Šta je novo?

AMD RX 9000 / RDNA 4

kakva carina za IT od 10% i 599$ nije isto sto i 600e, ne budite smesni u pravdanju lopovskih marzi ili fake cena AMD-a

Verovatno nikad nisi iz inostranstva poručivao, uzmi pročitaj malo o tome. Ne računam što nekome se ne naplati. Aliexpress IT oprema je bila 32% sracunata ako su carinili. 20% pdv i 10% carina.

Ne pravdam ja ništa, samo kažem kako doći do te cene.

Poruči iz Amerike jedno 10 komada po 599$ ako već imaš šemu, meni 5 i tebi 5, ima da se ovajdimo od para.

Poredis aliexpress sa VP uvoznicima ;)

carine nema ili ide 1% mrzi me sad da gledam, cena preporucena je msrp znaci dobijaju je ispod pa sve sa marzama treba da bude 599$ + PDV

Evo ti juce isasla rtx 5060 preporucena 299$ u nemackoj maloprodaju je 319e sa PDV ($ je inace poprilicno oslabio ka eur)

Govorim ti da narucis po toj 599$ ceni ovde da li ces je dobiti za te pare bez dazbina. Ne interesuje mene puno kako je u Americi, Nemackoj, Kini itd, mene interesuje ovde kakva je cena. Kakva je takva je nasa je cena.

kakva carina za IT od 10% i 599$ nije isto sto i 600e, ne budite smesni u pravdanju lopovskih marzi ili fake cena AMD-a
Kako nije carina 10%? Koliko se ja sećam, dok je bio DS na vlasti nije bilo carine na IT opremu. U nekom momentu je uvedena od 10% i ostala tako poslednju deceniju.. I na kraju na to dodaš 20% PDV

otisli smo u offtopic sa aliexpressom i carinom, carine za uvoz IT-a nema ili je 1% naravno pricamo o veleprodajama a ne o svercu iz USA, ni EU nema carine ni USA stim sto tramp preti sa 10% carine na IT iz kine i toga jos nema i jos ima grafika po msrp cenama i to nema veze sa nama i EU jer oni nisu najavili carine na IT hw

PS: carine sluze da stite domacu prozvodnju koju nemas i zato ih nema, a ne da otimas od svog kupca, zato je za IT hw i smesno spominjat carine

Ova 9060XT bi trebala biti = 7700XT po vecoj ceni ?

nasi prodavci ne narucuju robu iz Amerike, vec iz Kine, Tajvana i sl.
Molim te, nemoj me zasmejavati... Madjari koji imaju jedno 5 puta vece trziste od nas, ako ne i jace, narucuju is EU, tacnije Nemacke, a mi cemo da narucujemo iz Kine citavih 20 karti.

Nikada pojedini na ovom forumu nece shvatiti kakva smo mi beda od trzista, pa kao takvi, cene ne mogu da budu kao u EU, tacnije Nemackoj, najvecem trzistu u EU.

Sve karte stizu iz Kine/Tajvana, ali do nas obicno stignu preko velikih skladista u EU.

Čak i ako RX 9060 XT 16GB bude po raster performansama na nivou 7700 XT, to znači da će imati primetno bolje RT performanse i, što je još bitnije, pristup FSR 4, što će je činiti znatno boljom kartom, čak i da su im iste cene. Dobar upscale kao što je FSR4 znači mnogo, mislim čak i više za rezolucije 1080P i 1440P jer je ovde FSR3 loš.
To je prednost današnjih grafika, jer će moći da se koriste znatno duže nego što je bio slučaj ranije.

otisli smo u offtopic sa aliexpressom i carinom, carine za uvoz IT-a nema ili je 1% naravno pricamo o veleprodajama a ne o svercu iz USA, ni EU nema carine ni USA stim sto tramp preti sa 10% carine na IT iz kine i toga jos nema i jos ima grafika po msrp cenama i to nema veze sa nama i EU jer oni nisu najavili carine na IT hw

PS: carine sluze da stite domacu prozvodnju koju nemas i zato ih nema, a ne da otimas od svog kupca, zato je za IT hw i smesno spominjat carine
Ne razumem, ako je šverc, onda nema carine. Zato i jeste šverc.

A carine služe i da napune budžet države i spreče izliv novca iz zemlje , ne samo da štite proizvodnju. Ne znam kolike su stope za veleprodaju, sigurno su makar 1% ali prilično sam siguran da uzimaju 10% ako ja uzmem nešto preko i uvezem.

Država naplati uvoznicina na druge načine, zato i nema smisla da ih dere odma na granici..

sudeci po komentarima, ljudi vole fake frames

Ne razumem, ako je šverc, onda nema carine. Zato i jeste šverc.

A carine služe i da napune budžet države i spreče izliv novca iz zemlje , ne samo da štite proizvodnju. Ne znam kolike su stope za veleprodaju, sigurno su makar 1% ali prilično sam siguran da uzimaju 10% ako ja uzmem nešto preko i uvezem.

Država naplati uvoznicina na druge načine, zato i nema smisla da ih dere odma na granici..
10% je jedinstvena tarifa koja se koristi u skraćenom postupku uglavnom kod individualnog uvoza fizičkih lica.

The Acer Nitro Radeon RX 9060 XT OC 16GB graphics card will be available in EMEA in June starting at €649.99.
The Acer Nitro Radeon RX 9060 XT OC 8GB will be available in EMEA in June starting at €599.99.

Evo vam 16G od AMD za 200$ Mare znam da jedva ceka :ROFLMAO:

The Acer Nitro Radeon RX 9060 XT OC 16GB graphics card will be available in EMEA in June starting at €649.99.
The Acer Nitro Radeon RX 9060 XT OC 8GB will be available in EMEA in June starting at €599.99.

A dobro Acer je ime sinonim za kvalitet, dok sama rec Nitro asocira na nesto bas brzo, mora da su im to flagship kartice pa su malo digli cene s' obzirom na kvalitet. Sigurno ce imati i MSRP modele :D

Meni je ok 50 eura doplate za 8gb vise.

Kod NV je doplara ista ali za gddr7 pa sam jos bio isprozivan da ta memorija ne vredi ni toliko...

GF 5060 Ti 16GB osnovni modeli su ovde kod mene već pali na 460 evra, moraće 9060 XT da bude pristojno jeftiniji od toga da bi se prodavao, kakvih crnih 650 evra.

Poslednja izmena:
Nisam skapirao da li je rec o istom, samo binnovanom jezgru povezanim sa GDDR7 ili novom, vecem jezgru.

To je opet lik koji je tvrdio da je 5090 60% brza sa istom potrosnjom kao i 4090 :D
da li treba istog dalje komentarisat

Nazad
Vrh Dno