A sto ti i svi ostali mislite da je reklama jedini nacin za zaradu? Sto je tesko shvatiti da neki imaju brdo korisnika i bez reklame, da rade ljudi na preporuku? Shvatas da ovo nije legalno? Sto nekom treba da ga ganjaju operateri da im traze da gase pojedine kanale? ART nema reklamu, nemaju sajt nemaju oglase a rade godinama unazad, najstabilniji su, da im tako ne odgovara verovatno bi se oglasavali kao svi ostali. Ni Diogen nema reklame, nema sajt, nema ih po oglasima koliko znam. Da ne nabrajam, prosto ljudima tako odgovara da im se isplati raditi i za sta znam 5.000 korisnika, lupam sad brojku ali kapiras poentu. Ne mora da znaci da je najbolja lista ona koja se najvise reklamira, na kraju krajeva sve je to subjektivno, nekom je najbolja lista sa 80.000 sadrzaja a nekom ona sa 5.000 sve zavisi sta ko gleda. Imam i te najvece i te najmanje i onako iskreno receno, licno, ne gledam vise od 20 kanala, i ponešto iz videoteke, svakako sa listama od preko 80.000 sadrzaja tih 70.000 je negledljivo jer su obicno u pitanju arapski kanali, filmovi bez prevoda, serije bez prevoda i tako te gluposti.
Ponekad se zapitam čemu vama služe IPTV liste.
Pretpostavljam da većina ljudi u zemlji Srbiji plaća i neku kablovsku uz internet. Recimo da većinu muške populacije interesuje sport. To znači da u sklopu kablovske već ima ili arene ili sport klubove.
Meni plaćena lista ima smisao samo do neke cifre. Ako bih trebao da platim listu 10+evra mesečno, po meni je bolje da platim legalno te kanale koji mi fale za istu cenu, nego li da plaćam listu.
A one liste od 20+evra mesečno ne bih komentarisao, jer jednostavno nisu za standard prosečnog Srbina. Ja konkretno gledam koja lista ispunjava moje standarde (koji nisu veliki) za što manje novca.
Takav sam ja, a postoje i oni što im auto nije auto ako nije Mercedes, telefon je samo iPhone, a lista nije lista ako nije u 50fps.
I takve i treba lečiti od para jer to godi njihovom prevelikom egu.
Meni su liste sredstvo da ispratim to od sporta što me interesuje, skroz nebitno da li u 25 ili 50 fps, za što manje novca.
A ove preskupe liste su po meni više za q*cenje ovde na forumu, u stilu "vidi šta ja imam, a ti nemaš,haha, koji si ti bednik".
A Art, Diogen etc liste su liste pravljene za ex-yu i više su pravljene za naše gastose nego što smo im target mi u Srbiji, tako da od tih 5000 korisnika, koliko procenjuješ, smem da se kladim da je više od ⅔ van Srbije. Liste tog tipa imaju i Turci i Albanci i druge zemlje i glavni klijenti su im iz dijaspore.