Šta je novo?

063 - od Mobtela do Telenora

tooo. kontam da ce biti neke pristojne ponude uz ugovornu obavezu na pro200. a posto i onako koristim taj paket dobro ce doci neki telefoncic :)

Ja sam mislio da su svi post paid korisnici dobili ponudu za telefone. Ja sam na post paidu od 2000. tako da me u flajeru zovu visegodisnjim korisnikom ;)
Evo ponude:
SE K510i uz Pro 400 paket 1000 din, uz Pro 200 paket 1500 din
Nokia 6020 uz Pro 90 paket 2000 din, uz Pro 60 paket 2500 din.
Ugovor na 24 meseca, samo za stare korisnike (sa vec postojecim brojevima) bez ugovorne obaveze.

Ja sam mislio da su svi post paid korisnici dobili ponudu za telefone. Ja sam na post paidu od 2000. tako da me u flajeru zovu visegodisnjim korisnikom ;)
Evo ponude:
Ugovor na 24 meseca, samo za stare korisnike (sa vec postojecim brojevima) bez ugovorne obaveze.

ih mogli su i nesto bolje da ponude ne za ove pare nego za malo vise.

A ti onda sačekaj ... ovo je verovatno ono što su mogli da napabirče za dve nedelje-mesec dana. Siguran sam da će, kada završe ovu, odmah (ili ubrzo) krenuti sa novom akcijom, pa sa novom, pa sa novom ... Imaju mnooogo izgubljenog vremena da nadoknade i da probaju da "vežu" za sebe što je više moguće korisnika pre prodaje treće licence, a to se nešto pominjalo ovih dana. Kapiram, do nove godine (i "shopping" manije koja ide uz to) biće i N80 u ponudi, naravno za velike postpaidove (Pro200/400 ili neki novi).

A jel' neko zna šta se dešava ako hoću 6020 uz Pro200?

:)

Samo da vas podsetim da je Telenor ovde prisutan tek od proslog petka.

ne razumem... kada odem na wap.telenor.co.yu i pokusam da pristupim nekom od sadrzaja onemogucen sam u tome uz poruku Samo za korisnike Telenor mreze... wtf?

mms i mail radi bez ikakvog dodatnog konfigurisanja u odnosu na mobtel

Mislim da su promenili neke parametre pristupa, tačnije - gde je god u podešavanjima bila reč mobtel.com (pop3, smtp pa na dalje), treba promeniti u telenor.co.yu

Stiglo mi je na mail (od telefona) obaveštenje da su promenjeni parametri:

Postovani korisnice,

Vasa e-mail adresa je promenjena u [email protected] ([email protected]).
Potrebno je promeniti u podesavanju telefona imena SMTP servera u smtp.063.telenor.co.yu (smtp.062.telenor.co.yu)
i POP3 servera u pop3.063.telenor.co.yu (pop3.062.telenor.co.yu).

Vas Telenor.

Poslednja izmena:
Evo ponude:

a sta znaci "BEZ ugovorne obaveze" onda konkretno???

Znaci da vec nisi vezan slicnim ugovorom za neki prethodni telefon.

a ja ***** skontao da ako si postojeci da te nece vezati ugovornom obavezom :wall: :wall: :wall:

al dobro ionako ne nameravam da menjam mrezu a ni paket pa ondak mi sve jedno :)

a gde vam je stiglo to obavestenje za ove telefone? u pismu sa novim racunom (ja jos racun nisam dobio) ili na neki drugi nacin?

Poslednja izmena od urednika:
:) ja to nikad nisam proveravao.... a koji je tamo pass po defaultu :)

Passwod sam definišeš prilikom aktiviranja e-mail usluge, ako se ne varam (slanjem SMS-om onog EMA_password)... Ako nisi ranije aktivirao tu uslugu i napravio account u telefonu, nemaš šta da proveravaš... :)

Poslednja izmena:
pogledao sam preko portala ... ali nemam taj email u sanducetu :( pi..e a na post paidu sam oko 3 god i skoro mi nikad nije racun ispod 1.5k dinara

e sad kad smo sve razcistili ostaje da cekamo neke bolje modele...

evo cene u madjarskoj od pannon gsm (isto owned by telenor)
ovo su cene za post paid korisnike. podelite sa 275 za cifru u evrima.

http://www.pannon.hu/egyeni/akciok/szamlas_ajanlatok/akciok/

a cemu sluzi ovo dugme:
edit.gif
?!
:smash: :crash: :wall: :mad:

Poslednja izmena od urednika:
Prepaid

Ja nisam uspeo da na Telenorovom sajtu pronadjem cenovnik za prepaid korisnike.
Dakle, zna li neko koje su trenutne cene?

I, ima li naznake kada će nam na ekranima telefona biti promenjeno YU MOBTEL u TELENOR?

Jel' nije objašnjeno ranije? NITZ ne radi, znači moraće da se odradi varijanta sa podacima u SIM-u. Drugim rečima - čim stignu nove kartice, a ti trrrk u KS i uradi zamenu ... i eto miline!

Alt. -> sačekaj da krene 3G iza Nove godine, tad ćeš svakako da menjaš SIM za USIM i onda nema sekiracije ...

P.S.: Nije valjda sad to najvažnija stvar?

Poslednja izmena:
tad ćeš svakako da menjaš SIM za USIM i onda nema sekiracije ...

Pa to nije sigurno da ce biti potrebna zamena kartice, znam sa sigurnoscu da na VIP-u u Hrvatskoj nije bila potrebna zamena kartice da bi se koristio 3G. To zavisi iskljucivo od operatera.

Gledam nesto prepaid kod Telekoma i Telenora, pogledajte i vi:
http://www.mts.telekom.yu/index.php?ID=2100
http://www.telenor.co.yu/?section=services&page=181
Kome treba pre paid itekako se isplati biti kod Telenora, jeftiniji minut unutar mreze i jeftiniji SMS.

Pa dobro, ali pogledaj da je za TOKI kaskadno tarifiranje, tako da se cena smanjuje sa duze pozive. A evo npr NETI tarifa je povoljnija nego STANDARD tarifa na Telenoru(sem SMS-a). http://www.mts.telekom.yu/index.php?ID=2102

Pa dobro, ali pogledaj da je za TOKI kaskadno tarifiranje, tako da se cena smanjuje sa duze pozive. A evo npr NETI tarifa je povoljnija nego STANDARD tarifa na Telenoru(sem SMS-a). http://www.mts.telekom.yu/index.php?ID=2102

Da, ali po iskustvu prepaid korisnika, oni su ti koji sve razgovore obave u ta 1-2 minuta, tako da ovo sto nude je nepotrebno za vecinu. Onaj ko mnogo prica zima post paid. Ja ne znam da li postoji kategorija prepaid korisnika koja obavlja mali broj poziva ali im dugo traju (preko 2 minuta). Pre ce biti " Cao Miko, ej kuci sam za pola sata, cujemo se tad", trajanje 10-20 sekundi, zar ne?

ko pravi duze razgovore njemu se nikako ne isplati pri paid!

ko razgovara uopste ne isplati se pre paid!
Pre paid je za decu koja ne znaju da se kontrolisu

ja se preracunao i shvatio da mi ni mobi junior ne odgovara jer imam 200+ minuta razgovora mesecno i zato sam se prebacio na pro200 i mislim da ce mi biti mnogo manji racun ovaj mesec... jos kad bi uveli da mozes ko covek da vidis koliko ti je besplatnih minuta ostalo... ovaj njihov budz od sistema za obracun je stvarno smesan

ja se preracunao i shvatio da mi ni mobi junior ne odgovara jer imam 200+ minuta razgovora mesecno i zato sam se prebacio na pro200 i mislim da ce mi biti mnogo manji racun ovaj mesec... jos kad bi uveli da mozes ko covek da vidis koliko ti je besplatnih minuta ostalo... ovaj njihov budz od sistema za obracun je stvarno smesan
Bice...

Nazad
Vrh Dno