Izvini o kojim elitnim krugovima pricamo?!
Koji je bolji O/C-er na AMD platformi od DFI-a?
Otkud ti to da DFI na aktuelnoj platformi nema sta da trazi?! Po kom kriterijumu?! Pa imaju plocu koja bez ikakvog lemljenja podize najvise HTT! Imaju plocu koja omogucava najzzesca memorijska setovnja!
DFI je stao na 975 Infinitiju zato sto Intel male proizvodjace klepa po usima sa cenom 975 chipseta!
Evo DFI-eve mape:
http://vr-zone.com/print.php?i=3889
Jedini update je da ce umesto C19, koristii C55 za Intel SLI.
NF4 je chipset, a ne platforma. Platforma je AM2.Ako je tebi nf4 akutuelna AMD platforma super, meni nije.
Hvala Vojkane, upravo sam to hteo da kazem!NF4 je chipset, a ne platforma. Platforma je AM2.
NF4 je chipset, a ne platforma. Platforma je AM2.
Ja znam da Miska najvise nervira onaj ventilator na DFI-u, otuda i taj antagonizam s njegove strane ka tom brendu :d![]()
Ako uporedis nF4 Ultru i nF5 Ultru jedina razlika medju njima je sto ova druga ima 2 SATA vise i jos jedan GigaLan integrisan. Zbog toga je veci i vreliji chip koji ne moze da izvuce HTT koliko moze nF4!! Pojam :Staro" i "zastarelo" jednostavno ne stoji, jer, ako cemo iskreno ni sam AM2 procesor nije nov!
Generalno imas cudnu logiku rezonovanja po ovom pitanju po kome se stalno sporimo, ali ostaje chinjenica da nF4 apsolutno nije slabija kontrolerska logika u odnosu na nF5, sta vise, zrelija je, sto je bitan faktor.
I naravno pitanje cene. To sto kazes "osecao bih se budala da platim nesto jako skupo bazirano..."! Pa kriticna ploca o kojoj je rec u opste nije skupa, a kamoli JAKO skupa!
Opet te pozivam da mi kazes koja SocketAM2 ploca je jaca od DFI LP 590SLI?!!
a da iz DDR2-ke najvise izvlaci njihov nF590 po kome ti toliko mnogo i nerazumno pljujesh!
Ukratko, AM2 proc ima dobar mem. kontroler, NF5 je odlican za izbegavanje i treba uzeti NF4 AM2 plocu.
i jedan savet:
Gledaj Nedjo ti si savrsena osoba da pise o vestima u it-u, nekim novim dostignucima, ko je koga kupio prodao i slicno, za OC si bas truba :dja to znam unapred kako ce da se ponasa u OC-u bez da ga probam
![]()
![]()
(sad *****m malo
) Batali ocing nije to za tebe
![]()
Za dan-dva stizu sample/novinarski-test/ primerci(Nedjo, say somethingDa, samo što kod nas nema DFI AM2 ploča... (ili ipak?)
Nepotreban komentar , ima ovdje i nekih koji bi i tebe mogli predavat OCing pocev od stelovanja sistema do raznig nacina hladjenja pa se opet uzdrzavaju takvih komentara.![]()
Brate to je bila sala, al bas zezanje, predavat ocing interesantno ja sam bio WR sa Sempronom 754, za ovaj drugi AM2, sam trenutno 2 na svetu, sa cime si ti tuko WR, teacher?I nemoj se suzdrzavati ako nesto ne znam, a ti znas, sto ne bi podelio sa mnom, ili ako mislis da si mnogo bolji ocer uzmi DFI 590 koja je po tvom misljenju i bolja ploca ja cu ovu moju da uzmemo orleans-a 3000+ neka srednja kategorija pa da vidimo ko je gde sta ko moze ok? trebalo bi da me oduvas jel em si bolji ocer em bi imao bolju plocu
![]()
Sad si ko Optimus, samo juris WR! :d ,)Brate to je bila sala, al bas zezanje, predavat ocing interesantno ja sam bio WR sa Sempronom 754, za ovaj drugi AM2, sam trenutno 2 na svetu, sa cime si ti tuko WR, teacher?![]()
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari