Šta je novo?

Android (TV) multimedia uređaji (box-evi i stick-ovi) [nije tema za Mi Box/Stick, FireOS, Google Chromecast/Streamer]

Sto se tiče Vontara i konekcije na A1 kucni net,u podesavanjima modema kod postavljanja lozinke promenite na drugu opciju po redu u izboru i radiće tj konektovati normalno.

@CioRio @pinocio postoji tema za FireOS/Amazon uređaje. tamo nastavite diskusiju

Neka preporuka za zamenu za stari S912 Android box koji tera LibreElec/Kodi ali je postao star i neažuriran i ima neke problem sa zvukom zbog toga, treba mi nov da tera isto LibreElec/CoreElec. Svrha mu je puštanje enkodovanog 4K HDR x264/x265 sadržaja sa lokalne mreže preko lan kabla, uz zvuk uključujući Atmos/DTS:X prenet na risiver. Da bude koliko toliko future proof znam da neću dobiti DV za ovu cenu, trenutni TV samo podržava prvobitni HDR svakako. Šta je izvodljivo za do oko 50eur kod nas ili poručivanjem?

Најбоље је да погледаш на сајту LibreElec/CoreElec шта је подржано од боксова па то узми.

Razgledao sam i po kodi/coreelec/libreelec forumima i saznao za Vontar X4 Android box, S905X4 4GB RAM 32GB EMMC skladišta, podržan od strane LibreElec i CoreElec i potrefilo se da je baš danas na popustu na aliju za samo 37eur i odmah sam zgrabio, za te pare teško da ima bolje.

Pozdrav, imam problem, imam neki kineski adroid setup tv box( h96 Max). Kada ga prikljucim na sbb modem, da li je wifi, ili je preko LAN-a, sbb model kao da izgubi konekciju, kao da ga zagusi ovaj tv box, smajni mu protok i malo po malo pa se izgubi konekija, nema interneta uopste. Pokusao sam factory reset, pokusao sam da mejnam 5G i 2.4G mrezu, lan/wifi, ali definitno SBB internet radi lepo, sve dok ne ukljucim ovo cudo u struju i prikljucim na net. Koristim EON na njemu, od drugog SBB naloga, i nekad you tube i konekcija se gubi. Ima li neko neki savet itd?

Može biti da ga muči nostalgija za rodnom grudom pa je stalno na vezi sa familijom kod kuće.

Ako ima slimbox za taj model flešni ga… To je prvo od čega bih krenuo, ako je problem do boksa.

Sa tim boxevima je pod obavezno preflesovanje Slimboxom ako ga ima, em ce raditi bolje em ga Kinez nije nakrkao diskutabilnim softverom.

Moze, baci link odakle si ga kupio da potvrdimo 100% koji je box u pitanju.

Jos bolje bi bilo kad bi mogao da instaliras AIDA64 pa da ocitamo sta je u njemu ali obicno je to to sto pise na oglasu.

Nemas srece, RK3528 verzija nema Slimbox koliko ja znam.

Mislim da nema ni za jedan Rockchip, ispravice me neko ako gresim.

link

kao što @Lanikor reče, nema slimbox za ovo izdanje. ima za izdanja sa Amlogic (S905X2, S905X3, S905X4)

au, pa bas bezveze. Dakle nema pomoci onda, sto mi ovo cudo urusi internet cim ga zkacim na net?

Eventualno da izolujes box od ostatka mreze ali ni to ne garantuje da ce da prestane da gusi.

Probaj za pocetak fabricki reset u samom boxu, zatim brisanje suvisnih aplikacija.

probao factory reset, ne pomaze. Kada ga prikljucim na mobilni internet, radi kako treba. Cim se zakaci na SBB-ov internet, unisti mi konekciju. A da gledam TV preko njega i da koristim mobilni internet... nema sanse odose gigabajti. Ma mozda ga stavim na prodaju i uzmem drugi i nadam se da ce biti ok.

Ne znam sta od rutera daje SBB ali mozda imas nesto za izolovanje uredjaja u podesavanjima ili bar Guest Wi-Fi varijantu kao kod mene na Huawei-ju.

Nakacis ga tako da bude odvojen od svega ostalog i vidis kako se ponasa.

1747665998398.png

Imao slican problem Yettel ruter i Roku, imam dns za streamlocator, svi uredjaji radili sem Roku,vezao na Yettel ruter drugi jeftini ruter, stavio streamlocator dns servere i proradilo, probaj sa drugim ruterom zakacen za SBB ruter

sad sam pokusao na guest wifi, preko sbb connect aplikacije, dodao sam jos jedan gust wifi.. Ne vredi, isto...
A to za ruter i to, ruter nemam, samo onaj klasican sbb crni modem.
Jedino sto mi pada na pamet da kradem net od komsije... :D

izvinjavam se ako smaram, za slucaj da nekoga zanima, resio sam problem, ne mogu da budu ukljuceno sbb uredjaj (ovaj za gledanje tv-a) i ovaj android box. Kada se iskljuci sbb uredjaj, sve lepo radi, jedino sto ocitava brzinu max 60mb/s. Treba da bude oko 200... Eto ako neko nekad bude imao isti problem...

Da li ovo vredi, neko iskustvo, da ne bude na kraju kompatibilan samo sa sobom

Prilozi

• Screenshot_20250522_224037_AliExpress.jpg
    Screenshot_20250522_224037_AliExpress.jpg
    99.4 KB · Pregleda: 115
Чим видите крупним словима написано 8К на нечему што је јефтино - заобиђите у широком луку.

Za te pare trenutno samo penzionerski Tanix TX1 sa IR daljincem preko Alija i novcica gde ispadne oko 12-13$ za 2/16 verziju.

Racunas da nije kompatibilan u startu ni sa cim iako zavijeno poturaju Netflix u sa ovim fabrickim AliceUI, nemam licno pa ne mogu da kazem da li i kako radi.

Preflesovanje Slimbox-a preko njega cim stigne pa eksperimentises malo sa streaming aplikacijama, imas ispod kako radi. Form factor mu je izuzetno mali pa mu nesto cak ide i u prilog, plus IR prica je ok ako neko hoce da tera penzionera da koristi TiviMate i slicno pod stare dane :)

I just found this on AliExpress:
US $38.76 | Tanix TX1 Android 10 TV Box 2.4G WiFi 4K HDR 3D 8GB/16GB Allwinner H313 Quad Core Global Media Player

Nazad
Vrh Dno