Šta je novo?

SPLIT: Eurolink zatvoren?

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Stvarno jos uvek ne mogu da verujem... bas sam se vezao za firmu i dosta kupovao od njih, cak umalo da tjaletova firma napravi posao od 20ak kompva kod njih umesto kod dugogodisnjeg partnera ( sretja u nesretji sto nismo jer je podrska jako bitna)... posle pocetnog soka, sto se vidi iz prvih postova, tek sad me je stiglo i skapirao sam da nema izvlacenja vetj da je kraj...

Svim zaposlenima hvala za sve... :)

Poslednja izmena:
lepo je sto je sve ovo ovde pretvoreno u hvalospev o eurolinku, ali tu postoje i drugacija iskustva:

- pre mesec dana firma uplati 5k evra za opremu evrolinku.
- narednih 3 nedelje se prolongira isporuka te opreme - nema je na lageru
- nesto od opreme ipak bude isporuceno (3.3k evra)
- ostane jos 1.7k evra opreme koju nikako ne mogu da nadju (nebitno sto sam na drugom mestu nasao isti dan)
- trazim da mi se vrati taj novac nazad na racun
- sve spreme i vade se na racunovodstvo, a racunovodstvo s kojim sam licno bio u kontaktu kaze da nije do njih
- tako me zavlace nedelju dana
- svaki dan se cujem sa markom i "samo sto nije", "samo sto nije", "do kraja nedelje", ovo, ono
- u cetvrtak mi se marko ne odaziva na pozive
- u petak odem do radnje i kazu mi da je firma zatoverena

i sve je to lepo sto su oni zatvorili firmu, ali cemu te lazhi i zavlacenja?

pricate mi ovde o "fer odnosu" & stuff, a zar nije bilo fer da znajuci da vam je racun blokiran (jos od 12. maja) lepo ponudite bilo sta od opreme sto imate na lageru i time izmirite dugovanja?
ah, da, sad oni kao nisu znali.
a mi smo veverice.

likujte vi koliko hocete o eurolinku, al' ko je pametan nikad vise nece saradjivati ni sa kim ko je ikad imao veze s eurolinkom.
ne budite naivni, ne verujte da se to desilo tek tako, neplanirano.

bolje dati za svaku komponentu 10e vise nego biti pokraden za 1.7k evra.

eto, ja to iz licnog iskustva, a vi kako god hocete.

:mad:

Meni je jako zao Eurolinka, imali su vrlo fer i profesionalni odnos prema musterijama, ne znam za ostale ali ja sam bio jako zadovoljan cenama, uslugom i ekspeditivnoscu. Pozdravite Maju...

lepo je sto je sve ovo ovde pretvoreno u hvalospev o eurolinku, ali tu postoje i drugacija iskustva:

- ostane jos 1.7k evra opreme koju nikako ne mogu da nadju (nebitno sto sam na drugom mestu nasao isti dan)
- sve spreme i vade se na racunovodstvo, a racunovodstvo s kojim sam licno bio u kontaktu kaze da nije do njih
- svaki dan se cujem sa markom i "samo sto nije", "samo sto nije", "do kraja nedelje", ovo, ono

pricate mi ovde o "fer odnosu" & stuff, a zar nije bilo fer da znajuci da vam je racun blokiran (jos od 12. maja) lepo ponudite bilo sta od opreme sto imate na lageru i time izmirite dugovanja?
a mi smo veverice.

likujte vi koliko hocete o eurolinku, al' ko je pametan nikad vise nece saradjivati ni sa kim ko je ikad imao veze s eurolinkom.

Ovo je cist govor iz revolta (sto je shvatljivo), ali druze, nisu svi imali negativnih iskustva, pa samim tim ne moraju svi "vise nikad da saradjuju ni sa kim ko je ikad imao veze s eurolinkom"...

Daj budi malcice objektivan, ako ne iz prve, udahni duboko i reci nam o svom negativnom iskustvu a ne ovde sad kao da je eurolink neka zarazna bolest pa da ga "svi" zaobilazimo (ili one koji su saradjivali sa eurolnikom)

Ali meni nikako nije jasno...KAKO?! Kad su videli dug od tipa 100 000K ojra, zar im se nije upalila crvena lampica?

Poslednja izmena:
Ali meni nikako nije jasno...KAKO?! Kad su videli dug od tipa 100 000K ojra, zar im se nije upalila crvena lampica?

Odgovor je vise nego lak....

Nekudi majka sina sto ide da se kocka, vec sto ide da se povrati...

Kad si videli 100k u minusu.... pokusavali su da ga ispeglaju. Kad je doslo do 150k... shvatli su da to nece biti lako.... kad je doslo do 200k..... digli su ruke...:d

sve pohvale za eurolink prvenstveno zbog ponude i nizih cena od konkurencije pa i isporuke, narucio sam dve komponente koje su stigle odma sutradan.

drugi put kad sam narucivao to je bio logitech rumblepad koji kosta negde oko 2300din umesto njega mi je stigao isti takav samo cordless koji je nesto preko 4000 :D mislim da su onda vec digli ruke verovatno nisu imali ovaj prvi na stanju pa su mi dali ovaj skuplji za iste novce, to je bilo pre mesec dana

eurolink ftw :banana:

@trx

kapiram tvoj bes i ogorchenje samo mi nije jasno tu par stvari. kada kazes " al' ko je pametan nikad vise nece saradjivati ni sa kim ko je ikad imao veze s eurolinkom" da li zaista mislish da recimo ja znam bilo koga iz cele te priche ? kako cju ja znati sutra prekosutra da je neko bio u tom istom eurolink-u ? ja sam kupac koji je svratio par puta i kupio shta mu treba i cjao. ti shto si ostao uskracjen za mnogo vishe para imash prava da budesh besan, ali isto tako verujem da pola ljudi ovde nema pojma ko je " marko" i da druga polovina sigurno nije/necje kupovati za 5k evra u tom istom eurolinku. chudno ali mene kao potroshacha zaista ne dotiche ta pricha u smislu da kapiram te ali ako su se momci iscimali za prokleti mx518 umesto mene kao kupca, mislim da je to u najmanju ruku ok, a da me neko zavlachi 2 dana za 5k evra..to se sigurno ne bi produzhilo na 7 .. poz

Ljudi kakva je firma Microsystems? Vidim prepun im je lager, cene povoljne, nesto sam skeptican...:trust:
Nije to lager, to je samo "ponuda" na sajtu. A pola toga nema na tom istom lageru.

A kad smo kod toga sto navodno mogu da nabave - pitajte ih za Big Typhoon, recimo. To im i dan-danas stoji za zelenom kvacicom, navodno ga cak i ima na lageru... naravno, kad odete do njih toga nema, a nema ga pa bar godinu dana, ako ga je ikada i bilo... ali vazno je da tamo stoji.

Nije to lager, to je samo "ponuda" na sajtu. A pola toga nema na tom istom lageru...

Eh da je pola... ;)
Znam ih dobro, često sam išao do njih dok sam živeo na Dorćolu...
U principu skoro sve mogu da nabave samo te za nešto zavlače (neće da kažu da ne mogu) a nešto ti nabave u roku od par dana...

Zaključak: lager - nula.

Poslednja izmena:
Nije to lager, to je samo "ponuda" na sajtu. A pola toga nema na tom istom lageru.

A kad smo kod toga sto navodno mogu da nabave - pitajte ih za Big Typhoon, recimo. To im i dan-danas stoji za zelenom kvacicom, navodno ga cak i ima na lageru... naravno, kad odete do njih toga nema, a nema ga pa bar godinu dana, ako ga je ikada i bilo... ali vazno je da tamo stoji.

isto iskustvo sam ja imao sa (sad vec pokojnim) eurolinkom za neke lg monitore i asus kucista....
a o ozbiljnosti firme i onog na vrhu govori to da je sad zatvorena a gazdu trenutno verovatno juri 20 momaka u crnom ,)

Eh da je pola... ;)
Bio sam dobro raspolozen :)
Znam ih dobro, često sam išao do njih dok sam živeo na Dorćolu....
I ja par puta, ali posto uvek trazim neku "egzotiku", nikad nisam zadovoljan izasao odande :)

Cak sam i Srdjana jednom prilikom slao, njemu je blizu! :d
U principu skoro sve mogu da nabave samo te za nešto zavlače (neće da kažu da ne mogu) a nešto ti nabave u roku od par dana...

Zaključak: lager - nula.
E, to. I za zakljucak, i za prethodnu recenicu.
Uostalom, vec sam naveo primer za Typhoon.

E da, i ovaj moj Maximus je bio nekih dobrih 2500 dinara skuplji kod njih nego u ostalim firmama, kad se tek pojavio. Naravno, i to im je "na lageru" stajalo nekih dobrih mesec dana pre nego sto je zaista stigao u radnju.

a mi smo veverice.

I sve to rece neko ko je hteo da kupi lepo u eurolinku, da cene budu regularne sa sajta
za firmu u kojoj on radi, ali da se posle preracuna cena svih tih komponenata po bench
ceni i da za tu razliku on uzme sebi robu u dzep!!!! Ako si vec sve to nasao u drugoj firmi
zasto nisi otisao odmah pa kupio kod njih??? mozda zato sto u tom slucaju ne bi mogao nista sebi
da stavis u dzep??? Sto se tice tvog slucaja, svi u eurolinku su se cimali da ti nadju svu
potrebnu robu u sto kracem roku, ali ako neceg nema u zemlji srbiji onda ga nema... Zar i
dalje mislis da Marko odredjuje kada ce kome biti isplaceno nesto odnosno vracene pare?
Zar mislis da su ljudi koji su radili znali da su racuni blokirani i da ce se sve zavrsiti
za dva dana?!?!?!
Za sve postoji resenje, nije ovo prva firma koja se zatvara u prokletoj zemlji Srbiji.
Strpljenje je vrlina....

Morate shvatiti da je trziste takvo da je jako tesko imati lager od 500.000 eur koji bi svi zeleli a pritom biti uspesan na duze staze.
Pa valjda ste svesni da u ovom poslu (ne)uspeh mozda cak i najvise zavisi od raznih faktora poput politicke situacije sto se automatski reflektuje na kupovnu moc gradjana. Drzati 20 razlicitih modela procesora, grafika, maticnih ploca... na lageru u vecoj kolicini u takvoj situaciji nije bas previse pametno. Jos ako se na to dodaju izuzetno niske marze cini bavljenje ovim poslom skoro apsurdnim.
Jos dodatak da je situacija u IT nikad komplikovanija... tipican primer su graficke kartice. Ajde pokusajte na prste dve ruke i nogu da nabrojite sve modele grafika koje su se pojavile u poslednjih 6 meseci, meni ne uspeva. Aktuelne su citave 4 generacije - x1000, HD 2000, HD3000 i vrlo brzo HD4000 kod ATI-ja i GF 7000, GF 8000, GF 9000 kod nvidije. Na to se doda po 5 pod-verzija za svaki model i eto sad je jasno koliki mag treba biti da balansirao sa tolikom ponudom i biti uspesan u tome.

Zato postoji gomila firma/firmica koji imaju sajt sa ogromnom ponudom a malim ili nikakvim lagerom.

Poslednja izmena:
Ne kontam zashto se pravdate, bilo je lepo dok je trajalo. Nema vishe...shteta...ko zna mozhe se opet srednemo na nekom novom mestu kroz neko vreme. Zhelim vam svima mnogo srecje u nalazhenju novog posla.

sve pohvale za eurolink prvenstveno zbog ponude i nizih cena od konkurencije

Zbog toga su prvenstveno i pukli ! Gotovo sve svoje artikle su drzali po cijenama veoma slicnim onima koje dileri mogu dobiti u svim drugim veleprodajama, a neke bogme i ispod, pa mogu misliti koliku su marzu imali (toliku da je dovoljno da im trziste za nedelju dana istu pojede padom cijena...a gdje su troskovi iznajmljivanja objekata, plate radnicima itd, troskovi servisiranja i rjesavanja reklamacija jer idete na veliki obrt)...

Na stranu to sto su zaista imali fer odnos ka kupcima, tu su se zaista pokazali, i zasluge za to prevashodno pripadaju ljudima koji su radili u pomenutim maloprodajnim objektima, i onima koji su ih birali, ali dzaba sve to, kada su menadzeri i direktori morali po onom starom srpskom principu: daj da kolegama konkurentima spustim cijene pa makar ne radili ni ja ni oni.

Za ovo narod ima nekoliko poslovica, a jedna od njih je: sto je brzo to je i kuso, ili mozda cak i "ko drugom jamu kopa, njegova djevojka" :D .

Da me ne shvati ko pogresno, govorim striktno iz ugla nekoga ko se indirektno bavi slicnim poslom (rumski proizvodi namjenske racunare i ne radi preprodaju niti prodaju komponenata, vec samo cisto proizvodnju), a sto se tice samih krajnjih kupaca, eurolink jeste tu cinio dosta pozitivnog, tu se slazem sa ostalima.

Poslednja izmena:
ccc cek ako nema vise elinka zasto im jos postoji site

elem da ispricam moj dozivljaj sa njima
napajanje corsair hx stiglo u roku sutradan kad sam porucio
a kad je bila frka oko 8800GT kad city nije hteo da prihvati sve porudzbine ja lepo otisao do bg
iako im je radno vreme bilo proslo ljudi me sacekali jos pola sata kad sam rekoa da dolazim iz SM
tako da svaka im cast
nadam se da ce se uskoro ponovo otvoriti

Znaš kako kažu: "nada umire poslednja..."
Jedino rešenje za spas su im Divac ili Ðoković... :)

Ovo si nažalost u pravu. Ceo IT je sada u velikom problemu. Gde god slušam, šta god slušam maloprodaje imaju velike probleme. Pitanje kako će i ostali proživeti ovo mrtvilo koje je tek na putu. Totalno mi je nerazjašnjivo kako je moglo da zamre tek tako. Prošle godine, dok sam radio u drugoj firmi, je OK išao posao u ovo vreme. Ništa spektakularno, ali OK.

Prosle godine nismo imali zemlju na prekretnici, nije bilo kao danas crno ili belo, nismo imali problem sa Kosovom. Sve, ali SVE je stalo...i Eurolink je stao.

peco, hocje biti neko zvanichno saopshtenje za Eurolink ili je to to shto smo ovde videli i kraj?

da nije tuzhno bilo bi smeshno...jedan user sa bencha je sinocj sastavio konfiguraciju na sajtu ....prepoznacje se sam.... :p

Pa na Benchu sigurno nece biti zvanicnog obavestenja, nisam ja vlasnik te firme. I ja znam sve sto i vi, mozda za nijansu vise ali to je potpuno nebitno u ovoj situaciji. Eurolink je video Benchmark na pravi nacin, pronasao je smisao izmedju oglasavanja na sajtu i pogodnosti za posetioce - sada mozemo samo da podvucemo crtu i kazemo: to bi bilo to...

meni ovo sve nekako smrdi na CT....fazon, da se ubije jaka konkurencija, poshto u ct maloprodajama niko ne kupuje...Al` samo mi smrdi :)

Elem, ja bih stvarno voleo kad bi neko mogao da mi objasni...kako dodjavola toliki dug?

Eurolinka mi je zao zbog omnika i bacid-a, koji su se na forumu trudili da pomognu svim kupcima/potencijalnim kupcima, tj trudili se da podignu ugled firme. Nema mnogo firmi koje znaju za fazon "Dobro iskustvo jednog kupca dovede 3 nova kupca. Lose iskustvo odbije 20 kupaca" (istrazivanje).

Nadam se da ce vam ban isteci, nadoknaditi taj dug i pocheti sa radom...

a da....neko pomenu kredit....Pa ko ce ti dati kredit od minimum 200 000 e? :)

Ne nagadjaj bez potrebe i ne optuzuj nikoga napamet. Svi u bransi su znali da bi ovo moglo da se desi ali ni sanjali nismo da ce stvarno doci taj dan. CT nije bio taj koji je pustio menicu i oznacio pocetak kraja...

Kupac kakav je Eurolink bio, mislim na kolicinu robe koju je dalje prodavao, potreban je svakom distributeru: zapitajte se otkuda toliki dug? Zato sto treba cistiti stari lager i narucivati novu robu od vendora: u takvoj situaciji kada robu treba plasirati i otarasiti je se sto pre, postaje manje bitno da li je taj kupac u crvenoj zoni ili ne... Takav PUSH i pritisak u distributerskim kucama ponekad rezultuje ovakvim situacijama, ponavljam, na moju veliku zalost.

Ne nagadjaj bez potrebe i ne optuzuj nikoga napamet. Svi u bransi su znali da bi ovo moglo da se desi ali ni sanjali nismo da ce stvarno doci taj dan. CT nije bio taj koji je pustio menicu i oznacio pocetak kraja...

Kupac kakav je Eurolink bio, mislim na kolicinu robe koju je dalje prodavao, potreban je svakom distributeru: zapitajte se otkuda toliki dug? Zato sto treba cistiti stari lager i narucivati novu robu od vendora: u takvoj situaciji kada robu treba plasirati i otarasiti je se sto pre, postaje manje bitno da li je taj kupac u crvenoj zoni ili ne... Takav PUSH i pritisak u distributerskim kucama ponekad rezultuje ovakvim situacijama, ponavljam, na moju veliku zalost.

Milsim da se većina razume ali:
Svi smo svedoci da i dan danas ima Radeon X1950 za 130-150€u MP-ma, kojekakvih DDR1 od ko zna kad za 50€ po 1Gb ...
Kako te firme ne "pucaju"? Pogledajte samo BC Berzu.
Pa onda pogledajte Buy.com ili tako nešto slično gde ima R X2600XT 512Mb DDR3 za 29.99$...
Jel je ovo samo početak ili je EL baš nešto usro sa poslovanjem (kamate na dug ili tako nešto), ponavljam ne mogu da razumem da neke druge firme toliko dugo opstaju... Šta, oni nemaju dugove a ovi su "prsli" za manje od 2 godine?

Te druge (male) firme zato nemaju lager, vec ako im neko neshto naruci tek tada nabavljuju.Logicno, najsigurniji nacin.:)

Poslednja izmena:
Postoji dobar domacin i manje dobar domacin, da ne kazem los...

Mi na Dorcolu volimo da kazemo "na lastiš", a on ima svoju tacku pucanja. Nije lepo da ja sada objasnjavam nacin poslovanja Eurolinka ili nekih drugih firmi, jer znam da ovde medju nama isto tako ima ljudi iz branse koji sve ovo znaju - bas u ovoj temi. Pa cute...

Glupo bi bilo i veoma nefer sa moje strane da se ja nadjem pametan da objasnjavam

Ok, ja sam malo dosadan, ali da ne citam temu od pocetka do kraja: iskustva sa A-Maze? Sa Atom-computers (ustvari sastavio sam kod JoKe drugaru komp i sve je proslo u najboljem redu, ali ko pita ne skita). Neka druga firma (preporuka)?

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno