Šta je novo?

Telekom ADSL - diskusija

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
jel ima možda nekog iz BORČE da je podneo zahtev i da su mu odgovorili pozitivno ...???

naime , nazovem ja danas 9813 da se prijavim , čisto iz radoznalosti , pritom potpuno uveren da će me odbiti jer sam već proveravao preko drugih provajdera , ali je bila informacija da naša centrala u borči uopšte nema kvalitetan link do glavne centrale (dunav) , i da od adsl-a nema ni govora u neko dogledno vreme ...

i tako , javi se neka ljubazna teta , pita za broj , ja kažem , ona kaže vlasnik taj i taj (ja) , ja kažem da ... dalje kaže da sam ja već prijavljen i da ISPUNJAVAM tehničke uslove ...???... nemogu da verujem , pitam da nije neka greška , i da se ja nisam nikad do sad prijavio kod njih , našta ona opet potvrdi broj i ime i kaže da su primili prijavu , i da je sve ok , ali ja sam hteo da ponovo za svaki slučaj proverim/potvrdim prijavu i ona je onda zapisala broj pa će me njena koleginica pozvati u ponedeljak da sve lepo proverimo ...

sad tu mi nije jasno otkud odjednom tehničkih mogućnosti u borči , kad sam dobijao informacije od nekih zaposlenih u telekomu da adsl-a u borči neće biti skoro ... mada redovno viđam po borči , a i prema gradu kamiončiće s onim ogromnim kalemovima debelog kabla pored onih telekomovih šahtova ...

ako neko ima neku proverenu informaciju , jer ne deluje mi da su mi GREŠKOM rekli da ispunjavam uslove ... dakle , dali je još neko iz borče dobio isti odgovor , ili još bolje , možda čeka realizaciju ...???

Ja sam iz Borce. Pratim pricu o ADSL-u vec neko vreme i prvi put cujem sada od tebe da su rekli da imamo los link ka glavnoj centrali. na Telekomovom sajtu se nalazimo u spisku centrala koje imaju ili ce imati uskoro ADSL tako da se ne brinem oko toga. Meni je isto prihvacen zahtev (kao i svima koji su ga podneli, a da nisu na PCM-u i slicno) i cekam na pocetak realizacije. Samo da ne bude na kraju: "Tresla se gora, rodio se mis." Nema agregacije, nema ovo, nema ono... Na kraju ce biti da nema ADSL-a. ;) Pu, pu, pomeri se s mesta...

jel ima možda nekog iz BORČE da je podneo zahtev i da su mu odgovorili pozitivno ...???

naime , nazovem ja danas 9813 da se prijavim , čisto iz radoznalosti , pritom potpuno uveren da će me odbiti jer sam već proveravao preko drugih provajdera , ali je bila informacija da naša centrala u borči uopšte nema kvalitetan link do glavne centrale (dunav) , i da od adsl-a nema ni govora u neko dogledno vreme ...

i tako , javi se neka ljubazna teta , pita za broj , ja kažem , ona kaže vlasnik taj i taj (ja) , ja kažem da ... dalje kaže da sam ja već prijavljen i da ISPUNJAVAM tehničke uslove ...???... nemogu da verujem , pitam da nije neka greška , i da se ja nisam nikad do sad prijavio kod njih , našta ona opet potvrdi broj i ime i kaže da su primili prijavu , i da je sve ok , ali ja sam hteo da ponovo za svaki slučaj proverim/potvrdim prijavu i ona je onda zapisala broj pa će me njena koleginica pozvati u ponedeljak da sve lepo proverimo ...

sad tu mi nije jasno otkud odjednom tehničkih mogućnosti u borči , kad sam dobijao informacije od nekih zaposlenih u telekomu da adsl-a u borči neće biti skoro ... mada redovno viđam po borči , a i prema gradu kamiončiće s onim ogromnim kalemovima debelog kabla pored onih telekomovih šahtova ...

ako neko ima neku proverenu informaciju , jer ne deluje mi da su mi GREŠKOM rekli da ispunjavam uslove ... dakle , dali je još neko iz borče dobio isti odgovor , ili još bolje , možda čeka realizaciju ...???

Mora da te neko slagao.Glavna centrela za Beograd ako ne i za shiru oblast je sada u Kotezu tj. odmah pored koteske poste(Telehaus).Ja sam licno od njih dobio na testiranje ADSL2+ od 24mbita sa IP-Telefonijom Video on Demand i IP televizijom :eyebrows: ,tako da ima uslova i za ADSL2+ a kamoli za ADSL.Nalazim se blizu koteske raskrsnice.Rekoshe mi stavili su centar tu zato sto im zgrada na novom beogradu nije bila gotova na vreme ,sreca nasa :party: .

Hm, a moj ortak je skoro isao u Beotel i raspitivao se za ADSL (on je takodje iz Borce), a oni su se samo slatko nasmejali i rekli da ne veruju da ce biti mogucnosti u neko dogledno vreme, mada opet veoma je moguce da telekom ne polaze redovno racune provajderima, tako da ovi nemaju verodostojne informacije , sve je moguce :trust:

Pa evo moj komshija koji je 100 metara od telehousa dobio je od neobee.neta negativan odgovor za adsl,a od euneta pozitivan u isto vreme,ja sam slao zahteve,postoji tu neki interni dil...

Ja sam iz Paracina, danas me zvali iz telekoma. Kazu prijavili ste se preko naseg sajta za uslugu ADSL, pa da vas obavestimo da je besplatan stup, modem i da ce da me ubace u prvu grupu koja dobija ADSL. :D Jos me samo pitali za brzinu pristupa za koju sam zainteresovan i to je to, kazu polovinom decembra ce mi se neko javiti da instalira opremu kuci :)

Jos mi se izvinjavali sto je proslo 10 dana od prijave, a tek sad zovu ?!! Nisam mogao da verujem svojim usima kad sam cuo :))

Ja sam iz Paracina, danas me zvali iz telekoma. Kazu prijavili ste se preko naseg sajta za uslugu ADSL, pa da vas obavestimo da je besplatan stup, modem i da ce da me ubace u prvu grupu koja dobija ADSL. :D Jos me samo pitali za brzinu pristupa za koju sam zainteresovan i to je to, kazu polovinom decembra ce mi se neko javiti da instalira opremu kuci :)

Jos mi se izvinjavali sto je proslo 10 dana od prijave, a tek sad zovu ?!! Nisam mogao da verujem svojim usima kad sam cuo :))
Ni ja ti ne verujem ;)
Telekom da uradi nesto za korisnike i to 15 dana pre N.G. kad pocinje sezona slava i proslava? I jos se izvinjava sto to nije ranije?
Ma nema sanse.

Jesi ti siguran da Paracin nije proglasio nezavisnost i pripajanje Kraljevini Svedskoj?

Mene nisu ni zvali (prijavio sam se preko 9813), niti su mi šta poslali na e-mail (prijavio sam se i preko sajta), a ima mesec dana kako sam se prijavio. Trebali da im se obratim na neki način, ili je normalno da ovako odugovlače?

Ja sam lično podneo zahtev u šabačkom telekomu; rekli mi dobiću odgovor u roku od mesec dana. Nikakav odgovor niti poziv nisam dobio, pa ne znam da li još da čekam, ili šta da radim? Jel' treba da spremam bombe i exploziv, il' da još jednom pokušam civilizovano?

Meni su pre mesec dana u Vrbasu samo rekli da se zahtevi ne podnose lično kod nas u pošti, nego da se javim na 9813.

Mladene, na tvom mestu bih svakako otišao u poštu da proverim šta se dešava, ako je već prošlo tih mesec dana, dužni su ti nekakav odgovor.

Mora da te neko slagao.Glavna centrela za Beograd ako ne i za shiru oblast je sada u Kotezu tj. odmah pored koteske poste(Telehaus).Ja sam licno od njih dobio na testiranje ADSL2+ od 24mbita sa IP-Telefonijom Video on Demand i IP televizijom :eyebrows: ,tako da ima uslova i za ADSL2+ a kamoli za ADSL.Nalazim se blizu koteske raskrsnice.Rekoshe mi stavili su centar tu zato sto im zgrada na novom beogradu nije bila gotova na vreme ,sreca nasa :party: .

hm... još će na kraju da se ispostavi da mi ispod kuće prolazi 155mb kabl ...

Kakvi su to *******, poslali mi ponudu za DIAL-UP (!?!?!?) sa najnovijim telefonskim racunom... Bozeeee, ima li te... a za ADSL nista...

Cini mi se da mi je neko u lelekomu pomenuo da je borca pustena pre par nedelja,ne znam zato bi nekome odbijali zahteve.Ako mogu u poslednje dve nedelje da uvuku u krnjacu 10 optickih kablova iz centra i preko ovcanskog da u ovcu odvedu optiku za istureni stepen za ADSL i telefone(sto je u realizaciji,zavisi koliko rumuni brzo kopaju :d ),nije mi jasno zasto Borca ne bi pustala ADSL!?
E sad,sto se tice TELEHOUSA u krnjaci,planira se dogradnja josh barem jednog sprata do leta 2007.Takodje sam nacuo ,ali ne znam koliko je verovati da Telekom kada duplira brzine na ADSL-u u toku polovine sledece godine.Da ce da pustaju ili iz Jupak-a ili iz Telehousa Wimax fizickim i pravnim licima.

Pozdrav

Cini mi se da mi je neko u lelekomu pomenuo da je borca pustena pre par nedelja,ne znam zato bi nekome odbijali zahteve.Ako mogu u poslednje dve nedelje da uvuku u krnjacu 10 optickih kablova iz centra i preko ovcanskog da u ovcu odvedu optiku za istureni stepen za ADSL i telefone(sto je u realizaciji,zavisi koliko rumuni brzo kopaju :d ),nije mi jasno zasto Borca ne bi pustala ADSL!?
E sad,sto se tice TELEHOUSA u krnjaci,planira se dogradnja josh barem jednog sprata do leta 2007.Takodje sam nacuo ,ali ne znam koliko je verovati da Telekom kada duplira brzine na ADSL-u u toku polovine sledece godine.Da ce da pustaju ili iz Jupak-a ili iz Telehousa Wimax fizickim i pravnim licima.

Pozdrav

Ok ovo sto si nacuo, ali da li ti je makar proverena informacija o optici u krnjaci?

Kakvi su to *******, poslali mi ponudu za DIAL-UP (!?!?!?) sa najnovijim telefonskim racunom... Bozeeee, ima li te... a za ADSL nista...

Civil, gledaju ti mesecni telefonski racun - ako na njemu imash zvanje internet provajdera ponude ti ADSL...
a ako ga koristis samo za telefon - misle da ti internet ni ne treba i zato ti nude Flat Dial-up...

losh presek upita njihove baze korisnika...

ja sam na isdn-u, racuni 3000+ i nisam dobio ponudu ni za dial up ni za adsl. Jedan drug oko 700 din dobio ponudu za adsl, jedna porodica koja je u inostranstvu i placam za nju samo pretplatu dobili ponudu za dial up. Jeste da sam ucestvovao u anketi i prijavio se ali nisu mogli ni flajer na mene da potrose :(

uh... iznenađenjima nigde kraja ... jutros oko 9-10 zvoni *mobilni* , kaže operater iz telekoma , pita za paket koji bi hteo , i za *juzer* i *pas* ... dalje kaže , pozvaće me za par dana (valjda kad dođem na red) da potpišem ugovor i preuzmem opremu ...

stvarno mi nije jasno , od kad je telekom postao tako *revnosan* , mislim ne samo da su ispunili ono što mi je ona *teta* iz prvog razgovora obećala , nego NEMOGU živ da se načudim kakvom expedistivnošću to rade ... mislim , dal im je tolika *frka* za pare , pa gledaju da navuku što veći broj korisnika , ili im je stvarno došlo "iz-du**ta-u-glavu" , pa su krenuli da rade ono što im i jeste u stvari posao ...

mislim , ovo TOTALNO menja sliku o telekomu ...

Nije Frka u parama.Jednostavno je ako pogledash desavanja ista stvar od sece poprecnih linija verat neta
do agregacije i davanja bandwitha i poprecnih vodova provajderima.
Taktika je sasvim jednostavna;
Imamo mnogo para,realizovacemo sve od wifi do Adsl 2+,neceno davati agregaciju,dupliracemo svima brzine za par meseci,urnisacemo ono malo provajdera sto je ostalo,kada svi predju kod nas(praticemo sadrzaj,spijunirati i cinkariti DB-u).Kupili smo telekom RS........
Moze im se,veruj mi,nisu se josh ni zaleteli sta ce sve da odrade.

I to sa kupovinom Telekoma Srpske je politicka igra,bolje bi im bilo da su zamenili ove praistorijske centrale po Srbiji koje ni obicnu identifikaciju dolaznog poziva ne mogu da podrze a o necem drugom da i ne pricamo!!!
Kupis Telekom Spske koja ima milion korisnika za 800 mil.evra a prodas Mobtel sa 4 miliona korisnika za manje od duplo para!!!!Stvarno racun do j..a!!!!
Jadni mi u ovoj jadnoj zemlji!!!!:mad:

veljodj razumem tvoj gnev, ali nije bas sasvim tacna tvoja konstatacija, oni su kupili ceo telekom srpske koji cini mobilna i fixna telefonija kao i pravo pruzanja internet usluga na teritoriji cele BiH sto mu dodje potencijalno veci broj korisnika. Slazem se da su mogli dobar deo tog novca da uloze ovde u infrastrukturu, ali barem su i ovde poceli da sredjuju ponesto nije puno ali je ipak napredak

Podigli su preplatu na 75 din. grebu na sve strane gde stignu. Narod to sve placa i taj telekom srpske. Jako je sa "tudim" parama.

Uveli Halo+ kao do 70% jeftinije, ok i tih 70% nije nishta kad je Halo+ VoIP servis. :D
Za njih praktichno dzabe. Zato za raju zavrnuta slavina. Ne sme VoIP tako da se koristi. Zovesh exYu kako sam ja rachunao i placash umesto 17,? din/min nekih 12-14din/min.

Poslednja izmena:
nisi jedini

uh... iznenađenjima nigde kraja ... jutros oko 9-10 zvoni *mobilni* , kaže operater iz telekoma , pita za paket koji bi hteo , i za *juzer* i *pas* ... dalje kaže , pozvaće me za par dana (valjda kad dođem na red) da potpišem ugovor i preuzmem opremu ...

stvarno mi nije jasno , od kad je telekom postao tako *revnosan* , mislim ne samo da su ispunili ono što mi je ona *teta* iz prvog razgovora obećala , nego NEMOGU živ da se načudim kakvom expedistivnošću to rade ... mislim , dal im je tolika *frka* za pare , pa gledaju da navuku što veći broj korisnika , ili im je stvarno došlo "iz-du**ta-u-glavu" , pa su krenuli da rade ono što im i jeste u stvari posao ...

mislim , ovo TOTALNO menja sliku o telekomu ...
evo i mene danas oko 12:00 zvali iz telekoma i pitali da nisam mozda odustao od ADSl-a.Naravno rekao sam da nisam i fina devojka mi rekla da ce me nazvati polovinom decembra da dodjem da uzmem modem i sve sto je potrebno za adsl.samo sam potvrdio paket koji hocu i to je to.pitao sam za signal,kad ce njega pustiti,i receno mi je da ce do kraja decembra vec biti za moje naselje.Bas sam se fino ispricao na mobilni,samo 25minuta.Inace je Valjevo u pitanju i nasellje V puk.pozz

Živim u Šapcu, tj. na periferiji Šapca. Kako je počela ova akcija Telekoma, otišao sam sa ocem na kome se vodi broj u zgradu Telekoma u Šapcu, i lično podneo zahtev za ADSL. Rekli su mi da će mi najkasnije za mesec dana stići odgovor. Eto, to je bilo 30. oktobra, a do danas nikakav poziv i ništa nisam dobio. Večeras usledi telefonski poziv, riba se javlja, i kaže da je iz SezamPro-a, kod kojih sam ja popunio online formular 25. januara 2005. godine (i rečima DVEHILJADE PETE) da provere da li imam tehničke mogućnosti, i ona mi kaže da su, ako sam i dalje zainteresovan, oni u mogućnosti da od 15. decembra krenu u realizaciju, što će reći proveru tehničkih mogućnosti, i ako ispunjavam, dobijam ADSL do Nove Godine kod njih, setup i modem besplatni, njihovi ljudi mi donose modem na kućnu adresu, i povežu sve sa računarom, sve besplatno. Ja joj kažem da ću razmisliti, ona mi ostavi kontakt telefon, i završimo razgovor. I ljudi, ja sam se sad skroz sludio! Ima jedna stvar, koja može biti važna, ja znam da imam tehničke uslove, centrala je full digitalna, prva klasa u Srbiji, treća klasa u Evropi, i ja sam na otprilike 3 km od nje, ali problem je što je ta moja centrala na periferiji, 10 km udaljena od grada. Pročitao sam, čini mi se baš na ovoj temi, gde čovek kuka kako živi u Smederevu na periferiji, i ovi iz Telekoma ga *****avaju neće da se drndaju po tim periferijama, pa se i ja toga plašim u mom slučaju. Sad sam u nedoumici, šta da radim. Ja sa Telekomom nisam potpisao nikakav ugovor, nego sam samo podneo zahtev, što valjda znači da im ništa ne dugujem, kao ni oni meni. Imam utisak da su ovi iz SezamPro-a ozbiljniji, jer im je stalo da imaju što više korisnika, sudeći po neverovatnoj ljubaznosti devojke na telefonu, i silne gomile izvinjenja što me zovu sa zakašnjenjem od skoro 2 godine, ali eto, tek sada su se stvorili tehnički uslovi za realizaciju, pa eto. Imam utisak da se njima ne bi gadilo to što sam ja na periferiji, i nekako me više privlači taj Sezam. Najradije bih da ne odustajem od ovog zahteva kod Telekoma, tj. da čekam da vidim hoće li šta da mi jave, a ovima iz sezampro-a da dam saglasnost da me stave na listu, pa ko pre ispuni obavezu prema meni, da budem njihov korisnik. Ja Telekomu ništa ne dugujem, zahtev ne predstavlja ništa osim toga da oni znaju da sam zainteresovan, i da provere tehničke mogućnosti, tako da ja mogu komotno da pređem kod Sezama. Jesam li u pravu? Interesuje me da li je neko dobio sličan poziv, i šta biste vi uradili da ste na mom mestu? Ona kaže (ova iz Sezama) da ako pristanem, oni će me staviti na listu, proveriti tehničke mogućnosti, i do nove godine me prikačiti na ADSL, sve besplatno. Moj pristanak je ustvari isto kao što sam u Telekomu podneo zahtev, ništa ne znači bez ugovora? Jesam li u pravu, 'adj posavetujte me, već sam skroz sluđen.

Apsolutno! Tvoj usmeni pristanak te nicim ne obavezuje a ni njih. Dok ne potpisete ugovor pusti ih neka se utrkuju.
Jedino da za godinu dana Telekom pocne da zavrce bandwidth provajderima kako bi im preoteli korisnike. Kao pre par godina sa poprecnim vezama Verata.
Mada tada ce ti biti svejedno, prebacis se kod Telekoma i picis dalje.

Ne mogu da verujem MGORAN i ostali koji su primili pozive iz Telekoma , a ja smrc.... ne znam sta se desava u Cacku svi cute , sve se nesto odvija u tajnosti , niko ne pominje skori pocetak potpisivanja ugovora ....?

Apsolutno! Tvoj usmeni pristanak te nicim ne obavezuje a ni njih. Dok ne potpisete ugovor pusti ih neka se utrkuju.
Jedino da za godinu dana Telekom pocne da zavrce bandwidth provajderima kako bi im preoteli korisnike. Kao pre par godina sa poprecnim vezama Verata.
Mada tada ce ti biti svejedno, prebacis se kod Telekoma i picis dalje.

Tako sam i ja mislio. Neću opozvati zahtev upućen Telekomu, a sutra ću nazvati Sezampro na broj što mi ova riba dala, i prijaviću se i kod njih, pa ko pre istrči sa ugovorom, odoh kod njega.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno