Šta je novo?

Koji 20" TFT?

jero

Slavan
Učlanjen(a)
20.06.2006
Poena
301
ljudi posto ima i nas koji hocemo 20" tft reci te nesto i o njima ko ih ima neka kaze neka iskustva itd??

company69 je napisao(la):
Ja te,da budem iskren nisam bas najbolje razumeo ovo sta si ispricao oko ovih dijagonala. Ja imam ati radeon 1300pro. Moze li to da odradi posao!

Ma radice posao ;),samo za neki ''ozbiljniji'' framerate ce ti trebati jacha grafa ako hocesh da se igrash u native rezoluciji (1680/1050)

xWoLf je napisao(la):
ja koliko sam racunao dijagonale, ispada da 22" wide 16:10 monitor ima visinu (y strana) za 1cm vecu od 19" standardnog 4:3 monitora, dok u sirinu (x strana) ima nesto manje od 10cm vise...

mene ti wide monitori najvise privlace zbog filmova.... ali opet brdo filmova ima u 1:2.35 odnosu sto je puno sire nego 1.6 kod 16:10 ili 1.33 kod 4:3

sta mi je ciniti? izgleda da za kucni bioskop jedini lek je video projektor..... kad oni budu kostali po 300-400evra to ce biti prava stvar (limburga meseca?)

I ja sam se tako dvoumio..........a onda sam lepo uzeo 20'' Wide i sad sam prezadovoljan!

ja koliko sam racunao dijagonale, ispada da 22" wide 16:10 monitor ima visinu (y strana) za 1cm vecu od 19" standardnog 4:3 monitora, dok u sirinu (x strana) ima nesto manje od 10cm vise...

mene ti wide monitori najvise privlace zbog filmova.... ali opet brdo filmova ima u 1:2.35 odnosu sto je puno sire nego 1.6 kod 16:10 ili 1.33 kod 4:3

sta mi je ciniti? izgleda da za kucni bioskop jedini lek je video projektor..... kad oni budu kostali po 300-400evra to ce biti prava stvar (limburga meseca?)

ako mislis na divx/dvd filmove za 300-400e crt tv je nenadj***v jos uvek (dijagonala/umeksavanje prikaza kod malih rezolucija itd...) a ako mislis na hd video materijale opet bezveze kad za 850e imas solidan 32'' lcd tv
e sad za gaming/sljaku je vec nesto drugo ja mucen cu izgleda jos dugo cekati povoljan lcd tv sa native 1080p rezolucijom pa da ubijem 2 muve odjednom + za sljaku neki 20'' wide lcd moze odziv da ima i 100ms i milina

Poslednja izmena:
ma meni je zapao za oko onaj od 22" sto tek treba da se pojavi
jer mi je glupo da uzmem 20" tft a vec imam 19" CRT i to top model sa sony trinitron k.cevi (Samsung SM 959NF).... taj 20" wide TFT ima visinu manju od 4:3 19" ice.. samo je duzi.... sa 22" imas istu visinu kao sa 4:3 19" i vecu duzinu...

Na sajtu Eurolinka stoji obavestenje:

2006/09/02 | Samsung
Obaveštavamo Vas da u toku sledeće nedelje na lager pristiže nova količina Smasung LCD monitora. Najtraženijeg LCD monitora trenutno Samsung SyncMaster 205BW biće u dovoljnim količinama, kao i ostalih popularnih modela.

Inace kod njih je 338 eura.

Sada sam bio na njihovom sajtu da vidim to sto ti pricas i nekako mi je zapao za oko vise ovaj 203B, sa cenom od 316e,SAMO ME INTARESUJE DA LI JE OVA SA ILI BEZ PDVea?

Ivke ja imam ASUS 6600TD silencer 256mb,kako bi se on nosio sa ovim 203B ili 205BW?

Poslednja izmena od urednika:
Ivke ja imam ASUS 6600TD silencer 256mb,kako bi se on nosio sa ovim 203B ili 205BW?
u igrama tesko jedino na low/medium da trazis neku alternativu u setovanjima

ovo gore se naravno odnosi na matorije naslove sa oblivion-om fear-om graw-om call of juarez-om nema alternative sa tom karticom u prevodu zaboravi na takve naslove mada je max negde spomenuo da se moze uspesno skalirati niza rezolucija od native nesto se ceprka u drajverima pa i nize od native rezolucije izgledaju valjda prihvatljivo

Poslednja izmena:
xWoLf je napisao(la):
ma meni je zapao za oko onaj od 22" sto tek treba da se pojavi
jer mi je glupo da uzmem 20" tft a vec imam 19" CRT i to top model sa sony trinitron k.cevi (Samsung SM 959NF).... taj 20" wide TFT ima visinu manju od 4:3 19" ice.. samo je duzi.... sa 22" imas istu visinu kao sa 4:3 19" i vecu duzinu...
imash 18'' vidljivu digjagonalu na 959nf-u na 20'' TFT je 20'' vidljiva dijagonala,mnogo je vaznije kakav je panel u pitanju ;)

Canonada je napisao(la):
Znaci da ja bezim na 19'? Mada je i kod njih pitanje kako ce se ova graf. da se pokaze!
pazari ti lepo 20'' ;),a za bolju grafu ceh vec skupiti pare.....

Ma \ebem ja vise to pazarenje, ovako se moze u nedogled, graficku mi ne pada na pamet da menjam, samo me intaresuje da li je bolje zbog toga da uzmem 19' ili 20'. Necu da mi ako odaberem ovo drugo obavezno treba i nova graficka, mada koliko ja kapiram i kod 19' je native visok, pa se bojim da se to ne uhvati isto? Malo me ovo sa graf. zbunjuj?

@animan onaj gore link sto si dao gde se suzava i prosiruje prozor u igrama?
Predpostavljam da je onaj suzeni za Native a prosireni za Wide monitore ili gresim?
Kako je kod tebe kuci na monitoru recimo u igrama?
Ko kaze da moramo igrati igre u Native rezoluciji,pa daje lep prikaz svaki 20" monitor recimo u 1280x1024 u igrama.

Ko kaze da moramo igrati igre u Native rezoluciji,pa daje lep prikaz svaki 20" monitor recimo u 1280x1024 u igrama.

ni u ludilu, ono dobro sto lcd pruza to se vidi u native rezoluciji, izdvajati bilo koje pare i kupovati lcd a da iz nekog razloga ga ne vozis na native rezoluciji je pun promasaj, bar po meni...

@animan

da, kad skupim kesh da predjem na A64, AM2 i PCIe i to jos na nesto blizu X800GTO verujem da mi wide screen nece predstavljati problem :d

Samsung 20'' tft razlike

poz ljudi,

moze li mi neko objasniti postoji li razlika izmedju Samsunga 20''tft kao sto su modeli 203B, 204b ili pak 205bw (prvi vidim da ima u Imtelu, drugi nisam ni trazio ali vidim preporuke u stikiju) a vidim sad i 205 za cenu nizu od modela 203... Koji je sad tu najnoviji model, i koji ima najbolju sliku? (jurim wide)

Napominjem da imam trenutno Acera sa 16ms odzivom, tako da mi 2ms i ostale munje nisu najbitnije, zelim samo sto realisticniji prikaz (citaj jaku paletu)...

Jerry[NS je napisao(la):
]@animan onaj gore link sto si dao gde se suzava i prosiruje prozor u igrama?
Predpostavljam da je onaj suzeni za Native a prosireni za Wide monitore ili gresim?
Kako je kod tebe kuci na monitoru recimo u igrama?
Zavisi od igre do igre,npr HL2 je native wide igra ;) a to shto si video je kako HL2 izgleda na 4/3 dijagonali a kako na 16/9 ili 16/10 (moj sluchaj),ja se igram u native rezoluciji (1680/1050) i to ti je prosto uzivancija :),a veruj mi sve nove igre ce izlaziti sa wide podrshkom!
Prey sam igrao u 1280/1024 i namestio 16/10 i sve je bilo savrsheno!
-=crusader=- je napisao(la):
da, kad skupim kesh da predjem na A64, AM2 i PCIe i to jos na nesto blizu X800GTO verujem da mi wide screen nece predstavljati problem
nemoj da skupljsh pare za AM2 idi lepo na Conroe platformu ;) ako vec radish upgrade :D

ne valja im cenovnik. ta rezolucija nije wide, vec obicna 4:3. na 204B je 1600x1200, a na 203B je isti odnos, samo je niza rezolucija. iskusniji kazu da je 1600x1200 previse velika za 20" monitor, tacnije da je sve previse sitno. verovatno su se zato u Samsungu odlucili da ponude monitor iste dijagonale, ali manje rezolucije.
a taj 205BW je klasican wide.

Kakav je Samsung 214T i da li ga neko ima ovde, ako ima neka kaze utiske :)

Nesto su ga u Digitalu lose ocenili, kao pojavljuje se stucanje pokretne slike u pravilnim vremenskim intervalima. Da li je to do primerka ili nesto drugo?
Sa druge strane, u PC Pressu je ocenjen kao vrhunski kvalitet :)
I da li je bolji od NEC-a 2170NX i gde on ima da se nadje kod nas i po kojoj ceni?
E da, koliko kosta 214T sad? :)

kosta 750e, sto je stvarno previse.

A jel tacno ono sto pise u Digitalu ili je to samo do modela?

ako imash za 20'' Wide verovatno cesh i da skupish kintu za neki X800GTO kao ja npr. pa da ka otkljuchash i kloknesh i da uzivash u igrama na toj rezoluciji 100% ;)

A da li ti mozes SVE igre da igras u native rezoluciji tvog monitora sa svim detaljima na max.? :) :trust:

za 1cm vecu od 19" standardnog 4:3 monitora

Jedna mala ispravka, 19" su u 5:4 formatu :)
ni u ludilu, ono dobro sto lcd pruza to se vidi u native rezoluciji, izdvajati bilo koje pare i kupovati lcd a da iz nekog razloga ga ne vozis na native rezoluciji je pun promasaj, bar po meni...

A jel ti sa tvojom 6600gt SVE igre mozes da teras u 1280 sa max.detaljima ? :trust: :)

Oko 360 eura je realna cena na nasem trzistu. Cak je i u Nemackoj najniza cena po kojoj moze da se nadje 330 eura (idealo.de), tako da mi je to od 318 mnogo sumnjivo. Meni su u erc-u rekli da 205 stize u toku ove nedelje, a 225 oko 20. septembra. Jedino se plasim da kod nas ta razlika od 50$ ne ode na 100-150 eura. Doduse i ovaj datum za 225 mi je sumnjiv jer u nemackoj pocinje da se prodaje tek od oktobra. Videcemo za dve nedelje:)

Pa izgleda da si bio u pravu, da je ta razlika 150 eura !

Ispala, stize tek za 15 dana ERC nema na lageru :mad: :mad: :wall: :wall: :mad: :mad:

Stigao sutra javljam utiske :guitar: i 225bw je 150e skuplji :mad:

Prvi utisak: mobao bi biti veci :)
U poredjenju sa monitorom kojeg sam posedovao pre ovog "samsung 920n" boje na 205bw su zivlje, i kontrast je vise izrazen.Za razliku od predhodnika ovaj nema mrtve piksele.
Sto se tice razolucije 1600x1050 ima svojih prednosti i mana.Prednost je izrazena u programima poput Photoshop, Corel,... jer i pored paleta sa desne strane ima dovoljno mesta za rad.
Gledanje filmova koji su vec u 16/9 je pravo uzivanje do sa filmovima 4/3 postaje smesno tj. postoje dve vertikalne crne strafte koje suzavaju sliku i izgleda kao da film gledate na 17", kada se slika razvuce na 16/9 deformacije postaju velike i slika izgleda ne prirodnije nego kad sam na starom monitoru filmove 16/9 razvlacio na 4/3."Duhove" nisam video cak ni u brzim scenama na filmu.
Iako su vecina internet stranica prilagodjena formatu 4/3 nisam primetio neku ne funkcionalnost cak je u odredjenim situacijama format 16/9 imao i prednost.
Boje poprilicno izgledaju verno ja cu licno da ga koristim za DTP, jer ma koliko se trudio da da iskalbriram monitor, skener ... pitanje da li ce boje iz stamparske masine,stampaca izaci kao na monitoru :crash:
Igrice licno ne igram pa Vam utiske ne mogu preneti.
Napomena: monitor je zakacen na vga zato sto koristim vga spliter (corega KVM) i radi na 60 Hertz.
Video sam i samsunga 225bw i licno mislim da ne vredi dodatnih 150e, mozda kad bi imao vecu rezoluciju, ovako NE!

Ajde okachi neki shoot !

evo ja nabavio lg l204wt monitor je stvarno strava, crne je boje, boje su verne i zive, nema nikakvog zamucenja ili slicno za sada, pre sam imao lg 1730b sa 12 ms i ovo je stvano napredak, trenutno sam probao samo hdtv filmove na njemu i slika je prekrasna, stvarno sve pohvale

@adam :
Gde si uzeo monitor i koliko si ga platio ?? Sibni na PM !!
Da li si mogao da ga isprobas pre kupovine ??

evo ja nabavio lg l204wt monitor je stvarno strava, crne je boje, boje su verne i zive, nema nikakvog zamucenja ili slicno za sada, pre sam imao lg 1730b sa 12 ms i ovo je stvano napredak, trenutno sam probao samo hdtv filmove na njemu i slika je prekrasna, stvarno sve pohvale

Kolko te izasao ?

Da li je u paketu i DVI kabal?
Na stranim forumima kazu da nema u kutiji DVI kabla.Mada opet na nekom
grckom forumu u pakovanju ima dvi kabal.
http://i84.photobucket.com/albums/k6/nk_surfer/04.jpg
http://www.insomnia.gr/vb3/showthread.php?p=1283101

http://www.widescreengamingforum.com/forum/viewtopic.php?t=5862&postdays=0&postorder=asc&start=0

Poslednja izmena:
Vrh Dno