Šta je novo?

Telekom ADSL - diskusija

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Jel zna neko, da li ce da daju samo modeme ili ce moci da se bira izmedju modema i rutera?

Kada sam zvao 0800 100 100, rekli su mi da nece biti problema oko toga, jer svi modemi imaju eth prikljucak (a svaki modem koji ima eth prikljucak, valjda ima i osobine rutera - ne znam).

Kada sam zvao 0800 100 100, rekli su mi da nece biti problema oko toga, jer svi modemi imaju eth prikljucak (a svaki modem koji ima eth prikljucak, valjda ima i osobine rutera - ne znam).

Mislim da nema, jer bi se onda zvao ruter ;) Medjutim, dovoljno je i to da ima eth prikljucak.

upravo sam zavrsio razgovor sa tetom iz sluzbe 9813 i ona kaze da ne mogu da podnesem zahtev dok ne raskinem odnos sa neobeejem, ja naravno ne mogu da priustim da nemam internet ni par dana, a kamoli na neodredjeno.... kako ste vi to resili?

E to je Petao koji je xxxx e nase kokoske :S: isti problem

Ne znam kako ce da utice ova kupovina Telekoma R.Srpske. Telekom ce morati ovih dana da klekne za vise 600 miliona dolara. Valjda ce da ostane nesto para za adsl modeme. Inace smo ugasili...

Mislim da je neko nekada na ovom ili nekom drugom forumu napisao da ima informacije da u toku novembra meseca treba da bude tender za nabavku modema. Ako je to tacno, modemi su vec kupljeni... i jedva cekaju da ih prikljucimo :D

Imaju varijante adsl jednoportni ruter, neki dan sam video Sagem-ov, koji dele u eunetu. Nisam verovao na rec pa sam otisao da vidim :)))

Kako je krenulo, još će Telekom prvo uvesti ADSL u R. Srpskoj. A mi na čeki... he..he
Moram proveriti na sajtu Telekoma R.Srpske. Ako i tamo ima ono: ko se prijavi 01.01.07, popusti, tralala... nadrljasmo..

TEOL ISP u sastavu Telekoma Srpske vec duze vreme nudi aDSL, to mozete i da pogledate ovde. Samo sto oni imaju paket Max 10 sa odnosom 1M/256 oko 55e, a najmanji je 384/64 oko 15e.

Poslednja izmena:
Uh, jebote, proverio sam. Evo cena jednog flat paketa. Samo ne znam koliki je odnos KM i dinara.

FLAT START

* pristupna brzina 384 Kbps download, 64 Kbps upload
* nema ograničenja saobraćaja
* 5 e-mail naloga veličine 20 MB u okviru teol.net domena, sa dodijeljenim kreditom od 1 sata za svaki nalog
* mogućnost da se e-mail nalozi koriste i kao dial up nalozi
* mogućnost postavljanja Web prezentacije veličine 20 MB za fizička lica,odnosno 25 MB za pravna lica
* dinamičko dodjeljivanje IP adrese korisnicima
* cijena 65 КМ (sa popustom 53 KM)+ J E D N O K R A T N O 30 КМ PRIKLJUČNE TAKSE

Pa oni nemaju nizu brzinu protoka od 384 kbps. Ne postoji 256..
U tri pm, pa gde smo mi.. tek sad vidim..

Eh, opet pausalni cenovnici. :d

Pogledaj malo bolje...popust za 53KM imaju invalidi I i II grupe sa 100% invalidnosti na koju se primjenjuju propisi o ratnim i mirnodopskim invalidima, porodice poginulih boraca ili MUP-a, porodice civilnih žrtava rata i NOR-a, lica koja su trajno izgubila vid, lica oboljela od progresivne mišićne distrofije i srodnih mišićnih oboljenja, primaoci stalne socijalne pomoći, korisnici novčane naknade za tuđu pomoć i njegu, roditelji sa invalidnom djecom.

Dakle ne daj Boze da imas tih 384k za 53KM.

Studenti i djaci imaju za 57KM sto je u dinarima oko 2300. Svi ostali placaju oko 3050 dinara. Dakle bas uzivaju...

BTW kod nas Telekom nudi 512k za 2130 dinara, Neobee za 1750...dakle nismo ni mi najgori. ;) Pa ti vidi sta je bolje...da najnizi paket bude 384k i da kosta 3050 dinara (ili 2300 za studente, djake i milicajce) ili ovako kako je kod nas.

Vidim da u RS imaju 1MB/s samo sto on ima svoju cenu...oko 8500 dinara. Studenti 6350 dinara.

Lepo, lepo. Samo sto ja ovde trenutno od ADSL-a nemam ni A.

Jes', a u RS svaki cobanin sa Kozare vozi na minimum 384k. ;)

Ne mislim da je kod nas situacija idealna ali je svakako dobro sto se polako nazire kraj problema. Danas barem znamo da Telekom ima u planu da pokrije veci deo Srbije, da imaju dobru volju da razdvajaju dvojnike i skidaju PCM uredjaje za ADSL korisnike. Za mesec, dva, pola godine...bice! U poredjenju sa stanjem od pre godinu dana kada je bilo osposobljeno 10 centrala u Beogradu oseca se neki napredak.

Napredak da ali progres ne.Telekom je koristio i koristi dalje svoj monopolski polozaj.Kad bi zadnji priključci fiksne tel. linije bili javno vlasništvo a Telekom imao stvarnu konkurenciju to je već nesto drugo_Ovako, sreća je gde ko živi, odnosno da li je u većem ili manjem gradu.Ja u Prokuplju i nisam tako lošem položaju ali šta da kažu oni iz još manjih mesta.Dobiće ADSL kad Ameri slete na MARS (u bukvalnom smislu te reči).

Napredak da ali progres ne.Telekom je koristio i koristi dalje svoj monopolski polozaj.Kad bi zadnji priključci fiksne tel. linije bili javno vlasništvo a Telekom imao stvarnu konkurenciju to je već nesto drugo_Ovako, sreća je gde ko živi, odnosno da li je u većem ili manjem gradu.Ja u Prokuplju i nisam tako lošem položaju ali šta da kažu oni iz još manjih mesta.Dobiće ADSL kad Ameri slete na MARS (u bukvalnom smislu te reči).

Slazem se ja sa tobom al' sta da se radi...tako je kako je. Svi znamo sta bi bilo dobro. :)
BTW, mislim da ljudi iz manjih mesta imaju mnogo vecih problema od nedostatka ADSL-a. Ako cemo redom prvo bi trebao asfalt da dodje u svako selo a tek onda ADSL. ;)

upravo sam zavrsio razgovor sa tetom iz sluzbe 9813 i ona kaze da ne mogu da podnesem zahtev dok ne raskinem odnos sa neobeejem, ja naravno ne mogu da priustim da nemam internet ni par dana, a kamoli na neodredjeno.... kako ste vi to resili?

meni su na isto pitanje rekli da sacekam mail sa potvrdom pa da tad raskinem stari ugovor i odmah da dodjem da potpisem ugovor s njima...

ali to jos uvek ostavlja mogucnost praznog hoda nedefinisanog vremena trajanja

Mnogo smarate sa tom pricom bice, nece, hoce itd. Ima li neko konkretne informacije ili samo naklapate sbbkbb?
Elem, moram da vas malo razocaram. Naime, tehnicari koji povezuju DSLAM-ove svoj posao rade veoma brzo ali ne rade svoj posao do kraja!!! Zasto? Zato sto ih mrzi da povezu DSLAM na reglete (na postojecu strukturu, bez ovoga ADSL nikako ne moze da krene sa radom!) vec traze nekoga da to uradi mesto njih jer je dosadan posao i oni nemaju vremena da se bakcu sa tim (njihove reci, manje vise :) ). Moj prijatelj ce da odradi taj posao u Svilajncu jer je i on zeljan da ADSL krene sto brze, ali su ga ladno cimali i za Despotovac pa cak i Jagodinu, Pivaru i jos neka mesta! Potrebno je 3-4 sata posla da se to odradi, ali po recima mog prijatelja, da nije on to preuzeo na sebe ko zna kada bi ADSL krenuo kod nas! Stvarno, Lelekom su *****i za primer.
Javljam ako saznam nesto novo.
Pozdrav

Kod nas je posle ove ekipe koja montira DSLAM-ove stigla ekipa software-asa, koji imaju 5-6 dana posla... iako mi to nije jasno zasto 5-6 dana...

Mikeli

Mnogo smarate sa tom pricom bice, nece, hoce itd. Ima li neko konkretne informacije ili samo naklapate sbbkbb?
Elem, moram da vas malo razocaram. Naime, tehnicari koji povezuju DSLAM-ove svoj posao rade veoma brzo ali ne rade svoj posao do kraja!!! Zasto? Zato sto ih mrzi da povezu DSLAM na reglete (na postojecu strukturu, bez ovoga ADSL nikako ne moze da krene sa radom!) vec traze nekoga da to uradi mesto njih jer je dosadan posao i oni nemaju vremena da se bakcu sa tim (njihove reci, manje vise :) ). Moj prijatelj ce da odradi taj posao u Svilajncu jer je i on zeljan da ADSL krene sto brze, ali su ga ladno cimali i za Despotovac pa cak i Jagodinu, Pivaru i jos neka mesta! Potrebno je 3-4 sata posla da se to odradi, ali po recima mog prijatelja, da nije on to preuzeo na sebe ko zna kada bi ADSL krenuo kod nas! Stvarno, Lelekom su *****i za primer.
Javljam ako saznam nesto novo.
Pozdrav

Mislim da je neko nekada na ovom ili nekom drugom forumu napisao da ima informacije da u toku novembra meseca treba da bude tender za nabavku modema. Ako je to tacno, modemi su vec kupljeni... i jedva cekaju da ih prikljucimo :D
Vido sam na telekomovom sajtu da je tender za modeme dslam i sl bio u februaru sa 120 dana za primanje ponuda ,znaci jun pa ondak zalbe i sl ,valjda ce da stignu ...

@miodragz
U pravi si, sad mi je bio prijatelj i kaze da mora da dodje jos jedna ekipa koja radi software kontrolu za DSLAM, kazu mu Jagodinici da su to Kinezi i nece skoro, tipa, da nece do Nove godine :( . Sad mi je bas smor.

Ma kakvi Kinezi, ima tu mnogo nelogicnosti (bas cudno za Telekom?).
Recimo to radi jedna privatna firma iz Beograda. Dobio sam i informaciju da ce montazu adsl uredjaja vrsiti fizicka lica koja ce za to dobijati 5% od cene prikljucka, bez obzira da li je on u onoj bespaltnoj zoni ili posle...naravno kazu i da odredjeni % pretplate svaki mesec ide tom licu, navodno za odrzavanje opreme... Dalje lice koje je navodno dobilo odrzavanje za moj grad je po struci bravar... Ko je to? Kako su bas odabrali njega? Da li je bilo konkursa? To je sve u domenu naucne fantastike....
Da napomenem sve informacije su od izvora iz Telekoma, a do sada su bile sve tacne...

Jos jedna stvar koja me nervira: opremu su namontirali pre 15 dana, software rade sad 5-6 dana, i sta sad treba da cekamo na tehnicki prijem jos 15-20 dana? Da se pojavi neki pametnjakovic "pogleda" DSLAM-ove i kaze "dobro je ovo"? A realno je moglo sve za 10 dana.....

Mikeli

@miodragz
U pravi si, sad mi je bio prijatelj i kaze da mora da dodje jos jedna ekipa koja radi software kontrolu za DSLAM, kazu mu Jagodinici da su to Kinezi i nece skoro, tipa, da nece do Nove godine :( . Sad mi je bas smor.

Jel nekom uz telefenski racun stiglo da uplati 5900din na ime prikljucka za ADSL ?
Kaze mi ortak da svi u bg-u pricaju da im je dosao uz racun za tel dodatnih 6000din za uvodjenje!

Poslednja izmena:
da bilo je price o tome i na es to je kao za one koji su dobili adsl odmah i prijavili se pre akcije valjda, a navodno svi koji dobijaju adsl posle 15. decembra nece placati setup.

Evo mene su juce zvali iz SEZAMA (prijavio sam se vec u telekomu) citiram "posto ste se prijavili preko naseg sajta (sezam) na vama je sad da mi kazete hocete li da Vas ubacim u hitne slucajeve , ja je pitam sta to znaci kaze da medju prvima u Cacku dobijem ADSL kaze oprema ce poceti kuci da se montira od 15. decembra ...... STA RADITI?

Oni ako ti montiraju opremu 15, ja cu da je pojedem !

Pre jedno pet, sest dana sam pozvao 9813 i trazio uvodjenje 512/128. Raspitao sam se za neplacanje setup-a i za 15% popusta, i prema recima sluzbenice obe varijante su na snazi. Srecom.
Receno mi je, takodje, da ce mi adsl biti uveden do kraja meseca.
Kakva su Novosadjanska:) iskustva sa cekanjem? Kada da se nadam odprilike da cu da dobijem?
Anyone?

Poslednja izmena:
ja cuo zadnju vest, skidaju modeme iz centrala i nose u republiku srpsku, zarad dobrih odnosa, a nama ne preostaje nista drugo nego motalicu na ledja pa na neku chuku

Sa lelekomovog sajta:

"Ukoliko podnesete zahtev do 01.01.2007, ne plaćate setup od 5.000 dinara (modem uključen u cenu), i stičete pravo na popust od 15% na prva tri meseca korišćenja usluge."

Vidi ovo, smanjila se cena setup-a koji ne placamo :d , ko je ovde lud? :mad:

To je bez PDV-a

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno