Šta je novo?

Koji 20" TFT?

jero

Slavan
Učlanjen(a)
20.06.2006
Poena
301
ljudi posto ima i nas koji hocemo 20" tft reci te nesto i o njima ko ih ima neka kaze neka iskustva itd??

nemam ni ja :) ali zoto imam ili sam imao jedan totalno blesav problem!

naime LG 204WT se sam od sebe gasio i palio!

promenio sam DVI kabl, drugi racunar, probao VGA kabl, promenio naponski kabl, promenio uticnicu za struju ipitaj boga sta sve i evo na kraju sam samo iskljucio svetlo na monitoru koje pokazuje da li monitor iskljucen ili ukljucen i evo sad radi normalno!

@DaPimp :
Ajd okaci sliku na imageshack ili stavi u attachment . Ne mogu da je skinem, javlja mi forbidden.

@kovacm :
Stvarno, sta sve moze da te zadesi na kompu . Izgleda gremlini :d :d .

Predpostavljam da držiš veliki brightness. Probaj da smanjiš. Meni je brightness 75 i contrast 65 i poigravanja slike nema, dok kad povećam brightness na preko 85 onda počinju dijagonale malo da trepere ali samo pri ćoškovima (sredina je mirna)
Znači nije ti trip.

Definitivno treperi gornji i donji desni ugao . Sredina je ok .
Utripovao sam se da moram da povecam osvezavanje :d .

hmmmm meni na mnogo manjem brightnessu 60 i istom contrastu poigrava slika, evo probao sam i isto kao kod tebe brigh 75 i contr 65 ali opet treperi po coskovima .... bem li ga ... valjda tako treba ... jos na ponekim filmovima (divx) secka ponekad slika ... na hdtv toga nema

Evo sad sam se poigrao... OSD->Tracking->Sharpness->vrednost 4 ili manja i nema treperenja, inace trepere donji levi i gornji desni ugao...
Edit: naravno, ovako je ruuuuzno pa sam vratio na 5 :)

Poslednja izmena:
nemam ni ja :) ali zoto imam ili sam imao jedan totalno blesav problem!

naime LG 204WT se sam od sebe gasio i palio!

promenio sam DVI kabl, drugi racunar, probao VGA kabl, promenio naponski kabl, promenio uticnicu za struju ipitaj boga sta sve i evo na kraju sam samo iskljucio svetlo na monitoru koje pokazuje da li monitor iskljucen ili ukljucen i evo sad radi normalno!

To ti je zato sto imas Atari. :d

pa iskreno probao sam i na Atariju ali opet isto... ;P

i nema veze sa onom lampicom, ponovo je poceo da se gasi sam od sebe tako da danas ide na reklamaciju ali ne znam sta ce biti sa zamenom posto ih nema vise u gradu... i ovaj primerak koji sam kupio, kupio sam ga na misice :)

Jedno pitanje za sve:
Kako da u drajverima namestim da mi sve igre rade u native rezoluciji tj u rezoluciji desktop-a?
Ovo sam davno radio ali sam zaboravio i sad sam sve pregledao ali nikako nemogu da nađem.

@_/Neo\_ :
Nemaju sve igre podrzane 1680x1050 rezoluciju .
Nije problem da u igri podesis kada je prvi put startujes .

Pa dobro, ja procitah svih 7 strana a idalje nista nisam saznao :d

Interesuje me koji 20" PVA monitor (prvenstevno me interesuje NE wide) moze da se kupi kod nas i po kojoj ceni i koje rezolucije postoje ovih 20" monitora, ako sam dobro shvatio uglavnom je 1600x1200 ali postoji i neka manja?

Interesuje me koji 20" PVA monitor (prvenstevno me interesuje NE wide) moze da se kupi kod nas i po kojoj ceni i koje rezolucije postoje ovih 20" monitora, ako sam dobro shvatio uglavnom je 1600x1200 ali postoji i neka manja?

Ja mislim da kod nas nema 20" 4:3 PVA modela, ali imas 21" Samsung 214T, isto PVA 4:3, za nekih 700evra i on ti je najbolji u klasi 20/21" PVA, a da nisu wide ;)

E sad jedno pitanjce za sve vlasnike LG 204WT.
Kako da isključim ovaj auto kontrast pošto me jako nervira kad gledam filmove, pogotovo kad dođe neka tamna scena a on još sam zatamni pa se ništa nevidi.
To me zasad osim onog jednog plavog BP-a nervira (onaj zeleni je sam od sebe nestao).
Evo upravo sam ga i ja spojio!!! :type:
ali se i meni pojavio zeleni BP bas u centru (nema sanse da mi ne smeta radim u AutoCadu na crnoj podlozi :wall: )...i ostaje da se nadam da ce i meni sam od sebe nestati :whip:

Sto je najgore od svega pre sat vremena u radnji nije bio tamo!!!??
Kako nastaju BP - sta ih uzrokuje!!??

Poslednja izmena:
Nadam se da nije kasno, ali jedan predlog (ja mislim da je moj BP tako nesatao). Krvcrni ekran, tj lupi mu čveger u taj BP ili ako se bap bojiš preći lagano prstom preko njega par puta.

ima i nekih animacija koje menjajun odredjene boje na ekranu pa ispravljaju BP ili prouzrokuju nove :)

Nadam se da nije kasno, ali jedan predlog (ja mislim da je moj BP tako nesatao). Krvcrni ekran, tj lupi mu čveger u taj BP ili ako se bap bojiš preći lagano prstom preko njega par puta.
Pazi nesto se desava!!!!!
Na trenutak se smanji pa skoro i da nestane.....ali nekako se pojaca (obicno kada je tamnija podloga...zasvetli jace :mad: )....
kuckanjem se moze isto tako i pojacati intenzitet.....
u svakom slucaju manje svetli ali jos je tu!!!

btw probao sam i kod prijatelja....posto sam zvao ove iz radnje....pa su mi predlozili da probam na drugoj masini...ali i tamo stoji zelembac! :crash: pa da ga donesem u radnju....
ima jos jedna varijanta....sutra mi stize nova graficka....pa mi jos to ostaje kao nada....ako ne cimanje sa ovima u radnji.....
koliko sam citao i cuo menjaju monitore na 3 ili 4 mrtvaca!!?

jel se nekom desilo da mu zamene monitor sa jednim BP a da nema vezu u radnji!? ,)

E da imam jos jedan problem (atacment) - uokvireno zutim
ali to mislim da je do graficke

ostaju tragovi od vodilje /crosshair-a/ (i nestaju posle zooma) i to samo u AutoCad 2007...dok se u 2002 radi perfektno....

Prilozi

• problem 2.jpg
    problem 2.jpg
    30.8 KB · Pregleda: 210
Poslednja izmena od urednika:
Ево да се похвалим и ја сам постао поносни власник LG l204wt монитора. Дуго сам тражио по интернету размишљао се око неколико монитора и на крају је остало да одлучим између Самсунга 205bw и LG 204wt. Изабрао сам овај други јер нисам приметио никакву разлику у слици (која је одлична), а и доста је јефтинији (25231 дин) и хвале га по форумима. Гледао сам слику на оба и нисам приметио неку разлику (Нисам имао прилику да их упоредим један поред другога). Осећај (после Самсунга 795дф) је феноменалан. Свакоме препоручујем 16:10 стварно изгледа добро и практично. :banana:

Прочитао сам да су неки имали проблема са мртвим пикселима, код мене их тренутно (хвала Богу) нема и надам се да ће тако и остати.

Да ли знате неки програм који би ми помогао у подешавању боја/контраста/гаме... Слика је добра и овако (мало сам је затамнио, подразумевано је јако светла), али верујем да може још боље. :D

vidim da svi placate LG 204wt preko 300eura, taj monitor moze da se kupi za manje od 290 eura!

Pa vec sam napisao !! Kada mi je u normal modu nema promene kontrasta .
Samo kada ukljucim movie mode dolazi do promene .

Provereno ima i u normal modu, ja sam dosao do zakljucka da se moze iskljuciti samo u "user".
Imas nekoliko stepeni, pa se mozda u tome razlikuje movie. Primeti se ako blankujes sliku (screensaver) pa kad je naglo osvetlis, ali nije mnogo izrazeno...

Sto se tice ugodjaja pri gledanju filmova i neumeksavanja slike kod tft-a, to sam sredio softwerski (MPlayer rules, post-procesing), tako da sad slika izgleda kao na crt-u samo je mnogo veca :d

ps.
da ne dodje do zabune MPlayer nije Micro$oft media player (Gospode, oprosti onima koji na njemu gledaju filmove, ne znaju sta cine) :bottle:

LJudi da li se i na vašim LG l204wt po ivicama ( na crnoj podlozi ) probija plavičasta svetlost,ili je to slučaj samo sa mojim panelom. Naime, na poslu koristim HP1730 tft i kod njega ne primećujem taj efekat ?

ps. da ne dodje do zabune MPlayer nije Micro$oft media player (Gospode, oprosti onima koji na njemu gledaju filmove, ne znaju sta cine) :bottle:

to je player za linux?

@jakalazu na mom LG 204wt nema te plavicaste svetlosti, u stvari cak sta vishe :) ima jako jako malo probijanja pozadinskog osvetljenja po ivicama. npr mnogo manje nego na Fujitsu Siemens FS19W ali ipak vishe nego na Samsung 720T (stari model).

Poslednja izmena:
Vrh Dno