritantno i piskavo da nisam mogao da koristim IEMs, dok su openback slušalice bile okej, prisutan je taj šum ali nije nepodnošljivo jer nije u ušima. Uz Pro je došao kontroler 1B koji takođe ima visok noise floor ali nije tako iritantan i piskav taj šum, tako da mogu da koristim i IEMs, ne smeta mi. Imam i još jedan 1A u midnight black boji koji ima isto nepodnošljivo piskutav šum.

Iza gamepad-a ima oznaka za FCC ID i ona se završava sa 1A/1B. Postoji mogućnost i po drugom broju iz oznake od 17 slova i brojeva da se vidi koja je generacija DualSense (nakon Conatel PY reda).

Mada ja sam lično viđao dosta drift problema sa 1A pa bih svakako jurio noviji da uzimam sada.
Negde sam video da ovi B imaju neku falinku pa sam ih zaobilazio. Sad da me ubiješ nemam pojma šta je to bilo ali eto, stekao kritično mišljenje zabeležio 1 revizija i teram dalje. Za sada ni jedan problem na 3 komata.

Mislim da su ljudi na 1B verziji prijavljivali drugačiji osećaj kada se pritiskaju dugmići i u trigerima zbog promenjene opruge. Barem oni koji su videli razliku.

Ono što sam kod sebe zapazio je da su mi nekoliko prijatelja i njihovih poznanika donosila van garancije svoje i to su uglavnom bili 1 i 1A. Čak je i jedan moj 1A dobio drift koji je došao sa prethodnom Fat konzolom, dok ove koje imam sa Slim verzijom PS5 (koja dolazi sa 1B) i 30th Anniversary Edition sve je i dalje kao prvog dana.

Tako da iz mog nekog iskustva idu 1>1A>1B, mada opet može biti lutrija.

Ja imam tri komada V4 i jedan V3, do sada nijedan problem, osim sto mi purple "skripucka", ali nista drift, uz to V3 je djulao godinu ipo dana, kao i jedan V4. Purple i pink oba V4 su u upotrebi tek 3 meseca doduse, videcemo.

Mislim da su ljudi na 1B verziji prijavljivali drugačiji osećaj kada se pritiskaju dugmići i u trigerima zbog promenjene opruge. Barem oni koji su videli razliku.
+1 Na 1B je drugačiji osećaj u trigerima i dugmićima, tako sam i ja primetio da je nova revizija. Mada su meni dugmići imali drugačiji osećaj i na dva 1A v3 kontrolera, beli i crni, konkretno X dugme je bilo nekako pliće i mekanije na belom. Tako da verujem da QC nije baš najsjajniji i da je lutrija kakav ti primerak zapadne.

Moj v2 purple krenuo da driftuje izgleda :oops:
Još ga čuvam od prašine i ne koristim puno (kao drugi se koristi) ... koji kvalitet :cautious:

Taj Galactic Purple DualSense je 1A pa nažalost i ne čudi da ti se javio drift.

Ja sam dobio, uz konzolu, džojstik sa A na kraju i za jedva 6 meseci je teško prodriftovao 🤷‍♂️

Стално имам проблем са инсталацијом игра, односно са скидањем.
Тек из 10ог пута се инсталира.

Prilozi

• IMG_20250601_194631.jpg
    IMG_20250601_194631.jpg
    220.6 KB · Pregleda: 81
Кад бих знао како?

Pod Settings - Network - Set up internet connection - Ethernet ili Wi-Fi - Advanced settings - DNS settings i pod Manual probaj sa 8.8.8.8, 8.8.4.4 (Google) ili 1.1.1.1, 1.0.0.1 (Cloudflare).

Стално имам проблем са инсталацијом игра, односно са скидањем.
Тек из 10ог пута се инсталира.
Mozda imas problem sa internetom, jel si na wifi ili kabl? Ako si na wifi da ti nije konzola polozena mozda? :)

Интернет је добар 400/400. Рутер је поред конзоле, усправно је.
Углавном кад скидам игрице имам проблем, скидам FC25, крене, скине мало и прекине се.
А упоредно се FC24 скида сам од себе, диск је у конзоли. Wi-fi.

Slikaj network podesavanja, kapiram da koristis dhcp, sto je ok. Ako si nesto manuelno podesavao, daj ovde pa da vidimo.

.

Prilozi

• IMG_20250601_233612.jpg
    IMG_20250601_233612.jpg
    181.3 KB · Pregleda: 46
  • IMG_20250601_233652.jpg
    IMG_20250601_233652.jpg
    174.5 KB · Pregleda: 48
To je kapiram to, nema tu puno nauke, da li koristio ruterov dns ili neki public isti djavo. Mozda imas neki negative cache, a kako se flush-je dns cache na ps5 boga pitaj. Probaj da odradis forget te mreze pa se zakaci ponovo uz reset rutera.

Видећу.
Успео сам да скинем игрицу, али сваки пут прекине, морам да ресетујем или угасим конзолу и тако више пута. Онда се скине игрица.

Видећу.
Успео сам да скинем игрицу, али сваки пут прекине, морам да ресетујем или угасим конзолу и тако више пута. Онда се скине игрица.
Ja mislim da je problem u wifi-u. Ako mozes povezi je na lan i proveri. Wifi kartica nije sjajna na ps5, moze da se desi da mu smetaju razni predmeti koji se nalaze pored/oko njega.

To je hardverski problem sa wifi chipom. Kada pukne veza idi u Network/ Settings/ Set Up Internet Connection i videćeš da uopšte ne skenira dostupne mreže u okolini, proradi tek kad se restartuje konzola. Pošalji na reklamaciju, meni su pre 2 godine zamenili PS5 sa tim problemom i sa zamenskim nije bilo nikakvih problema, radio wifi savršeno.
Skoro sam uzeo Pro koji je imao isti problem, pa vratio. Uzeo još jedan, isti problem, vratio. Sad sam na trećem Pro, ima isti problem, ali odustao sam od vraćanja, razvukao lan kabl i radi stabilno. Brdo postova na redditu sa ovim problemom, ovaj post je nekako najobuhvatniji.

Још је у гаранцији до октобра.
Ако би га мењали, за коју би сад конзолу могли да га замене.
Имам стару диск верзију.
Како бих пребацио игрице и сејвове?

Ја сам је добио на наградној игри, не знам ко је продавац., сервис је Ирис у Вишњици.

Dobio bi istu, samo novu reviziju. Što se tiče igara i sejvova, nikako imajući u vidu da moraš da im predaš konzolu i da dobijaš novu - nemaš ih u isto vreme.
Ako imaš PS plus, sejvove sve prebaciš online, a igre samo skineš ponovo i to je to.

Још је у гаранцији до октобра.
Ако би га мењали, за коју би сад конзолу могли да га замене.
Имам стару диск верзију.
Како бих пребацио игрице и сејвове?

Ја сам је добио на наградној игри, не знам ко је продавац., сервис је Ирис у Вишњици.
probaj prvo da udaljis konzolu sto dalje od rutera i podesi wifi da ti je na 2.4ghz

Nazad
Vrh Dno