Šta je novo?

Koji 20" TFT?

jero

Slavan
Učlanjen(a)
20.06.2006
Poena
301
ljudi posto ima i nas koji hocemo 20" tft reci te nesto i o njima ko ih ima neka kaze neka iskustva itd??

evo ja nabavio lg l204wt monitor je stvarno strava, crne je boje, boje su verne i zive, nema nikakvog zamucenja ili slicno za sada, pre sam imao lg 1730b sa 12 ms i ovo je stvano napredak, trenutno sam probao samo hdtv filmove na njemu i slika je prekrasna, stvarno sve pohvale

Posto sam i ja uzeo LG L204WT potvrdjujem ovo sto je @MIO rekao i dodajem par utisaka :

1. Ghosting ne postoji, proban Oblivion, COD2 i HL2EP1 koji u native rezoluciji ( 1680x1050 ) izgleda ekstra .
2. Crna je crna i prilicno sam zadovoljan samim prikazom boja .
3. Horizontalni ugao je solidan. Dva ortaka i ja smo gledali film, sedeli smo jedan pored drugog i menjali
mesta :d i niko se nije bunio . Prikaz je prilicno slican gledano s centra, s leva ili s desna ( kod teksta je vec utisak losiji ) . Vertikalni
uglovi nisu tako dobri, primecuje se promena nijansi pogotovo posmatrano odzgore - ipak je ovo TN ekran .
4. Tekst je ostar, pogotovo posle podesavanja sa ClearType Tuning programcicem .
5. Back ligt bleeding se jedva primecuje po delu gornje ivice, testirano na skroz crnoj pozadini sa brightness-om na 100% . Osvetljenje je prilicno ujednaceno, pogotovu posle poredjenja sa Viewsonic VP171b-2 monitorom koji sam imao prilike da koristim . Na istom Viewsonicu se prilikom brzog skrolovanja na Benchforumu crna boja teksta pretvarala u zelenkastu, na LG-ju nema tih problema .
6. Posle skoro 24h efektivnog koriscenja nisam primetio mrtve piksele .
7. Ergonomija - jedina losa strana ovog monitora . Postolje je jeftino i izgleda kao da ce se raspasti . Od opcija poseduje samo tilt - 5 stepeni unapred i 20 stepeni unazad .
Kada se prikljuci brightness i contrast su podeseni na maksimumu, i tada mi je slika previse bljestava . Posle malo eksperimentisanja dosao sam do vrednosti od 60% za brightness i 55% za contrast, koje mi najvise odgovaraju . Postoji i opcija F-Engine gde su predefinisani Text, Movie, Normal i User mode . Svasta moze da
se podesava tako da svako moze da podesi sliku kako mu odgovara .
NAPOMENA :
Drajveri su mi od wide rezolucija nudili pored 1680x1050 jos i 1600x900 i 1280x960 . Preko PowerStripa sam dodao custom rezolucije 1440x900 i 1280x800 ( Oblivion u ovoj rezolucij na 7600gt postaje skroz igriv ) .
Drzim fixed aspect ratio ukljucen ( kada su manje rezolucije odseca sliku ) , moze i monitor scaling ( strecuje
sliku i izgleda neprirodno ) .

Karakteristike monitora po LG-evoj specifikaciji su :
20" 1680x1050 Wide - native resolution 16:10 odnos strana
5ms odziv
2000:1 digitalni kontrast ( po informacijama sa stranih foruma stvarni kontrast je 800:1 )
300cd/m2
16.7 M boja - 8bitni panel ( po informacijama sa stranih foruma 6bitni + dithering - niko nije 100% siguran )
Ono sto je sigurno je da su u pitanju TN paneli najnovije generacije i prilicno su unapredjeni u odnosu na prosle ( poredio sam sa gore pomenutim Viewsonicom )
Dolazi u crnoj i srebrnoj varijanti . D-sub + DVI i ima HDCP podrsku .

Ovo je definitivno najbolje ulozeni novac u mom zivotu do sada . Za ljude, koji kao i ja, najvise
vremena provode u igranju, surfovanju i gledanju filmova ovo je BEST BUY . Zakon za FPS igrace, sve
izgleda prirodnije . Drzao sam ukljucen i 755df CRT pored LG-ja i poredjenje je smesno . Lg je siri za 1/3 i
vertikala mu je malko veca od 17" CRT-a . Ko jdnom proba wide vise se ne vraca na staro .
Najlepse od svega je cena. Platio sam ga 295e sa PDV-om , 3 godine garancije , garancija na 3 mrtva piksela.

Na kraju ocena 9/10 skoro savrsen :smoke:

Poslednja izmena:
jel može neke slike LG L204WT?

ajde molim te, neka bude reklama, reci gde si ga uzeo, ja se ubih od zvanja raznoraznih firmi, ddosta mi je onog pozovite za par dana... sam sam sebi dosadan...

Samo treba biti uporan :) ja sam juche dobio poziv oko 23h i radosnu vest da je ostao jos jedan primerak i da ga mogu uzeti danas :D Inache ima ih u CT-u (nadam se da nije tolika reklama) za malo jachu cenu 26000+ , tako su mi bar dali informaciju kada sam zvao.
Ako je reklama, brisite post!

Viewsonic vx2025wm

Da li neko ima neposredna iskustva sa ovim monitorim!?
Spremam se da nabacim komad, pa bi mi eventualni komentari i saveti dobro dosli...
Hvala :type:

Boje su ok i gemetrija isto, malo je sporiji, al brzina mu nije ni namena.
btw koja je cena i gde?

evu uzeh monitor LG 204WT :) Sve bi bilo perfektno da nisam baxuz pa bs ja da zabodem 1 bad pixel :D
No nema veze i sa tim je mmmm extra :D
Kacim slike ako nekog zanimaju , ali su prilicno loshe jer sam slikao sa Nokia 6280 :(

Poslednja izmena od urednika:
I ja sam počastio sebe dotičnim LG-jem (L204WT-SF (silver, BF je black))... Za sada nema BP, nadam se da ih neće ni biti, garancija 3 god, 4 BP, cena oko 25000, ima i za manje, ja znam da ih je u poslednjih nekoliko dana bilo u barem nekoliko firmi u BGu, e sad brzo se i prodaju, CT je u prošloj turi uzeo samo 20 komada, tako sam barem ja čuo... Inače, monitor mi je zasita ispunio očekivanja, posebno što sam migrirao sa 755DFX... Jedino mi se čini da je pozadinsko osvetljenje malo neravnomerno u uglovima (ne znam da li se to naziva "probijanje"), ali to se primećuje samo kada je ekran skroz crn... A ovaj dinamički kontrast stvarno radi radnju...

Već par dana sam vlasnik L204WT-SF, prvi utisci su više nego pozitivni!
Pre toga sam na stolu imao l1919-sf, koji ima nešto veći ugao vidljivosti ali boje "probijaju" i pored svih podešavanja. L204wt ima verniji prikaz boja, jedini nedostak je nešto manji vertikalni ugao vidljivosti.

Znam da mozda nije pravo mesto ali ne znam gde da postavim pitanje.
U dilemi sam.Vec sam sebe video kao novog vlasnika samsunga 971p ali me je drugar zagolicao drugim modelom samsunga.
Naime on mi preporucuje wide varijantu samsung 205bw koji kosta oko 370 eura i koji je jeftiniji oko 60-70 eura od 971p.I sada sam totalno u nedoumici,ne znam sta da radim.
Inace monitor bi se koristio za sve po malo igrice,filmovi,surf po netu sasvim normalna upotreba.
Kartica koja bi gurala jedan od ova dva tft-a je nvidia 6600gt PCI 128mb.
Sta bi mi vi preporucili od ova dva modela i zasto bas taj model?
Hvala unapred.
Pozdrav!!!!!!!!!!!!!!!!

Ljudi procitao sam 34 strane o LG204wt na [H]ard forumu. U pocetku opste odusevljenje,ali dosta ljudi ima problema sa mrtvim pixelima. Tip je 2 puta menjao monitor i svaki put je imao 1 bad pixel. I nije jedini,znaci ima problema sa pixelima. Zatim problemi u vidu grain efekta sa high quality slikama i svega osim desktopa(2 ili vise slucajeva). Nema podesavanje po visini. Boje su extra,odziv takodje,kontrast isto tako,probijanje minimalno.
Nemojte me pogresno shvatiti da hocu da ga ocrnim, jer sam i sam prilicno zainteresovan i "vijam" ga po gradu.
Ali ne biK da posle 2 dana dobijem neki pixel koji ce da "bleji" u mene (garancija je na 5 komada,specijalno rasporedjenih),garancija na backlite je 1 godina.Itd.
Sta raditi? Uzeti njega ili Samsung 205BW?
Stvarno vise ne znam ciniti.

Upravo uzeo LG L204WT.
- Igre odlicno izgledaju (probao FEAR, Flatout 2 i DOW)
- Rad u Visual Studiu EXTRA (konacno ima prostora za sve)
- DivX UZAS! (Vide se svi nedostaci lose kompresije)

Jedno pitanje : citao sam na forumu o tome kako moze da se postavi da monitor ne siri sliku na ceo ekran ako nije native rezolucija (u igrama) nego da centrira sliku a ostatak da bude crn - samo kako se to radi?

I ja sam danas uzeo LG 204WT i jedino što imam problema sa BP.
Posle par minuta korišćenja pojavio se jedan u gornjem delu ekrana tamno plave boje tako da nebode oči.
No međutim malo pre mi se pojavio još jedan i to skoro na centru ekrana svetlo zelene boje i sad me tako nervira da hoću da ga zveknem ali mi žao monitora.
Na garanciji mi prihvataju ako ima 3 koji su grupisani ili 4 na celom ekranu, tako da sad neznam šta da radim.

Osim toga sve pohvale. Boje su EXTRA. odziv takođe, kao i kontrast. Probijanje nisam primetio.

Upravo uzeo LG L204WT.
- Igre odlicno izgledaju (probao FEAR, Flatout 2 i DOW)
- Rad u Visual Studiu EXTRA (konacno ima prostora za sve)
- DivX UZAS! (Vide se svi nedostaci lose kompresije)

Sto se tice divx-a to je "nedostatak" svih lcd-ova . Moras da polako prelazis na HD .
Nabavio sam Matrix u 720p rezoluciji i oduvala me je slika koliko je dobra . Odgledao sam
i Terminator 2 HD, i Black Hawk Down u 1080p i posle toga ja se vise ne vracam na divx .
Sada mi je minimum 720p x264 :D .

Jedno pitanje : citao sam na forumu o tome kako moze da se postavi da monitor ne siri sliku na ceo ekran ako nije native rezolucija (u igrama) nego da centrira sliku a ostatak da bude crn - samo kako se to radi?

Za nvidiu : display properties>advanced>otvori tab od graficke>nView display settings>device settings>device adjustments>ukljuci fixed aspect ratio scaling .

Ljudi procitao sam 34 strane o LG204wt na [H]ard forumu. U pocetku opste odusevljenje,ali dosta ljudi ima problema sa mrtvim pixelima. Tip je 2 puta menjao monitor i svaki put je imao 1 bad pixel. I nije jedini,znaci ima problema sa pixelima. Zatim problemi u vidu grain efekta sa high quality slikama i svega osim desktopa(2 ili vise slucajeva). Nema podesavanje po visini. Boje su extra,odziv takodje,kontrast isto tako,probijanje minimalno.
Nemojte me pogresno shvatiti da hocu da ga ocrnim, jer sam i sam prilicno zainteresovan i "vijam" ga po gradu.
Ali ne biK da posle 2 dana dobijem neki pixel koji ce da "bleji" u mene (garancija je na 5 komada,specijalno rasporedjenih),garancija na backlite je 1 godina.Itd.
Sta raditi? Uzeti njega ili Samsung 205BW?
Stvarno vise ne znam ciniti.

Ti sto ti daju garanciju na 1 god su najobicniji kulovi :whip:
Ja sam dobio garanciju na 3 godine i na 3 mrtva piksela .
Nemoj kod ovih sabana da uzimas monitor . Bezobrazluk :wall:

Poslednja izmena od urednika:
E sad jedno pitanjce za sve vlasnike LG 204WT.
Kako da isključim ovaj auto kontrast pošto me jako nervira kad gledam filmove, pogotovo kad dođe neka tamna scena a on još sam zatamni pa se ništa nevidi.
To me zasad osim onog jednog plavog BP-a nervira (onaj zeleni je sam od sebe nestao).

To se kod mene desava samo kada je ukljucen movie mode u F-enginu . Kada stavim na normal nema
promene kontrasta . Stvarno mo nije jasan taj auto kontrast.
Tamne scene zatamnjuje, a svetle posvetljuje :sceptic:

Pa ovde skoro svi imaju problem sa pixelima na LG 204WT

^^^
Ja nemam :d . Nema ni moj ortak . Inace monitori kupljeni u istoj firmi .

Nazad
Vrh Dno