Šta je novo?

Sashav oglas @PCberza

sh0ne

Slavan
Učlanjen(a)
08.08.2005
Poena
350
Prodajem kolekciju E-mail adresa Oglas: 131137
Ponuda->Privatno lice->Usluga

Prodajem CD sa preko 150.000 E-mail adresa iz Srbije i Crne Gore.

Cena: 40 evra

Slatko se nasmejah !!!!! :D :D :D Kupujem 1.000.000 !! :d :d :d :d

Video sam to juče,verovatno su e-mail adrese firmi i nekih važnijih ustanova,organižacija.....nemam pojma...TV kuća,bilo čega što se oglašava negde... Paima dosta firmi pa predpostavljami toliko e-mailova... Ne verujem da lik za 40jura prodaje e-mail adrese ljudi,njihove kućne adrese??? Ko zna... zovi pa pitaj:p

sh0ne

:S: svaka ti cast bas sam se lepo nasmejao citajuci :S:

sta ces na netu ima sve sto coveku treba :d

Poslednja izmena:
Na nekoj našoj news grup je pre 5-6 godina neki lik dao oglas da kupuje e-mail adrese.

meni tu nije nishta smeshno, treba napraviti sapun od tog lika...

Ljudi, a vi kao da ste prevideli da postoje osobe koje sasvim pristojno zrađuju od slanja reklamnog materijala na različite adrese, kako elektronske, tako i ove "sanduče" varijante. Zamisli koliko se njima to isplati. Jeste, može i sam to da pokupi sa neta, ali... Pa mene bi mrzelo da brojim do 10 000:mad: , a kamoli da skupljam 40 000 e-mailova:zgran: .
Pozdrav.:wave:

zaista nije uopshte smeshno,znam gomilu ljudi koji bi platili da dobiju veliku kolichinu mejlova.

Zbog takvih ludaka i imamo pune sandučiće spama...

Ma njih treba pronaci i
3ty9.jpg

Poslednja izmena:
Hmmm ja bas ne kapiram sta je tu smesno!? Sve zavisi koje i cije adrese lik prodaje ali ako prodaje ono sto ja milslim da prodaje onda po meni ovaj oglas ima savrsenog smisla.. Cak i cena od 40 E je mega povoljna. E stvarno ste ko deca - sva vam smesno. Evo ja videh lik dao oglas da radi i hobluje parket, laminat, "brodski pod". Ha ha ha "brodski" pod eto umroh od smeha, pa gde mu je taj brod, ajmo svi da se smejemo, tatatatira.. !?

Nemate pojma a smesno vam. Bas ste mi vi smesni..

Poslednja izmena:
al mi znamo bar sta je brodski pod :)
sta bi bilo da si video da neko popravlja poljske krevete, haha 'kreveti iz poljske' eto i to je smesno

nego, meni je u jednoj ponudi stigao i telefon (i za srbiju i za crnu goru), oce neko? :) poklanjam broj za dz :D

Haludza, jel si duv'o ? :d

Ja sam pre par godina dobio ponudu, za svakih 1000 email adresa likovi placaju 90$, pa vi vidite...

Hahahaha, e ovo Haludzino mi ide u sig. Nego hoce neko samnom u Spaniju idem da donesem zidove :D

@offtopic
A nije smesno hoblovanje laminata!?
:D :d :beat:

Hahahaha, e ovo Haludzino mi ide u sig. Nego hoce neko samnom u Spaniju idem da donesem zidove :D

Bravo,evo pakujem kofere!! :D :eyebrows:
To nije smesno nego tuzno,taj lik prodaje tudje adrese spamerima,to je ocigledno,i to ne bi smelo biti dozvoljeno,cisto ugrozavanje privatnosti,zbog cega sam na Pakom oglasima fino zamolio da uklone slican oglas,obrazlozio svoj zahtev i... skinuli lika i vise nije postavljao!! :-devil-:
Pozdrav ,)

taj lik jednostavno kao mnogi u srbiji pokusava da ti uvalja m**a za bubrege mislim ko spamuje sigurno zna za harvestere i ostala pomagala zasto bi nekome platio xy mailova xy evrica kada moze sam da ih skupi mnogo vise za vrlo kratko vreme

pA mozda nema vremena da skuplja... ja ne bih platio.

P.S. Imam da prodam jedno 30k, pa ako nekome treba... :D :D :D :D

Poslednja izmena:
Mozda je malo off pitanje al da vidim imate li slicnih iskustava:
Imam mail na yahoo koji koristim prilicno dugo; adresu zna gomila ljudi i ostavljao sam je po raznim forumima i gde sve ne. Spam dobijam nenormalno retko. Ne secam se kad mi je poslednji put stigao neki junk.
S druge strane, gmail nalog nemam toliko dugo i tu mail adresu zna mozda dvoje ljudi u vrh glave. Nisam je nigde po netu ostavljao upravo da bi mi sanduce bilo cisto. Ali avaj... svaki dan mi (nemam pojma kako) stize po 50-tak spamova. Zasto?

Slicno se i meni desava sa gmail adresama (koje inace veoma malo koristim).

Ali avaj... svaki dan mi (nemam pojma kako) stize po 50-tak spamova. Zasto?
Svojevremeno je neki lik napravio program protiv spamera. Šta je bila njegova ideja? Da svako nakači na svoje web strane hrpu lažnih e-mail adresa i u jednom trenutku će, verovao je, spamerski botovi doći u situaciju da im je 99% adresa lažno i spameri će prestati da spamuju. Njegov program je generisao lažne e-mail adrese.

Zašto je to zanimljivo za ovu raspravu? Zato što je on nekako pokupio neverovatan broj imena i prezimena iz celog sveta (uključujući bezmalo sva tipična srpska imena i prezimena, a mislim da je autor programa bio Italijan) i generisao po tome razne e-mail adrese koje je trebalo da deluju uverljivo. Jedino što je svako ime moglo da se meša sa svakim prezimenom, pa je bilo normalno da se neko zove Milenko Micubishi ili Hon Dzu Ce Petrovic.

Moj je utisak da spameri koriste sve više sličnu tehniku, da imaju velike baze imena i generišu sve e-mail adrese koje deluju iole suvislo. Znači, imaju program koji generiše petarpopovic, petar.popovic, p.popovic, ppopovic, popovicp, popovic231 itd. i tome dodaju gmail.com.

Ovo nije teško dokazati. Otvorite eksperimenta radi dve gmail adrese, jednu sa potpuno besmislenim nizom znakova i drugu sa nekim normalnim imenom. Videćete da na onu besmislenu neće stizati ništa, a na onu smislenu će spam početi da pristiže, čak i ako je nikada nigde niste koristili. Slično važi i za pojmove koji deluju suvislo, nazive firmi, ne samo za imena.

Poslednja izmena:
vidish, ovo mi nije palo na pamet...ima smisla...

@wiz011 izgleda da si 100% u pravu! mi u firmi koristimo jedan relativno besmislen [email protected] i stvarno uopste ne stize spam.

Vrh Dno