Šta je novo?

"Zdravko Colic" dial-up?

zlaja

Čuven
Učlanjen(a)
20.01.2004
Poena
609
Da li je neko uspeo ovo da aktivira?
Za one neobavestene telekom ima akciju u kojoj za 200din dobijes novi Colin cd,064 broj sa 100din kredita i 100SMS i 30 dana dial-up pristupa internetu.
Posto sam prinudjen da koristim dial-up(zbog tog istog telekoma) i treba mi broj za goste koji mi dolaze,a cd mogu da poklonim drugarici koja od zabavista "boluje" za Colom rekoh ovo je super ponuda i odem i kupim taj paketic.

E sad,odem ja na nadlanu sajt sve po uputstvu unesem i pokusam da probam,ali mi se konstantno odbija konekcija.
Nazovem podrsku 9813 oni po obicaju pojma nemaju i daju mi broj 0800 100 100.
Ovi tamo mi kazu da je potrebno 24h da se nalog aktivira(???!!! mozda rucno to rade? ),a sto nije nigde napomenuto u uputstvu/na kartici.
Ali ni to nebi bio neki problem da nije proslo 48h i jos nista.
Pri tome ne postoji nikakva mogucnost da se proveri da nisam mozda uneo pogresan user name ili password cak ni mail nisu poslali kao sto je uobicajena praksa kod vecine registracija/aktivacija,ali su mi zato uredno ponudili da kupim racunar i odstampam i potpisem ugovor za daljnje koristenje tog dial-up-a.

Ako je neko uspeo ovo da aktivira molio bih ga da mi napise koliko mu je trebalo i kakav je kvalitet konekcije i isplatili li mi se cekati na ovo ili da odem i uplatim ponovo sezam.

http://www.telekom.nadlanu.com/akcije/prijava_colic.aspx

PODRŠKA KORISNICIMA

... Povezivanje
... Parametri za pristup
... Korišćenje webmail-a
... Uputstvo za popularne
mail klijente

Telekom Srbija i Zdravko Čolić, u okviru saradnje na distribuciji novog albuma našeg najpopularnijeg pop pevača, imaju zadovoljstvo da osim albuma "Zavičaj" i prepaid SIM kartice mobilne telefonije Srbije, poklone svojim prijateljima i kupon za pristup Internetu.

Poklonjeni kupon je greb-kartica koja obogućava besplatno korišćenje Dial-up Interneta u periodu od 30 dana.

Poklon je moguće upotrebiti najkasnije do 11 februara 2007, a nakon isteka ovog datuma aktivacija poklon kartice neće biti moguća.

Za aktiviranje besplatnog Dial-up Interneta Telekoma Srbija potrebno je da:

uklonite zaštitni sloj sa kartice da bi videli tajni kod
unesite tajni kod u predviđeno polje
unesite broj vašeg telefona i ID sa vašeg telefonskog računa
izaberite korisničko ime i lozinku za pristup servisu

http://www.telekom.nadlanu.com/akcije/prijava_colic.aspx

BTW
Imas "Sifru korisnika", da nisi tu pogresio?
http://www.telekom.nadlanu.com/akcije/sifrakorisnika.html

Poslednja izmena:
Ja sam aktivirao taj Zdravko Colic dial-up pre 3 dana i za sada radi sasvim normalno.Ponekad je zauzeta veza ali posle desetak pokusaja uvek se konektuje.Najbitnije je da nijednom mi nije pukla veza.Uvek se konektuje na 45.2 Kbps.
Posle registracije pisalo je da treba da se saceka 24 sata do aktivacije.Sacekao sam i proradilo mi je normalno.

Da li si dobio od njih obavestenje da ti je nalog otvoren ili je samo proradilo?
Ja sam se prijavio pre 3 dana i jos uvek nista,svi neobavesteni u telekomu niko nista ne zna...
Tesko nama sa njima...Otvaraju nalog kao da mi daju vizu....:mad:

Nisam dobio nikakvo obavestenje mada nisam ni ostavio nikakav kontakt e-mail posto to nije bilo obavezno.
Zovi opet 0800 100 100 i objasni im u cemu je problem.

I meni su u roku od 24 ukljucili nalog, i nisu me nikako obavestili, samo je proradilo.

Radi odlicno (protok odlican i nije zauzeto), jedino sto mi se ne svidja je to sto ne mogu preko e-mail klijenta da pristupam posti na PTT-u nego moram da idem preko

http://webmail.ptt.yu/

a valjda je to ista firma?

Na adresi http://www.telekom.nadlanu.com/dialup/ nadjite promenu lozinke,kada nadjete to potrazite opciju zaboravljena lozinka i ukucajte username, id korisnika i novu sifru i sa tom novom sifrom se konektujte na telekom.Ja sam ih dva dana zvao na 0800/100-100 dok konacno nisam promenio lozinku i tek tada sam uspeo da aktiviram flat.

Koliko je sigurno da je besplatan net?
Da nije to samo prica a na kraju meseca stigne racun preko 5000din
Po meni to bi bilo protiv zakona ako to urade, mada cudna je ova nasa drzava

Poslednja izmena:
Meni je cela 042 prica (zbog slicnosti sa 041) od pocetka bila vise nego sumnjiva i maksimalno je izbegavam.

Zamislite Čolu kad je sklapao dil sa Telekomom... Ono kao "jel, ba, kolko ću ja tu bit dobar po komadu". A oni mu kažu "mi Vama možemo da damo 33% od svakog prodatog paketa, sa uračunatim porezom". A Čola (u sebi): "66 dinara puta ako se proda i samo 100 000 komada ja sam dobar 66... joooj, to ti je preko 90 iljada evra.". I kaže im: "Ev' ruke... Pošteno! Ništa ja tu neb diro"... :D :D

Zamislite telekom kad je izmisljao ovaj paket, koliko li su samo izracunali da nece biti dobri po paketu, pa kad se proda samo 100.000 komada, izgubili su...joooj ne smem ni da zamislim koliko novca :)
Ali neka, bitno je da komsiji crkne krava :d

Kad nemaju lepe telefone da "dele", moraju na neki nachin da navlache "rulju" :)

Ma i meni je to nesto sumnjivo ali opet imas sezampro broj 042, on je po ceni lokalnog poziva.
Moze li se na netu videti listing za fixni?

Ja sam juce otvorio taj takozvani nalog.
Tamo kaze da ce se aktivirati nakon jednog radnog dana.
Cekam ponedeljak.

Poslednja izmena:
Ja sam juce otvorio taj takozvani nalog.
Tamo kaze da ce se aktivirati nakon jednog radnog dana.
Cekam ponedeljak.
A to je caka... jedan radni dan... ja sam uneo podatke u petak oko 18 i evo ni danas ne radi jos... ali racunam da im je prvi radni dan ponedeljak... tako da vise necu ni da pokusavam do sutra...

a 042 -1xxxxx su upola jeftiniji od lokalnog poziva...tako da nemate cega da se plasite nije to bas toliko nedokumentovano i ne moraju bas uvek teorije zavere oko svega... problem je samo sto na starim centralama pa i nekim novim veza sa svim na 04x radi jako lose... meni cak i na digitlnoj puca dosta veza... dok 011 radi i po vise sati bez ikakvih problema...

042/1xxxxxx se tarifira upola jeftinije od lokalnog poziva, kao sto rece Mare, a 042/2xxxxxx se tarifira "paprika" mnogo, odnosno kao 041 brojevi.

042/1xxxxxx se tarifira upola jeftinije od lokalnog poziva, kao sto rece Mare, a 042/2xxxxxx se tarifira "paprika" mnogo, odnosno kao 041 brojevi.

To je informacija koja mi je trebala!

Onaj kod, jel treba da se pise odvojeno ili spojeno :)

Mogu vam reci da je ok veza

Problem sa konektovanjem na Telekomov dial-up

Ja sam karticu iz Colinog promo paketa aktivirao,sve ispostovao,ali nikako ne mogu da se konektujem na 042121212. Naime,uvek mi prijavljuje error 734:The PPP link control protocol was terminated. Ovi iz call centra su mi promenili sifru,podesavao sam i konekciju po njihovim instrukcijama,ali i dalje se nista ne menja. Da li neko ovde na Benchu ima ideju kako da resim ovo? Hvala unapred...

Stavio sam spojeno :) proslo je.
Evo me sad na Telekomu, ovo vam pisem sa svoje prve istorijske konekcije na Telekom koja je uspostavljena u 17:59:33 :p
Ovo bi trebao nekako proslaviti :D
Inace trebalo im je manje od 5 sati da mi nameste nalog.

@Alen78

Ako si ranije imao konekciju preko nekog drugog provajdera, a da je radila, probaj da samo prepravis podatke na njoj, znaci, svoj user, pass i broj telefona. Moralo bi da ti radi, a ako nece ni to onda samo dodaj p. ispred broja telefona:

umesto 042121212
neka pise p. 042121212

Na taj nacin ce tvoj modem da okrece pulsno, a ne na tonsko biranje!
Ovo isto vazi i za analogne centrale :wave:

Poslednja izmena:
Stavio sam spojeno :) proslo je.
Evo me sad na Telekomu, ovo vam pisem sa svoje prve istorijske konekcije na Telekom koja je uspostavljena u 17:59:33 :p
Ovo bi trebao nekako proslaviti :D
Inace trebalo im je manje od 5 sati da mi nameste nalog.

@Alen78

Ako si ranije imao konekciju preko nekog drugog provajdera, a da je radila, probaj da samo prepravis podatke na njoj, znaci, svoj user, pass i broj telefona. Moralo bi da ti radi, a ako nece ni to onda samo dodaj p. ispred broja telefona:

umesto 042121212
neka pise p. 042121212

Na taj nacin ce tvoj modem da okrece pulsno, a ne na tonsko biranje!
Ovo isto vazi i za analogne centrale :wave:
extra si prosao meni je trajalo 5 dana od petka do utorka...

Cisto da napisem, ako neko ne zna, ljudi koji su prijavljeni za adsl kod telekoma ne mogu da aktiviraju "Cola" kartice. Kako i zasto ne znam, tako mi rekose kad sam zvao telekom. Plus su mi i rekli da imam 2 meseca dzaba dial-up zbor prijave na adsl.

Nazad
Vrh Dno