Šta je novo?

"Pušač Vs Nepušač"

Da li ste pušač ili ne?

• Da

Glasovi: 60 23.1%
  • Ne

Glasovi: 200 76.9%

• Ukupno glasača
    260
Ja sam nepusac! Sportski tip!

NE dozvoljavam tj kod mene kuci se ne pusi , niti kada vozim ili bilo sta!
Odvratan mi je smrad kompjuterske tehnike tj tehnike uopste koja je bila u prostorijama pusaca!Namirise se na km!

Nemam nista protiv da svako radi sebi sta hoce ali ako je meni u blizini i mene ugrozava onda je vec opasno!

Bez obzira sto mi je mama pusac pusace smatram labilnim osobama tj narkomanima svoje vrste i nevolim ih!

Poslednja izmena:
Hmmmm,da... narkoman je skroz pogresna i prejaka rec,ali zavisnik je ona prava!!Zbog burazera ne ulazim u njegovu sobu,cela bazdi na duvan,a kad se vozimo u kolima nedam da se pusi (smeta ce im volan) :d a ako se vozim sa bratom a on zapali iz inata (nece mali bas da slusa),dobije malo provetravanje kroz sirom otvoren prozor!! :-devil-:
Pozdrav ,)

:smoke::exploder:

Poslednja izmena:
Bez obzira sto mi je mama pusac pusace smatram labilnim osobama tj narkomanima svoje vrste i nevolim ih!

Kako bre ne volis rodjenu majku?
A i da si vlast ti bi sve nas streljao jel da, da ti slucajno ne zagadimo okolinu, a nije te briga sto nas prosecan gradjanin u najboljem slucaju vozi drkavog Golfa iz '87_me koji seje olovo. Sto fabrike samo sipaju otrove u vodu i vazduh, sto 60% stanovnistva sere i pisa u septicku jamu i time zagadjuju zemljiste u radijusu od 50m. Ne smeta ti sto svi koristimo otrovne hemikalije za licnu higijenu i higijenu kuce, jel' da? E bato ti gledas samo iz svog ugla i takve radikalne stavove zadrzi za sebe a ne ovde da vredjas ljude zato sto su pusaci, i ajd' reci mi koju si ti skolu zavrsio da nekoga mozes da proglasis labilnim i narkomanom, koje reference stoje iza tvog stava? :mad: :mad: :mad: :mad:

Zavisnost od duvana po kategorizaciji dodje odmah iza heroina, sto ce reci neslavno drugo mesto, ispred koksa i ostalih heavy stuff gudrovina. Ne znam gde je radjeno istrazivanje ali je merilo intenzitet apstinencijalne krize. To sto GSP, industrija i ostali zagadjuju ne mogu da eskiviram, ali direktno ubacivanje u pluca preko 4000 otrova (koliko ih stvarno ima u cigareti, odnosno u jednom dimu) od kojih skoro 1/4 kancerogenih je cisto individualni izbor. I sada sam apsolutno siguran da su te recenice tipa "sta sve udisemo, duvan nije nista" etc, su u prevodu " pljuga je jaca od mene " . Ja sam prestao da pusim pre skoro godinu dana, a pusio sam 2 i vise kutija dnevno vise od 15 godina i znam sta pricam.

Zavisnost od duvana po kategorizaciji dodje odmah iza heroina, sto ce reci neslavno drugo mesto, ispred koksa i ostalih heavy stuff gudrovina.

Fizicka zavisnost prestaje posle svega 2-3 dana u ekstremnim slucajevima koji dan vise. Poredjenje duvana i kako ti kazes gudrovina nije na mestu jer jos nisam cuo da je neko ubio, opljackao ili neznam vec sta jer niju bio u stanju da kupi pljuge. Dakle vise puta sam slusao sta kazu nasi poznati strucnjaci o ovome i odgovorno tvrdima da je apstinencijalna kriza smejurija u odnosu na recimo heroinsku, alkoholnu, morfijumsku, opijumsku... Ajde sad razmisli o toj klasifikaciji koju si pomenuo.

To sto GSP, industrija i ostali zagadjuju ne mogu da eskiviram, ali direktno ubacivanje u pluca preko 4000 otrova (koliko ih stvarno ima u cigareti, odnosno u jednom dimu) od kojih skoro 1/4 kancerogenih je cisto individualni izbor.

Opet greska, niko te ne tera da zivis i radis u gradu i u zagadjenim sredinama, osim toga ja sam odlucio da pusim te kako je to moja individualna odluka ti ne mozes da imas uticaja na nju stoga i nju ne mozes da eskiviras.

I sada sam apsolutno siguran da su te recenice tipa "sta sve udisemo, duvan nije nista" etc, su u prevodu " pljuga je jaca od mene " .

Ne, tacno je da sta sve udisemo duvan stvarno ne predstavlja najvecu pretnju, evo ti plastican primer. Sedi dva sata u prostoriji gde ulazi izduvni gas od nekog malog automobila sa malim 1L euro4 motorom i u najboljem slucaju ces zavrsiti u bolnici, sedi sa 30 pusaca u istoj prostori i bice ti malo muka osim ako bas nemas astmu i to je to.

Ja sam prestao da pusim pre skoro godinu dana, a pusio sam 2 i vise kutija dnevno vise od 15 godina i znam sta pricam.

Ja te ne sporim da su cigarete otrovno i smrdljivo g0vno vec me iritira stav nekih nepusaca da eto oni nisu u stanju da podnesu duvan i sta ti ja znam. Sporim licemerne odluke svetskih vlada da pausalno zabranjuju pusenje na javim mestima i reklamiranje umesto da ako su stvarno odlucni da iskorene ovu bolest covecanstva zabrane prodaju i proizvodnju istih. Ja pusim malo ali vec dugih 15 godina, pakla kako sam vec rekao mi obicno traje 3 dana jer ujutru ne mogu da pusim, retko pijem kafu i stvarno uzivam u cigaretama. Ravno godinu dana nisam pusio i pokelkao sam u jednom pijanstvu. Ali obecao sam sebi cvrsto da cu prekinuti najdocnije do svoje 30_te godine. A vodi me jedna recenica koju mi je rekao jedan covek. a ona glasi: "POSTAVI SEBI PITANJE, DA LI HOCU DUZE DA ZIVIM"

Po meni to izgleda ovako i mi i oni moramo da odemo kad tad pa odah razmislim i kazem
ZIVI KO DA TI JE SVAKI DAN POSLEDNJI :D jer nikad neznas kad ce :-devil-: ili :angel: da dodje po svoje

Evo primera zdravog zivota drugarica Vegeterijanac samo ribu jede nepije nepusi ne drogira se uvek dobra i pazljiva a veruj mi jos sidu da dobije i bila bi kompletna

nedo dog :happy:

svaki 3-4mes je seckaju deo po deo

cigarete :S: prema svemu sto smo mi do sad doziveli :zgran:
ko zna zna ko nezna tek ce da sazna nazalost :(

Kako bre ne volis rodjenu majku?
A i da si vlast ti bi sve nas streljao jel da, da ti slucajno ne zagadimo okolinu, a nije te briga sto nas prosecan gradjanin u najboljem slucaju vozi drkavog Golfa iz '87_me koji seje olovo. Sto fabrike samo sipaju otrove u vodu i vazduh, sto 60% stanovnistva sere i pisa u septicku jamu i time zagadjuju zemljiste u radijusu od 50m. Ne smeta ti sto svi koristimo otrovne hemikalije za licnu higijenu i higijenu kuce, jel' da? E bato ti gledas samo iz svog ugla i takve radikalne stavove zadrzi za sebe a ne ovde da vredjas ljude zato sto su pusaci, i ajd' reci mi koju si ti skolu zavrsio da nekoga mozes da proglasis labilnim i narkomanom, koje reference stoje iza tvog stava? :mad: :mad: :mad: :mad:

Nisam bukvalno mislio da ne volim MAJKU! Naravno da nije tako ALI...
Skola ??? Kakve to ima veze sa zdravim mozgom?Recimo eto da vijam 3 god masinstva na FTN-u!Nisam znao da te u skoli uce zdravom razumu! :S:
Od 2000 god se aktivno bavim sportom(vozim bike ;) ) i vrlo dobro znam sta znaci disati na sva pluca i disati cist vazduh!Posle trke ili 5-6h voznje bas bih te voleo pitati za cigare i cist vazduh!:D
Ja nisam nikoga konkretno vredjao , i to sto sam rekao da ne volim pusace to je moje misljenje , a to sto se ti osecas ugrozenim to je tvoj problem!
Cinjenica jeste da sa pusacima ne vredi raspravljati (pokusavao sam godinama) jer ipak je to jace od njih! Ne smeta meni da neko kod sebe kuci pali jednu za drugom ali u mom prisustvu i u mojoj kuci nema pusenja!

p.s. i nisam dzabe rekao narkomani svoje vrste!

Ja te ne sporim da su cigarete otrovno i smrdljivo g0vno vec me iritira stav nekih nepusaca da eto oni nisu u stanju da podnesu duvan i sta ti ja znam

Tipican stav pusaca i stvar koja me je uvek najvise iritirala kod pusaca, relativizovanje cinjenice da nepusacu to smeta i da ne moze to da podnese.

Fizicka zavisnost prestaje posle svega 2-3 dana u ekstremnim slucajevima koji dan vise. Poredjenje duvana i kako ti kazes gudrovina nije na mestu jer jos nisam cuo da je neko ubio, opljackao ili neznam vec sta jer niju bio u stanju da kupi pljuge. Dakle vise puta sam slusao sta kazu nasi poznati strucnjaci o ovome i odgovorno tvrdima da je apstinencijalna kriza smejurija u odnosu na recimo heroinsku, alkoholnu, morfijumsku, opijumsku... Ajde sad razmisli o toj klasifikaciji koju si pomenuo.

Cigarete imas na svakih 1/2 koraka za 0.5 EUR-1 EUR, a droge bas nema na svakom koraku, pritom je cena pretpostavljam oko 50 EUR dnevnu dozu. Ne znam da li bi neko ubio, ali sam 100% siguran da bi 9 od 10 pusaca opljackao trafiku zbog cigareta, kao sto narkomani cukaju apoteke. Klasifikaciju nisam ja izmisio, cuo sam onog cika doktora iz zavoda za bolesti zavisnosti, zaboravio sam mu ime, ali je cesto na TV-u i prica o stetnosti duvana, a ne jednom je pomenuo da jedino heroin izaziva jacu zavisnost od cigareta (odnosno aditiva u sadejstvu sa nikotinom koji su psihoaktivne supstance).

Opet greska, niko te ne tera da zivis i radis u gradu i u zagadjenim sredinama, osim toga ja sam odlucio da pusim te kako je to moja individualna odluka ti ne mozes da imas uticaja na nju stoga i nju ne mozes da eskiviras.

I ne tera me, ja sam se sa mile mi Zvezdare preselio van grada, a recenica je upravo tako i glasila: pusenje je individualan izbor, sami odlucujemo o tome da li cemo biti pusaci ili ne i mislim da je sasvim prirodno odvojiti pusace od nepusaca na javnim mestima, da bi to i dalje ostala individualna stvar, odnosno ako ces da se trujes, truj samo sebe.

Ne, tacno je da sta sve udisemo duvan stvarno ne predstavlja najvecu pretnju, evo ti plastican primer. Sedi dva sata u prostoriji gde ulazi izduvni gas od nekog malog automobila sa malim 1L euro4 motorom i u najboljem slucaju ces zavrsiti u bolnici, sedi sa 30 pusaca u istoj prostori i bice ti malo muka osim ako bas nemas astmu i to je to.

(!?)
Ko normalan sedi u prostoriji gde ulazi gas iz motora? Ah da, samoubice. Sedeti sa 30 ljudi koji puse je svakodnevna pojava. Neprikladno poredjenje. Nisam ni rekao da je duvan najstetniji.
Ja nisam ni rekao da mi duvanski dim smeta. Smeta mi u onoj meri u kojoj mi je smetao i dok sam pusio 2 kutije 100's cigareta sto je ekvivalent 3 kutije kratkih: dim u spavacoj sobi i pikavac u piksli u kolima. Vlada bilo koje drzave nije luda da se odrekne 60% para od trgovine cigaretama (na zapadu i u Americi proizvodjacka cena i marza svih preprodavaca nije vise od 20% maloprodajne cene, ostalo ide drzavi na taxe, akcize i poreze), problem nastaje kada se drasticno poveca broj obolelih od bolesti izazvanim upoterbom duvana, pa iznos upotrbljen za njihovo lecenje predje iznos koji su uplatili u fond za zdravstvenu zastitu, sto znaci da drzava mora da dotira lecenje, a to im se nikako ne dopada, pa time hoce da zadrze novac koji uzimaju od proizvodjaca, a da smanje izdatke za lecenje. Na kraju moja odluka da prestanem da pusim posle skoro 20 godina najmanje ima veze sa mojim zdravljem: supruga mi je operisana od opake bolesti koja je , hvala bogu, otkrivena u pocetnoj fazi pocetne faze, pa posto joj doktor savetuje da ostavi cigarete, ja sam prestao da bih joj dao podrsku, pride, imamo dvoje dece pa sede na terasi dok ja :cigar: :d :d :d

MarkoJ. je napisao(la):
Od 2000 god se aktivno bavim sportom(vozim bike ) i vrlo dobro znam sta znaci disati na sva pluca i disati cist vazduh!Posle trke ili 5-6h voznje bas bih te voleo pitati za cigare i cist vazduh!

Ja se ceo zivot aktivno bavim sportom pa sta. Plivanje i vaterpolo sam trenirao 6 godina, odbojku 5 godina a veoma aktivno(5x nedeljno) igram tenis od kad si se ti rodio, i niti jednom nisam osetio problem zbog pusenja jer malo pusim. Kada sam duvan ostavio na godinu dana osetio sam razliku samo u zadahu i novcaniku. Ti zivis zdravije od mene to je cinjenica, samnjio si sansu da dobijes rak, da srce naprasno otkaze, da suzis krve sudove i za sve to si u prednosti nadamnom i bilo kim ko je pusac ali ono da su pusaci labilne osobe i mali narkomani stvarno je notorna glupost.

Cigarete imas na svakih 1/2 koraka za 0.5 EUR-1 EUR, a droge bas nema na svakom koraku, pritom je cena pretpostavljam oko 50 EUR dnevnu dozu. Ne znam da li bi neko ubio, ali sam 100% siguran da bi 9 od 10 pusaca opljackao trafiku zbog cigareta, kao sto narkomani cukaju apoteke. Klasifikaciju nisam ja izmisio, cuo sam onog cika doktora iz zavoda za bolesti zavisnosti, zaboravio sam mu ime, ali je cesto na TV-u i prica o stetnosti duvana, a ne jednom je pomenuo da jedino heroin izaziva jacu zavisnost od cigareta (odnosno aditiva u sadejstvu sa nikotinom koji su psihoaktivne supstance).

Taj doktor je ocigledno dosledan sebi posto sam ovo sto sam rekao cuo od njega na nekoj tribini pre par godine. Ali ima efekta jer kako nekoga da nateras da se odrekne duvana ako ga ne uplasis. A cena od 50€ za dnevnu dozu opijata je mozda u Las Vegasu ili u Emiratima, ovde je opet dzabe i zato imamo sve vise i vise narkica.

Ko normalan sedi u prostoriji gde ulazi gas iz motora? Ah da, samoubice. Sedeti sa 30 ljudi koji puse je svakodnevna pojava. Neprikladno poredjenje.

Vrlo je prikladno za poredjenje stetnosti, sta udahnemo dok setamo npr. Takovskom ulicom je verujem jedno 5x stetnije nego da popusis paklu pljuga.

Na kraju moja odluka da prestanem da pusim posle skoro 20 godina najmanje ima veze sa mojim zdravljem: supruga mi je operisana od opake bolesti koja je , hvala bogu, otkrivena u pocetnoj fazi pocetne faze, pa posto joj doktor savetuje da ostavi cigarete, ja sam prestao da bih joj dao podrsku, pride, imamo dvoje dece pa sede na terasi dok ja :cigar:

Svaka vam cast za raskid sa duvanom i drago mi je da ste opaku bolest ustanovili i resili je se na vreme. ;)

ja vec veceras u sobu stavljam znak da je zabranjeno pusenje
***, sta da radim kad sam alergican na duvanski dim

Pa stavis znak da je u sobi zabranjeno pusenje :eyebrows: a, da, to si vec reshio ;)

Ja sam inace sporadicno pusio dok sam studirao, i u vojsci pred kraj, ali imam tu retku srecu da mogu da vladam cigarama (a i alkoholom) tj nisam sklon stvaranju zavisnosti, jer bi dosad inace postao i pusac i alkos :bottle:

Kad neko dimi kod mene cim ode brze bolje izvetrim, jer bitnije je ispostovati gosta, nego mu zabranjivati ili ga terati na terasu .... bolje da ti u kucu udje prijatelj pusac, nego da ti ne udje ni dim, ni covek ... i da sedis sam, cist, i zdrav

Kad neko dimi kod mene cim ode brze bolje izvetrim, jer bitnije je ispostovati gosta, nego mu zabranjivati ili ga terati na terasu .... bolje da ti u kucu udje prijatelj pusac, nego da ti ne udje ni dim, ni covek ... i da sedis sam, cist, i zdrav

Haha,sjajno
Takodje imam dosta drugara koji duvane,ne branim,malo ih prozivam :p i to je to,posle izluftiram...jedino sto ne smem da drzim dugo otvoren prozor jer mi je preko puta NIS RNP:(

Fascinantno je to koliko pusaci su osetljivi na to kad im kazes kod mene je zabranjeno pusenje. Moja majka je bila pusac 25 godina i svaki put kad sednemo u kola ja sam se svadjao sa njom. Pogotovo me nervira ona recenica "ako ne mogu da pusim kod tebe necu ti ni doci" pa nemoj brate/sestro/kevo/komsijo/ko god vec bio. Ako ti mene ne mozes da ispostujes to ej druga stvar.

Gadi mi se kad dodjem iz grada i udjem u stan skinem stvar odem istusiram se i vratim se a cela kuca BAZDI na duvanski dim.

U normalnim zemljama je to sankcionisano kao i vecina drugih stvari poput toga da ne smes da pijes na javnom mestu itd.... i to postujem. Brate u svojoj kuci radi sta ti je volja a na ulici se ponasaj po nekom kodeksu.

Sto bi rekao moj pritatelj "Bar postuj druge ako vec kulture nemas"

...Moja majka je bila pusac 25 godina i svaki put kad sednemo u kola ja sam se svadjao sa njom. Pogotovo me nervira ona recenica "ako ne mogu da pusim kod tebe necu ti ni doci" pa nemoj brate/sestro/kevo/komsijo/ko god vec bio. Ako ti mene ne mozes da ispostujes to ej druga stvar...
Poenta je da se ne radi samo o poštovanju, nego o zdravlju. Jednostavno ne želim svesno da unosim otrove u sebe i tačka. Nepušači su default i stoga pušači moraju da se prilagođavaju... Kao i svugde u svetu... ;)

spomenuli ste pusenje na prozoru
bdq, moja soba nema prozore :D

Ja licno ne mogu zamisliti da se vratim iz grada i da ne smrdim tj osecam se na cigare od glave do pete!Ja jednostavno takav smrdljiv ne mogu da legnem i da spavam i svaki put nanovo se moram kupati!
Nikako ne mogu da docaram sebi taj izgled lokala bez ijednog pusaca!To je nesto nemoguce!
ili u skorije vreme devojku bez cigarete!

Nikako ne mogu da docaram sebi taj izgled lokala bez ijednog pusaca!To je nesto nemoguce!
ili u skorije vreme devojku bez cigarete!

Ima brdo lokala u kojima je zabranjeno pusenje (bar u jednom delu/nivou), tako da s te strane nemas problema. A za devojke ne mogu da se slozim ;) .

Nazad
Vrh Dno