Šta je novo?

SPLIT: Eurolink zatvoren?

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Citam ove postove i ne mogu de verujem kakvi ste vi ljudi. Svi smrc, smrc placu za EL-om, kao zao im firme, toliki ljudi ostase bez posla... Vecini vas stalo je do 5% popusta koje ste imali a koje sad necete moci da iskoristite. Ti Zeljko kad vec tolko volis EL, sto kod njih nisi kupio monitor nego ides u Pakom?

Citam ove postove i ne mogu de verujem kakvi ste vi ljudi. Svi smrc, smrc placu za EL-om, kao zao im firme, toliki ljudi ostase bez posla... Vecini vas stalo je do 5% popusta koje ste imali a koje sad necete moci da iskoristite. Ti Zeljko kad vec tolko volis EL, sto kod njih nisi kupio monitor nego ides u Pakom?

:vomit:

Poslednja izmena:
30 zaposlenih i clanovi njihovih porodica, tako da je broj mnogo mnogo veci, cinjenica je da je ovde vecini stalo upravo zbog popusta koji im niko drugi nije dao i niko im nije izlazio toliko u susret kao i EL i sto se tice nabavke a i servisa za clanove bench cluba, sa druge strane, ti isti benchmarkovci su stalno pljuvali po EL i nesto mitingovali(cast naravno izuzecima), tako da.....

Poslednja izmena:
@Hector Ruiz koji je tebi K...., idem tamo gde je najeftinije i gde ocu a zao mi je firme jer su imali dobar odnos prema nama kao i prema svakoj firmu koja je pokusavala imalo originalna da bude na ovom jadnom trzistu!!
A zao mi je najvise stanja u zemlji koje izgleda nekoj STOCI odgovara!!!

Auuu, znaci raspad. Strasno, jedna od firmi sa najboljom ponudom hardvera i cena. Ionako smo imali jadnu ponudu hardvera... Eto, hoce ljudi u 90te pa to ti je, neka, realno ugasili smo svi mi.

btw I Compdesk-u izgleda lose ide, cim su otisli iz centra na 25ti.

Poslednja izmena:
Smatram da je jako neprofesionalno drzhati cene i proizvode na sajtu duze vreme iako ih nema na lageru ili sta god to znacilo ne bavim se time. Zar nije lakshe staviti tj ubaciti [ nema na stanju] ili slichno a ne da se lozim iz nedelje u nedelju da nesto ima a u stvari "ne znamo kada ce biti". Konkretno je u pitanju Gigatron kada je asusov laptop asortiman u pitanju...btw momak koji mi se javio na telefon nije cak mogao da pogleda na maticnom sajtu model nego mu je trebalo vise vremena, ok mogu da ga opravdam samo ako je u pitanju pocetnik. Ali opet nekako citajuci komentare i od ranije, ispada da ti ljudi samo neke pocetnike zaposljavaju...cudno...

btw i ja zalim Eurolink zato sto sam svoj mx518 kupio bash kod njih i istog dana nije bio mish u radnji ali su iscimali kolegu sa senjaka da ga doveze sa sat vremena u piramidu..dovoljan razlog da mi bude malo zao jer eto..najlakse je reci - idi do senjaka...

Poslednja izmena:
Ma ja sve sve bojim da cu morati da se ubijem pre vremena, jer ako u nedostatku konkurencije budem morao da kupujem hardware u Pakomu i Novelu, to je jedino sto mi preostaje da uradim :exploder:

peco, hocje biti neko zvanichno saopshtenje za Eurolink ili je to to shto smo ovde videli i kraj?

da nije tuzhno bilo bi smeshno...jedan user sa bencha je sinocj sastavio konfiguraciju na sajtu ....prepoznacje se sam.... :p

Ima na sajtu Agencije za privredne registre Eurolinkov bilans stanja za 2007 gde se vidi da su iskazali poprilican gubitak u 2007.

Da situacija u zemlji nije losa kako jeste, da je posao isao onako kako je to bilo vecim delom prethodne godine, ovde bi verovatno danas diskutovali oko novih popusta u el klubu.

Meni je svakako zao jer su mnogi ovim na gubitku, ali kazu da se to zove business :(

Ovo si nažalost u pravu. Ceo IT je sada u velikom problemu. Gde god slušam, šta god slušam maloprodaje imaju velike probleme. Pitanje kako će i ostali proživeti ovo mrtvilo koje je tek na putu. Totalno mi je nerazjašnjivo kako je moglo da zamre tek tako. Prošle godine, dok sam radio u drugoj firmi, je OK išao posao u ovo vreme. Ništa spektakularno, ali OK.

meni ovo sve nekako smrdi na CT....fazon, da se ubije jaka konkurencija, poshto u ct maloprodajama niko ne kupuje...Al` samo mi smrdi :)

Elem, ja bih stvarno voleo kad bi neko mogao da mi objasni...kako dodjavola toliki dug?

Eurolinka mi je zao zbog omnika i bacid-a, koji su se na forumu trudili da pomognu svim kupcima/potencijalnim kupcima, tj trudili se da podignu ugled firme. Nema mnogo firmi koje znaju za fazon "Dobro iskustvo jednog kupca dovede 3 nova kupca. Lose iskustvo odbije 20 kupaca" (istrazivanje).

Nadam se da ce vam ban isteci, nadoknaditi taj dug i pocheti sa radom...

a da....neko pomenu kredit....Pa ko ce ti dati kredit od minimum 200 000 e? :)

Ti si u potpunosti omasio poentu.... mozda je nekog i briga za tih 5 % (mada mislim da ni 20% ljudi koji su postovali) vec je zao svima sto je jedna velika radnja ugasena, sa velikim stock-om robe, sa velikim brojem artikla a sto je najvaznije radnja koja je cinila konkurentnost na trzistu ostalim prodavnicama, koja je svojim cenama obarala cene kod drugih firmi...... Ne bih mi bilo toliko zao da npr znam da ce umesto eurolinka biti otvorene 2 velike firme... ali nece....

Reci NE devedesetim :D

Ko bi vas opet preziveo? :)

A ko je to, "mi" ? Nemam ja veze sa nikim... :trust:

Jel' treba da kazem, da, 2000tim ? Bogami nisu nista drugacije od 90tih, razlika je samo sto su nekih par ljudi dosli do debele love, a nama (normalnom narodu) prodali pricu o tranzicionim dobitnicima/gubitnicima.

Tzv "90te" su jedna debela demagogija onih koji bi da zadrze kandze oko vratova ovog izmucenog naroda.

Uostalom i sam cesh videti sad, da je to sve prazna prica :D

:wave:

PS. Dobijam utisak da propadanje EL-a ima politicku pozadinu?

Tzv "90te" su jedna debela demagogija onih koji bi da zadrze kandze oko vratova ovog izmucenog naroda.

Vidi se da si tada bio suviše mlad da bi bio svestan te situacije.

Inače, da se vratim na temu oko EL-a : ne verujem da je u pitanju opšta kriza koja pogađa sve podjednako. Ovo što se njima desilo je sastavni deo celokupne ekonomije, i nešto u njihovom poslovanju i planiranju razvoja nije bilo dobro ukalkulisano . . .

^Ne bi trebalo da je suvise mlad, bar po podacima iz profila. Moguce je da je prosao kroz taj period mnogo bolje nego vecina.

@EL: Ako su imali golem gubitak u 2007., ne vidim kako moze neka politicka nestabilost (mislim na period od februara naovamo) da bude uzrok. Mozda ih je "samo" dokrajcila. Steta...

Poslednja izmena:
S obzirom da su par korisnika ovde spomenuli da postoji pad poslovanja u celokupnom IT segmentu u Srbiji, ja bih voleo da daju više informacija o tome za nas neupućene koji nemamo veze sa tom privrednom granom. Mene zaista zanima šta se dešava.

Osetio sam ja 90te veoma lepo na svojoj kozi, ali ovo sada nema nikakve veze sa tim periodom, nego je samo jeftina politicka parola koja se koristi usled nedostatka neceg konkretnijeg (pametnijeg). Na kraju krajeva Srbija nije sam sebi uvela sankcije, bombardovala se i rasparcala, ko to ne zeli da vidi samo zatvara oci namerno zarad neceg ($ ?).

Pustite politiku i vratite se na temu.

Znam da od mene mnogi ocekuju neke informacije (primio sam 300 PM-ova i ko zna koliko poziva u poslednja 2-3 dana), ali ja ih stvarno nemam jer sam jos od marta prelazio u drugu firmu.
Meni je najvise zao zbog svega sto se izdesavalo jer sam, iako mlad, u ovoj bransi dovoljno dugo i znam da firme kakva je Eurolink i takav odnos prema krajnjem kupcu nema puno ili cak uopste u ovoj zemlji. Drugo takav kolektiv ljudi (zaposlenih) koji su fokusirani iskljucivo da kupcima izadju u susret (pa cak i na svoju stetu) tesko da ima negde...

Ako nista drugo eurolink je postavio neke standarde koji ce kupci ocekivati gde god budu dalje kupovali robu i nadam se da ce vise ceniti kad im takav, usudicu se da kazem, profesionalni odnos bude dostupan u buducnosti...

Poslednja izmena:
Drugo takav kolektiv ljudi (zaposlenih) koji su fokusirani iskljucivo da kupcima izadju u susret (pa cak i na svoju stetu) tesko da ima negde...

Istina, zahvali se u moje ime i puno pozdravi Boska, Maju i onog malog sto je radio u radnji u bulevaru (uvek zaboravim ime) sa kojima sam najcesce sradjivao.

Poslednja izmena:
Poslednja izmena:
E bas mi je zao eurolink-a. Kad god sam dolazio u BG kupovao sam kod njih komponente. Eto sinoc narucujem hard.. i danas nalazim ovu temu. ***.

Stvarno ti stav nije u redu, ovo je kao da si pljunuo po mrtvom čoveku (koji je itekeko buo cenjen, naročito u poslednje vreme).
Ako misliš da način na koji su oni poslovali nije ništa specijalno i da to ima još negde, molimo te - prosvetli nas.

Ma pusti Flamera

Inace, jak mi je zao za Eurolink, planirao sam da kupim neke stvari sad kod njih... Al' se nije dalo..

EuroLink je mrtav, ziveo EuroLink!

Nažalost, ovo je bila neminovnost. U celom svetu je takvo stanje da se sitne firme gase. Realno gledano, da bi imao dobre cene, moraš da kupiš što jeftinije i da imaš malu maržu. Da bi kupio što jeftinije, moraš da uzmeš veću količinu, veću količinu treba prodati, a cene padaju, roba ostaje na lageru... Da bi preživeo treba mnogo više para nego taj dug koji se pominje od 200k e. Nažalost, opstaće samo oni sa najviše para.

Mnogo mi je žao.

А што је најцрње ниво наше потрошачке свијести је низак као и информатичког знања што нас доводи у ситуацију да опстају само оне фирме које имају огроман капитал, одличну сарадњу са банкама и бљештаве рекламе. Цијене и квалитет услуге уопште неће бити важни док просјечни наш купац наступа на начин "Добар дан даћете ми најбољи Piv са фул опремом". Једноставно у овој држави сви те деру, полазећи од млијека па до електронике.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno