Šta je novo?

[Oblivion split] Sadrzaj igre, questovi, spoileri

To je bre onaj mod kojim heroj postaje kao Witch King iz onog Lotra. Dobro je da nisu napravili da dobije haljinu, trouglasti šešir, bradu i štap, pa postane Gandalf u boji po želji.

Ovo je strasno koliko se sporo razvija marksman skill! Stavio sam slajder bukvalno skroz u desno, trosim na stotine strela i exp mi mili. Sta bi tek bilo da sam slajder ostavio na sredini. Malo mi je glupo da su mi svi major skillovi 100+ osim marksmana koji se vuce oko 50-tak. Ako neko zna laksi nacin za povecanje ovog skilla a da nije cheat, molio bih neka napise ovde. :)

Diablo je napisao(la):
Ovo je strasno koliko se sporo razvija marksman skill! Stavio sam slajder bukvalno skroz u desno, trosim na stotine strela i exp mi mili. Sta bi tek bilo da sam slajder ostavio na sredini. Malo mi je glupo da su mi svi major skillovi 100+ osim marksmana koji se vuce oko 50-tak. Ako neko zna laksi nacin za povecanje ovog skilla a da nije cheat, molio bih neka napise ovde. :)
Zavisi od rase,klase i specijalizacije(combat,mage,stealth).Marksmenship najbrze raste ako si izabrao stealth specijalizaciju,takodje ako si agility izabrao kad si birao klasu i jos ako si woodelf ima da raste samo tako ,)

Poslednja izmena:
@ToxiC:
I to sam probao i nisam nesto primetio razliku. Ako je ima onda je neprimetna.
Sad sam krenuo u obilazak trainera po gradovima i krcmama.
Pitanje u vezi sa ovim:
- zelim da istreniram marksman kod dvojice koji uce marksman advanced level. jedan me istrenirao normalno, a drugi nece. da li nece zato sto sam mozda ranije nekom prilikom vec bio kod njega ili nece zato sto sam pre 5min vec naucio advanced kod tog drugog lika?

ili da uprostim pitanje:
- ako dva lika mogu da me nauce istom advanced skillu, da li mogu da odem kod jednog pa odmah zatim kod drugog ili ne?

@fortes:
Redguard, warrior, custom klasa, marksman je major skill.

Poslednja izmena:
@diablo,
ovo se i odnosi na custom klase,znaci koju si specijalizaciju izabrao i koji attribute.To sto ti je major skill znaci da si krenuo od min.25 tj od aprentice,ali ne utice na brzinu napredovanja(bar sam tako shvatio iz strategu guide).
Znaci specialization i attribute koji ti je?
Konkretno sad sam poceo sa novim modom i novim likom i forsiram strele pa mi marksmenship dobro napreduje:
rasa:Nord
birthsign:thief
specialization:stealth
attribute:agility,endurance

Poslednja izmena:
@fortes:
Specialization: Combat.
Favored attributes: Strength, Agility.

Poslednja izmena:
Predlog za trainer strela (a i destructiona, hand-to-handa,conjurationa)- u svojoj gajbi pocnes da prizivas sve i svasta i mlatis sa odabranim oruzjem\magijom...treba strpljenja-al zato kad izadjes iz gajbe...
Za one marksmane sto nece da te treniraju: postoje dva razloga zasto neko nece da te trenira (obicno pise crvenim slovima na dnu prozora): vec si dostigao max od5 treninga na trenutnom nivou (u trenutnom nivou mozes samo 1 skill da treniras 5 puta) i premasio si level trenera, tj imas veci nivo skilla od njega.
Trece sto mi pada na pamet je radno vreme...u odredjeno doba dana likovi ne pruzaju trening usluge...

Diablo je napisao(la):
To oruzje ne postoji u standardnoj verziji igre, vec moras da instaliras neki mod koji prethodno skines sa neta. Pogledaj malo prethodne stranice, spominjano je vec. Ja se jos uvek razmisljam da li da ga stavim ili ne. Takve stvari mi vise deluju kao neki cheat.

Čuj, ja sam ti igru već jednom "prešao" bez modova, osim onih za teksture.
Počeo sam onako lagano iznova, te sam ubacio Oscuro's oblivion i još dosta drugih modova. Neke sam već spomenuo.
Igra je sada drugačija i dosta teža, tako da je dobar mač ok imati. No ovaj mač se ne može kupiti, već se mora prvo kupiti knjiga u kojoj je zagonetka, tj. nazivi mjesta... Dalje neću ništa reći osim da ga je dosta teško pronaći, i moćniji je od Umbra mača.

@nex999:
Oba lika mogu da treniraju advanced (41.-70. nivoa). Ja sam 60 i neki lvl marksmana. Jedan od njih me je istrenirao, a drugi nece. Sad, ne secam se da li sam slucajno ranije vec istrenirao kod tog drugog... "Radno vreme" nije jer mi se pojavljuje ikonica za training.

Nego, koja je razlika izmedju sumonovanja monstruma u svojoj kuci i njihovog krljanja tamo i, recimo, odlazak u neku od elvenskih rusevina i mlacenja sa banditima? :) Nasao sam idealno mesto za tako nesto - Sercen (severno od Imp. City-a). Veoma mali prostor, a njih 6 unutra... a ja nevidljiv. Najjace mi je kad se prisunjam nekom od njih i siknem mu strelu u glavu a on kaze: "Must have been the wind". :D

@starac:
OK. Fair enough. :)
Reci mi samo, molim te, koji si nivo, koji ti je blade skill i koliku fizicku stetu pravi taj lotr mac (pretpostavljam da nije enchantovan).

Poslednja izmena:
Diablo je napisao(la):
@nex999:
Nego, koja je razlika izmedju sumonovanja monstruma u svojoj kuci i njihovog krljanja tamo i, recimo, odlazak u neku od elvenskih rusevina i mlacenja sa banditima? :) Nasao sam idealno mesto za tako nesto - Sercen (severno od Imp. City-a). Veoma mali prostor, a njih 6 unutra... a ja nevidljiv. Najjace mi je kad se prisunjam nekom od njih i siknem mu strelu u glavu a on kaze: "Must have been the wind". :D

:D da, wind...
A to da li ima razlike -zavisi...ja obicno prizivam jaka cudovista (najcesce storm-atronahe) tako da bolje mlatiti njega po X puta nego bandite koji su slabiji...e sad druga stvar je sto je to manje zanimljivo...Ali naravno da je u principu bolje cistiti pecine i ruine- mozes da vezbas vise vestina istovremeno...sneak npr...Ovo u gajbi valja cisto ako te mrzi da ides do pecine zbog skilla koji ti je skoro probio skalu

filipenko je napisao(la):
Slažem se ja oko toga, ali je problem što kada se implementira takva neka opcija (ključna reč: opcija) odmah krenu žalopojke kako je to sada olakšano za decu, kako se simplifikuje i tako dalje, kao sada svaki ***** može da je igra. Može svaki da igra i ono prethodno, ali nije želeo/nije imao vremena toliko da se cima.

Npr. da se Morrowind sada pojavio ja ga verovatno ne bih odigrao. Verovatno bi mi čučao na hardu permanentno dok jednog dana ne bih rekao da je bilo dosta i deinstalirao ga. Nema šanse da bih sada imao vremena da se posvetim jednoj igri baš tolikog obima u meri u kojoj bih želeo. Zato mi je Oblivion idealno pao. Što ne znači da bih ja onda trebao da krenem da pričam kako je Morrowind loš jer je eto ogroman.

Ma to su gluposti. To je dodatna mogućnost koju neko hoće ili neće koristiti. U Oblivionu ko god hoće može trčkarati okolo, tako da ne vidim u čemu je tu problem?
U ogromnom svijetu fantazija prepunom čarolija da ne postoji takva opcija, ili kakav leteći tepih, metla...bilo šta!? Pa nije to TOAW ili Silent Hunter.

Eto, slažemo se :)

nex999 je napisao(la):
Za one marksmane sto nece da te treniraju: postoje dva razloga zasto neko nece da te trenira (obicno pise crvenim slovima na dnu prozora): vec si dostigao max od5 treninga na trenutnom nivou (u trenutnom nivou mozes samo 1 skill da treniras 5 puta) i premasio si level trenera, tj imas veci nivo skilla od njega.
Trece sto mi pada na pamet je radno vreme...u odredjeno doba dana likovi ne pruzaju trening usluge...

Bas sam lik. Razlog zasto ovaj drugi nije hteo da me trenira je jer nisam levelovao u medjuvremenu. Jednostavno nisam dugo spavao i kad sam konacno resio malo da odspavam (par puta) skocio sam nekoliko levela. Vratio se do tog lika i istrenirao me je.

Sad me zanima samo da li to znaci kad me neko istrenira da moram da napredujem bar 1 level da bi bilo koji drugi NPC mogao da me istrenira u bilo kom drugom skillu?

EDIT:
Naravno da znaci! A kad se samo setim da sam skakao i po 10 nivoa odjednom zato sto nisam dugo spavao... koliko sam samo mogucnosti lakseg levelovanja (treninga) propustio na ovaj nacin... :wall:

EDIT 2:
Glavno pitanje sad: Da li kod jednog NPC trainera mozes vise puta da ucis skill (kad se izlevelujes) ili samo jednom bez obzira da li si skocio level u medjuvremenu ili ne?

Poslednja izmena:
Mozes da se treniras kod istog NPC-a koliko 'oces puta.(Sve dok napredujes sa nivoima),ALI: to mozes samo do trenutka dok ga tvoj skill ne nadmasi (tipa postanes expert a trener je apprentice.Dakle kad postanes jaci- trazis jaceg trenera...

Hvala!

I za kraj: koji je max level koji moze da se dostigne u igri?

Poslednja izmena:
pa zar nije 7*(8d9) ili koliko vec mozes da dostignes dizanjem glavnih skillova?

Mislim, zar nije logicno, levelujes kad dignes glavne skillove za 10, imas konacan broj skillova, imas konacan broj (100) za levelovanje. Malo matematike i sracunaj kolko jos mozes.

Ma nelogicno mi je bilo sto imam 6 major skillova do kraja, 7. je na 70, a level 48. Zaboravio sam da se na samom pocetku ne polazi od 0 za major skillove, a ja sam racunao kao da se tako kretalo pa sam zato pitao.

Poz

Poslednja izmena:
Cudna situacija br1: kad se baci Staff of Corruption magija na Shadowmerea...
Smesna situacija br1: kad se prizove cudoviste ispred kuce gde stoje Knights of the Thorn u Cheydinhalu i pocnem da ga cepam magijama...
Prosto me navodi na dalje experimentisanje...

Diablo je napisao(la):
@starac:
OK. Fair enough. :)
Reci mi samo, molim te, koji si nivo, koji ti je blade skill i koliku fizicku stetu pravi taj lotr mac (pretpostavljam da nije enchantovan).

Nivo sam 7. Blade skill, tj. strength mi je na 90, a mač ima 40 damage. E sad dosta tih atributa je promijenjeno, jer sam postao vampir. Recimo prije nego što sam se povampirio, mač je imao damage 32 čini mi se?

Bash sam skinuo taj mac...Mnogo je brate glomazan...jos samo da se zovem Gatsu.A damage je 53...(blade skill 125)

Danas sam krenuo sa questovima Dark Brootherhooda. Pobio sam 5-6 ljudi i murder mi stoji na istom!? Je l' to tako treba ili je neki bag? I sve neke sonje... jedan udarac pesnicom i padnu mrtvi. :)

Sou...

Resavam quest Dark Brotherhooda "Next of Kin". Otisao do one babe Perennia Draconis na Applewatch farmi koja mi dala spisak svoje dece satro poklone da im odnesem. E sad, po obicaju, hocu da je roknem da mi se ne racuna murder. Bacim joj magiju paralyze i posle toga magiju Corruption (od onog staff-a). Stvori se njena "kopija" i sad krenemo da udaramo po zacudjujuce izdrzljivoj babi ta njena kopija i ja. Odjednom se u guzvu uplice i moj konj Shadowmere (aka Chedomir :D) i krece da rita babu. Baba se povratila od paralize i pocinje da bezi. Za njom trce "kopija", konj i ja. To vidi jedan Imperial legion strelac i krece i on da nas juri. Baba udje u neku pecinu, konj ostao da je ceka napolju, a strelac mi gadja konja. U tom momentu izlazi baba iz pecine (sa skroz obnovljenmi life-om) i staje pored konja tako da je sad konj izmedju strelca i babe. Cedomir se onesvescuje i babu pogadja strela od ovog mentola i zena pada mrtva. :D :D :D Sad po njenu decu...

Poslednja izmena:
Ja iz 2 udarca Umbrom sa sneakom nisam joj oduzeo mozda ni trecinu. Slajder mi je na sredini. Nadam se da neki mod nije nesto poremetio tu (BTmod i Keychain mod), mada ne bi trebalo. Mozda zbog paralyze magije manju stetu nanosim... nemam pojma.

edit:
nisam pametan... sad sam stavio 1600x1200, hdr i sve na max osim senki i imam 20-tak fps na otvorenom po danu; u pecinama je 60-70. ne znam sto radi tako bedno na nizim rezolucijama. ja ostavljam ovako kako je sada, a zbog tih 10-tak fps nema sanse da ga spustim na 1024x768 kao sto sam furao neko vreme.

Poslednja izmena:
Jos nesto me samo buni oko enchantovanja...

Za oruzja, da li je sledece tacno:

1. FORTIFY health xx pts for yy sec on strike - meni se health povecava za xx? (ili mozda protivniku???)
2. DAMAGE health xx pts for yy sec on strike - meni se health smanjuje za xx? (ili mozda protivniku???)
3. DRAIN health xx pts for yy sec on strike - njegov health se smanjuje???
4. ABSORB health xx pts for yy sec on strike - moj health se povecava???

Ili mozda jedan od zadnja dva znaci da se njegov health smanjuje a meni za toliko povecava?

edit: Hvala! :)

Poslednja izmena:
Drain- protivniku crpi health...za odredjeno vreme
Absorb- krades protivniku health, za odredjeno vreme
Damage- trajno ostecujes health protivniku
Fortify- moraces da probas...meni nije padalo na pamet da dajem oruzju fortify atribute...za svaki slucaj

Upravo sam bio stavio Fortify health 40 pts for 2s on strike i nesto mi se mnogo smanjuje health...
Slajder na sredini, full daedric gde svaki deo daje +10 na strength osim stita koji daje +9% fire shield, a mac takodje weightless koji sam enchantovao sa:
- 10 fire dmg for 1s on strike
- 10 frost dmg for 1s on strike
- 10 fire dmg for 1s on strike
- soul trap for 1s on strike
- fortify health 40 pts for 2s on strike
- mozda jos nesto, ne secam se.

Otisao do sercen rusevine severno od imp city-a gde ima nekih 5-6 bandita unutra i 2 napolju. Do pola mi smanjise life. Jos sam pri tom spawnovao daedru sve vreme. Malo mi cudno.

Poslednja izmena:
Kako ja to shvatam, kada izaberes "On Strike", to se odnosi na onoga koga udaras.
Kada izaberes "Self" to se odnosi na tebe.
Znaci,bez obzira koju magiju biras, bitno je na sta se odnosi. Ovo sto si gore napisao sve se odnosi na protivnika. Ti si mu davao po 10 fire, frost i shock dmg (ovo trece si verovatno stavio shock, a ne ponovo fire), bacas Soul Trap na njega i istovremeno mu povecavas Health za 40 (i mozda jos nesto, ne secas se).

Šmeker je ovaj Diablo, daje neprijateljima bonus HP da bi ih duže tukao i više budžio skilove...

Nazad
Vrh Dno