Šta je novo?

AliExpress (FAQ u prvom postu)

Koliko dugo sme order da stoji u "To ship"?
I sta se desava ako prodavac kojim slucajem ne pogleda da sam narucio nesto, nikad mi se to nije desilo, ali eto imam jedan order od 05.02 pa me zanima.

Uvek pise rok u kom distributer treba da otpremi porudzbinu.
Taj rok ako zelis mozes da produzis.

Takodje ako ne zelis da cekas , mozes da otkazes porudzbinu.

A ako ne otkažeš i istekne rok za slanje, dobijaš kupon. Ne znam da li se iznos razlikuje, ja sam dobio od $1.

Kupio sam delove za robot usisivač, plaćeno sve ukupno 16,81$. Međutim, prodavac je, iz nekog razloga, stavio da je vrednost robe 120$ i na to su mi, naravno, lupili carinu, tako da sad treba da platim preko 4000 dinara carine za robu koja je kupljena za upola manje, što mi ne pada na pamet. Nisam hteo da preuzmem paket u pošti. Šta je najbolje rešenje sada? Da kontaktiram prodavca, ili da tražim direktno od aliexpressa refundaciju?
Da napišem kako se sve završilo. Sačekao sam dok mi se status porudžbine promenio u "delivery failed" (ili tako nešto), a onda sam tražio refundaciju od alija. Stavio sam da paket nisam dobio, a kao razlog "held at customs" (to mi je delovalo da najviše odgovara onome što se desilo) i napisao sam u nekoliko rečenica šta je bilo. U roku od jednog dana sam dobio poruku od alija da mi je odobrena puna refundacija, a za paket su napisali "returned to seller". Sad čekam da mi pare legnu, u statusu refundacije se vidi ARN broj kao dokaz da je ali uplatio novac na moj račun, tako da se nadam da neće biti problema. Sad ide traženje istih stvari kod drugog prodavca uz nadu da neće biti istih problema.

Danas me zove kurir Bexa kaže imate paket sa Alija, do sada mi je sve išlo preko pošte ovo su novi momenti.

Pitanje, jel neko dobija na email status za posiljke: awaiting confirmation
i ovaj tip poruke
1740696366811.png

A posiljka poslata tek pre 3 ili 4 dana. Putem Bundle deals. Kroz pracenje na sajtu rekao bih da sve normalno tece, al me sad ovaj email zbunjuje. Tri stvari sam porucio i sve tri su bagatela, a dobili LA kod. I sad vidim i Fast delivery status sto znaci da ce biti i otvaranja i globe ako uopste dodje do Srbije. Inace ti mejlovi za izabrane proizvode su stigli odmah prvi dan po porudzbini, al nisam obracao paznju i sad slucajno vidim da mail pocinje sa "awaiting confirmation" a to nikad nisam imao do sad. Da li treba samo da ga ignorisem?

Batali to što ti AE šalje mail, odnosi se na neke druge stvari a pratiš preko trakera.
Bundle deals ti je uz minimalnu narudžbinu 3 proizvoda i brzo slanje u roku od 1-2 dana.
U prevodu ti statusi su primljena narudžba, spremna za slanje i predata kuriru.

1740829236112.png

Ovako je vec danima kad se udje sa PC... dok app radi sve ok...

Jedno glupo pitanje 😃
Da li je neko pokusavao da nagovori prodavca da promeni nacin slanja, tj. da ubaci neku jeftiniju varijantu? Interesuje me neki proizvod za koji je slanje pre nekoliko godina bilo free i islo je preko Singapura, dok je sada jedina opcija Premium shipping i kosta duplo vise od proizvoda.
Cisto da znam da li da pokusam 🙂

Jedno glupo pitanje 😃
Da li je neko pokusavao da nagovori prodavca da promeni nacin slanja, tj. da ubaci neku jeftiniju varijantu? Interesuje me neki proizvod za koji je slanje pre nekoliko godina bilo free i islo je preko Singapura, dok je sada jedina opcija Premium shipping i kosta duplo vise od proizvoda.
Cisto da znam da li da pokusam 🙂
Možeš da pokušaš, ali oni često smanje cenu proizvoda, a povećaju dostavu jer na nju ne idu popusti.

Pokusaj , ali mislim da u vecini slucajeva nije moguce...

Koja kategorija proizvoda je u pitanju ?

Kako da kontaktiram podrsku? Hteo sam sa im pošaljem jedno malo duze pismo prigovor. Live chat ne vredi, a ne mogu da nadjem opciju da se posalje poruka direktno.

1742188760947.jpeg
Ala su se pretrgli koliko će da spuste cenu za nekih sat dva.

Ko je iskoristio coins, iskoristio je, dok traje ova AE akcija, biće minimalni popusti.

Stigla mi je maska za telefon 114 dinara, bez mog pitanja su preusmerili na paketomat pošte, tražili su da skinem direct.me aplikaciju i da se registrujem i upalim bluetooth, nije iz prve htelo a iz druge su se otvorila vrata od paketomata.

Stigla mi je maska za telefon 114 dinara, bez mog pitanja su preusmerili na paketomat pošte, tražili su da skinem direct.me aplikaciju i da se registrujem i upalim bluetooth, nije iz prve htelo a iz druge su se otvorila vrata od paketomata.
sitne stvari po automatizmu salju na paketomat od poste, ako postoji mogucnost za to..tako je vec zadnjih pa skoro godinu dana, sitnice vise ne dostavljaju na kucnu adresu, barem je meni poslednjih 50 puta bilo tako

Ima mod da se vrati kada mu struja opadne ali će da vidimo u praksi.

Meni u poslednje vreme sve nepraćene pošiljke šalju na paketomat, a praćene donosi poštar.

Koliko sam primetio, UCxxxHU pošiljke (mahom sitnice) mi dolaze na paketomat a LAxxxHU u poštu...

Na tim dronovima kontroler funkcioniše do 30m za GPS, isto toliko i max udaljenost, zna da bude i 50m a retko 100m.

Nazad
Vrh Dno