nasi prodavci ne narucuju robu iz Amerike, vec iz Kine, Tajvana i sl.Poruči iz Amerike jedno 10 komada po 599$ ako već imaš šemu, meni 5 i tebi 5, ima da se ovajdimo od para.
Kako nije carina 10%? Koliko se ja sećam, dok je bio DS na vlasti nije bilo carine na IT opremu. U nekom momentu je uvedena od 10% i ostala tako poslednju deceniju.. I na kraju na to dodaš 20% PDVkakva carina za IT od 10% i 599$ nije isto sto i 600e, ne budite smesni u pravdanju lopovskih marzi ili fake cena AMD-a
Molim te, nemoj me zasmejavati... Madjari koji imaju jedno 5 puta vece trziste od nas, ako ne i jace, narucuju is EU, tacnije Nemacke, a mi cemo da narucujemo iz Kine citavih 20 karti.nasi prodavci ne narucuju robu iz Amerike, vec iz Kine, Tajvana i sl.
Ne razumem, ako je šverc, onda nema carine. Zato i jeste šverc.otisli smo u offtopic sa aliexpressom i carinom, carine za uvoz IT-a nema ili je 1% naravno pricamo o veleprodajama a ne o svercu iz USA, ni EU nema carine ni USA stim sto tramp preti sa 10% carine na IT iz kine i toga jos nema i jos ima grafika po msrp cenama i to nema veze sa nama i EU jer oni nisu najavili carine na IT hw
PS: carine sluze da stite domacu prozvodnju koju nemas i zato ih nema, a ne da otimas od svog kupca, zato je za IT hw i smesno spominjat carine
10% je jedinstvena tarifa koja se koristi u skraćenom postupku uglavnom kod individualnog uvoza fizičkih lica.Ne razumem, ako je šverc, onda nema carine. Zato i jeste šverc.
A carine služe i da napune budžet države i spreče izliv novca iz zemlje , ne samo da štite proizvodnju. Ne znam kolike su stope za veleprodaju, sigurno su makar 1% ali prilično sam siguran da uzimaju 10% ako ja uzmem nešto preko i uvezem.
Država naplati uvoznicina na druge načine, zato i nema smisla da ih dere odma na granici..
A dobro Acer je ime sinonim za kvalitet, dok sama rec Nitro asocira na nesto bas brzo, mora da su im to flagship kartice pa su malo digli cene s' obzirom na kvalitet. Sigurno ce imati i MSRP modeleThe Acer Nitro Radeon RX 9060 XT OC 16GB graphics card will be available in EMEA in June starting at €649.99.
The Acer Nitro Radeon RX 9060 XT OC 8GB will be available in EMEA in June starting at €599.99.
Evo vam 16G od AMD za 200$ Mare znam da jedva ceka![]()
Meni je ok 50 eura doplate za 8gb vise.The Acer Nitro Radeon RX 9060 XT OC 16GB graphics card will be available in EMEA in June starting at €649.99.
The Acer Nitro Radeon RX 9060 XT OC 8GB will be available in EMEA in June starting at €599.99.
Evo vam 16G od AMD za 200$ Mare znam da jedva ceka![]()
Izzy se salio.Kod NV je doplara ista ali za gddr7 pa sam jos bio isprozivan da ta memorija ne vredi ni toliko...
Ma kad bi izbacili neke low power graficke sa 96-bitnom magistralom i 12GB mem, nesto da radi eto kao 2060 12GB propevali bi.Za $200 imacete rtx 5030/ rx 9030 sa 6gb memorije.
AMD postavlja sta Nvidia postaviAMD je postavio MSRP na $349 za 16GB Radeon RX 9060 XT i $299 za 8GB model. Lepo
Kad sam vidio izvor informacije samo zatvorio tab...AMD rumored Radeon RX 9080 XT : up to 32GB of faster GDDR7, up to 4GHz GPU clocks, 450W power
Učitavanje...
www.tweaktown.com
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari