Ako mozhe neko da mi objasni, sto se tiche DFI Infinity NF UltraII-M2 ploche, http://www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?t=107226, lik koji je ovde testirao uspeo je orleans sa 2.2. da digne max do 2.9 sa GIGABYTE G-Power Pro coolerom, vec na 3ghz mu je zakucalo, dok ljudi odavde sa foruma na MSI K9N ultra plochama dizhu orleanse sa 1.8 na 2.8-2.9 sa box coolerima i rade bez problema ?!
Obrati paznju na voltazu, 2.9k na 1.35v!!!!
Pa ima ispod, cimali su ga za max overclock, sto nije povecao napon? I znachi ako poveca napon onda se manje greje ? (ne razumem se bash mnogo ne zamerite)
Ako uporedis nF4 Ultru i nF5 Ultru jedina razlika medju njima je sto ova druga ima 2 SATA vise i jos jedan GigaLan integrisan. Zbog toga je veci i vreliji chip koji ne moze da izvuce HTT koliko moze nF4!!
A zbog chega trazhite krivce u proizvodjachima plocha? Pa za sad ne postoji ni jedna nf5 plocha da je idealna za OC.. valjda je problem upravo u nVidiji i nforce 5 chipsetu
http://service.futuremark.com/compare?3dm05=1744394 , jos uvijek aktuelan WR
Sad sam trenutno zauzet phaze-change sistemom , Sempron nikad nisam posjedovao a i bilo bi mi greota ubosti cpu u tri puta skuplju plocu.![]()
Ne kazem ja da se ti ne salis , smajli tamo smjali ovamo ali prepotentnost je ocigledna ....
Jedan savjet od OC-teachera -> lati se lemelice , pokazi da imas mooodaaa pokusaj nesto novo odradi nesto u self-made rezimu osim da visis stalno na xtremu i kopiras neke King-Pin'ove i Victor-Wangove imati malo looode srece i ubosti dobar CPU primerak moze i baba Stana (Rokeri s' Moravu)
poz... (da nisam zaboravio koji smajli ) naravno da je samo sala bila....![]()
Naravno da znam za pogresno ocitavanje ali covek napisa u postu #4 da je testove radio na 1.35v, valjda zna koliko je setovao u biosu :trust:.Da samo mislim da to nije tacno, tesko da je 2.2 Orla poterao na 2.9 na default V na vazduhu, e sad da je lik lagao ili da nije znao za ispravan napon ne znam, ali znam da CPU-Z ne vidi dobro nove procesore ako napise 1.35V obicno je to 1.55, tj. CPU-Z i slicni mase za nekih 0.2V.
cpuz reading is ok for me until >1.7v (it reads 1.350v)
jel neko zna hoce li ova ploca biti kompatibilna sa am3 cpu?
Vredi, odakle si dobio?Sad sam dobio (jos nisam ni sastavio) DFI The INFINITY nF Ultra-II-M2 nForve4 ultra ice sempron 3000+.Dobio sam je za 86 evra dali vredi ??
Nije imao ono sto sam narucio pa smo se tu nasli, inace kaze da je skuplja pa reko da cujem sta vi kazete jer malo me uplasilo ovo nf4 a nije nf5 ali valjda je ok.
Naravno da znam za pogresno ocitavanje ali covek napisa u postu #4 da je testove radio na 1.35v, valjda zna koliko je setovao u biosu :trust:.
Edit: Sad sam nasao ovo:
Nije imao ono sto sam narucio pa smo se tu nasli, inace kaze da je skuplja pa reko da cujem sta vi kazete jer malo me uplasilo ovo nf4 a nije nf5 ali valjda je ok.
Da, definitivno je daleko od tacnog :smoke:.Ma pise i na tarabi............ ovo sto je on napisao nema sanse da je tacno, Coolaler-u je bilo potrebno 1.6V da bi radio na 3.0, a Coolaler je tata za sve nas u OC-u pa i za njega, ovaj nema sanse da je dobio 2.9 sa 1.35V, ali teoretske sanse.
Visok HTT ti ostavlja vise manevarskog prostora da memoriju nacinculiras na i preko 800 MHz, uz izvlacenje maximuma iz procesora!
Naravno, ono o cemu sam pricao je max OC, a sto se mene tice uz mnozilac 10 dovoljno je i 350-400 HTT da bi se izvukao maximum/optimum iz proc/mem. kombinacije.Visok HTT ti ostavlja vise manevarskog prostora da memoriju nacinculiras na i preko 800 MHz, uz izvlacenje maximuma iz procesora!
Pa sa box coolerom ce sigurno za svaki dan da ti radi na 2.7 Ghz, mozda i na 2.8.Nisam ja pitao da li cpu ne mozhe dalje od 2.9, nego on sa 2.2 najdalje ide do 2.9 sa dobrim kulerom, a likovi odavde idu sa 1.8 na 2.9 box kulerima
Pa sa box coolerom ce sigurno za svaki dan da ti radi na 2.7 Ghz, mozda i na 2.8.
Preko toga ne garantujem kakva je stabilnost, mada sve je moguce.
Ja sam probao 2 nova AMD-a oba su na 2.85-2.9 prime stabilni, znaci sa boxom bi trebalo da 90% novih proc-a radi na 2.8
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari