Šta je novo?

Ptt Adsl?

Meni uopste ne puca konekcija, sada mi je download citavih 20-21 kb/s :(

Zasto mi kada sam nocas downloadowao preko emula, download bio jedva od 5-10 kb/s, a u istom periodu je u transferu operinom dovnloadowao nesto druko na brzini od 28 kb/s, i kad je zavrsio transfer ovoga preko opere nije bilo nikakvog poboljsanja preko emule, imam NetLimiter i upload mi je na 2 a download je limitiran na 30 kb/s? Zbog cega je ovako sa emulom, da li postoji neki bolji program za download?

plati news ili rapidshare, p2p je propast

Sunce ti *****! Gde sam ja dosao...Kako stvari ovde stoje, sve me to podseca na Jan-Feb ove god kada je pocela tema Neobee da se puni...Tamo sam se prikljucio isto na neku 20,30stranicu a ovde malo ranije. :p :crash: :bottle:

Meni osim tih par prekida (definitivno vezani za Telekom, zato sto se i komsije koji su kod drugih provajdera zale!) radi perfektno...

za igre i filmove mula je najbolja ! (moje misljenje)

ptt radi perfektno, evo upravo sada je dl25.6kb/s na muli

@ panther
sto ubi toliko up na muli ?
stavi na 4 kb/s to je sasvim ok, pa kad bi svi stavili ko ti sta bi se skidalo (i 4kb/s je premalo)
:)

Meni se P2P zadnje vreme vuce neverovatno sporo, ne znam da li je do privatnog trackera odakle leecujem, al nikako da skida torrente punom brzinom od 54-55 kB/s. Pre je 15-20 seedera bilo dovoljno za konstantnu, max. brzinu a sad 100 seedera jedva da drzi 30 kB/s.

Poslednja izmena:
za igre i filmove mula je najbolja ! (moje misljenje)

ptt radi perfektno, evo upravo sada je dl25.6kb/s na muli

@ panther
sto ubi toliko up na muli ?
stavi na 4 kb/s to je sasvim ok, pa kad bi svi stavili ko ti sta bi se skidalo (i 4kb/s je premalo)
:)
Pa koliko bi trebao da stavim za upload a koliko za download i koji netlimiter da koristim? Da li postoje jos neka podesavanja u emuli?

Meni je preko emule celo vece katastrofa trenutno skidam neki film i dovnoad mi je 410b/s
imam paket 256?????

ima tu nekoliko bitnih stvari :
ja koristim "net limiter 2 pro", na njemu ogranicis up za emule na 4kb/s
na emule podesis:
cekiraj up limit na 10kb/s (options,connection)
uncekiraj dl limit, sacuvaj izmene...
ima tu jos podesavanja, idi na e-mule help.....tamo imas da nadjes za sve ostalo

nemoj ocekivati da na emule skines neki film za jedan dan, stavis 6-7 filmova ili cega vec i pustis da mula odradi stvar :)
po nekad je sasvim normalno da se neko vreme skida brzinom koju si gore pomenuo, pa cak i da se prekine na nekih sat-dva pa da krene posle 4-8-20 kb/s

uglavnom mula treba da radi sto duze, nemoj gasiti pc uopste , meni je prosecan dl na e-mule 23-25kb/s

ps
nemoj ogranicavati up na limiteru na jadnih 2 kb/s, stavi 4 to je za tvoj paket ok !

poz

Poslednja izmena:
Ma eMule je golo *govono*, njoj treba 4-5 sati da startuje DL, kod torrenta DL startuje odma i svucem film od 2 CD-a za nekih 8h, koji po obicaju budu mnogo bolji od ovih sa eMulea (2 CD-a, super slika, AC3 5.1 zvuk).

Izgleda da se vratio sindrom 89.x.x.x adrese (barem kod mene), bilo kakav DL se vuce k'o puz, ne mogu ni drajvere da skinem sa ultra brzog nevidijinog sajta, a ping ka hamachi game mrezama mi bude katastrofa. Beocity broji 120kbps kada sam na 89.x.x.x adresi.

Poslednja izmena:
Ne znam sta da vam kazem ljudi, menjajte provajdera ako ne valja.

Jedino sto mi je cudno je sto je kad je bila ona frka sa NeoBEE-jem SVIMA zezalo, a sada nekima zeza, a nekima ne... :trust:

emule rules !
ptt je skroz ok !
jos da skinu malo cenu i to je to(govoreci o ponudi u srb)

@ mlaki
na emule mozes dobiti kompletne podatke o fajlu koji skidas, to sto ljude mrzi da provere to je druga prica
kako moze neko da generalno kaze da su stvari koje skidas na emule losijeg kvaliteta nego kod torrenta DL ???
meni emule startuje dl odmah, a dodje do max od 23-25kb/s za 30-60min (zavisi sta se skida, koliko source.....)
koliko dugo si koristio emule?

Poslednja izmena:
Meni radi ok osim sto se gubi veza jednom dnevno...protok je 50-55 k na 512/128 ali to pucanje veze me jako jako nervira...

Koristio eMule jedno dve nedelje pa sam odustao, skidao mi je dobro rasprostranjene fajlove extra malom brzinom 5-6 kB/s. Sto se tice kvaliteta materijala, barem sto se tice filmova ovaj tracker na kom sam uclanjen je zakon, npr. nedavno skinuo 27.3 GB box set filmova koji su svaki na 2 CD-a sa AC3 5.1 zvukom i savrsenom digtalno remasterizovanom slikom, verujem da bi se ovako nesto teeesko naslo na eMuleu.

Sto se tice ptt-a nemam nikakve zalbe ni zamerke osim cene i ove stupidne 89.x.x.x adrese na koju se konektujem 14 puta od 15 pokusaja i na kojoj mi net radi kao da imam 128kbps ADSL a ne 512. Tacno znam da kada ce da mi dodeli tu prokletu adresu, posto kod nje trajanje verifikacije sifre i registrovanja mog racunara na mrezu traje po 7-8 sekundi, dok za ostale adrese (82,212 i 213) ovaj proces traje najvise 1 sek.

Poslednja izmena:
hehehe
pa nema toga sto se ne moze naci na emule !!!
skida se sve sto ljudi sheruju, sam program ne utice na kvalitet onga sto se skida !
pa skini dvd sa mule, ne moras skidati divx ili sta vec !
naravno ne dobijas maksimalne vrednosti dl odmah po startovanju programa, stanes lepo u red pa.... sacekas 30-40 min, onda nemoj gasiti uopste pc i imaces ok dl
5-6 kb/s je normalna brzina po jednom fajlu, stavis ih deset....pa skidas zbirno 23-25kb/s, gde se ti zuris?

mula je zakon za vece fajlove poput filmova igrica.....
to sto si ti imao lose iskustvo sa par filmova nista ne govori ni o cemu, ja sam do sada skinuo preko 100gb filmova sa mule i prezadovoljan sam !

p.s
prvi put cujem da neko kaze ovako nesto za emule (osim ljudi koji nisu umeli da podese sve parametre)
ja koristim emule nekih 5-6 meseci i nemam reci zamerke !

Poslednja izmena:
5-6 kb/s je normalna brzina po jednom fajlu, stavis ih deset....pa skidas zbirno 23-25kb/s, gde se ti zuris?

E upravo ovo ne volim kod eMule-a, neka hvala... odem na sajt trackera, npr. vidim imaju "Superdude Comes Back" na 2 CD-a, startujem DL i za ~7h film gotov.

Nema kredita i nema uploada... sa tog trackera sam svuko preko 200GB za dva meseca, a da nisam uploadovo ni 50MB :-devil-: . Ko ih *ebe, glupi ameri.

Poslednja izmena:
Nema kredita i nema uploada... sa tog trackera sam svuko preko 200GB za dva meseca, a da nisam uploadovo ni 50MB :-devil-: . Ko ih *ebe, glupi ameri.

Da skidas sa trackera sa kojeg ja skidam, popio bi ban za ovakav D/U ratio ;)

Ma svi ti ameri imaju 10/3 Mbps D/U, mos misliti kada njih 50 i vise sa takom vezom seeduju jedan torrent... to sto ja imam malu vezu a oni veliku mi daje moralno pravo da ih izmuzem i iskoristim sto vise moguce :d . Ako me nisu provalili za jedan extra velik torrent od cc 27GB (moderatori su tada davali u napred upozorenja) sto sam svukao za 7 dana onda su stvarno boodale kakvih na svetu nema. Ma jos kad bi uspeo da se uclanim na www.filelist.org, o ho ho, bogo moj, izleechovao bi ih na suvo!

Poslednja izmena:
hehehe

naravno ne dobijas maksimalne vrednosti dl odmah po startovanju programa, stanes lepo u red pa.... sacekas 30-40 min,

Ja da cekam u redu ??? LOL samo ti cekaj u redu drugar :wave: , a kad ti dosadi javi ;)

goxy63 je napisao(la):
prvi put cujem da neko kaze ovako nesto za emule (osim ljudi koji nisu umeli da podese sve parametre)
ja koristim emule nekih 5-6 meseci i nemam reci zamerke !

...ili osim ljudi koji ne vole da cekaju 30 minuta u redu sa 3-4kb/s DL-a da skinu jedan mp3 album od 120mb, da ne pominjem jednu pesmu... :)

@ gx-x

a na kom p2p programu ti ne cekas nego skidas odmah sa max dl ?
ajde obraduj me majke ti pa da ne cekam ni ja (ali da imam izbor kao na e-mule)

btw
i ja vise ne znam shto bih pametno skidao
pa sam poceo neke gluposti da svlacim

Poslednja izmena:
@goxi
skidao sam neki film od 607 mb, i mula mi skine 570 mb i sad stoji vec dva dana, jel to normalno, oce skinuti do kraja?

Povodom stalnih i cestih prekida PTT adsl pozovem danas tehnicku sluzbu da se dogovorimo da mi umanje racun za ono vreme kada net ne radi.Dobijem neku zenu koja pocne da prica: gospodine jer vam svetli lampica?Kazem joj gospodjo/gospodjice nema signala od vas,molim vas da se dogovorimo kako da umanjite racun jer ne zelim da placam 24/7 za ono sto nemam sve to vreme,kakve lampice.Doticna kaze da ne zeli vise da prica sa mnom?I da ona ima 200 000 korisnika?Ja je pitam za ime i prezime,odgovara da ne zeli da mi kaze i spusta mi slusalicu.

1.Kako da saznam ko je to bio i da zbog ponasanja prema korisniku trpi konsekvence?
2.Bezite od Ptt ADSL koliko vas noge nose.

100 puta do sada smo rekli da je PTT-ova podrska katastrofa... :S: ***...

Koliko su ti dugacki i ucestali prekidi? Jel' su od samog pocetka ili u poslednje vreme?

SKoro svaki drugi dan,ponekad i po par sati,ponekad i po celu noc.Ne samo meni,nego i svim koje znam u blizem okruzenju na mojoj centrali i ptt adsl-u.

Pa ako sa drugim provajderima tvoje komsije nemaju problema, a vi se skupite i pravac kod njih.

I da nije do provajdera vec do Telekom-a to nije vas problem... :S:

I ovde u NSu je zezalo par dana na kratko i 2 puta na malo duze (nocu), al' sad je sve OK, tj. kao ranije... BTW, tada je zezalo i kod drugih provajdera...

@goxi
skidao sam neki film od 607 mb, i mula mi skine 570 mb i sad stoji vec dva dana, jel to normalno, oce skinuti do kraja?

verovatno i nece,
gledaj kada skidas fajl da ima bar 100-150 sourceva, i naravno da je dostupan u celosti
desnim klikom na sam fajl (posto ga pocnes skidati)mozes dobiti dosta podataka pa proceni da li da ga skidas ili ne !

sinoc je puko ptt u 23 i nesto, meni je ubrzo proradio
pocinju da smaraju sa tim iskakanjima, a i sa cenom koju izgleda ne nameravaju da smanje !

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno