Šta je novo?

Koji 20" TFT?

jero

Slavan
Učlanjen(a)
20.06.2006
Poena
301
ljudi posto ima i nas koji hocemo 20" tft reci te nesto i o njima ko ih ima neka kaze neka iskustva itd??

Pošto je odnos 4:3 igre možeš da igraš i u 1024x768 i u 800x600 i da izgledaju ok. Bilo je već o tome reči. Problematičnije su 19ice jer imaju 1280x1024 native (5:4) pa se ne skaliraju najbolje u niže rezolucije.

Pročitaj ovaj post
http://www.benchmark.co.yu/forum/showpost.php?p=900919&postcount=62
Ok hvala ti puno na ovom odgovoru.Procitao sam ovaj post i sad mi je malo jasnije.
Samo me interesuje da li ce moci moja kartica da potera igrice u native rezoluciji odnosno 1600x1200 ako kupim 204b?Ovo pitam cisto informativno.
Pozdrav!

Da potera - verovano da, ali da li će biti slideshow to zavisi od zahtevnosti igre, da li je teraš na najvišem nivou detalja, uključena omekšavanja i slično.
Ali ipak nisam najpozvaniji da o tome diskutujem. Najbolje da ti odgovori neko sa sličnom karticom kao ti ili malo procunjaj po netu i pogledaj benchmark rezultate za tvoju karticu, mada se obično rade za 1024 ili 1280, ali imaćeš prilično dobru ideju koliko će dobro da radi u 1600x1200.

Poz i javi utiske kad uzmeš monitor. Ja sam hteo da uzemem najjeftiniji 1919sf, sad me Nidža nagovara na 205bw... Samo još da kapne parica od ovog posla koji završavam pa da i ja progledam ;)

Mada i ovaj 920P Hansol još radi posao :)

Poslednja izmena:
Ove novije nece moci u native, prevelik je to zalogaj za 6600GT.

Ove novije nece moci u native, prevelik je to zalogaj za 6600GT.
Nece moci cak ni kad bi se klokovala?
Znaci sto se tice monitora mislite li da se necu zeznuti ako pazarim samsung 204b?
Mislim da se uz njega dobija i dvi kabl pa bih ga povezao na dvi na 6600gt pci.
Trebalo bi da je slika malo kvalitetnija nego preko analognog.
Kakvi su vasi utisci kada je tako vezana?

Poslednja izmena:
Nazalost, nece. Ona cak Oblivion u 1024x768 ne moze da svari (mislim na max detaljima, medium moze), a kamoli u 1600x1200.
Ok hvala to mi i nije toliko bitno.
Trenutno mi je najbitnije da pazarim neki solidan tft.
U svakom slucaju hvala.

Znaci pod hitno mi treba vase misljenje za LG 204WT-BF posto za nekih sat dva idem da pazarim. Elem da li igre (Oblivion, gothic3...) podrzavaju wide screen rezolucije? Igrao sam na svojoj 19-ici ali nisam obracao paznju na te detalje a sa ovog racunara (sestrinog) nemam mogucnosti da proverim. Jel vredi kupiti? Procitao sam sve i thread posvecen ovom modelu i reviewe ali nekako mi vase reci mnogo vise znace.
Hvala unapred.

@Adanos evo citiracu samog sebe :
http://www.benchmark.co.yu/forum/showpost.php?p=933604&postcount=129

Znaci posle skoro mesec dana koriscenja utisci su isti kao sto sam napisao u ovom
postu . Definitivno se nisam pokajao .
Oblivion podrzava wide . Ja sam dodao pomocu PowerStripa custom rezolucije 1440x900
i 1280x800 ( obe su 16:10 aspect ratio pa slika izgleda prirodno ) . U driverima samo
ukljucis fixed aspect ratio scaling i onda dobijes sliku koja je sa crnim straftama ako je
recimo 1280x1024, a mozes da ukljucis i monitor scaling ali onda dolazi do strecovanja slike
pa izgleda neprirodno .
Inace Oblivion i COD2 igram u 1280x800 i igre izgledaju odlicno, a HL2EP1 sam igrao u
1440x900 i opet je slika bila ok . Recimo da u odnosu na native 1680x1050 slika na
1280x800 i 1440x900 je po mom misljenju za nijansu manje ostra ali to u Oblivionu neces
primetiti, moze da se uoci u HL2 jer ima dosta pravih uglova .
U svakom slucaju topla preporuka, i veruj mi wide je prava stvar, posebno za filmove i
igre, jer sve nove igre dolaze sa podrskom za wide .

Hejvule care obradovao si me extra :D Hvala ti mnogo

Imam samo da kazem da je BEST BUY, jedino sto ja sada cekam da mi daju drugi (zbog 3 bad pixela (kad nisam pregledao odmah)), ali nemoj da te to pokoleba, monitor je stvarno odlican. Za te igre, ne znam (GTA podrzava), ali mozda imas u opcijama u igrama pa vidi, a i ako nema cesto postoji na netu da se skine neki patch za wide (to su mi drugi rekli jer se ja ne igram mnogo (mada ga recimo za pes5 nisam nasao)).

Poslednja izmena:
Još uvek ništa novo po Novom Sadu u vezi LG 204WT, nema ga nigde izgleda. Ako se negde pojavi, napišite ovde, isto ću uraditi i ja ako u međuvremenu naletim na njega.

Evo ja sam pazario danas samsung 204b i prve impresije posle prelaska sa crt monitora samsung 755dfx koji inace nije los monitor sta da vam kazem kao da sam ponovo progledao.
Inace monitor sam odmah stavio na 1600x1200 i stvarno nemam reci.
Jeste da je tekst malo sitniji i ikonice ali sam to podesio u podesavanjima i sada je to ok.
Nisam mogao da verujem da mu je dijagonala 51cm,sto je isto kao i na mom sony tv-u koji je 21 inch.Ima verovatno tu jos nekog podesavanja ali ovo su impresije posle jedno dva sata zezanja.
Inace cak sam i igricu doom 3 poterao na 1600x1200 i u igrici podesio detalje na very high i radi bez problema i mogu reci da je stvarno uzivanje.
Inace monitor ima podesavanja u svim polozajima posto ima pivot i svivel sto nije lose.
I da naravno probao sam monitor pre kupovine i nema mrtvih pixela.
Garanciju sam dobio tri godine i to su mi rekli ako se pojavi treci mrtav pixel da se dobija novi tft,znaci tri komada bilo gde na monitoru i ne treba da budu grupisani kako znaju negde da kazu.
Ako se neko razmislja oko ovog monitora ,moja topla preporuka za njega,stvarno je ekstra i vredi svaki dinar koji sam za njega dao 32800 dindzi.Dobio sam ga u sivo crnoj kombinaciji.
Pozdrav i jos jednom hvala na preporukama!!!!!!!

Dogovoreno!
Jesam rekao vec da ima na Spensu 1 (tj. bio je pre 2 dana)....

Da, Millenium beše, bio sam tamo. Oni su tražili 320 evra što bih nekako i podneo da nije one sulude garancije. Dao sam broj telefona ovim likovima iz Comtrade-a, rečeno mi je da će mi javiti kada će biti nova isporuka.

Bio sam i do Rodićevog Hipermarketa juče, tek tamo nema ništa, sve nekakvi krševi.

@FD ja bih trebao da dobijem LG20WT sledeci utorak sa garancijom na tri godine i na 1 (DA JEDAN) bad pixel :D Ako je sve tako bajno kao sto pricaju saljem ti ime firme, a posto pretpostavljam da si iz Vrbasa moci ce da ti donesu u komsiluk ;) Za nedelju dana javljam.

Ako se neko razmislja oko ovog monitora ,moja topla preporuka za njega,stvarno je ekstra i vredi svaki dinar koji sam za njega dao 32800 dindzi.Dobio sam ga u sivo crnoj kombinaciji.
Pozdrav i jos jednom hvala na preporukama!!!!!!!

Gde ima Samsung 204b za ove novce? Nikako da prelomim izmedju WideScreen LG204WT, Samsunga 204BW i Samsunga 204b...

Samsung 205BW vs LG L204WT

Samsung 205BW gledam već par dana i odličan je. LG nisam imao prilike da vidim. Na papiru je razlika velika, čisto sumnjam da je i u realnosti.

Moje pitanje je, da li je neko video OBA monitora? I da mi napiše šta misli o njima uporedo. 205BW je fenomenalan, ali LG je 50€ jeftiniji, uz jače specifikacije, što je pomalo zbunjujuće.

Sto se razlike u ceni od 50e tice, ona najvecim delom odlazi na ergonomiju .
LG im samo pomeranje napred nazad od 5 do 20 stepeni, postolje je smehotresno i
totalno jeftino uradjeno, dok Samsung ima i pomeranje levo desno, i pivot i promenu
nagiba, odnosno ne deluje jeftino ko na LG-ju . Negde je moralo da se ustedi i u slucaju
LG-ja to je ergonomija, zato je slika sjajna, tn panel najnovije generacije i mislim da
je LG dobro odmerio gde ce da ustedi . Meni licno ne treba nista od ovih ergonomskih
zafrkancija, monitor gledam iz fotelje tako da sam 50e stavio u dzep i nisam se pokajao .
Sto se tice utisaka ja ovaj LG koristim vec mesec dana i u odnosu na ovo sto sam napisao
utisci se nisu promenili, definitivno se nisam pokajao sto sam ga uzeo .
http://www.benchmark.co.yu/forum/showpost.php?p=933604&postcount=129
Inace monitor sam kupio a da ga nisam pogledao, samo sam iscitao dosta utisaka drugih
korisnika sa hardforuma i widescreengaming foruma . Prvo sam hteo da uzmem neku jeftinu 19"-icu ali sam se skrpio i za manje od 300e uzeo LG i sad uzivam ko covek .
Sto se tice Samsunga, nisam ga video uzivo, pa ne mogu da ti pomognem. Citajuci utiske
ljudi sa ova 2 foruma, ispada da je sasvim ok kupovina, i da je sto se tice kvaliteta prikaza
prilicno slican LG-ju . Na tebi je da odlucis sta ti vise odgovara .

Da kažem i ja ponešto.
Hejvule je apsolutno u pravu kad kaže da je LG odličan TFT (naravno za te pare), ali ja mogu da ti kažem da i Samsung ima svojih aduta. Slažem se oko konstatacije da je kod LG-ja izgled i ergonomija ono na čemu je proizvođač štedeo (čini mi se i previše), dok je kod Samsunga to upravo adut.
Kvalitet prikaza je na strani LG-ja (panel novije generacije), ali mi se čini da je što se tiče bad pixel-a situacija češća kod LG-ja nego kod Samsunga (ja sam ponositi vlasnik 205BW i imam tačno 0 bad pixel-a).
I na kraju cena i pristupačnost kupovine.
Samsung imaš sada već za 360 eura gde hoćeš, dok je sa LG-jem situacija malo komplikovanija. Cena od 300 eura (za koliko ga je bilo, doduše pre oko mesec dana, i to na kašičicu) je trenutno naučna fantastika, kao i pristupačnost. Monitor se teško nabavlja, a oni koji ga imaju mu malo dižu cenu, baš iz razloga popularnosti.
Dakle, odluka je na tebi. Ako ti treba odmah, rešenje se samo nameće, Samsung, nećeš se pokajati. Ako možeš i želiš da čekaš, a pri tome ti ergonomija nije toliko bitna, LG.
U svakom slučaju, oba monitora su odlična tako da nećeš napraviti grešku bilo koji da kupiš.

forsaken demon meni iz CT nikad nista nisu javili, 2 puta sa ostavljao i mail i tel za nesto... A Rodic - hahaah

Adanos jel mislis na 204wt ?
Mozes mi na pp dati podatke da ja njih zovnem, jer do kraja next week vec moram imati monitor, jer u petak kupujem masinu...

Yep veceras pitam lika odakle direktno narucuje monitor pa ti sutra javim.

Za Samsung sam skontao da mi ispunjava sve uslove. Štaviše, izuzetno me je iznenadio prikazom boja nakon kalibracije i uporedog rada sa kvalitetnim Fujitsu (made by Nokia) CRT-om. Jednostavno je dinamika boja fenomenalna, i to u tolikoj meri da prosto ne mogu da verujem da je u pitanju TN panel.

Tnx svima, sutra ću da donesem odluku zavisno od toga za koju cenu eventualno budem mogao da nabavim LG. Na 205BW mi se sviđa ergonomija, odličan i težak stalak, i što izgleda niko nema bad pixel na njemu. Ni ovaj moj primerak nije imao. Da im je ista cena ne bih se uopšte bacao u dilemu, ali razlika u ceni je praktično upgrade grafičke na potpuno sledeći nivo u klasama, tako da nije za zanemarivanje.

@FD ja bih trebao da dobijem LG20WT sledeci utorak sa garancijom na tri godine i na 1 (DA JEDAN) bad pixel :D Ako je sve tako bajno kao sto pricaju saljem ti ime firme, a posto pretpostavljam da si iz Vrbasa moci ce da ti donesu u komsiluk ;) Za nedelju dana javljam.

Bio bih ti VEOMA zahvalan :) Zapravo, monitor mi treba za stan u Novom Sadu i to najkasnije za nedelju-dve, kući ću ostaviti Samsung 959NF.

forsaken demon meni iz CT nikad nista nisu javili, 2 puta sa ostavljao i mail i tel za nesto... A Rodic - hahaah

Meni se niko nikada nije javljao kad god sam ostavio telefon, tako da sam se navikao.

Uz'o danas pomenuti LG, nemam nijedan mrtav piksel! Veoma sam zadovoljan, ali trenutno sam još uvek u fazi podešavanja slike i rezolucija :)

Poslednja izmena od urednika:
Daj javno cenu, da budemo u toku šta se dešava. Nisam nigde mogao da uzmem LG, pa sam se odlučio za ergonomiju, boju i gotovo sigurnih 0 loših piksela sa Samsungom. Žao mi je samo što nisam imao prilike da vidim LG pre kupovine Samsunga, ali sam ovom spravom u potpunosti zadovoljan.

25000 dindži.

Još uvek imam i klasičan 4:3 ekran, ali iskreno, mogao bih i bez njega. Igre koje imaju widescreen podršku (gotovo svi novi naslovi osim EA Sportsovih krševa) izgledaju zaista fantastično. Slikom sam veoma zadovoljan, jedino što filmovi bilo DivX ili DVD izgledaju mnogo bolje na klasičnom CRT ekranu. Sa druge strane, par savršenih hi-def zapisa koje imam deluju fantastično.

positive, firma je iz Novog Sada i koliko znam, nema predstavništvo u Beogradu. Ako te i dalje interesuje, rado ću ti poslati PM.

Meni su danas vratili iz gigatrona nov monitor LG l204wt (posto je imao 3 bad pixela (garancija je inace 4 bp-a na kvadratnom inchu kod njih, pa ne garantujem da ce i vama menjati, ali to valjda zavisi i od uvoznika)). I video sam izlozen jos (bar) jedan i pise cena 22995 ( ili tako nesto sto se tice zadnje dve cifre (95) nisam siguran).
E da sad nemam nijedan bp i nema probijanja svetlosti po donjoj ivici koje je pre postojalo na tamnijim pozadinama (minimalno ali postojalo).

Ako mislite da je previse reklama brisite ovaj post.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno