Šta je novo?

Samsung Galaxy S23

Mislim da je ovaj majski update popravio bateriju I to baš dosta.
Imam 3h SoT na wifi i mračna soba uglavnom, skinut sa punjača pre 13h, baterija je na 60%
Još da vidim šta kaže na 4g i max brightness
Evo me napolju gde mi obično jako brzo grejao telefon kao nenormalan, sad je skroz hladan, ekran nije ubijen brightness, dal je toliko do podešavanja u thermal guardians ili je update rešio neko divljanje u pozadini videćemo još.
Ne mogu da verujem da sam ovo držao upaljeno, previše često ništa nisam video na ekranu...

Prilozi

• Screenshot_20250527_131229_Thermal Guardian.jpg
    Screenshot_20250527_131229_Thermal Guardian.jpg
    115 KB · Pregleda: 249
  • Screenshot_20250527_131250_Thermal Guardian.jpg
    Screenshot_20250527_131250_Thermal Guardian.jpg
    152 KB · Pregleda: 89
Poslednja izmena:
Prebaci u podesavanjima mreze na 4G/3G/2G ako vec nisi i ne treba ti to skroz dole

Pa kod nas naravno nema 5G, valjda onda ni traži je telefon?
Inače od jeseni definitvno Srbistan dobija 5G, baš sam pričao sa jednim drugarom što radi kod operatera

Ja preventivno pretpostavljam da ore i dalje i drzim na 4G/3G/2G, nemas bilo kakav minus u vezi sa tim pa nema svrhe da drzis na 5G podesavanju

Nije da nema, ne moram da razmišljam da palim 5G kad odem preko negde, ovako se automatski upali.
Jedino ako kod nas u pozadini pokušava da nađe 5G pa troši bateriju, nemam pojma nisam čitao o tome po Redditu

Pa Clock Style ne može da se menja. U UI 6 imao si da biraš mislim 3 tipa/prikaza. Jedan je bio sa analognim satom, drugi sa digitalnim HH:MM pa si mogao da biraš da li sati idu 0-12 ili 0-24. Sada imaš samo onaj "moderni" prikaz gore sati, dole minuti. Probao nekada i video da mi se ne sviđa.
One ikonice za poruke (SMS, WhatsApp.. su sada u uglu gore levo i prikazuju maksimalno do dve... ranije je bilo ispod sata i moglo je više da ih stane.
Uprošćavanje kroz smanjenje mogućnosti podešavanja. Kao što rekoh, da sa sam hteo iPhone, kupio bih iPhone.
Kao što kolega iznad reče, skini GoodLuck i podešavaj kako ti volja. To je i onako samsung namenio podešavanjima

Nije da nema, ne moram da razmišljam da palim 5G kad odem preko negde, ovako se automatski upali.
Jedino ako kod nas u pozadini pokušava da nađe 5G pa troši bateriju, nemam pojma nisam čitao o tome po Redditu
Po Redditu ces da procitas da ti generalno 5G nije potreban i da ga zbog baterije svejedno drzis na 4G, za drljanje nisam ni ja video nigde mada nisam ni trazio.

Elem predjoh i ja malopre na MyInsta, UnClone varijanta je kao da nista nisam menjao sto mi najvise odgovara.

Videcemo koliko ce SoT da se izvuce sad, ima jos par aplikacija koje su za sekiru vec duze vreme nego nikako da se nakanim :D

Ne znam sta radi MyInsta u pozadini kad je podešen na sleep...
Ne znam jel može routine da se napravi da uradi force stop app čim izađeš da ne moram ručno. Ubijene su notifications U app Inače jer me smara da mi to iskače svaki čas, pogledam par puta dnevno, tačno bi prso kad bi blejao po 3-6h na ovome kao mnogi oko nas.

Prilozi

• Screenshot_20250527_140028_Device care.jpg
    Screenshot_20250527_140028_Device care.jpg
    59.7 KB · Pregleda: 62
  • Screenshot_20250527_135945_Device care.jpg
    Screenshot_20250527_135945_Device care.jpg
    58.7 KB · Pregleda: 52
Kad je na sleep i dalje radi svako malo u pozadini, i dalje je to isti Instagram samo mu je odseceno dosta pipaka da ne bude toliko lud.

*** koja je poenta što Android ima sleep kad ne radi što bi trebalo da radi?
Neke osnovne stvari na Androidu ne rade I posle 15 verzija...

Pa kod nas naravno nema 5G, valjda onda ni traži je telefon?
Inače od jeseni definitvno Srbistan dobija 5G, baš sam pričao sa jednim drugarom što radi kod operatera
5G je nešto što je sasvim beskorisno za svakog i normalnog i nenormalnog korisnika.
Uopšte ne ulazeći u priču o štetnosti jer sve na svijetu je štetno, a čovjek ponajviše.

Radi se o tome da 5G svakako više prazni bateriju uređaja, a čovjek nikako nije u mogućnosti primjetiti razliku dok Ne pokrene doenload nekog blue ray diska, što mislim da nikada i niko nije uradio sa mobilnog uređaja. I kod tako zahtjevnog materijala će stream uredno raditi na 4G.

Nadam se samo da će operateri uvijek imati obavezu da uz 5G puste u 4G mrežu. U suprotnom ćemo sa 7G ići na hirurške zahvate integracije 30K mAh baterija.

Ako imate opciju koja limitiran 2G/3G/4G svakako bih prije nju birao jer u suprotnom uređaj svakako mora imati neki servis koji radi u pozadini i traži "najbolju" mrežu, a to po njihovim kriterijumima jeste 5G

Elem predjoh i ja malopre na MyInsta, UnClone varijanta je kao da nista nisam menjao sto mi najvise odgovara.

Kod mene se na MyInsta za par sati desilo par "Error" poruka, od nemogućnosti da osveži feed do toga da neće da mi učita SoundCloud kada odande idem na Audio Story... i vratih se na oriđiđi Insta jer mi ovo poslednje baš treba. Isto se ponašao i Instander juče. 😬 Jel može neko da proveri da li se isto dešava, čini mi se da je MyInsta stvarno manje srkao bateriju značilo bi mi.

Do skoro sam, ne znam ni kako, imao uključen auto update samih aplikacija iz PlayStore.

Kada sam to isključio imam šta i da vidim.
Pa tu se ne zna ko pije ko plaća. Vendori svakih 2 dana izbacuju update.

Ne znam od kada je ovo praksa, ali postavio bih pitanje šta to oni krpe svakih par dana.

Čovjek više nije siguran da li Samsung ili glavni vendori prave problem.
Ili se ipak radi o udruženom zlocinackom poduhvatu 😅

Kod mene se na MyInsta za par sati desilo par "Error" poruka, od nemogućnosti da osveži feed do toga da neće da mi učita SoundCloud kada odande idem na Audio Story... i vratih se na oriđiđi Insta jer mi ovo poslednje baš treba. Isto se ponašao i Instander juče. 😬 Jel može neko da proveri da li se isto dešava, čini mi se da je MyInsta stvarno manje srkao bateriju značilo bi mi.
Meni radi ok, mozda ima problem sa tom specificnom kompatibilnoscu.

Inace ne cini ti se, MyInsta ne srce uopste kao original IG

Ako je nekom od pomoći, ja sam kod mene napravio rutinu da se lokacija pali kad pokrenem određene aplikacije (mape, vremenska prognoza...) i da se ugasi kad izađem iz aplikacije.
Isto sam uradio i za NFC kad pokrenem novčanik pali se a kad izađem gasi se NFC.
I mnogo je manja potrošnja baterije
Šta su promenili sad kad ne mogu da pronađem aplikaciju ni kao vreme ni kao weather u spisku aplikacija gde štikliram pored mapa i još nekih da bih postavio rutinu...

Nasao sam neki Gcam i config za ultru i bas realne slike daje. Kako ih ja vidim svojim okom. Druga slika zum 20x, ovde ih malo ubije kompresija, mnogo su lepse u galeriji

javav43srp_20250527_211937522.jpg
javav43srp_20250527_212059198.jpg

Opop

Prilozi

• Screenshot_20250527_221513_Device care.jpg
    Screenshot_20250527_221513_Device care.jpg
    79.5 KB · Pregleda: 190
Deluje da je majski update popravio bateriju. Juce nisam morao da dopunjavam, a i danasnji procenti obecavaju za sad. S23 Plus.

Meni je baterija bila juce vrhunska posle majskog update ali samo na wifi, čim sam otišao napolje, deo dana loš signal standardno katastrofa 4-5h SoT, očigledno su nešto sjebali oko modema, nije mi ranije tako baterija ginula na 4G ili zbog lošeg signala.
Ali telefon je definitivno mnogo hladniji dal zbog update ili što sam u thermal guardians spustio threshold nisam siguran

Kombinacija Thermal Guardian i zauzdavanje nekih aplikacija, ali definitivno velikim delom Thermal Guardian i pomeranje slajdera na levo 😄

Tih 2C cuda napravi

Izgurao 3h i nešto sa 47% baterije, nešto su popravili, doduše većinski na wi-fi. I instać oriđiđi, ipak nije bilo do njega, definitivno modem jede.

Zujim sad napolju 4G naravno i neverovatno kako dobro drži baterija
Dal je moguće da max brightness baš urniše bateriju i dal ugasiti extra brightness ili ručno malo smanjiti brightness?

Prilozi

• Screenshot_20250528_233343_Device care.jpg
    Screenshot_20250528_233343_Device care.jpg
    114 KB · Pregleda: 59
Naravno da trosi, stavi na Adaptive Brightness i steluj rucno po potrebi, na jakom svetlu te ionako zakuca na max a ekran je vec dovoljno svetao.

Ti si sve odsrafio do kraja, nije ni cudo da ti je SoT bio 15 minuta do skoro :D

Naravno da trosi, stavi na Adaptive Brightness i steluj rucno po potrebi, na jakom svetlu te ionako zakuca na max a ekran je vec dovoljno svetao.

Ti si sve odsrafio do kraja, nije ni cudo da ti je SoT bio 15 minuta do skoro :D
Ma nikad mi nije brightness na max bez razloga, tačno bi oslepeo. I ovako me ubi ovaj PWM flickering na S23U peku oči.
Probaću malo ručno da se igram jer kad god sam napolju udari ovo na max brightness, rekao bih da tu 3-4x brže troši bateriju. Toliko o efikasnosti AMOLED ekrana...

Prilozi

• Screenshot_20250529_003806_Chrome.jpg
    Screenshot_20250529_003806_Chrome.jpg
    546.9 KB · Pregleda: 39
Nazad
Vrh Dno