Šta je novo?

Windows VISTA RC2

• Začetnik teme Začetnik teme jox
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
pronašao sam jedino verziju iz aprila ali piše da ne podržava deluxe (hm...). ostaje mi da probam kad sastavim nazad zamorče mašinu

Vista final bi trebalo izaci januara 2007. Ne shvatam ljude kako pricaju Vista ovo Vista ono XP bolji, po ov je RC (Release Candidat) tj beta jos uvek, tek sa finalom i sa svim softverom i driverima pravljenim za Vistu mozete reci da li je bolja ili gora od XP. Meni RC2 sada radi brze od XPSP2 sa svim updateima i optimizacijom. Jeste da je DX10 extra Vistin deo ali nije jedini i vremenom skoro svi ce preci na Vistu (situacija kao sa XP kada izasao), a osim toga MS vam pomaze u tome. SP3 za XP se odlaze za 2008. sa mogucnosti ne izlazenja, ipak ne zele konkurenciju pa ni od sebe samih. Za Mandrivu 2007. rekli su da su uradili da se mogu igrati sve Win igre a jos kada bi uradili i User Interface da imas lepo instaler i druge pogodnosti (ljudi koji pisu Linux tvrde da je user interface za gey) dosta ljudi bi tamo preslo. Za sada Win je i dalje neprikosnoveni OS.

Vista final bi trebalo izaci januara 2007. Ne shvatam ljude kako pricaju Vista ovo Vista ono XP bolji, po ov je RC (Release Candidat) tj beta jos uvek, tek sa finalom i sa svim softverom i driverima pravljenim za Vistu mozete reci da li je bolja ili gora od XP. Meni RC2 sada radi brze od XPSP2 sa svim updateima i optimizacijom. Jeste da je DX10 extra Vistin deo ali nije jedini i vremenom skoro svi ce preci na Vistu (situacija kao sa XP kada izasao), a osim toga MS vam pomaze u tome. SP3 za XP se odlaze za 2008. sa mogucnosti ne izlazenja, ipak ne zele konkurenciju pa ni od sebe samih. Za Mandrivu 2007. rekli su da su uradili da se mogu igrati sve Win igre a jos kada bi uradili i User Interface da imas lepo instaler i druge pogodnosti (ljudi koji pisu Linux tvrde da je user interface za gey) dosta ljudi bi tamo preslo. Za sada Win je i dalje neprikosnoveni OS.

Nijedan windows xp rc nije radio ovako stabilno i lepo kao vista rc1 i rc2. Sa uključenim aerom meni vista radi podjednako brzo kao i xp koji je podešen na max performance sa pogašenim gay temama. Vista će biti super operativni sistem i na nju će odmah preći svi microsoft hejteri bez čekanja nekih service pakova. Ako ništa barem će je imati instaliranu pored xp-a. Sp3 za windows xp verovatno nikada neće ni izaći a iskreno ni ne vidim potrebu. Već je izašao iso sa svim mogućim zakrpama koje su se do sada pojavile. Svi ćete preći na vistu i svi ćete odvojiti od usta za dx10 grafičku i bržu mašinu. Microsoft ownz you. Deal with it. 😀

Nijedan windows xp rc nije radio ovako stabilno i lepo kao vista rc1 i rc2. Sa uključenim aerom meni vista radi podjednako brzo kao i xp koji je podešen na max performance sa pogašenim gay temama. Vista će biti super operativni sistem i na nju će odmah preći svi microsoft hejteri bez čekanja nekih service pakova. Ako ništa barem će je imati instaliranu pored xp-a. Sp3 za windows xp verovatno nikada neće ni izaći a iskreno ni ne vidim potrebu. Već je izašao iso sa svim mogućim zakrpama koje su se do sada pojavile. Svi ćete preći na vistu i svi ćete odvojiti od usta za dx10 grafičku i bržu mašinu. Microsoft ownz you. Deal with it. 😀

Ma daj molim te... Reci ti meni, sta je brzo? Sta ti podrazumevas pod brzim operativnim sistemom? Da ti Vista sa aerom radi brze od XP-a performance, je nemoguce... Mislim, daj sagledaj stvari realno. I meni je Vista super, ali teorijski ne moze da radi brze od XP-a. Gay teme biras sam, ima lepih tema za XP ,)

Vista ce mozda biti super OS, ali u odnosu na XP. Vista je jos uvek, i uvek ce biti, daleko, daleko, daleko od savrsenog OS-a.

I, jos jedno pitanje pitanje, koje je po meni i kljucno. Kako ce meni novi hardware i DX10 i Vista pomoci da budem produktivniji u svakodnevnom radu? Nesto ne vidim...

Microsoft owns you only if you ask for it 😉

Da budes produktivniji....hmm...novi hardware...kako? Pa samim tim sto je brzi od starog i efikasniji bices produktivniji, ne znam cime se bavis ali svaka obrada ili bilo sta zahtevace manje vremena sa novim (i jacim hardware-om), a sto se tice Viste isto ces brze odraditi stvari, jedino sto se tice DX10, bice ti lepsi dozivljaj igrica ,)

kad je već reč o produktivnosti i "svežem hardveru"... ispadne da treba ispljunuti keš da bi sve radilo isto kao sada, samo pod novim fensi temama?! ako mi je kompjuter osnovna delatnost, ako odvajam teško zarađeni novac radi unapređenja poslovanja i ako sve funkcioniše pod xp-om, zašto bih prešao na vistu?! kućna upotreba je druga stvar, ali ni ja ne vidim kako će to vista unaprediti nečije poslovanje (izuzev lokalnih pc dilera).

Poslednja izmena:
Ma daj molim te... Reci ti meni, sta je brzo? Sta ti podrazumevas pod brzim operativnim sistemom? Da ti Vista sa aerom radi brze od XP-a performance, je nemoguce... Mislim, daj sagledaj stvari realno. I meni je Vista super, ali teorijski ne moze da radi brze od XP-a. Gay teme biras sam, ima lepih tema za XP

Ja nigde nisam rekao da radi brže od xp-a.

Vista ce mozda biti super OS, ali u odnosu na XP. Vista je jos uvek, i uvek ce biti, daleko, daleko, daleko od savrsenog OS-a.

Navedi mi jedan savršen operativni sistem.

I, jos jedno pitanje pitanje, koje je po meni i kljucno. Kako ce meni novi hardware i DX10 i Vista pomoci da budem produktivniji u svakodnevnom radu? Nesto ne vidim...

Ako ti nećeš znati da iskoristiš potencijale novog hardvera u kombinaciji sa vistom onda batali posao na računaru i radi nešto drugo. To je problem kod nas srba. Svi bi sve ali za džabe ili što jeftinije. Još kada se na to doda lenjost. Tako su svi govorili i za windows xp a danas ga svi koriste. Zašto misliš da će sa vistom situacija biti drugačija ??

topuz je napisao(la):
Microsoft owns you only if you ask for it 😉

Why should you ask for it? You simply have no alternative. 😉 Kladim se da ni sam ne znaš šta si napisao ali si ipak dobio odgovor. 😀

Ne znam kako ti moze brzo raditi kada u startu zauzima preko 400 mb memorije, od prve tri aplikacije koje sam instalirao sve tri su radile primetno sporije sa Vistom. Fora MS-a je sto se ljudi pale na sminku pa neka i radi jadno ali vazno da je lepo.

Ne znam kako ti moze brzo raditi kada u startu zauzima preko 400 mb memorije, od prve tri aplikacije koje sam instalirao sve tri su radile primetno sporije sa Vistom. Fora MS-a je sto se ljudi pale na sminku pa neka i radi jadno ali vazno da je lepo.

Radi brzo. Svako ko je probao može ovo da potvrdi. Neki su isntalirali vistu i na slabijim mašinama i nisu imali problema.

Ja nigde nisam rekao da radi brže od xp-a.

Navedi mi jedan savršen operativni sistem.

Ako ti nećeš znati da iskoristiš potencijale novog hardvera u kombinaciji sa vistom onda batali posao na računaru i radi nešto drugo. To je problem kod nas srba. Svi bi sve ali za džabe ili što jeftinije. Još kada se na to doda lenjost. Tako su svi govorili i za windows xp a danas ga svi koriste. Zašto misliš da će sa vistom situacija biti drugačija ??

Why should you ask for it? You simply have no alternative. 😉 Kladim se da ni sam ne znaš šta si napisao ali si ipak dobio odgovor. 😀

A ja kazem da radi sporije od XP-a, i to dosta...

Sto se tice savrsenog OS-a, MAC OS-X prilicno odogovara opisu...

Da, sada vecina ljudi koristi XP zato sto je to standard. Problem kod "nas Srba" je u tome sto ne znamo sta nam treba. Realno, Vista kao OS meni nece pomoci u svakodnevnom radu. Cak i da pomogne, pomocice indirektno, zato sto ce se buducnost razvijati za Vistu, i to ne zato sto je ona nesto mnogo naprednija, nego zato sto tako Microsoft diktira. Lenjost sa tim nema nikakve veze, nego glupost... A za ovo u vezi novog hardvera i Viste, mislim, no comment...

Znam ja dobro sta sam napisao, samo sto se ti nisi potrudio da shvatis. Upravo zato sto je vecina ljudi inertna i nevoljna da bilo sta preduzme, Microsoft ih ownuje. Postoji gomila velikih organizacija koje vec dugo vremena posluju bez dodira sa Microsoftom...

mac OS-X je toliko savrsen koliko ga aplikacije koje ja koristim ne podrzavaju 🙂 za muzicare i dizajnere ekstra stvar za inzinjere elektronike i sl. katastrofa... sto se tice software-a windows xp nema konkurencije za sad.... i jednostavno sve sto novi os-ovi nude je cisto kozmeticka stvar ( izgled gui-a ) i jako malo tehnickih novina.... ali dobro sta je tu je..

Ljudi Vista jos uvek ne postoji! Ja pisem ovo sa RC2 ali to nije sredjeni final. A i sada brze radi od XP, brze kopira, programi se brze odazivaju, igrice mi lepse rade, Gothic 3 je tecnija na Visti i imam vise opcija za izbor rezolucija recimo (sto je zanimljivo sa obzirom da je pisama za XP - makar mislim tako)... Na kraju krajeva, ako Vista u biznis varijanti se ne dokaze propasce, ljudi ce uzeti nesto drugo, tako da ne vidim ni svrhu ove rasprave. Tok evolucije jednostavno. Sisari i ptice preziveli, krokodili i kornjace se prilagodili a dinosaurusi izumrli (pretvorili se u ptice - najistinitija verzija). Isto je i ovde, na kraju XP gubi podrsku niko vise ne proizvodi softver, a konkurentni ga ostavlja iza sebe. Mac OS je super zato sto se prodaje samo uz odredjeni hardver, sto ga ne puste u solo prodaju pa da ga ljudi instaliraju ko na cemu hoce, izgubio bi trku sa Win i oni su toga svesni. Nisam striktno Win fan ali tako je. Ni dinosaurusi nisu zeleli meteor pa pao, isto tako niko od nas ne zeli ali eto MS se moze i tera te a ti ili nastavi da plivas ili se udavi. Ruku na srce, sada paleontolozi zaradjuju za zivot zahvaljujuci evoluciji i naravno fosilima, pozz.

ja doduse imam ati graficku (i mozda/verovatno je do drajvera) ali igre meni rade katastrofa. nisam ih probao mnogo, ali svaka koju jesam ili ne radi uopste ili pravi probleme?!
ostatak viste je za sad besprekoran.
a za ove sto kukaju na zahtevnost za memorijom.. vista meni zauzima rama od 350 do 450 mega (zavisi sta radim), dok mi je istom kompu xp se ne spusta ispod 400mb a na drugom xp se ne spusta ispod 500 (trenutno 520).
i na kraju samo da dodam nesto sto se tice "savrsenog" MacOS-a.. na laptopu - dothan 1.6 (na kome mi je trenutno vista i xp) stavljao sam svojevremeno i mac os 10.4.5.. na njemu mi je ovaj xp prva instalacija, nije se srusila vec 2 godine (ni jedan nasilan reset, ni jedan blue screen). Mac OS bezgresni i savrseni se srusio za nepuna 3 sata (ukocio se komp)...

Imam sledeci slucaj:
na C prvog diska XP pro
na D prvog diska XP x64
Na trecoj particiji drugog diska Vista 5744 x64
i to je sve lepo radilo, cak i Vista (ona cak iznenadjujuce dobro)

E sad....formatiram C prvog diska i na nju stavim novi XP. "Kad ja tamo, al ono medjutim", nema Viste pri bootovanju !!!!
Nije problem editovati boot.ini za XP kada se skine Vista i ostane samo XP ...
Ali kako vratiti Vistu koja nije deinstalirana ? Probao sam editovanje boot.ini iz XP-a, ali nije dalo rezultat.

Ja sam rekao da Vista radi brze od XP na istoj masini i procesi koji su Vistini u odnosu na one iz XP, a ne da programi koji su pisani za XP rade brze pod Vistom, sacekaj da izadju Vista verzije pa onda donosi zakljucke.

a sta ti radi brze... calc.exe ?

Sam sistem radi brze, prebacivanje, kopiranje, otvaranje prozora, skeniranje, otpakovanje rar arhiva etc. mislim da shvatas na sta mislim.

Meni na primer sve te stvari radi sporije...

Mozda ti radi sporije jer imas 1GB memorije, gvlada ima 2GB 🙂

Vist 32-bit, nisam zeleo 64-bit verziju jer tek onda bih imao maltene samo sistem, driveri za 64 su jos gori a softver skoro da ne postoji tj. svaki bi isao kroz tzv. emulator i ..cekam..kraj januara za Vista 64-bit final sa softverom pisanim za nju (makar tako najavljuju). E, to bi onda trebao da bude brz sistem, koji vredi imati.

Trenutno skidam najnoviji Build Viste, 5840 (pre-RTM) koji ako se pokaze dobro treba da postane finalni build. Prilicno je spor download, ali javicu vam kakva je kada skinem...

5840 x64 nikada nije uspeo da procuri u javnost 😉

Bolja je varijanta x86 verzija. Prvo drajvera je mnogo vise, a razlika u brzini je beznacajna, cak su prethodni buildovi x86 bolje radili u poredjenju sa x64 verzijom.

Ne znam, nisam imao dovoljno slobodnog vremena da na istoj mašini probam i x86 i x64. Postavio sam rc2 x64 iz proste želje da probam famoznih 64bit kad već imam uslove 🙂 ali je radoznalost rezultovala tek delimično funkcionalnom mašinom... sucks...

Ok, 5840 se moze naci za skidanje, ali dosadasnji serijski ne rade ni beta ni rc1 ili 2! Koristices 30 dana i opet reinstalirati ili kako bi crackovao ili aktivirao? Key za 5840 ne mozes naci, osim ako nisi MSDN beta tester.

Nazad
Vrh Dno