Šta je novo?

GeCube X1950XTX - najjaca AGP karta

mozda si preskocio 1 dio: pocetkom sledece godine ocekujem priliv nekog ozbiljnijeg kesha, ne cima mi se sad oko upgrade-a na semprona, kupoprodaja i sl, kad vec ionako planiram nesto ozbiljnije. Ni 7600GT nije moj 1st choice, za manje mogu za uzmem x800xt AIW novu (ako ima jos koja), 6800 ultra polovnu, a za malo vishe imam ponudu i za 7800gs agp :) A moju 6600gt mogu dobro da utopim u CG. Jedino mi je sto sam navikao da gledam TV preko ViVo-a, pa bih (sem za AIW) morao da kupujem i TV karticu pride (koja ce mi valjati i u novoj konfi, samo ako bude dovoljno PCI slotova :d ).

Ok, onda da vas pitam; posto trenutno imam X800XT AIW na NF3 S939-Venice @ 2.6 sa 1GB rama @ 416Mhz, da li bi mi CPU bio usko grlo pri potencijalnoj kupovini X1950PRO ili bi se morao dokupiti i neki dvojezgarni (X2 ili opteron)?!

Bio bi usko grlo za izvlacenje i poslednjeg crevca iz kartice, sto ce reci - sasvim ti je ok masina za tu kartu, bices i vise nego zadovoljan rezultatima ;)

Pa dual core bi svakako bio pozeljan na masini s takvom grafikom ali nisam siguran koliko bi tacno dobio. Ja kad sam presao sa Venice 3000+ na X2 3800+ (oba na 2.6GHz)dobio sam nekih 700 poena u 3D Mark 2003 u startu, u 2005 je bila manja razlika naravno... I to je radjeno na 6800GS. Verujem da bi na 7900GTO razlika bila mnogo veca ali GTO je dosao kasnije pa nisamimao mogucnosti da probam.

gx-x zna sta prica. To sam i ja gore pokusao. Za neku osrednu konfu Sempi je dovoljan. Nema smisla uzimati C2D i 2GB rama a ubosti 7300GT ddr2 i raci do jaja mi masina. Treba sve da se ukomponuje da bude kako treba tj. da se nema komponente koja koci drugu.
Sempi se isplati posto je jako mala doplata. Ako se ima para onda samo C2D, neka besna grafika i ono sto ide uz sve to... Naravno, toga nema ispod 1200e. Koliko para toliko muzike.

My bad. Mislio sam da je 1950XT u pitanju. Ok je Venice za to. Sto kaze gx-x, bices zadovoljan

Poslednja izmena:
Hvala na info! :wave: Tako sam i ja mislio ali bolje cuti od nekoga ko ima iskustva u slicnom prelasku (makar i na NF4 jer nije prevelika razlika)! A onda mi preostaje samo cekati da se karta pojavi i da cena bude oko 200e, gde bi mogao preziveti sa razlikom od 70-80e.

@[SAJ]ber Kurajber:

Pa u tom duhu i razmisljam; toliku doplatu za bolje igranje cu preziveti, a novca za prelaz na c2d (napajanje, mem i graf) nemam! Ovako cu dobiti HDR (i bolje performanse) koji mi trenutno najvise nedostaje u carbonu, jer prokleta igrica nema motion blur bez SM3 kartice, i nadam se dovoljan broj fps u sledecih godinu dana, a AIW sposobnosti mi iskreno bas i nisu potrebne ;)

Mene je odredjen trgovac hardverom kada sam kupovao 7600gs agp pitao (u petak): da li ste se raspitivali za 7600gt agp?
Ja: ne, gs mi je ok za moju konf, zasto pitate, imate mozda gt povoljno?
On: Nemamo, nego vidimo da se mnogo ljudi raspituje za 7600gt agp, ne znam zasto...
Ja: aj daj taj gs pa da idem kuci :)

edit: ovo je odgovor na raniji post sa prve strane threada (sad vidim), nema veze sa zadnjih par strana, izvinite zbog malo offtopic-a...

Poslednja izmena:
e, da, moje misljenje a konto druge strane ovog threada gdje se govori o prelasku na novi standard (pci-e) je: sve shto troshi vishe struje je u startu osudjeno na vrlo brzu zamjenu!
Dajte, u it i uopste kompletnom industrijskom svijetu sve sto pruza vise ali za uzvrat trosi vise makar to bilo i 50w vise snage napajanja je osudjeno da vrlo brzo bude zamijenjeno novijom tehnologijom koja: ... trosi manje struje (resursa)... tako da je ustvari best buy za svaku komponentu ona koja mozda daje malo manje ali koristi iste resurse!

edit: ili jos manje resursa!

Poslednja izmena:
Jedino se nadam da je enermax od 350W dovoljan da nahrani takvu konfiguraciju-tj. da X1950PRO ne konzumira vise vati od sadasnje X800XT AIW! :banana: Trenutno sve radi ok i voltaze se ne mrdaju, ali po kalkulaciji sam se priblizio i dotakao 350W potrosnje. :eyebrows: Sreca moja je sto ovaj ener po nekim testovima resetuje tek na 450W potrosnje, ali radije bi da ne saznam :d

Pa dobro ne moramo se sad vredjati (joriq i VAPA). Ja sam vam da predlog kako da bezbolno predjete na PCI-E i sta time dobijate, a vi se upustili u pricu kako necete *****... Sto se mene ja sam zadovoljan sa mojim "govnetom" , dobio sto sam ocekivao , a i vise, a to da je bolji neki c2d ili x2 isl to jeste ali to vas kosta dosta vise, a prica je krenula da vas PCI-E kosta sto manje. E sad cene u CG i tako to, *** brate, to je sasvim druga prica. Mozda bi i ja uzeo odma venice3000 i s939 plocu da cene u Srbiji nisu lose tada bile jer je napolju za pare koje sam dao za semp i nf4-4x moglo da se uzme venice i neka 939 ploca solidna.
ali to opet nema veze sa temom.

menjajte ako ocete, nemojte ako necete i kraj.

PS. Evo bas gledam 7600GT AGP na bartonu 3dmark05 ~5100 na defaultu, a da je isto to na govnetu sempronu 754 na 2.5ghz bilo bi 6000.

@VAPA:

sa tom kombinacijom ne da neces biti miran godinu dana vec neces biti miran 3-4 sata dok ne uvidis da si kupio ***** i kasiku. Ja sam menjao 7600GT za jacu kartu posto je 7600GT vec dosta slab i ne moze da tera ove novije igre kako treba, o ovima koje treba da izadju necu ni da razmisljam kako ce ici na 7600gt.

PPS. bolje navijajte neke 6800GT-e polovne nego da uzimate 7600GT, isto ce vam raditi na tim bartonima, a jeftinije ce te proci.

Ma ko te vredja prijatelju,sta vise cak sam i poslusao tvoj savet,uzecu 3800 adm athlon 64 sosket 939 (nemam kes da uzimam am2 sa ddrII),i graficku 7600GT pci verzija,ipak si bio u pravu,danas idem da narucim to,sve skupa sa maticnom (ne znam tacno koji model) ispadne oko 315 eura.....

...poslusaj me onda jos jednom i uzmi venice 3200 umesto 3800, manje ces platiti, a lako ces naterati da radi kao 3800, a i vise. Ovo ti je jos neka usteda pa ti mozda taman prevagne za bolju plocu...

Jedino se nadam da je enermax od 350W dovoljan da nahrani takvu konfiguraciju-tj. da X1950PRO ne konzumira vise vati od sadasnje X800XT AIW! :banana: Trenutno sve radi ok i voltaze se ne mrdaju, ali po kalkulaciji sam se priblizio i dotakao 350W potrosnje. :eyebrows: Sreca moja je sto ovaj ener po nekim testovima resetuje tek na 450W potrosnje, ali radije bi da ne saznam :d
Pa bogami meni je trebalo novo napajanje za 1950pro. Ali najviše zato što ona ima externo 6-pinsko napajnje. Sad, ne znam da li taj tvoj x800xt isto ima ex. napajanje (moj x800gto nije imao). Ako ima onda će ti raditi, verovatno, i 1950pro ali ako nema onda će ti trebati novi PSU.

moj tagan savrseno radi, ali sam dobio uz kartu konverter sa moleksa na 6 pin. Voltaze merene na marku 06 11.84 na 12V grani, stabilnih 11.84, tagan 380W, upalio je pomalo drugi ventilator, tek da ga okrece ;) x1900xt klokovan na 675/1700 i ostatak konfe u potpisu.

moj tagan savrseno radi, ali sam dobio uz kartu konverter sa moleksa na 6 pin. Voltaze merene na marku 06 11.84 na 12V grani, stabilnih 11.84, tagan 380W, upalio je pomalo drugi ventilator, tek da ga okrece ;) x1900xt klokovan na 675/1700 i ostatak konfe u potpisu.

Pitam se sta bi bilo kada bi sa doticnom grafikom probao da poteras neku "rernicu" tipa Pentium d805 (hipoteticki) na 4Ghz. Bilo bi cupavo :D

...poslusaj me onda jos jednom i uzmi venice 3200 umesto 3800, manje ces platiti, a lako ces naterati da radi kao 3800, a i vise. Ovo ti je jos neka usteda pa ti mozda taman prevagne za bolju plocu...

Mislim da nemaju,u stvari oni to ne razlikuju,neka stoji taj 3800,ne bih da klokujem sve to odmah na pocetku,neka prodje neko vreme dok ne izadje crysis,a nakon toga pocinje clockanje procesora,graficke,ram memorije,ma i rezac cu da klokujem ali ima da radi na high.............

Hvala na vrlo korisnim savetima,pozdrav!

Samo da naglasim ja imam AGP slot, pa ste se malo zbunili pominjuci mi externo 6-pinsko napajnje za graficku! :D

Pustene AGP X1950 Pro u prodaju (doduse na zapadu), videcemo kad ce kod nas...

Cene krecu od 220e za 256MB i 230e za 512MB varijante, znaci 50-ak evra skuplje od PCI-E parnjaka. Da je razlika reda 20e bile bi jako isplatljive, ovako i nema neke svrhe.

nije ni 230e puno za takvu AGP kartu...samo jos da vidimo oce li ih biti ovde i kolko ce kostati, not that I care anyway... :p

Club-3D X1950Pro AGP 256MB 600/1400MHz očekujem ovde da bude 225-230e u januaru.
E sad, 7600GT/256MB AGP košta 160e, X1650Pro/512MB AGP ispod 150e, a 7600GS oko 125e... ima svašta za AGP, a da li vredi razlike u ceni zavisi za kakvu mašinu i kakve primene...

ma ugradish mu plin! :d

uuuu! :zgran: :zgran: :zgran: Goddamit, a ja mislio da sam upravo nabavio ultimativno nVidia AGP rjesenje, 7800gs! Zasto se uvijek pojavi ovako nesto da mi nabije komplexe?? :(

Inace, pitam se: posto (kako procitah) bi trebalo da DX10 igre zavise mnogo manje od procesora, kako li ce se ovo cudo pokazati sa nekim slabijim procesorom (kao sto je moj) u odnosu na dual core konfe. Pa, vrijeme ce reci svoje...

lol :D sta je sad sa onom pricom da AGP nema dovoljno propusne moci da tera jake graficke i da smo zato morali da prelazimo na PCIe :wall: ala nam ga zavaljuju joooj.

Nemoj to na glas gx, ima ih dosta ovde koji su pljuvali AGP :p

Po svemu sudeci ta 8800GTS ne postoji tj. postoji, ali je PCI-E verzija (cak i ona na site-u)... Na MSI-ovom site-u je nema nigde... Pitanje je da li ce uopste biti DX10 karti za AGP.

pa pise da je AGP ?!?!? Do duse u linku pise da je PCIe, a u opisu interface: AGP 8x. Sad ce i ovde ispasti - crva nije ni bilo :d

Upravo tako... To se neko zaje**o u opisu proizvoda... Cesto se to desava. Ipak 7800GS ostaje najjaca NVIDIA karta za AGP (ako je nisu pregazile ove 7600GT - valjda ima toga).

rece mi jedan tip kad sam mu poslao link
Dobra zafrkancija ... Inache, ''Dealtime'' je poznat po budalashtinama ove vrste ... Pratio sam ih zadnjih dva tri mjeseca vrebajuci X1950PRO AGP i nebi vjerova kakve stvari su valjali na sajt.

CHEERS
nekako mi je drago da je od ove moje i dalje jaca jedino 7800gs+ :) Inace, sumnjam da su 7600gt jace, jer je 7800gs odlican overclocker, ja sam sa autodetect dobio +50 za core i +202 za memoriju, dalje nisam ni dizao jos, a kartica se maximalno zagrije do 40'C (Oblivion), sto je manje nego sto 6600GT daje na idle :d

Nazad
Vrh Dno