Šta je novo?

Telekom ADSL - diskusija

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Brzina 2Mb/s. Jeste da je down ogranicen na oko 1Gb mesecno ali to je nekom sasvim dovoljno. Uostalom moze se prekoraciti pa se dodatnih 1GB placa 1000x0.51=510din.

Pri brzini od 20 kB/s, za 24h moze da se skine vise od 1.5 GB. Pri 2 Mb/s otprilike deset puta vise. Mislim da je zanemarljiv broj onih koji imaju 2 Mb/s, a dovoljno im je 1GB mesecno. Malo neki film, pa malo Vista ova, pa Vista ona, pa ovo, pa ono... Odose gigabajti. Flat je neuporediv sa ovim ogranicenim paketima...

Ko da imas Porsche i samo litar čorbe :d

Pa i da imas 10 gigabajta, odnosno litara :), opet nista

Poslednja izmena:
Iako sam se prijavio na salteru Telekoma za ADSL uslugu, cak sam posle toga poslao mail Telekomu i pitao nesto u vezi moje centrale, gde su mi pored odgovora rekli da je moj zahtev azuriran, pre 3 dana mi stize sledeci mail od Telekoma:

Ukoliko podnesete zahtev do 01.01.2007. ne plaćate setup od 5.000 dinara (modem uključen u cenu), i stičete pravo na popust od 15% na prva tri meseca korišćenja usluge.

Ukoliko do sada niste podneli zahtev za ADSL uslugom Telekoma Srbija, to možete učiniti u nekom od korisničkih servisa Telekoma Srbija, pozivom na telefon 9813 ili putem web stranice http://www.telekom.nadlanu.com/adsl/prijava.aspx i ostvariti pogodnosti koje nudimo u promotivnoj kampanji..................................................................

Ko je ovde lud ??

Pri brzini od 20 kB/s, za 24h moze da se skine vise od 1.5 GB. Pri 2 Mb/s otprilike deset puta vise. Mislim da je zanemarljiv broj onih koji imaju 2 Mb/s, a dovoljno im je 1GB mesecno. Malo neki film, pa malo Vista ova, pa Vista ona, pa ovo, pa ono... Odose gigabajti. Flat je neuporediv sa ovim ogranicenim paketima...

Pa nisam rekao da je flat losiji. Samo sam hteo da kazem da ima i onih kojima download nije najbitnija stvar. Znam da vecini odgovara flat. Pa i meni. Ali ima i onih koji drugacije razmisljaju. Ne treba sve posmatrati iz svog ugla, pa na osnovu toga procenjivati sta je drugima bolje.

Poslednja izmena:
Uze mi reč iz usta :) Tolika brzina downloada je stravično glupa za toliko neverovatno ograničen protok.

Mislim da bi se dobar deo korisnika odlucio upravo za SBB umesto ADSL na Telekomu. Primer paket 4500MB 120dana 2300 din. Brzina 2Mb/s (2300/4 = 575 din mesecno) sto je zamalo deset puta brze od Telekoma na 256 (1400 din) ali i nekoliko puta jeftinije. Jeste da je down ogranicen na oko 1Gb mesecno ali to je nekom sasvim dovoljno. Uostalom moze se prekoraciti pa se dodatnih 1GB placa 1000x0.51=510din.
Najveca prednost je brzina i veca mogucnost izbora paketa...

Cenovnik SBB, preuzet sa njihovog sajta:
Na raspolaganju Vam je devet paketa usluga koji određuju količinu podataka koji se mogu preneti sa Interneta u MB.
Maksimalna brzina pristupa za sve prepaid pakete je 2048 Kb/s (2 Mb/s)

Paketi su:
MB Max trajanje paketa CENA (din) Din/MB
250 30 dana 500 2,00
550 60 dana 700 1,27
1.050 60 dana 1.000 0,95
1.700 60 dana 1.300 0,76
3.500 60 dana 1.800 0,51
4.500 120 dana 2.300 0,51
6.500 120 dana 3.300 0,51
15.000 270 dana 7.500 0,50
25.000 365 dana 12.500 0,50

U noćnom režimu, između 02 i 08 časova ujutru, potrošnja se obračunava sa 20% popusta (za svaki preneti MB od preostale kvote odbija se 0,8 MB)

ne zhelim da te razocharam... ali SBB ti NE garantuje 2 Mbps... chak ti NE garantuje donju brzinu, tj. minimalni protok... ima ljudi koji kazu da vec nekoliko meseci nisu videli 2 Mbps... chini mi se da je neki prosek od 300kbps do 600kbps..

sem ako ne ides preko SBB proxya...

256/64 limit?

Znate li na kom mestu je limitiran saobracaj kod ADSL-a? Da li samo prema Internetu ili je i izmedju dva korisnika prikljucena kod istog provajdera?

Juce su tehnicari za ADSL poceli da povezuju DSLAM-ove kod mene u Svilajncu, tako da ce uskoro....... Verovatno se rade i drugi gradovi, ako neko ima neki inside info, neka postuje ovde.

Ja danas otvaram postu i vidim da sam od telekoma dobio ugovor! Sav srecan gledam gde da potpisem, kad ono vidim da je za dial up! Posto sam se prijavio za ADSL jos ranije pomislio sam da sam nesto pogresio u prijavi (ili oni), kad ono vidim da su svi u ulici dobili isti ugovor, tj. salju ih redom.

Pa zar nisu mogli da provere da sam se vec prijavio za ADSL pre nego sto su mi poslali?

Na brzinu sam mislio. Da li je ogranicena samo prema Internetu ili je ogranicena i prema ostalim korisnicima vezanim, recimo, na istu centralu kod istog provajdera.
Da kao sto sam napisao prethodno brzina ti je ogranicena u svim slucajevima na max vrednosti paketa koji si izabrao.

Poslednja izmena:
ne zhelim da te razocharam... ali SBB ti NE garantuje 2 Mbps... chak ti NE garantuje donju brzinu, tj. minimalni protok... ima ljudi koji kazu da vec nekoliko meseci nisu videli 2 Mbps... chini mi se da je neki prosek od 300kbps do 600kbps..

Ma nema sta da me razocaras. Ja ionako ne mogu na SBB kabl. Bez obzira sto imam kalovsku TV. Nije jos pruzen opticki kabl.
Ja isto kao i vi cekam ADSL. Nego oteglo se, pa u visku vremena razmisljam o raznim kombinacijama.. prednostima i nedostacima...
Bio sam juce u Telekom. Modemi jos nisu stigli. Ocekuju se oko 15.12. A prvi prikljucci posle 20.12. Obecanje je: DO NOVE GODINE SIGURNO..... pa ajd da vidimo..

ne bih da vas razocaram ali ja ocekujem da ce do nove godine obradovati jako mali broj ljudi a da ce tek nakon srpske nove krenuti masovno da se ljudi prikljucuju odnosno da se postavlja oprema gde je nisu jos postavili

sad kad su vec docekali decembar meni sve smrdi da ce biti, "##bi ga evo ide nova godina ne mozemo valjda sad da radimo" dakle adsl u februaru :)

Poslednja izmena:
Dajte mi ga i u aprilu, ja zadovoljan. Čekam ovo od dana kada sam počeo da koristim dial up, par meseci ne predstavlja nikakav problem.

Prica se da bi trebalo da pocnu sa uvodjenjem od 15 decembra tamo gde je vec zavrsena instalacija opreme, cekaju se modemi i spliteri da stignu, navodno :)

Haha, i meni je umesto ponude za adsl postom stigao ugovor za dial up. Toliko o tome kako ce svuda biti dostupan adsl u skorijoj buducnosti...

Ne znam kako ce da utice ova kupovina Telekoma R.Srpske. Telekom ce morati ovih dana da klekne za vise 600 miliona dolara. Valjda ce da ostane nesto para za adsl modeme. Inace smo ugasili...

Poslednja izmena:
Da li mogu da pondesem zahtev za TelekomADSL ako sam vec na Neobee-ju?

upravo sam zavrsio razgovor sa tetom iz sluzbe 9813 i ona kaze da ne mogu da podnesem zahtev dok ne raskinem odnos sa neobeejem, ja naravno ne mogu da priustim da nemam internet ni par dana, a kamoli na neodredjeno.... kako ste vi to resili?

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno