Šta je novo?

Windows VISTA RC2

• Začetnik teme Začetnik teme jox
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
...sto je naravno bitno u prvih 5 minuta i kada se pokazuje komsijama 😀 ali ja sam spomenuo to jer je sada native u samom sistemu i za to nisu potrebne 3rd party aplikacije (sto i nije tako lose).

U medjuvremenu cu Visti da dam drugu sansu 🙂 i da je opet instaliram. Bas me zanima zasto je tako prsla...

@byMax:
Makso...
Koju prezentaciju drzis? Kada?
Ja sam ovde non-stop kao jedan od "ljudi u belom"...

Ako neko hoce u VMWare-u da pokrene Vistu, mozete da instalirate XP pa kroz njega upgrade na Vistu. Budjavo, ali to je brze nego install viste na hard (bar kod mene, posto se sve cita iz ISO-a, pa to ubrza proces x puta).

Vista Take Two

Ovaj put je NIC proradio kako treba, zvuk nije 🙂 Nema veze.
Primetio sam par cudnih bugova...
Na primer, posle gasenja Defender servisa i setovanja da ne zelim da ga vidim, posle restarta je prijavio error u kojem me obavestava je Defender neuspesno startovan iz neznanih razloga? Nije mi bas najjasnije sto je uopste pokusavao da se podigne al' ajde 🙂
Drugi "bug" je nemogucnost pisanja bilo kuda sem po direktorijumu koji pripada profilu korisnika - kada sam pokusao da upamtim neke shotove na C ili D particiju pa cak i u root I particije na kojoj je Vista, dobio sam poruku da nemam pravo to da uradim. Ocigledno nesto propustam...

Ukoliko ima zainteresovanih, okacicu dosta shotova svih najbitnijih delova sistema.

@jox
Pa i ja sam jedan od ljudi u belom...radim u sredu.Koji si ti,na kom mestu radis?
EESTEC
@byMax
Slobodno mozes reci koju prezentaciju drzis,mislim, ionako ima raspored na sinergijinom sajtu.Koju ti drzis?

napisaću i ja par utisaka posle dva dvodnevnog druženja sa x64.

ploča asun k8n-e, procesor sempron 1.89 ghz, memorija 2x geil value pc3200 od po 256 mb --> Seagate 7200.9 drlja kao nenormalan. privremeno ću raskupusati drugu konfu jer očigledno mi bez giga nema udobnog rada.

aeru se nisam nadao (niti me naročito interesuje) jer neće da može na r9000pro, ali mi ista karta pravi najveći problem - x64 drajveri podržavaju 9500 pa naviše. pokušao sam da podmetnem nekoliko verzija bez uspeha, generički nudi svega tri rezolucije uz mizerna osvežavanja. ok bolje i ne treba očekivati, odavno je vreme za upgrade...

iz prvog puta nije uspela instalacija nforce drajvera (poslednja edicija za rc1, na listi podržanih nema nf3), uz izuzetak integrisane mrežne koju je vista odmah prepoznala. sa druge strane, realtek ima paket od ~25 mb koji radi savršeno pa je konzerva uspešno zavrtela mp3 (u ogadnom media playeru). nisam našao drajvere za leadtek tv tuner, izbacuje mi greške pri instalaciji drajvera za hp multifunkcionalni (rc1 x64 verzija), nesrećni intracom isdn nisam stigao da probam.

sve u svemu lepo, šareno, isprva konfuzno... pošto mi je ovo prvi susret sa vistom svaki savet je dobrodošao :crash:

Ukoliko ima zainteresovanih, okacicu dosta shotova svih najbitnijih delova sistema.

Ako mozes bilo bi lepo da vidimo taj famozni control panel i classic verziju istog....
Ja nisam u mogucnosti da instaliram 🙁

Nego da li nekome radi Aero kada instalira nvidia drajvere 96.33 za RC1?
Ja kada ih instaliram posle nigde ne mogu da biram Aero, samo radi onaj Basic skin.Naravno sa MS drajverima koji dolazi uz sam win radi i Aero.

Aero je sasvim normalno radio u RC1, ali mi je zakucavao frekvenciju osvezavanja u 85Hz u 1024 i prilikom svakog ulaska sam to morao da podesavam na 100Hz, dok kod RC2 to pamti i radi kako treba...

Nego da li nekome radi Aero kada instalira nvidia drajvere 96.33 za RC1?
Ja kada ih instaliram posle nigde ne mogu da biram Aero, samo radi onaj Basic skin.Naravno sa MS drajverima koji dolazi uz sam win radi i Aero.

Aero je sasvim normalno radio u RC1, ali mi je zakucavao frekvenciju osvezavanja u 85Hz u 1024 i prilikom svakog ulaska sam to morao da podesavam na 100Hz, dok kod RC2 to pamti i radi kako treba...

Ista stvar i kod mene, ja nijesam našao rješenje. Imaju li neki drugi drajveri. (imam Vistu rc2 x64)

Evo i slika CP-a

Onog klasicnog i novog...

Prilozi

• cp1.webp
    cp1.webp
    112 KB · Pregleda: 151
  • cp2.webp
    cp2.webp
    80.2 KB · Pregleda: 150
Na sinergiji, na postavljenim racunarima,koji ce biti dostupni sirokoj masi ljudi za surfovanje netom i upoznavanje sa VISTOM, instaliran je NOD32

Kod mene nece da prihvati NOD32 x64, kaze da nije kompatibilan...
Preporucuje neki CA Anti-Virus 2007, F-Secure ili Trend Micro's PC-cillin...probacu nesto od toga

Opera i FF rade bez problema (bas pisem iz FF na Visti), ali neki standardni programcici kao TC npr, nece da rade u njoj.

Postoji li negde neki pregled SW kompatibilnog sa Vistom, kao sto postoji takav pregled za XP x64?

Postoji NOD32 za VISTU, i on radi bez ikakvih problema naravno. Inace, ko je bio i video neki od roll-up-ova na sinergiji, video je i da je ESET, koji pravi NOD32, bio jedan od vecih sponzora Sinergije, sto je upravo i razlog zasto je NOD32 bio instaliran na svakoj masini.

Sto se tice Sinergije, slusao sam svega par predavanja, ali opet sam se uverio u izuzetnu zanimljivost predavanja koja drzi Sasa Juric (radi u SQL Server timu u Redmondu), i prvi put cuo (za) Dragana Tomica, koji takodje radi u Redmondu, na SQL Server-u, u zgradi pored Sase Jurica 🙂
Interesantno mi je bilo i jedno od predavanja u poslednjem terminu, Nikole Mircica ("sefa" Sinergije06), koji se pozabavio analizom uticaja ITa na ekonomiju, i zajedno za ljudima iz publike prodiskutovao o stanju ITa kod nas.

btw. jel bio neko danas na Microsoft Akademskom Danu u Ateljeu 212?
Sasa Juric je posle sinergije dosao i naravno, napravio show u Ateljeu. Ono sto je mozda trebalo da bude i zanimljivije je prezentacija IronPython-a, koju nisam cuo.

Evo ja se upravo vratio. Imali smo organizovani prevoz sa zrenjaninskog tehnickog fakulteta. Bas sam drugaru komentarisao kako garant ima nekoga sa bencha. Simpaticne su bile promo devojke... 🙂
Juric je car. Odusevio me je. Predavanje o Python-u je bilo bezveze. Tip se extra razume u problematiku ali je pokusao da glumi neko loodilo iz komandne linije i onda je poceo da se ispaljuje, da mu iskacu fatal errori, pa onda nije mogao da se seti kako ide kod i na kraju se izvadio kako je poslednjih dana neispavan pa da mu oprostimo.

Postoji NOD32 za VISTU, i on radi bez ikakvih problema naravno. Inace, ko je bio i video neki od roll-up-ova na sinergiji, video je i da je ESET, koji pravi NOD32, bio jedan od vecih sponzora Sinergije, sto je upravo i razlog zasto je NOD32 bio instaliran na svakoj masini.

Na Eset-ovom sajtu ni reci o Visti ...
Jedino na njihovom forumu, jedan od "chika moderatora", na pitanje o kompatibilnosti NOD32 i Viste, izmedju ostalog, kaze i sledece :

"...ESET may, from time to time, test versions of NOD32 for Microsoft Windows Vista and other operating systems. Some of these test-cycles might be private (and closed to public participation and discusssion) while others might be public...."

S obzirom na sponzorstvo, mozda su stavili neku test verziju, samo za Sinergiju, do koje se inace ne moze doci...

Vrlo moguce...

Na Eset-ovom sajtu ni reci o Visti ...
Jedino na njihovom forumu, jedan od "chika moderatora", na pitanje o kompatibilnosti NOD32 i Viste, izmedju ostalog, kaze i sledece :

"...ESET may, from time to time, test versions of NOD32 for Microsoft Windows Vista and other operating systems. Some of these test-cycles might be private (and closed to public participation and discusssion) while others might be public...."

S obzirom na sponzorstvo, mozda su stavili neku test verziju, samo za Sinergiju, do koje se inace ne moze doci...

Onaj ko instalira NOD32 na VISTU, neka obavezno ukljuci comptaibility for winXP (..probajte tako, ako niste)

@jox
Kako je bilo zadnje veceri sinergije na vecera-zurka dogadgaju?

Svi linkovi vode ka RC1 verziji ?

Izgleda da je taj download RC2 bio samo u ogranicenim kolicinama.Sada vise nigde nema linka za download RC2, a kada probas onaj link koji je postavljen na prvoj stranici ove teme, otvori ti Windows Vista Homepage.

Nadjoh 😉.Nego, activation key za RC1 vazi i za RC2, je l' tako?Tako sam makar video na Microsoft forumima.

Da, vazi...

"Da, vazi"?Sta ti to znaci?

Pa to sto si pitao. Pitao si "da li vazi key za RC1 i za RC2"/

To znaci da moze.Pa ja koristim kljuc koji sam dobio uz Betu 2 i radi i na RC1 i na RC2, bas kako i treba...
Ako si prilikom kreiranja CPP naloga ostavio e-mail koji cesce posecujes videces da ti i sam MS salje e-mailove kada se nesto uradi u vezi sa Vistom ili necim drugim i meni je pre koji dan stigao mail za RC1 i naravno nisu pominjali da bi trebalo da se ponovo registrujem za novi kljuc, vec da mogu da odradim upgrade bete2 na RC1.

Poslednja izmena:
Izvinjavam se, danas mi nije dan, ja sam to skontao kao sarkastican odgovor.
Elem, ja se nazalost nisam registrovao za primanje aktivacione sifre, ima li nacina da sad nekako dobijem to ili mogu da isprobam Vistu narednih 30 dana od instalacije i nakon toga nista?

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno