Ja od kad sam bio mali (a ni sada nisam nesto veliki

) sanjao da tako radim kuci za kompom nekoliko sati na dan i da nemam posla sa ljudima jer kada celog zivota radish sa ljudima (npr. ako si profesor u nekoj skoli ili slicno) kad tad 'skrenesh' malo (mislim i vi ste presli osnovnu i a neki i srednju skolu do kraja i sigurno znate bar nekoliko profesora koji nisu bash cisti) itd... Ili npr. kada ti "nije dan" onda idesh tako sav napet na poslu i neko ti posle nesto "sere" tamo pa se sav nervozan vratish kuci itd....Ovako ti se druzish sam sa kompom (koji mora da te slusha, ponekada te i malo iznervira ali uvek na kraju poslusha) i nemas sta da brinesh. Najace je kada radish i zavrshish neki posao pa si posle sav srecan pa odesh negde da castish sebe i tako... Ja mislim da je to najbolji posao koji mozesh da imas. (za mene jeste, definitivno!)
Evo od tebe prvi put cujem da to nije nista nemoguce (a plus sto si josh i na studijama) pa me zato zanimalo kako i sta radish.
Ja mislim da sam dobio prvi komp dobio kada sam imao 8 godina i do sada sam se 'fala bogu dosta izigrao i sada sam odlucio da uradim nesto pametno u zivotu. Isto kao i ti, i ja sam veoma "haotican" kada sam za kompom, jako brzo kucam (jer se smaram po forumima od dosta vremena) i jako brzo klikcem (od tolikog igranja warcrafta-a i od budzenja APM-a (Actions Per Minute) u njemu. Kaze drug "smiri se malo, ne mogu nista da vidim, smanji dozivljaj, ti si bre hyper-aktivno dete, kako ti u skoli izdrzavash kada nemas misha i tastaturu u ruke, sta klikcesh? El uzimash lekove za smirenje ili sta?... itd. itd....
Na kompu provodim dosta vremena dnevno i to mi je omogucilo da znam dosta stvari i da imam dobru osnovu da krenem da naucim nesto pametnije (jer sam vec masterovao do kraja ovo kliktanje buttona po windowsu i rad u vec gotovim programima gde se sve radi u dva klika, ne treba ti mozak uopste (ceo windows je takav nazalost, moj brat je srecom na vreme preshao na linux).
Poceo sam sa ucenjem objektno-orientisanim programiranjem. Evo sada zavrshavam C# for beginners, posle imam u planu josh neke ebookove da predjem, da se malo pozabavim sa direktX-om i malo i sa drugim jezicima (imam na raspolaganju josh 3 godine dok ne krenem na faks) a do tada planiram da naucim i da napravim neke ozbiljne stvari jer ima stvarno jako mnogo stvari koje treba da se nauce i koje me zanimaju jako mnogo.
Skontao sam da nije toliko veliki problem naci posao kada "znash znanje". Nashao sam dosta stvari po netu i koliko vidim programeri su jako trazeni, a posebno mi se svidja sto neke stvari mozesh da radish od kuce pa ne morash da idesh u inostranstvo ako ne zelish.
Raindog, bash mi je drago sto si ti uspeo da nadjesh takve poslove, zelim ti puno uspeha i nadam se da cu i ja jednog dana da ostvarim ovo sto si ti ostvario. Volja je verujem najbitnija stvar ovde, a volje imam (i to neopisivo mnogo) jedina prepreka mi su mi finansije (ne znam dal' ce biti para za SI), nadam se da hoce, a ako bude ja cu da dam sve od sebe da izguram sve ovo do kraja.
Poz