Šta je novo?

[Oblivion split] Sadrzaj igre, questovi, spoileri

Nego jel naso neko Mehrune's Razor? Jel jak kao sto su opisivali po internetu?

Poslednja izmena:
Silver nesto mnogo spominje rostilj u threadovima o ES3 i ES4. :)

Sa time sam mogao da bacam i cevape na Ricarda Gira...
ahaha, pratiš dnevne trač-vesti, jel? :d ;)

Nego, što se dobri itemi u igri dobijaju, neverovatno... tamo u Morrowindu ništa, a ovde sam level 5 i imam brda korisnih stvari, uključujući amulete koji donose konstantni water walking i cameleon efekat...

Nego jel naso neko Mehrune's Razor? Jel jak kao sto su opisivali po internetu?

mehrunes razor je perorez koji nekad radi a nekad ne:smash: bar da su stavili nesto da izgleda opako....

Ma i ja sam bezveze postavio pitanje kad se sve moze naci na http://www.uesp.net/wiki/Oblivion:Oblivion :D
Znaci odlepio sam na igru kako ima dobrih questova, vrh. Odusevio sam se questom sa slikarem u Chaydinallu. Ah toliko materijala za uzivanje, moracu da nadjem vremena da procitam knjige iz igre. Samo da se uclanim u mage guild pa da se bacim na enchant :D

mehrunes razor je perorez koji nekad radi a nekad ne:smash: bar da su stavili nesto da izgleda opako....

Kolko sam cuo nanosi brdo štete, stim da ponekad, kako mu se ćefne ubija protivnika iz prve, bez obzira na level, armor... čim mi se završe ispiti moracu da probam ovaj quest.

Nego može li mi neko pomoći što se tiče napitaka, nikad nemam dovoljno health potiona, imam brdo zlata a ne znam gde da ih kupim. Jel se zna za neko mesto gde mogu pazariti jedno 20-30 flaša najjačeg health potiona?

Šta će ti health potioni? :)
Ja samo furam restoration magiju, a varvarin sam :)

Zna li neko od cega zavisi i kada cu moci da enchantujem predmete sa vise svojstava u Mage guildu expert sam i u destrukciji i misticizmu a daje mi da stavim samo jedno svojstvo, i od cega zavisi koje osobine cu moci da dam opremi, samo od naucenih magija ili ima jos toga...

@bancho:
Nadam se da koristis grand soul gemove sa grand levelom.

Završih sinoć glavni quest, i šta reći - igra je odlična.
Ali pati od iste boljke kao i Morrowind: jako strma "kriva uhodavanja" (doduše ovde blaža nego tamo, ali opet treba bar dva sata sedenja da bi se u igri osećao "kao kod kuće").

Jel postoji neka fora za dizanje Inteligenca? Posto sam uglavnom igrao kao Ratnik-mag sa destruction i restoration magijama (vezane su samo za willpower a ne za inteligence :() i nagurao sam Strenght, Endurance na 100 a willpower mi je oko 70. Jedino sto nisam stavio nijednu primarnu osobinu koja povecava inteligence pa je malo zeznuto dizati inteligence :( Da li postoji neka fora za ovo? Treba mi magicke dosta lol

Poslednja izmena:
Morao bi da mozes sam da je razvijas (tako sto koristis magije ciji je governing atribut intelligence) bez obzira sto ti nije major skill. Major i minor skillovi su ti bitni za levelovanje. Governing atribute povecavas normalno i razvijanjem skilova iz misc grane.

Poslednja izmena:
Da, koncepcija Starih Spisa je u tome što ti dopušta da razvijaš sve i što ti se sve razvija, a ne samo tamo gde staviš plusić. Koristi nešto što povećava Intelligence i onda prilikom levelovanja odaberi bonus na intelligence. Jedino što se ne leveluješ od toga, ali Bože moj. Možeš ti i kao mag da pređeš igru sa Ultramega Satarom Besvetog Humpah-Pah Dagona, bez ikakvih problema. Samo korišćenjem tog oružja nećeš pospešivati levelovanje.

@bancho:
Nadam se da koristis grand soul gemove sa grand levelom.

Da, njih koristim, medjutim ne da mi da ubacim dva ili vise svojstava na bilo koji predmet osim oruzja (tamo mogu kolko ocu, zavisno dok se ne iskoristi gem). Zanima me da li je kome poslo za rukom da stavite vise osobina na druge predmete?

Jel postoji neka fora za dizanje Inteligenca? Posto sam uglavnom igrao kao Ratnik-mag sa destruction i restoration magijama (vezane su samo za willpower a ne za inteligence :() i nagurao sam Strenght, Endurance na 100 a willpower mi je oko 70. Jedino sto nisam stavio nijednu primarnu osobinu koja povecava inteligence pa je malo zeznuto dizati inteligence :( Da li postoji neka fora za ovo? Treba mi magicke dosta lol

Ja sam to resio tako sto sam non stop dok idem po gradovima, pecinama, sumama i gorama :D koristio Detect Life magiju, ne moras da stojis u mestu i nesto budzis nego normalno igras, setas i bacas bio sam uporan i 3-4 levela za redom dobio +5 inteligence...

Poslednja izmena:
Evo kako sam ja enchantovao mac (ne znam zasto ti imas problema)
...a mac takodje weightless koji sam enchantovao sa:
- 10 fire dmg for 1s on strike
- 10 frost dmg for 1s on strike
- 10 cold dmg for 1s on strike
- soul trap for 1s on strike
- fortify health 40 pts for 2s on strike
- mozda jos nesto, ne secam se.

Nemoj samo, kao ja ovde, da na mac stavljas fortify health. To neprijateljima povecava hp.
Ovo je bio prototip. :D Sledeci pokusaj enchantovanja je bio ubitacniji.

Poslednja izmena:
@Bancho ja sam na wikiju procitao da se jedino weapons moze visestruko enchantovati dok ostali delovi opreme samo jednom :( Znaci samo po jedan enchant za curriars, Boots, helm, shield, glowes...

Bah! Kakvo bre encantovanje, kad sam video da moram da punim vraziju stvar sa soul gemovima, puko mi film pobaco/prodo sam sve punjive iteme sto sam imao (osim umbre i mehrune razora).

Ako imas Azura's star onda je to pesma. Ako nemas, pa juris gemove, moze da bude mali problem i smaranje.

Treba pogledati npr. na UESP-u na koje stvari je vecina likova osetljiva i onda prema tome birati damage enchantove. Npr. vecina ce potpuno odignorisati frost damage, ali ce "odreagovati" na shock damage.

U mom pretposlednjem postu treba da stoji "shock" umesto "cold". :)

Evo kako sam ja enchantovao mac (ne znam zasto ti imas problema)

Nemoj samo, kao ja ovde, da na mac stavljas fortify health. To neprijateljima povecava hp.
Ovo je bio prototip. :D Sledeci pokusaj enchantovanja je bio ubitacniji.

Jesi za taj mac tvrdio da je bolji od Umbre :D

@Bancho ja sam na wikiju procitao da se jedino weapons moze visestruko enchantovati dok ostali delovi opreme samo jednom :( Znaci samo po jedan enchant za curriars, Boots, helm, shield, glowes...

To me je interesovalo, mada i logicno je, kada bi svaki deo oklopa mogao da nabudzis sa po nekoliko svojstava igra bi bila dosta laksa.

Jesi za taj mac tvrdio da je bolji od Umbre :D
Ne, to je bio prototip. ;)
Tvrdio sam za ovaj (ovo je samo jedan primer):
Daedric Claymore
Weight 0
Damage 35
Fire dmg 10 pts for 1s on strike
Frost dmg 10 pts for 1s on strike
Shock dmg 10 pts for 1s on strike
Damage health 10 pts for 1s on strike
Absorb health 5 pts for 1s on strike
Soul trap for 1s on strike
Silence for 1s on strike

Poslednja izmena:
Ne, to je bio prototip. ;)
Tvrdio sam za ovaj (ovo je samo jedan primer):
Daedric Claymore
Weight 0
Damage 35
Fire dmg 10 pts for 1s on strike
Frost dmg 10 pts for 1s on strike
Shock dmg 10 pts for 1s on strike
Damage health 10 pts for 1s on strike
Absorb health 5 pts for 1s on strike
Soul trap for 1s on strike
Silence for 1s on strike

A pored toga svega je jos i prljav. Tetanus i ti fazoni.

Rust. :) Constant effect.
Ako junacki padnem u boju, dusmana ce dotuci tetanus kad-tad.

a..... kako vam je svima weight 0???
(morcu ja jos opet da krecem ispocetak...)

Ma ima fora sa bound itemima. Bacis magiju bound armor, gloves, helm, boots, itd. i malko ih istrosis (a i ne moras da ih trosis ako ti je armorer dignut da mozes da popravljas opremu na 125% umesto 100%). Onda ih sve repairujes i bacis na zemlju, sacekas da magija prestane i kad prestane nece ti nestati oprema (ako si sve dobro uradio). Onda ih samo pokupis i itemi su trajni sa tezinom 0. Posle ih enchantujes ako hoces i nazoves kako ti drago.

Poslednja izmena:
Za bagove smatram sve konzolske komande, dupe-ovanje itema, itd.. Suvise sam se uziveo u pricu da bih to sa bound itemima smatrao za bag. Jednostavno, lik koji mi je prodao bound xyz spells bio je na moon sugaru i skumi pa je pobrkao farenhajte i celzijuse i epilog su bound magije druge generacije. A ja sam, hvala Bogu, master armorer i moj cekic cini cuda i opravljam svaki armor koji je beyond repair (pa cak i eteralne). :D

Poslednja izmena:
Vrh Dno