Šta je novo?

Telekom ADSL - diskusija

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Zvali su i mene iz Telekoma i rekli da izaberem username koji mora da sadrzi . i _

telekom agregacija ?
da li neko koristi? kako pici ?

korisnicki servis im je isto kao kod ptt-a, zovem onaj sugavi 9813 i javi se neka maca, ja kazem adsl a ona AAA, zove koleginice njih deset u pozadini a samo jedna koka "otprilike" zna po nesto
tj zna samo cene i neke stvari oko ugovora !

koji modem-router? cimanje sa setupom, cekanje.....?
ajde neko iz prakse da mi kaze !
hvala!

meni ptt pici fino i za sada se ne usudjujem da cackam nesto dok se telekom ne "razradi" sa adsl-om

Poslednja izmena:
Zvali su i mene iz Telekoma i rekli da izaberem username koji mora da sadrzi . i _

Evo sad sam zavrsio razgovor sa njima
I meni su trazili . i _ da stavim u username.
Sto mi je bilo veoma glupo, pa sam ih pustio sami nesto da smisli :) i onako taj mail necu koristiti, ko da mi zapamti ovakvu adresu :D

dakle ipak jeste tako, ja mislio ovi moji lokalni nesto smislili sa . i _ uglavnom ako i vama trazili onda me je zaista registrovala, e sad da samo jos ubace opremu i puste adsl ... ma sitnica (bice do kineske nove godine) :)

I mene ovo zanima. Da li može da se uzme modem-router umesto običnog USB modema? Ja sutra idem u šabački telekom da podnesem zahtev, a moj stric koji je to danas uradio, kaže da su mu rekli da od dana podnošenja zahteva pa u roku od 15 dana dobiće ponudu za ADSL od Telekoma, i onda će moći da potpiše ugovor, a uvođenje kreće od prvog decembra. Ostale informacije službenica na šalteru nije znala da mu odgovori.

malopre sam cackao po netu za cene adsl-a u svetu i......
dok mi iz dzepa prosipamo pare ovom olosu monoploistickom TELEKOMU i njihovim ulizicama (provajderima)
u normalnom svetu se ADSL placa 150 eur/god za brzinu dl 1Mbps (neograniceno)
ili 15eur/mesecno za 1Mbps (neograniceno)
sve zahvaljujuci nasoj tzv vladi i svim lihvarima u njoj, kojima telekom dodje kao dobar izvor prihoda za resavanje.....

a ja ovde gledam da ustedim 200-300 din mesecno pa predjem na usrani telekom!
aaaaaaa ima kap da me strefi j... ti drzavu !

Poslednja izmena:
Ko ja je razlika izmedju modem-routera i običnog USB modema?

@goxy63 barem dok ne prestane monopol telekoma i udje jos neka kompanija u internet segment sa svojim linkovima i infrastrukturom nema sanse da bude bolje, i provajderi moraju da uzimaju link od telekoma pa ih to limitira i sa razvojem i sa cenama cak i kada bi mozda neki i hteli da nesto naprave nemogu.

@Panther npr modem-ruter mozes da povezes vise racunara i da svi imaju pristup ADSL-u. A preko USB modema moras da kupis switch, pa napravis mrezu. A valjda drugo je sto na ruteru mozes da podesis koje portove da propusta i koje adrese, a sta da blokira (za ovo nek me ispravi neko ako gresim). Inace valjda je pre Telekom davao i rutere dzabe mada kad bude navala ne verujem da ce biti tako lako da se dobije.

Plus što ti za ADLS USB modem trebaju driveri (što je bitno ako, kao ja, koristiš i Linux i BSD), dok ruter uštekaš u mrežnu, samo podesiš DHCP i voziš.

korisnicki servis im je isto kao kod ptt-a, zovem onaj sugavi 9813 i javi se neka maca, ja kazem adsl a ona AAA, zove koleginice njih deset u pozadini a samo jedna koka "otprilike" zna po nesto
tj zna samo cene i neke stvari oko ugovora !

hvala!

meni ptt pici fino i za sada se ne usudjujem da cackam nesto dok se telekom ne "razradi" sa adsl-om

Za 9813 pretpostavljam da je totalni raspad. Srecom pa to nije tehnicka podrska za Telekom ADSL vec samo eto...info centrar za sve stvari vezane za Telekom.:)

Sve u svemu lepo kazes, bolje cekaj da se Telekom ADSL malo razradi.

tako sam i mislio, ali tog tel nema nigde na njihovom sajtu
pa cak mi ni na 9813 nisu dali tu info

pozdrav,dali se ponuda za adsl dobija uz tel.racun ili posebno ? :d

Pitanje za novopečene korisnike lelekom ADSL-a : da li je efektivna brzina downloada za npr. 256K recimo 215K ili se dobija stvarnih 256K ?

Pitanje za novopečene korisnike lelekom ADSL-a : da li je efektivna brzina downloada za npr. 256K recimo 215K ili se dobija stvarnih 256K ?

Bilo je prica da je pun protok ali nije. Kod mene je na 512k realno 437k.

Nije u pitanju Srbija vec ADSL tehnologija. Tako ti je svuda u svetu. Da bi dobio realni protok treba da pomnozis teoretski maksimum sa 0.85.
Meni je na 256kb/s konstantni download ~27kB/s.

Poslednja izmena:
ADSL tehnologija jeste takva ali mogu da preuzmu gubitak na sebe tj. da 256k pakete u centrali "bazdare" na 300k pa ce onda biti realnih 256k kod korisnika. :)

'oce, bas ih briga :)

dakle ipak jeste tako, ja mislio ovi moji lokalni nesto smislili sa . i _ uglavnom ako i vama trazili onda me je zaista registrovala, e sad da samo jos ubace opremu i puste adsl ... ma sitnica (bice do kineske nove godine) :)

Oni zahteve popunjavaja po uputstvu koje pogresno tumace. U tom uputstvu pise da korisnicko ime treba da bude min 4 a max 20 karaktera. Karakteri koji su dozvoljeni za korisnicko ime su: mala slova abecede, cifre, tacka i donja crta. Password ne moze da bude kraci od 7 karaktera. U passwordu ne moze da bude sadrzano korisnicko ime. Oni tumace to uputstvo na nacin da korisnicko ime MORA da sadrzi i slova i cifre i tacku i donju crtu.

U korisnickom servisu su na moj predlog pristali da pokusaju da kreiraju zahtev koji ce imati korisnicko ime koje sadrzi samo slova i naravno zahtev je uspesno kreiran.

I da, mail adresa je: @nadlanu.com

A meni su rekli da sifra mora da ima tacno 7 znakova... ni manje ni vise... Ali nisam se upustao u raspravu, jer srecom moja sifra koju koristim ima 7 znakova...

Poslednja izmena:
@skcaki to sto si napisao mi je procitala i ova sto radi u Telekomu i ja joj rekoh da ja to tumacim kao mogucnost za . i _ a ne obavezu ona kao probace tako ali za svaki slucaj da joj dam i sa . i _ ja sam se prijavio preko telefona bez odlaska tako da nisam video sta pokusava uostalom nije bitno nek samo uvedu. Inace moja sifra ima 11 znakova i nisu pravili problema.

Evo sta mi danas stiglo na mail od telekoma a poslao sam im poruku 19 otkobra

TELEKOM SRBIJA"A.D.
Postovani,
svakako ste obavesteni o kampanji promo-prodaje ADSL usluge u Telekomu od
1.novembra 2006. do 1.decembra 2006.god. U tom periodu treba da podnesete
zahtev u Korisnickom servisu u Vasem gradu, gde mozete dobiti i dodatne
informacije o svemu u vezi instalacije ADSL usluge. U medjuvremenu krece
instalacija neophodne opreme za podrzavanje ove usluge, na celoj teritoriji
pa i kod Vas. Uvidom u nas informacioni sistem videli smo da je Vas tf.
prikljucak direktan broj i ISDN tako da je to jedan od uslova za
funkcionisanje ADSL usluge. Neophodna je i oprema i portovi koji ce podrzati
ovu uslugu, a to se ocekuje u narednom periodu. Malo strpljenja.
Za sve ostale informacije upucujemo Vas da posetite nas sajt www.telekom.yu.
Srdacan pozdrav.

Što se ADSL modema tiče, znam da je standardan Thomson USB Speed Touch 330 a ne znam da li i koje modem-routere daju, i sam bih voleo to da saznam. Ovaj je jedan od boljih ADSL USB modema, bar sam tako pročitao na jednom drugom forumu.

Ja sam se zeznuo pa sam trazio obican USB modem i dobio sam SpeedTouch 530.

Bolja varijanta je SpeedTouch 546.

nije mi jasno MladenIsakovic spominje ST 330, ti kazes dobio si 530, a bolji je 546, po cemu je bolji ? Da znam kad budem trebao da uzimam da probam da uzmem najbolje sto nude

546 je ruter, ima 4 porta, a podrzava i ADSL 2, ADSL 2+. Dakle bolji je ako hoces da povezujes vise racunara i kasnije u perspektivi kada puste ADSL 2 jednog lepog dana. Neces morati da ides da menjas modem. ;)

A jel se doplacuje za taj ruter ili moze da se bira?

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno