Šta je novo?

Bestbuy AM2 ploca nForce 5

Nazzgul

Slavan
Učlanjen(a)
01.10.2005
Poena
304
Na toliko tema ste karakterisali ove ploce i potpuno me zbunili. Svakoj ste nasli mane..

Koju bi ipak izdvojili?!

Poslednja izmena:
Ako mozhe neko da mi objasni, sto se tiche DFI Infinity NF UltraII-M2 ploche, http://www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?t=107226, lik koji je ovde testirao uspeo je orleans sa 2.2. da digne max do 2.9 sa GIGABYTE G-Power Pro coolerom, vec na 3ghz mu je zakucalo, dok ljudi odavde sa foruma na MSI K9N ultra plochama dizhu orleanse sa 1.8 na 2.8-2.9 sa box coolerima i rade bez problema ?!

Pa ja bas i nisam napravio neke znacajnije rezultate sa K9N Platinum dodushe ja sam amater sto se tice o/c. Uz mnogo kombinovanja uspeo sam da sa default 2.4 Ghz stignem do 2.9 Ghz s'tim sto je na toj brzini SuprPi (1M) pucao :(

Poslednja izmena:
Pa ima ispod, cimali su ga za max overclock, sto nije povecao napon? I znachi ako poveca napon onda se manje greje ? (ne razumem se bash mnogo ne zamerite)

E to ces morati njega da pitas, cilj njegovog thread-a je da vidi koliki je max. HTT.
Svako povecanje napona rezultuje vecim zagrevanjem, sto je i logicno :p, experimentalno:d je utvdjeno da se bez problema moze povecati do +0.1v za svaki dan sa box cooler-om a sve preko toga zavisi, u principu, od hladjenja.

Dosta prepiranja, aj sad malo ozbiljno:D .

Ako uporedis nF4 Ultru i nF5 Ultru jedina razlika medju njima je sto ova druga ima 2 SATA vise i jos jedan GigaLan integrisan. Zbog toga je veci i vreliji chip koji ne moze da izvuce HTT koliko moze nF4!!
A zbog chega trazhite krivce u proizvodjachima plocha? Pa za sad ne postoji ni jedna nf5 plocha da je idealna za OC.. valjda je problem upravo u nVidiji i nforce 5 chipsetu

Ocigledno je da su sve nf5 ploce manje ili vise bug-ovite, ono sto mene interesuje je da li ce naredne verzije biosa eliminisati ove probleme ili ce se pojaviti nove revizije cipova a samim tim i ploca.
Malo je cudno sto dfi toliko odugovlaci u odnosu na konkurenciju sa nf5 plocama kao i izbacivanje ploca sa nf4 cipsetom za am2 platformu ako vec postoji nf5 cipset tj. ocigledno je problem u cipu samo da li je hardware-ske ili software-ske prirode.

Obrati paznju na voltazu, 2.9k na 1.35v!!!!

Da samo mislim da to nije tacno, tesko da je 2.2 Orla poterao na 2.9 na default V na vazduhu, e sad da je lik lagao ili da nije znao za ispravan napon ne znam, ali znam da CPU-Z ne vidi dobro nove procesore ako napise 1.35V obicno je to 1.55, tj. CPU-Z i slicni mase za nekih 0.2V.

http://service.futuremark.com/compare?3dm05=1744394 , jos uvijek aktuelan WR

Sad sam trenutno zauzet phaze-change sistemom , Sempron nikad nisam posjedovao a i bilo bi mi greota ubosti cpu u tri puta skuplju plocu. :)

Ne kazem ja da se ti ne salis , smajli tamo smjali ovamo ali prepotentnost je ocigledna ....

Jedan savjet od OC-teachera -> lati se lemelice , pokazi da imas mooodaaa pokusaj nesto novo odradi nesto u self-made rezimu osim da visis stalno na xtremu i kopiras neke King-Pin'ove i Victor-Wangove imati malo looode srece i ubosti dobar CPU primerak moze i baba Stana (Rokeri s' Moravu)

poz... (da nisam zaboravio koji smajli ) naravno da je samo sala bila.... :)

Svaka cast za WR nisam znao, sto se saveta tice OC teacher-a, nemam sta vise da lemim po ploci sve je prelemljeno tj. modovano, sto se tice mudiju sve mi je bez garancije u kucistu i sve je modovano, napajanja, ploca, grafika, cooler, proc jos nisam stigao :), stavljao sam cooler sa default montazom na proc bez heatspreder-a (koji sam jelte skinuo), svi koji znaju o cemu pricam znaju koliko je to riskantan potez, i to mi se cini niko nikad nije radio napolju. Naravno operacija je bila 100% uspesna. mislim da ti opaska nije na mestu da ne znam da ocujem i da nemam muda i da sve prepisujem al nema veze polako prelazim u najjacu AMD kategoriju (x2) pa cemo na crtu svi na vazduhu ako nije problem jer ovde nisam u mogucnosti da nabavim neko - ladjenje. poz.

p.s. A sto se tice sto sam odogovrio Nedji ne razumem i da sam 100% pogresio sto se ti mesas kad je to izmedju nas dvojce? Pogotovo sto nista prepotentno nisam mislio. To je bila cista sala.

Poslednja izmena:
Da samo mislim da to nije tacno, tesko da je 2.2 Orla poterao na 2.9 na default V na vazduhu, e sad da je lik lagao ili da nije znao za ispravan napon ne znam, ali znam da CPU-Z ne vidi dobro nove procesore ako napise 1.35V obicno je to 1.55, tj. CPU-Z i slicni mase za nekih 0.2V.
Naravno da znam za pogresno ocitavanje ali covek napisa u postu #4 da je testove radio na 1.35v, valjda zna koliko je setovao u biosu :trust:.

Edit: Sad sam nasao ovo:
cpuz reading is ok for me until >1.7v (it reads 1.350v)

Poslednja izmena:
jel neko zna hoce li ova ploca biti kompatibilna sa am3 cpu?

Hoce naravno,ako je AM2 podnozje bice komp. sa buducim procesorima za AM2.Posto je NB integrisan u CPU,nece biti problema(osim ako proizvodjac ploce nije ispostovao specifikaciju za AM2 platformu)

Sad sam dobio (jos nisam ni sastavio) DFI The INFINITY nF Ultra-II-M2 nForve4 ultra ice sempron 3000+.Dobio sam je za 86 evra dali vredi ??

Nije imao ono sto sam narucio pa smo se tu nasli, inace kaze da je skuplja pa reko da cujem sta vi kazete jer malo me uplasilo ovo nf4 a nije nf5 ali valjda je ok.

Naravno da znam za pogresno ocitavanje ali covek napisa u postu #4 da je testove radio na 1.35v, valjda zna koliko je setovao u biosu :trust:.

Edit: Sad sam nasao ovo:

Ma pise i na tarabi :)............ ovo sto je on napisao nema sanse da je tacno, Coolaler-u je bilo potrebno 1.6V da bi radio na 3.0, a Coolaler je tata za sve nas u OC-u pa i za njega, ovaj nema sanse da je dobio 2.9 sa 1.35V, ali teoretske sanse.

Nije imao ono sto sam narucio pa smo se tu nasli, inace kaze da je skuplja pa reko da cujem sta vi kazete jer malo me uplasilo ovo nf4 a nije nf5 ali valjda je ok.

Ovde verovatno mislis mozda malo i na mene pa da ponovim za nedovoljno upucene korisnike: sto se samog OC-a tice taj DFI je trenutno najbolji izbor u svetu AM2 ploca, mene licno malo nervira cinjenica da je DFI najavio plocu koja bi trebala da se ponasa slicno u OC-u a da bude bazirana na nf5 cipu, ja jednostavno sam isprobao vec par nf5 ploca i ne mogu da se vratim na nf4, malo vise zbog psihe 5 je > od 4, noviji cipovi, malo manje zbog perfomansi za koje mislim da ce ipak za promile biti na strani nf5tica. Ako bi me pitali sta bih pre uzeo nf4 plocu koja moze 440HTT ili nf5 plocu koja moze 430HTT uzeo bih nf5, jer mi tu tih 10mhz nista ne znace, Asus vec moze 400, kapiram da ce DFI moci bar 430 iz dva jaka razloga prvo DFI je DFI drugo izacice poprilicno kasnije iza Asus-a nf5. Sad da uzmem nf4 DFI-ja i da za 2 meseca prelazim opet na nf5 ne mogu, nije to za mene, aj da nemam plocu mozda bih razmislio ovako ostajem na Asus-u nf5.

Poslednja izmena:
Ne nisam mislio na tebe vec na sebe.Jer sam bio narucio neku msi plocu za 70e ali je bila nf5 i sad odjednom nema te jeftine nego neka dobra exstra ali nf4 ali i skuplja.Ali kuma neda vise para i tu smo se nasli da ne duzim.Inace unutra ide Sempron 3000+, 256 ddr2,80giga sata,7300gs.Moce da slusa muziku i gleda filmove i odigra pokoju partiju tetrisa. poz iz Subotice :type:

Ma pise i na tarabi :)............ ovo sto je on napisao nema sanse da je tacno, Coolaler-u je bilo potrebno 1.6V da bi radio na 3.0, a Coolaler je tata za sve nas u OC-u pa i za njega, ovaj nema sanse da je dobio 2.9 sa 1.35V, ali teoretske sanse.
Da, definitivno je daleko od tacnog :smoke:.
Nego, kad smo vec kod visokih HTT-ova, sada ta prica od 350+ prakticno nema smisla jer su cene semprona i athlona mnoogo blize nego sto je to bio slucaj sa s754/s939 procesorima. Prakticno samo sempronima 2800+ i 3000+(mnozilac 8) treba bas visok htt od ~400 za top rezultat, sempron 3200+ i 3400+ i Athlon 3000+ imaju mnozilac 9 i njima treba ~350 za top rez. sto ce izgurati, manje-vise svaka ploca a za najvece domete ipak je kljucan mnozilac 10, a Athlon 3200+ je skuplji ~25e od S3000+ sto je smesno mala razlika u odnosu na s754/939 procesore.

Visok HTT ti ostavlja vise manevarskog prostora da memoriju nacinculiras na i preko 800 MHz, uz izvlacenje maximuma iz procesora!

Pa da po meni se mnogo vise ispalti kupiti am2 a64 3000+, za entry i am2 a64 x2 3800+ za napredni nivo, koji kostaju 77 i 160eura, samo je pitanje kako se klokuju, pogotovo ovaj x2 zbog cene? Drugar ima losa iskustva sa oc-om na asusu m2n-e, nece preko 270fsb na a64 3000+ ma sta joj radio:(, mozda je los primerak ploce ili nesto drugo, al eto loseg iskustva sa asusom plus to sto se tona ljudi zali na nju, ima thread na anandtechu http://forums.anandtech.com/messageview.aspx?catid=29&threadid=1908388&enterthread=y

Visok HTT ti ostavlja vise manevarskog prostora da memoriju nacinculiras na i preko 800 MHz, uz izvlacenje maximuma iz procesora!

To stoji, zato i kazem da je DFI 590 tek los po tim pitanjima. Asus moze 350-370 rock stable za svaki dan 24/7, ~400 za slikanje, dovoljno za 99.99% kombinacija, barem meni, voleo bih da moze 400 za svaki dan, a nesto malo preko za testove, to ce verovatno ponuditi nf5 ploce u buducnosti.

Nisam ja pitao da li cpu ne mozhe dalje od 2.9, nego on sa 2.2 najdalje ide do 2.9 sa dobrim kulerom, a likovi odavde idu sa 1.8 na 2.9 box kulerima
Pa sa box coolerom ce sigurno za svaki dan da ti radi na 2.7 Ghz, mozda i na 2.8.
Preko toga ne garantujem kakva je stabilnost, mada sve je moguce.

Ja sam probao 2 nova AMD-a oba su na 2.85-2.9 prime stabilni, znaci sa boxom bi trebalo da 90% novih proc-a radi na 2.8

Orleans & Windsor idu bolje od prethodnih RevE serija(bar po meni).
Orleans(moj) je isao na box hladjenju na 2.88 stabilno,3Ghz za slikanje,ali doduse u single ch. modu.Dal mem. kontroler zeza u dual ch. ili sama ploca,ja ne znam.Ali da su dobre revizije,mora se priznati da jesu.Temperature sa otvorenom stranicom idu 31-33 idle i 47-49 full load pri def+0.1V naponu.Videcemo kako ce se RevG pokazati,postoje naznake da je mem. kontroler dodatno tweak-ovan kao i sam crossbar.Vec sledeceg meseca bi trebalo da imamo vise informacija :)

Znachi DFI Infinity NF UltraII-M2 i Orleans 3000+ sa box coolerom na 2.8 je neka dobitna kombinacija? :)
Ako neko zna bilo kakvu informaciju da li je plocha stigla u bg i gde mozhe da se kupi

Nazad
Vrh Dno