Šta je novo?

Koji 20" TFT?

jero

Slavan
Učlanjen(a)
20.06.2006
Poena
301
ljudi posto ima i nas koji hocemo 20" tft reci te nesto i o njima ko ih ima neka kaze neka iskustva itd??

offtopic:)kad bi bog sutra sishao na zemlju da li bi mu bolje stojala ljubichasta koshulja ili mozhda narandzhasta :)

gledaj panel..vidi koji prikazuje prirodnije boje..samim tim bi bez obzira na ulaz na tom trebale da budu lepshe boje....znachi udjesh u prodavnicu i razgledash...koliko sam skontao u BG ima uslova za to

Haludza je napisao(la):
Mene zanima LCD monitor do 1200 E a da je 23-24 i po mogustvu da nije widescreen (mada i moze).. Medjutim videh da imaju neki sad kao hdtv monitori sta vec koji su jos veci a u toj su ceni.. Na monitoru bi se radila grafika - kao i igrale igre - a vrlo mi je bitno da na njega moze da se nakaci PS3 kad se pojavi.. Sta da uzmem za 1200 E - sta bi bilo najpametnije - monitor - HDTV ili nesto trece..

Samsung 244T jel to ima negde kod nas i koja mu je realna cena kod nas ?

http://www.benchmark.co.yu/vidito.php?sid=11009 a sta kazete BenQDV3251
jel on moze da se koristi za sve ovo sto sam naveo ? Da moze da se radi grafika (a da se ne zavrsi kod oftamologa) a da i igre lepo rade 8ms hmm.. Ufff totalno sam zbunjen,,

Hvala..
za 1200e kupi taj benq za igranje/filmove i za jedno 150e kupi polovan 21/22'' crt za grafiku i sve ti stane u taj budzet i milina za igranje i filmove imas mnogo bolju/vecu varijantu od bilo kog 24'' lcd-a a i za grafiku bogami imas daleko najbolju sliku (na crt-u) od bilo kog lcd monitora ovo bih ja licno uradio da imam taj budzet i te zahteve a ti vidi

Poslednja izmena:
sta mislite Samsung 205BW WIDE 20.1''

malo mi sumnjvo da za toliki monitor 20.1'' wide ,treba izdvojiti samo 270 eura.

Pa Vas uvazene poznavaoce hardvera molim das mi pojasnite to.

malo mi sumnjvo da za toliki monitor 20.1'' wide ,treba izdvojiti samo 270 eura.

Pa Vas uvazene poznavaoce hardvera molim das mi pojasnite to.

Gde ga ima po toj ceni. Ja planiram da uzmem taj monitor ali nigde ne mogu da ga nadjem cak ni po visoj ceni. Ajde ako ga neko vec ima neka napise dobre i lose osobine.

Sacekaj veci 225BW treba da bude tek malo skuplji:
The 940BW, priced at $269.99 MSRP, also offers a WXGA+ (1440x900) wide format, 500:1 contrast ratio, 300 cd/m2 brightness, and a 4ms (GTG) response time. Similarly, the 205BW also features a quick response time of 6ms, 300 cd/m2 brightness, a contrast ratio of 600:1, and a WSXGA+ (1680x1050) wide format, all for $349.99 MSRP. And finally, the 225BW features a 700:1 contrast ratio, 1680x1050 resolution, and a 5ms response time for $399.99 MSRP.

http://www.samsung.com/PressCenter/PressRelease/PressRelease.asp?seq=20060814_0000279799

Poslednja izmena:
I nema ga, išao sam im "na noge", a cena je kao zaista oko 27000din... A kad će biti? Ne znamo, zovite... A cena? Biće ista... A ko je šampion sveta u košarci? Srbija...:bottle: :cigar:

Jao sad vidim da moze i da se kaci na zid - definitivno kupujem 225BW kada se pojavi (u silver varijanti - ima dvi ali nema hdcp, ali posto ni dvdove nisam koristio dok ih DVD John nije razbio ne verujem da cu ni Blu-Ray pre toga) - onda cu imati tri LCD-a na jednom kompu (pored sadasnjih 913N i 173B :) pa ce 173B da ide na stari dobri Voodoo3 3000 PCI koji mi skuplja prasinu

pa sta sad da ih zovem ili odem ''na noge'' i da zapretim da mi ga stvore za 15dana po toj ceni ili da cekam taj 225bw

i po tvojoj proceni koliko ce on biti skuplji i da li vredi tog poskupljenja

da tako je firma koja je oglasila je GIGATRON

ok cena je 318 eura,a sta kazu da li ga imaju na lageru

po meni je mnogo bolje dati te pare za njega nego dvadesetak eura manje za 940bf.

ili neko misli drugacije?

Poslednja izmena od urednika:
Ja više ne znam pričate li vi o 205bw ili 225bw ili 940bf ili o kavurmi... :d
Nego, poenta je da gigatron nema 205bw i ne zna kada će ga nabaviti, a neke druge firme su ga ranije imale, ali je cena konvergirala ka 400e, što me već više svrbi... a kad stigne taj 225bw, mislim da će biti kod nas malo skuplji ot tih 50e, a dodatna fora je što će se odmah razgrabiti tih 5 primeraka za celu Srbiju... bruka... E ima da uzmem min. 20" wide, pa bog. :)

Dogovorite se oko cene. Kod mog dilera ima na lageru, ali po znatno višoj ceni nego što se ovde govori.

BTW, te cene oko 300€ sa PDV-om su potpuno sumanute, pa ko ko bi kupio onda bilo koju 17ticu, a o 19ticama da i ne govorim. Koja je računica da 20" 1600x1050 panel košta na nivou najjeftinijih 19tica 1280x1024?

Dogovorite se oko cene. Kod mog dilera ima na lageru, ali po znatno višoj ceni nego što se ovde govori.

BTW, te cene oko 300€ sa PDV-om su potpuno sumanute, pa ko ko bi kupio onda bilo koju 17ticu, a o 19ticama da i ne govorim. Koja je računica da 20" 1600x1050 panel košta na nivou najjeftinijih 19tica 1280x1024?

300E jeste malo nerealno ali 350 vec nije, taj monitor nema toliku upotrebnu vrednost, zamisli da si dizajner koji radi A4 stranu na tome, uzash...

koliko igara podrzava 1600x1050 rezoluciju, a i da podrzava zahteva jacu mashinu... a jebo tft koji ne vozis na native rezoluciji...

taj pojam wide treba podrobnije uzeti u razmatranje a ne srpsku verziju 20" monitor za cenu 19" monitora KUPUJEM!

Oko 360 eura je realna cena na nasem trzistu. Cak je i u Nemackoj najniza cena po kojoj moze da se nadje 330 eura (idealo.de), tako da mi je to od 318 mnogo sumnjivo. Meni su u erc-u rekli da 205 stize u toku ove nedelje, a 225 oko 20. septembra. Jedino se plasim da kod nas ta razlika od 50$ ne ode na 100-150 eura. Doduse i ovaj datum za 225 mi je sumnjiv jer u nemackoj pocinje da se prodaje tek od oktobra. Videcemo za dve nedelje:)

Na sajtu Eurolinka stoji obavestenje:

2006/09/02 | Samsung
Obaveštavamo Vas da u toku sledeće nedelje na lager pristiže nova količina Smasung LCD monitora. Najtraženijeg LCD monitora trenutno Samsung SyncMaster 205BW biće u dovoljnim količinama, kao i ostalih popularnih modela.

Inace kod njih je 338 eura.

-=crusader=- je napisao(la):
koliko igara podrzava 1600x1050 rezoluciju, a i da podrzava zahteva jacu mashinu... a jebo tft koji ne vozis na native rezoluciji...
Shto se tiche igara u 16/10 ili 16/9 (odnos dijagonala aka Wide) imash OVDE,tako da se dolazi do zakljuchka da u odnosu dijagonala 4/3 i 5/4 gubi u prikazu jer je masa igara nature wide kao i shto se vidi sa linka koji sam stavio
Shto se tiche rezloucije ona je izmedju 1280/1024 i 1600/1200 gledano iz perspektive broja piksela,a na kraju krajeva ako imash za 20'' Wide verovatno cesh i da skupish kintu za neki X800GTO kao ja npr. pa da ka otkljuchash i kloknesh i da uzivash u igrama na toj rezoluciji 100% ;)
Poz

Ja te,da budem iskren nisam bas najbolje razumeo ovo sta si ispricao oko ovih dijagonala. Ja imam ati radeon 1300pro. Moze li to da odradi posao!

ja koliko sam racunao dijagonale, ispada da 22" wide 16:10 monitor ima visinu (y strana) za 1cm vecu od 19" standardnog 4:3 monitora, dok u sirinu (x strana) ima nesto manje od 10cm vise...

mene ti wide monitori najvise privlace zbog filmova.... ali opet brdo filmova ima u 1:2.35 odnosu sto je puno sire nego 1.6 kod 16:10 ili 1.33 kod 4:3

sta mi je ciniti? izgleda da za kucni bioskop jedini lek je video projektor..... kad oni budu kostali po 300-400evra to ce biti prava stvar (limburga meseca?)

Vrh Dno