Šta je novo?

Iskustva sa racunarskim radnjama

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Jedini problem moze da bude ako neki mufljuzi ne navedu din cenu, a onda evro racunaju npr. 85

Evro "racunaju" dobavljaci a ne maloprodaje pa samim tim ne mogu biti odgovorne za kurs. Ako se roba naruci (placa) po trenutnom kursu koji je kod svih vecih dobavljaca danas bio 85din/1eur a onda prodaje po realnom kursu koji je danas 83.5 i sam mozes izracunati koliko se para gubi... jos kad to dodas na jako male marze koje su aktuelne u maloprodajama kod kojih idu benchkupci = treba opstati :)

Ne govorim o ozbiljnim maloprodajama, vec o onim "kaubojskim", koje namerno daju nizu cenu u evrima, a onda te oderu na kursu
Ovo od 85 sam lupio :)

ziralni kurs je uvek iznad ulicnog....

Poslednja izmena:
Eurolinkovci, problem je bio u staroj verziji BIOSA za MSI maticne plce...

Zdravo :wave:

Gigatron i Dell

Da li bi neko s foruma (ako ima neko iz Gigatrona ovde još bolje) mogao da mi objasni kako je moguće da su cene određenih Dellovih laptopova u Gigagatronu dosta niže od uvoznikovih (List Solutions)? :wall:

Evo npr:
DELL XPS M1530 za smešnih 1081.72 € (cena u SAD oko 1400$) :zgran:.
15.4" Widescreen WSXGA 1680x1050)Display,Intel C2D T8300 2.40GHz FSB 800MHz Cache 3MB,Nvidia Go 8600M GT 256MB,2GB DDR2,160GB HDD(5400RPM),DVDRW 8x,modem, LAN,802.11b/g,Bluetooth,2.0MP Webcam,Fingerprint reader,Battery 6-cell 56WHr Li-Ion,Vista Home Basic

DELL XPS M1330 - C2D T7250 BLACK za 1008.82 € (WTF jeftiniji je nego u Nemačkoj gde mu je cena 1080 evra! - dobro, ovde je Vista Basic, tamo premium, ali Dell ne prodaje laptopove uz Vistu Basic).
13.3" Widescreen WXGA(1280x800)LED Display, Intel C2D T7250 2.00GHz FSB 800MHz Cache 2MB,Nvidia GF 8400M GS128MB,2GB DDR2,160GB HDD(5400RPM),DVDRW 8x, modem,LAN,802.11b/g,Bluetooth,0.3MP Webcam, Fingerprint Reader,6-cell 56WHr Li-Ion, Vista Home Basic

Je li to na papiru forme radi ili kako?

P.S.
Vidim da je ponuda Latitude modela mahom nestala (bili jeftiniji nego u Listu).

Da li bi neko s foruma (ako ima neko iz Gigatrona ovde još bolje) mogao da mi objasni kako je moguće da su cene određenih Dellovih laptopova u Gigagatronu dosta niže od uvoznikovih (List Solutions)? :wall:.

List i EWE su ista firma. Posto je EWE jedan od dobavljaca (uvoznika) DELL programa kod nas, potpuno je prirodno da njihov maloprodajni lanac (List) ima vise cene za DELL od njihovih dilera (eurolink, gigatron, pcpractic, winwin etc.). Na taj nacin ih stite...

Z

Poslednja izmena:
Evo ja iz prve ruke da kazem (gigatron).... mada omnik je sve rekao. Njihova glavna delatnost je prodaja robe na veliko (veleprodaja i to firmama poput gigatron, eurolinka), a u svojoj maloprodaji kog oderu, odrali su... sto nisi gledao cene na drugim mestima... ;). Slicna je situacja sa svim dobavljacima koji rade i maloprodaju.

Evo ja iz prve ruke da kazem (gigatron).... mada omnik je sve rekao. Njihova glavna delatnost je prodaja robe na veliko (veleprodaja i to firmama poput gigatron, eurolinka), a u svojoj maloprodaji kog oderu, odrali su... sto nisi gledao cene na drugim mestima... ;). Slicna je situacja sa svim dobavljacima koji rade i maloprodaju.

Zato lepo gledas cene na svim mogucim mestim :)

Evo da i ja kazem koju

Dosta stvari sam uzeo u Eurolinku u BG sto u TC Piramida,sto na Senjaku,uvek ljubazni,kulturni i nasmejani prodavci.Online shop nije nesto uradjen sto se tice stanja,al verujem da ce i to ubrzo srediti.Kad god sam nesto trazio a da trenutno nemaju na stanju npr u Piramidi,uvek su se trudili da provere na svim ostalim prodajnim mestima i u magacinu i da me oni nazovi a ne tipa comtrade itd,nazovi ti za pola sata sat.

Kupio sam pre par meseci laptop u PC Practicu,isto ljubaznost itd,uplaceno uredno,laptop stigao na kucnu adresu,ja platio postarinu iako je pisalo na sajtu dostava besplatna,dosada nisam dobio Garantni list,iako sam zvao,slao fax sa zvanicnim dopisom itd od garancije nista.

Takodje u Imtelu isto svi ljubazni,korektni,online cenovnik uradjen dobro sa stanjem.

Gigatron me jako razocarao,kupovao sam neku plocu i zvao,rezervisao da bi me oni posle par sati nazvali rekli da nemaju na stanju.

Pridruzujem se pljuvanju na Gigatron! Vece neinteresovanje, neposvecenost, neznalice i neradnike nisam video od onih iz Gigatrona na Cuburi. Uff, pardon, Pakom u Balkanskoj su isto bezvoljni i neljubazni maximalno.

Ako se ne varam, 1400$ je oko 900e.. tako da i nije smeshno (;
Цене у САД су ниже увек у односу на Европу, а то се односи и на Дел!
Kupio sam pre par meseci laptop u PC Practicu,isto ljubaznost itd,uplaceno uredno,laptop stigao na kucnu adresu,ja platio postarinu iako je pisalo na sajtu dostava besplatna,dosada nisam dobio Garantni list,iako sam zvao,slao fax sa zvanicnim dopisom itd od garancije nista.
WTF?! Без гаранције. Како си преузео робу, а да то ниси прво погледао да ли има :S:.

Pridruzujem se pljuvanju na Gigatron! Vece neinteresovanje, neposvecenost, neznalice i neradnike nisam video od onih iz Gigatrona na Cuburi. Uff, pardon, Pakom u Balkanskoj su isto bezvoljni i neljubazni maximalno.

Verujem da si ti tip kupca kakav su oni tip prodavca...;)

Дел у Србији

List i EWE su ista firma. Posto je EWE jedan od dobavljaca (uvoznika) DELL programa kod nas, potpuno je prirodno da njihov maloprodajni lanac (List) ima vise cene za DELL od njihovih dilera (eurolink, gigatron, pcpractic, winwin etc.). Na taj nacin ih stite...

Z
Знам ја да су List & EWE у власништву Чудића и да им је централа у истој згради, АЛИ List Computers (малопродаја EWE-а). Колико видим на сајту АПР-а, EWE има ~1/4 акција у List Solutions :p. Ко је ту луд :wall:.
http://www.apr.sr.gov.yu/RepsisPubl...d=1030998&RegistryCode=17333127&rnd=981276803
http://www.apr.sr.gov.yu/RepsisPubl...=1019890&RegistryCode=17574035&rnd=1587798917
http://www.apr.sr.gov.yu/RepsisPubl...=1056843&RegistryCode=20042834&rnd=1578553626

Знам како функционишу малопродаје великих увозника, али опет, нигде нисам видео толико ниску цену за одређене Делове лаптопове :S:.
П.С.
Vostro 1500 је повољан у List Solutions. Сутра долазим у БГ, па ћу обићи доста продаваца, можда и дођем до Гигатрона :).

jel ovo bila ironija ? :d

Цене у САД су ниже увек у односу на Европу, а то се односи и на Дел!

WTF?! Без гаранције. Како си преузео робу, а да то ниси прво погледао да ли има :S:.

Doneo je pijan vozac PostExpress-a,kutija zapecacena itd tako dan ism mogao da proverim.

Verujem da si ti tip kupca kakav su oni tip prodavca...;)

Daleko od toga, obisao sam sve to, nije ni prvi ni poslednji put... inace pominjem zato sto je jos par drugara imalo slicna iskustva. Primera radi u Pakomu u srpskih vladara sam super usluzen kada su me bukvalno odyebali u Balkanskoj. :) Gigatron na brdu recimo takodje, bolje sam prosao nego na Cuburi par puta iako i oni znaju da budu ovakvi i onakvi, ali kontam da im je to gore zbog guzve velike ali ovi na Cuburi su konstantni sa izuzetkom jedne/dve devojke, ali dva lika potiru njih dve opusteno tako da je overall u velikom minusu. :)

Знам ја да су List & EWE у власништву Чудића и да им је централа у истој згради, АЛИ List Computers (малопродаја EWE-а). Колико видим на сајту АПР-а, EWE има ~1/4 акција у List Solutions :p. Ко је ту луд :wall:

Jedva sam desifrovao sta si napisao :)
Gde ti radis, u DB-u? :)

Elem, List solution je isto EWE-ova, najmladja, maloprodaja (jos jedna sestrinska firma) ali iskljucivo rade DELL program...

Na trziste je inace od nedavno usao jos jedan igrac sa DELL programom - Direct Link. Vise distributera = veca konkurencija = bolje cene...

Jedva sam desifrovao sta si napisao :)
Gde ti radis, u DB-u? :)

Elem, List solution je isto EWE-ova, najmladja, maloprodaja (jos jedna sestrinska firma) ali iskljucivo rade DELL program...
Хвала на одговору ;).

Ко је сервис за Дел када се купи код њих? Да ли они раде или неко други? Питам јер сам загрејан за Дел лаптоп.

П.С.
Пише све на сајту АПР-а. :d

Na trziste je inace od nedavno usao jos jedan igrac sa DELL programom - Direct Link. Vise distributera = veca konkurencija = bolje cene...
Да, видео сам на сајту Дел Србија. ;)

Допуна
Сад видим цене на Direct Link-у за Дел и то може објаснити цене код Гигатрона.

Poslednja izmena:
... Primera radi u Pakomu u srpskih vladara sam super usluzen kada su me bukvalno odyebali u Balkanskoj. :)...

I ja sam imao skoro identično iskustvo (doduše telefonsko), kada sam tragao za dugačkim IDE kablom po gradu.
Ko da te dve radnje pripadaju različitim firmama . . .

Daleko od toga, obisao sam sve to, nije ni prvi ni poslednji put... inace pominjem zato sto je jos par drugara imalo slicna iskustva. Primera radi u Pakomu u srpskih vladara sam super usluzen kada su me bukvalno odyebali u Balkanskoj. :) Gigatron na brdu recimo takodje, bolje sam prosao nego na Cuburi par puta iako i oni znaju da budu ovakvi i onakvi, ali kontam da im je to gore zbog guzve velike ali ovi na Cuburi su konstantni sa izuzetkom jedne/dve devojke, ali dva lika potiru njih dve opusteno tako da je overall u velikom minusu. :)

Ma to je tacno, ako je na brdu onda se desava... ne naravno iz namere ili eto tako im doslo.. nego stvarno zna biti tesko raditi gore. Tesko je organizovati posao jer u 80% vremena ispada da ima jednog radnika viska, ali u onih 20% ispada da ima 3 radnika manjka... tako da resenje nije uposliti vise radnika vec... sta znam... ni sam neznam.

Ne bih nikog da branim, da, u gigatronu ima nedostataka, ali veruj mi da ima i dosta teskih kupaca... Ja licno da drzim takvu firmu (posto studiram menadzment i ide mi dosta dobro) ja bih sav naglasak prebacio na uslugu, uslugu i samo uslugu... ali ja nisam vlasnik..;) Ima tu i par drugih prakticnih nedostataka... ***-a, niko nije savrsen.

Ne znam sta da ti kazem, ne mogu da kazem da nisi u pravu i da govoris neistine, ali mi je takodje malo surovo ono sto si rekao.. verovatno je istina negde izmedju..:)

:wave:

... Gigatron! Vece neinteresovanje, neposvecenost, neznalice i neradnike nisam video od onih iz Gigatrona na Cuburi.
... Gigatron ... ovi na Cuburi su konstantni sa izuzetkom jedne/dve devojke, ali dva lika potiru njih dve opusteno tako da je overall u velikom minusu. :)
OT: nema Gigatron prodavnicu na Cuburi. Da ne krene neko da trazi Gigatron tamo gde ga nema, Cubura se zavrsava ulicom Maksim Gorki. Verovatno si mislio na Crveni krst.

Edit: da izbegnem pisanje novog posta, i Cubura i Crveni krst nalaze se na Vracaru.

Poslednja izmena:
kad se samo setim kad su renovirali tu radnju, kad smo im uvodili net.... :d 3 dana trazi prikljucnicu na kojoj je izveden koaks da bi mogao modem da se priveze :)

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno