Šta je novo?

Sashav oglas @PCberza

He he, a pre par godina sam na nekoj nasoj news grupi (tipa Yu oglasi) video oglas: "dajem 50 evra za zivog spamera"! Ne secam se ali mislim da je posle bio oglas i za mrtvog.
P.S.
Inace na mail.ru prakticno nema spama, mozda 1 spam mail za 7 dana, extra. Kada se samo setim yubc neta, em im placas a dobijas po 20-30 mailova dnevno. Onu djubrad od drenika necu ni da pominjem :p - idijooti!!

Poslednja izmena:
Pa da, to se zove Domain Name Attack il tako nesto, pri cemu se generisu email adrese u okviru odredjenog domena (npr. @sbb.co.yu). Sve adrese za koje se utvrdi da su validne, tj.sa kojih se ne vrati test puruka su otvorene za spam. Znaci nekog sigurnog spasa nema za sad, cini mi se da cemo morati da sacekamo naplacivanje email poruka :p

P.S. Da nema ljudi koji padaju na te fore, narucuju ****** sa spam mailova, otvaraju svaku You Are A Winner poruku na koju naidju, internet bi bio lepse mesto, zar ne?

Inace na mail.ru prakticno nema spama, mozda 1 spam mail za 7 dana, extra. Kada se samo setim yubc neta, em im placas a dobijas po 20-30 mailova dnevno. Onu djubrad od drenika necu ni da pominjem :p - idijooti!!

[offtopic]
E aj da ne otvaram novi thread samo radi ovoga, interesuje me da li moze mail.ru sajt da se namesti na engleski jezik i ako moze kako tj gde da trazim tu opciju ?
[/offtopic]

Poslednja izmena:
Svojevremeno je neki lik napravio program protiv spamera. Šta je bila njegova ideja? Da svako nakači na svoje web strane hrpu lažnih e-mail adresa i u jednom trenutku će, verovao je, spamerski botovi doći u situaciju da im je 99% adresa lažno i spameri će prestati da spamuju. Njegov program je generisao lažne e-mail adrese.

Zašto je to zanimljivo za ovu raspravu? Zato što je on nekako pokupio neverovatan broj imena i prezimena iz celog sveta (uključujući bezmalo sva tipična srpska imena i prezimena, a mislim da je autor programa bio Italijan) i generisao po tome razne e-mail adrese koje je trebalo da deluju uverljivo. Jedino što je svako ime moglo da se meša sa svakim prezimenom, pa je bilo normalno da se neko zove Milenko Micubishi ili Hon Dzu Ce Petrovic.

Moj je utisak da spameri koriste sve više sličnu tehniku, da imaju velike baze imena i generišu sve e-mail adrese koje deluju iole suvislo. Znači, imaju program koji generiše petarpopovic, petar.popovic, p.popovic, ppopovic, popovicp, popovic231 itd. i tome dodaju gmail.com.

Ovo nije teško dokazati. Otvorite eksperimenta radi dve gmail adrese, jednu sa potpuno besmislenim nizom znakova i drugu sa nekim normalnim imenom. Videćete da na onu besmislenu neće stizati ništa, a na onu smislenu će spam početi da pristiže, čak i ako je nikada nigde niste koristili. Slično važi i za pojmove koji deluju suvislo, nazive firmi, ne samo za imena.

Tacno tako ... ja sam jednom prilikom kada sam nesto 'eksperimentisao' sa neta skinuo rodoslov anglosaksonskih imena i generisao email adrese tipa [email protected], [email protected], [email protected] ...

Da nema ljudi koji padaju na te fore, narucuju ****** sa spam mailova, otvaraju svaku You Are A Winner poruku na koju naidju, internet bi bio lepse mesto, zar ne?
Apsolutno se slazem. Mislim stvarno... zamisli nekoga ko narucuje V1AGhRA-u iz spam maila. Pa ne znam da li da ga zalim sto je tolki ****** ili zbog...

Ti sa viagrom su toliko dobri u spamu da nikakvi filteri ne pomazu...

Pa da, to se zove Domain Name Attack il tako nesto, pri cemu se generisu email adrese u okviru odredjenog domena (npr. @sbb.co.yu). Sve adrese za koje se utvrdi da su validne, tj.sa kojih se ne vrati test puruka su otvorene za spam. Znaci nekog sigurnog spasa nema za sad, cini mi se da cemo morati da sacekamo naplacivanje email poruka :p

Naplacivanje je bilo u opticaju kao jedna od sigurnijih ideja, nesto tipa 1 ¢ po poslatom mailu koji bi se koliko se secam cak i vracao ukoliko primalac prihvati poruku... ocigledno nista od toga

Nazad
Vrh Dno