Šta je novo?

Mobi Banka (ex Telenor Banka)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Izazivači panike.
 
Koliko vidim nisu mi naplatili odrzavanje racuna poslednjeg dana u mesecu kada bi inace trebalo.
I ja ozbiljno razmisljam da menjam banku(ali gde?), meni je ova primarna i bila mi je sveukupno solidna za sve moje potrebe.
 
Sto volim ove "hehe svi ce najebete, al necu da vam kazem kako i zasto" forice.
 
Meni nudili 600k kredit na lepe oči, bez ikakve dokumentacije, samo da potpišem u aplikaciji... Tako da meni to deluje prilično solventno :).
 
Meni su nudili 3% kamate na oročenu štednju negde krajem maja, i bili su blago navalentni i to mi baš i ne deluje solventno :)
 
Komentar sa jednog drugog foruma, piše da je Mobi ostvario kumulativno 5.7 milijardi dinara gubitaka za 7 godina poslovanja. Sigurno ova informacija može negde da se proveri.
 

Prilozi

  • ffsr.jpg
    ffsr.jpg
    98.3 KB · Pregleda: 127
  • sharedVffdfdiew.jpg
    sharedVffdfdiew.jpg
    142.5 KB · Pregleda: 127
Kako oni uopste mogu da imaju gubitke, nemaju xyz poslovnice, samo po koji bankomat, daleko manje zaposlenih itd...

Inace dobio email da mi mesecna naplata nije prosla za neki servis valjda ce proci za koji dan, jer sa sajta kad idem plati sikoci samo greska
 
Zato sto od mesecbog odrzavanja ne mogu da se pokriju plate i sva mesecna servisiranja, a minuse i kredite nikom ne mogu da uvale pod ovim uslovima koji oni furaju...
 
Taman sam hteo ovih dana da skoknem do yettela da otvorim osnovni i štedni račun jer vidim da im fini uslovi a vista štednje, kad ono vidim ovaj haos sa padanjem sistema
 
Ja sam od juna kod njih i drzim ih kao backup banku jer ova sadasnja je blagi uzas. Ali kako mi se cini moracu i primarnu i sekundarnu banku da promenim :D
Ali odavno se vec prica da Mobi ide na prodaju,stvar je samo ko ce da ih kupi. Najvise tipujem na Raiff :)
 
Koliko ima smisla prelazak sa mobi na AIK ili nasa aik trenutno (cini mi se da imaju slicne uslove za stednju)?
 
Koliko se ceka da legne uplacen/poslat novac iz inostranstva? Svajcarska je zemlja slanja. Poslato preko banke tamo.
 

Ima bilansa uspeha, ako sam dobro razumeo u 2021. godini su ostvarili 412 miliona dinara gubitaka. Nisam siguran koja im je dugoročna strategija sa ovakvim gubicima svake godine, verovatno im je cilj da sakupe što više korisnika a onda da nekako postanu profitabilni. Vlasnik je PPF grupa koja subvencioniše te gubitke, ali ne znam koliko će to dugo opstati.
Oni su imali toliki gubitak u 21 god ali su ga smanjili u odnosu na gubitak iz 20 god.
Prihodi od kamata su se povećali u odnosu na 20 god za skoro 50%
E sad, koliko su ti podaci uopste relevantni u odnosu na poslovanje?
 
Komentator iz priloga piše da će za par godina banka pasti ispod regulatornog nivoa kapitala, što ako je istina prilično je relevantno u odnosu na poslovanje.
 
Komentator iz priloga piše da će za par godina banka pasti ispod regulatornog nivoa kapitala, što ako je istina prilično je relevantno u odnosu na poslovanje.
Bice dokapitalizacija sa strane stranog ulagaca ili ce se drzava ubaciti, jer u slucaju da se procuje da jedna banka pada obicno krece bankarska panika, a da bi se to sprecilo mislim da nece dovesti do situacije da se padne ipsod regulatornog nivoa kapitala
 
ja sam ovu banku koristio za online kupovinu (aliexpress) i bila je idealna jer nikakvog odrzavanja nije imala......master card...kada sam bio u italiji i austriji koristio sam je kao i svaku drugu i nisam imao problem...e kada je postala mobi banka osetilo se da stvari krecu na losije....uveli su odrzavanje i za nas koji je i dalje koristimo kao karticu za internet kupovinu predstavlja opterecenje da stalno ubacujem neku sumu kako bi mi mesecno odrzavanje bilo naplaceno i ako nista nisam kupio ......plus ako zatezna kamata ako nemas sredstva na racunu....stvar je jasna kao dan, hocu da se izadjem iz banke i predjem u neku koja daje normalne uslove za internet kupovinu....da li neko zna kako se raskida ugovor sa njima? predlog za neku banku koja bi bila najbolja za net kupovinu? hvala.
 
A kako platis to na internetu ako nemas para za odrzavanje racuna?
 
Ima samo evre, a dinare mora da ubaci samo zbog održavanja.

I ja koristim Mobi samo za internet plaćanja i račune na klik.
Mislim da za 150 din. mesečno nema bolje banke, a da ima sve ove opcije.
 
Sta je tesko ubaciti koji dinar kad se ubacuje euro ili razmeni u app? Mnogo ste se razmazili i sve bi za dz…
 
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno