Šta je novo?

Koji Trimer uzeti od 10 do 20/25 hiljade dinara

akojic

Zapažen
Učlanjen(a)
26.04.2023
Poena
5
Koji Trimer uzeti od 10 do 20/25 hiljade dinara,
imam nekih 3 do 10 ari za košenje i uglavnom trava je u pitanju.

Gledam da mi traje na duže staze i da mi traje, jer trebalo bi jer ne koristim u profesionalne svrhe svaki dan, već po potrebi kad poraste trava preko 10/15 cm.

Hvala na preporuci

Prvi put vidim ovo, kakav je ovo sistem? Ovde nema spakovanog najlona kao na klasičnim glavama, ili grešim?

Koji benzinski trimer bi preporučili, a da mogu montirati frezu za okopavanje oko drveta u voćnjaku? Imam nekih dvadesetak stabala.

Ja sam ove pauk glave hteo pre svega, jer mi uvek ostane komad najlona, taman za to 😁. Ako postoji original za odgovarajući trimer, nema problema, kažu da su jeftine kineske loše, i da se bolje kosi sa običnom, ne znam, ima li nekih boljih, skupljih.
Ono što mi pada napamet, je da bi mogla da se stavi deblja struna od deklarisane za trimer.
Inače, pitao sam i u ovlaštenom servisu za Oleomac i nije mi preporučio tako nešto( pauk glavu) za moj model.

Da li je onaj plasticni štitnik kod glave standardan na svim modelima sa ona cetiri imbusa? Polomila mi se ta plastika pa se pitam da li to ima da se nadje kao rezervni deo.
Trimer je iz lidla tako da tu nemam sta da tražim

Kupujem trimer, nemam nešto zahtjevno u dvorištu, jarak i jednu brinu ne mogu kosilicom i ponekad pokositi nekih 800 kvadrata, obično se zapusti.
Razmišljam se i villager 1250s i scheppach1721988534625.png. Villager je oko 350KM i isplati li se ova razlika u cjeni ovaj drugi se može naći i 40 KM jeftiniji. Kosim sad sa povremeno stihl fs56 (nije moj) i zadovoljan sam u dvorištu, lagan al u malo većoj travi već se pati. Ima sad i villager 1250 pe al je skuplji 100KM. Ili ako ima nešto drugo ne previše težak.

Pozdrav. Preporuka za elektricni trimer-makaze za orezivanje i oblikovanje tuja i par drugih cetinara. Nesto manje lakse za ruku. Biljke su inace u saksijama, 10 komada, visine oko 220cm

Treba mi trimer za dvoriste oko 7,8 apri ukupno.Videh AGM 520 je nov 10000 ali ima i model sa oznakom E ista cena,pa da li je sa oznakom E noviji model ili isto?

Sta uzeti za 4-5 puta godisnje kosenje placa od 400m2 (trava, koprive i poneki korov), elektricni trimer od 1.2-1.5kW (laksi, tisi, manje vibracija ali da li su dovoljno snazni) ili neki benzinski
(ovaj 520 vecina hvali osim sto zameraju vibracije, ne znam da li su 430 i 260 bolji po tom pitanju).
I koliko trose benzinski, 1L na 1h rada ili vise i koji su jos troskovi (ulje, filteri, itd)?

Poslednja izmena:
U lidlu od sledeće nedelje performance trimer sa alnaserom :D Ako izuzmemo ovaj detalj koji je meni simpatičan ali skoro pa nepotreban (punjiva baterija od 2ah, verovatno ona klasična sa njihovih aku alata, povećana težina za težinu baterije i taj sistem paljenja), zanima me da li je neko probao ovaj model, prvenstveno mislim na pouzdanost i kvalitet izrade?

EDIT: Da odgovorim sam sebi, na ovom poštenom prikazu se vidi da je auto start sistem loše konstruisan, a ni izrada nije na nekom extra nivou, tako da preskačem.

Poslednja izmena:
U kojim radnjama? Ja sam trazio u Beogradu. Iz podrske su mi rekli da su planuli prvog dana i da ih nece nabavljati vise. Od 08.05.2025. izlazi novi model sa elektronskim paljenjem.

Ja video par komada posle 1. maja, znaci nedelju dana od pocetka akcije. A to njihovo da ima ili nema nije pouzdano, mene su prosle godine ubedjivali da ima neka brusilica u 2 radnje, ja obisao 3, pitao i radnike i trazio da provere u magacinu i nigde nijedne, onda slao mail pa se 2 dana kasnije odjednom stvorilo po 5-6kom u sve 3 radnje.

Ovde se o jednoj stvari, koja je po meni veoma bitna, vrlo malo razmišlja kod nabavke: servisu i delovima. Nije svaka cena bilo kome pristupačna niti povoljna. Razne firme imaju proizvode namenjene različitim korisnicima. Nešto je lako održavati a mnogo toga neisplativo mnogima.

Imam jedan isti motorni trimer 10-tak godina, možda i malo više. Pre toga spalio sam nekoliko strujnih itd...

Zamenili su mi karburator pre neki dan: sve ukupno oko 4k RSD. Pre par godina trimer glava - oko 2K. Godišnje jedna svećica, nit za košenje i par filtera za vazduh.... Kad uporedim sa cenom nabavke samog uređaja godišnje dajem, od pete godine korišćenja, oko 20-25% od nabavne cene za popravke i delove.
To je bukvalno od 15-20€ godišnje, a trošim oko 15l benzina nešto ulja za sve moje potrebe.

Bitno mi je, jedino i svo vrene, da delova i majstora ima, da se i delovi drugih modela uklapaju i da sam korisrio delove 2-3 različite "etikete" bez ikakcig problema. Da se desi kvar za koji je potrebno oko 50% cene novog, idemo na zamenu novim.

Imajte i ovo u razmatranju kod nabavke.

Ja sam uzeo agm 525 mislim, prosle godine, koristio sam ga max 3 puta.. Vratio sam se na kosilicu, lakse mi je i brze, ne zezam se sa najlonom, kacenjem, zastitnim naocarima, manje goriva potrosi i lepse je pokoseno

Pa kosilica gde može naravno da je lakše, ne nosiš je na leđima nego sama ide 😎. Ja kosim trimerom baštu koja em nije ravna em je poprilično velike površine i nemam vremena da je redovno kosim kako trava ne bi porasla, tako da tu mora trimer. Plus nije obična trava, ima svega i svačega. A i za dvorište oko nekih struktura recimo gde ne mogu da priđem kosilicom ili postoji rizik da se ošteti nož (imam coklu od cigli dužine 30m, pored tuja) najlon je majka. Za sve postoji primena, valja imati i jedno i drugo za veliki plac.

Pisao sam odavno, baš na ovom topicu, ali nije ni bitno važi za sve firme koje imaju "etikete".
Istina, sad sam prelistao. Nešto mi je tih 4k mnogo, moguće da je malo boljeg kvaliteta od ovih najjeftinijih, jer karb za te kinezare košta ispod 1000din na KP, pisao sam i ja mislim ovde da sam menjao pre dve sezone.

Godišnje jedna svećica, nit za košenje i par filtera za vazduh..
Od prošle godine imam Stihl FS 120, kada je u pitanju filter za vazduh, da li ga je bolje prati ili kupovati nove?

A kad je u pitanju mast za podmazivanje glave, koju sam takođe kupio, oni kažu da se podmaže poslije par košenja, mada po videima su prikazali da se provjeri da li ima masti kada se odvrne tamo gdje ide, i ako ima da ne treba (ako je vijak mastan). Ja kad uradim tu provjeru uvijek je podmazano, a kosio sam već fin broj puta. Pošto sam relativno nov u ovome kakav je savjet i po ovom pitanju? Da li da ipak podmažem, ili ne?

U suštini ta mast se troši usled trenja, ako kosiš više puta nedeljno proveriš na svake 2 - 3 nedelje (villager kaže na 15 dana) da li je šraf mastan. Ja npr. koristim trimer jednom mesečno i bukvalno na početku sezone uvek zamenim tu mast čak i ako je ima, istisnem staru i stavim novu, a proverim možda par puta po sezoni i to ako se setim.

I ja kosim jednom mjesečno, obično u dva dana završim to što imam.
Provjeriću opet sledećom prilikom, ali vjerujem da će biti masti kao i inače. Čitam neke komentare i neki kažu da godinama koriste trimer i da nisu ni znali da ide neka mast. Kod Stihla se samo uvrne i istisne nova, ne izbacuje se stara mast (ovako).

Moguće i da je kod mene tako ali sam pomešao sa čizmom vanbrodskog motora 😂 Ako jednom mesečno koristiš, kontroliši ali verujem da ćeš i ti doći na to da menjaš jednom u sezoni.

Ima li neki solidan Villager model tako do 20K, da moze da se uzme? Nece nesto preterano da kosi, uglavnom malo oko vocaka i iza zgrada, sve ostalo radim vec kosacicom.

Nazad
Vrh Dno