Šta je novo?

Krađa mobilnog

bojanakov je napisao(la):
Evo da cujete i moju pricu:
Izadjem ja u grad u Subotu vece i u Pub-u stetnem dobrog ortaka koj mi isprica za mene neverovatnu pricu,da su njegovoj majci ukrali C55 i posle 3 dana joj je vracen nazad!Ne mogu da ponovim njegovu pricu u detelje ali znam da je prijavljeno policiji i da je zeni vracen fon,uostalom to je poenta!

A meni se desilo to da mi je letos dignut mp3 discmanmi ja sam prijavio muriji to,oni su sasvim cool postupili samnom cak su me i 2,3 puta posetili kuci ``da vide da li ima nekih novih detalja``i poslednjom prilikom su mi rekli da su na tragu jednoj grupi iz mog kraja i da je moguce da mi uskoro donesu discman kuci :smoke: Heh,osim nade mi ne preostaje nista drugo,ali mi je drago da me bar murija nije odgonila :banana:
Iako sam ja odavno digo ruke od svega toga i kupio novi discman,ko zna mozda mi se stari vrati pa dodjem i do malih oglasa ovog sajta=dodjem do neke kinte :D

Naravucenije je da od murije ipak ne treba odustajati...
Pozdrav!

drugo je telefon drugo MP3 plejer.
telefon, kad god je ukljucen i ima karticu u sebi, odaje poziciju gde se nalazi. MP3 plejer to ne radi ;) Dakle, jedino mogu da ti ga vrate ako nadju neku grupicu lopova koja ti ga je ukrala....
Ali recimo da ti ga je ukrao neki 'uzoran' gradjanin ne bi mogli nikako da ga nadju... (eventualno, kad bi taj neko nesto zasrao pa....)

I meni su ukrali fon, ali nisam nikome prijavljivao. Nisam hteo josh da me neko nervira i pravi budalom. Ali su mi na ulici u Budimpeshti ukrali pare iz ruku. Trchao sam za likom i stigao bih ga provereno ali su neka kola izletela, a ja se prevrnuo preko haube, k'o u filmovima :D.
Prijavio sam to panduraciji tamo i iscimao se silno poshto niko ne zna Engleski u celoj stanici. Kopija prijave mi je stigla poshtom u BG. A posle dve godine pismo da lopove nisu nashli a da je sluchaj zastareo.
Bar sam se u stanici oraspolozio u prichi sa sekretaricom, niko mi nije rekao da sam glup i smejao mi se, da ima pametnija posla, niti ishta slichno. Mi policiju placamo da sprechava ubistva i slichno i reshava radje i ostalo. Koliko znam oni primaju pare da sluze nama a ne da nas prave *****ima ?! ;)

Ja srecom nisam imao iskustva sa kradjama telefona, ali drugovi jesu. Jednom je neki lik pokusao da ukrade mob iz dzepa ortaku u autobusu, na sta se ovaj okrenuo uhvatio ga za vrat i onda su izasli napolje na sledecoj stanici ;-) a posle toga - krv do kolena ;-) Sve sto znam je da je lopov zavrsio u urgentnom sav izlomljen...

Meni su do sad nestala 2 telefona, oba ericsson-a, oba nova i jako mnogo vredna. Top modeli kad su bili kupljeni.
Sto se tice nalazenja: svaki telefon moze da se locira sa greskom od 50-ak metara preko IMEI coda (odnosno IMEI code je dovoljna informacija da bi se tel nasao). Samo se prisetite da sada radi Cell Info Display i da svakome (ko ukljuci opciju) pise gde se nalazi ;)
Policija ce naci telefon samo ako uhvati nekog ******a kako prodaje kradene telefone, pa ima izmedju ostalog kod sebe tel. tvoje devojke. A i to ti nije neka siguracija... :( Jer, poznato je svima kakva nam je policija, pa mozda neko od njih vidi da je tel ukraden, zna da ga ti ne mozes naci nikako, pa ga zadrzi za sebe (posto je njen tel dobar). Svasta se radi. Naravno, ovo je jedna (mozda manje verovatna) opcija, jer ima jako mnogo postenih ljudi (iz licnog iskustva kazem).
Sto se tice trazenja kao u filmovima preko IMEI-ja, to zaboravi. Treba ti DEBELA veza za tako nesto. Kada mi je nestao drugi tel, tip kome sam prijavio nestanak mi je rekao da mogu jedino da ga nadjem ako imam vezu! (da, policajac mi je to rekao). Ne bi da te razocaram, ali tako je.
Jedino je pitanje, da li se isplati cimati vezu za to. Ne kosta tel toliko mnogo, a ko zna za sta moze ta veza da ti zatreba! Ako se zaletis za vezu, imaj na umu da je taj tel sada polovan, pa onda racunaj da li ti se za xxx evra isplati da cimas vezu (meni nije!). Ko zna kome se tu jos treba "zahvaliti" sto se iscimao zbog telefona, na kraju ti se vise isplati da kupis bolji telefon od izgubljenog i to nov.
Inace, ja ni jedan tel nisam nasao. :(

Ne znam da li se neki od vas secaju velike pljacke od pre par godina, kada je onaj lik, vozac cini mi se Delte ili tako nesto, zabo par miliona. Kerovi su ga locirali preko mob-a u roku od par dana. Decko se sakrio valjda kod babe u nekom selu u okolini beograda.

Sve u svemu zavisi sve od prioriteta. Drugim recima od veze u muriji. Mada opet jednom mom drugaru je pre par meseci ukraden telefon u jednoj od igraonica kod Vuka (izgubis se dok peres vune :D ), on prijavio i oprostio se od telefona, a panduracija ga pozvala posle nekog vremena na sud sa pricom da je "maloletni prestupnik" dolijao.

Tako da zavisi od slucaja do slucaja.

Pravda je spora, ali dostizna. :bottle:

Poslednja izmena:
Ovako:
Gledajuci vase odgovore, tj. pandurski odgovor "koliko telefona nestaje dnevno, ne mozemo nista", onda je iza toga veca lova u pitanju, hocu reci, nista me ne bi iznenadilo, da je veci deo ekipe i u Mobtelu i u MUP-u beda od ljudi koji to moze za tili cas da uradi, ali je potplacena i/ili to namerno nece da uradi kako bi ti bednici jadne ljude kojima su ukradeni telefoni, na ovaj ili onaj nacin, naterali da nekoga potplate, da im se uzme lova, ili sl. tj. kako bi dosli do svojega, sto im je neko uzeo.

Dakle moj savet:
Bori se za to sto je tvoje. Tvojih su 250E i nemoj da ih poklanjas tek tako.
A znam da je posao nalazenja, tipa: 2min lociranja + 3min da odu po njega, i to samo ako ih uhvati 2 crevena semafora.

Citao sam kada su jednom shefu Mosada ukrali telefon, da su direktno iz Servisa datog Mobilnog operatera bezicno izbrisali ceo sadrzaj kartice, kako bi nestali bitni podaci: imena i telefoni, dakle podaci sto pripadaju tajnoj sluzbi.

Suma Sumarum: "Dakle ovaj jad od ljudi, ovde u Srbiji, ako i malo oseti da moze da ti uzme lovu, odracete bez pardona, a to je tako pristuno u celom: zdravstu, skolstvu, sup-u i svim vitalnim institucijama bez kojih ljudi ne mogu.
Mrzim ljude koji su u dusi "kurve".

Poslednja izmena:
Kod mene u igraonici svake nedelje nestane barem jedan telefon a bilo je dana kada ih po tri-četiri nestanu. Pošto nije moja briga niti nikog od radnika da pazi na lične stvari ljudi kojih dolaze (Obaveštenja o tome da ljudi čuvaju svoje lične stvari jer klub za njih ne odgovara su VIDNO istaknuta) ono šta ja savetujem svakom kome se to desi je da prijavi policiji.
U početku me čak i nije mrzelo pa smo premotavali kasete video nadzora pa se desi da čak i nađemo lopova ako je koliko toliko redovan posetilac pa ga znamo, ali sam odustao od toga zato što ljudi nimalo ne paze svoje stvari.
Verovali ili ne imam jednu PUNU prostoriju od 2m2 sa torbama jaknama, sveskama, kišobranima, patikama??? i ostalim potrepštinama po koje niko nikad nije došao.

Elem ono o čemu se priča - sigurno desetak puta su me zvali iz Policije da mi jave da su uhvatili lopova koji je priznao da je neki telefon ukrao kod nas i lepo mi kažu model (kartice su uglavnom bačene) i skoro uvek se potrefi da krađu tog telefona niko nije prijavio i ja ne znam čiji je. A bilo je par baš skupih nokia i ericssona.

E i da dodam u poslednjem newsletteru Mobtel )pošto sam njihov postpaid korisnik) ima anketu tipa da li voleli da možete da saznate gde se nalazi određen pretplatnik. A to se veoma jednostavno utvrđuje i ta opciaj kod njih postoji već duži vremenski period, kao i još mnoge druge koje ne puštaju običnim korisnicima, tipa da uvek vidiš ID onoga koga te zove makar i on sakrio ID (ne možete ni da zamislite kako je to dobra stvar pogotovo ako imate neke dušmane :-devil-: )

Poslednja izmena:
Masni Ludak je napisao(la):
A to se veoma jednostavno utvrđuje i ta opciaj kod njih postoji već duži vremenski period, kao i još mnoge druge koje ne puštaju običnim korisnicima, tipa da uvek vidiš ID onoga koga te zove makar i on sakrio ID (ne možete ni da zamislite kako je to dobra stvar pogotovo ako imate neke dušmane :-devil-: )
Malo offtopic, ali ajde, jel ti se taj poziv nekako posebno prikazuje, odnosno da li postoji razlika kada te zovne neko ko nije sakrio identifikaciju i neko ko jeste?

BTW: u kojoj igraonici radis? Taman sam planirao da kupim novu jaknu, a i kisobran mi treba :D

Ne postoji razlika. Još malo offtopic ali ne škodi. Neko je smarao moju devojku sigurno jedno dve-tri nedelje sa skrivenim ID-jem i pošto sam ja već imao tu opciju uključim i njoj i lepo se ispiše telefon sa kog lik zove, i onda ja lepo njega okrenem, namestim glas u mod crnogorac-ubica, predstavim se kao Momir iz detektivske agencije Delije i objasnim mu da bude u stanu još pet minuta pošto dolazi interventna ekipa da mu objasni koja se čarapka na koju nogu nosi :smackbum: . Kad je dečko počeo da muca, pa da objašnjava, pa čiko nisam ja, pa tetki lek.... :S: pa molim vas čiko neću više... Ispostavilo se da je to neki lik koji je bio zaljubljen u nju u osnovnoj pa je našao njen telefon...O bože :mad:

Masni Ludak je napisao(la):
Ne postoji razlika. Još malo offtopic ali ne škodi. Neko je smarao moju devojku sigurno jedno dve-tri nedelje sa skrivenim ID-jem i pošto sam ja već imao tu opciju uključim i njoj i lepo se ispiše telefon sa kog lik zove, i onda ja lepo njega okrenem, namestim glas u mod crnogorac-ubica, predstavim se kao Momir iz detektivske agencije Delije i objasnim mu da bude u stanu još pet minuta pošto dolazi interventna ekipa da mu objasni koja se čarapka na koju nogu nosi :smackbum: . Kad je dečko počeo da muca, pa da objašnjava, pa čiko nisam ja, pa tetki lek.... :S: pa molim vas čiko neću više... Ispostavilo se da je to neki lik koji je bio zaljubljen u nju u osnovnoj pa je našao njen telefon...O bože :mad:
5 poena! Svaka cast! :laugh: :laugh:

SOCLIP, mislim da se tako zove ta usluga (da vidis broj i kada je ukljucena opcja sakrivanja broja), pokusavao sam to da ukljucim ali nema teorije :(

LUPETANJE... ali strasno... evo cinjenica o GSM tehnologiji...

mogu da lociraju u kojoj ste celiji a s obzirom da kod mene (lekino brdo) telefoni menjaju 5 razlicitih repetitora (jer je dobar signal) mogu da obrisu macku o rep... i nepostoji precizno lociranje...

o nalazenju telefona...

telefon ce vam naci samo ako ga je maznuo neko koga oni uhvate i ko redovno "operise" po nekom kraju/faxu/igraonici/skoli... drugacije nema leba da ga uhvate...

o kradji telefona...

ko je dovoljno glup da mu ukradu (ne da mu otmu) telefon i treba da mu ukradu... pazi, da ostavis telefon od 250E u amfiteatru... ili da ti ispadne u taksiju... pa da si ti taksista sta bi ti radio u ovo doba krize i nemastine... izigravao samaricanina... molim te... ocigledno da tvoju devojku zabole za 250e kad se tako odnosi prema stvarima... to ti je kao da vozis audi a4 i ostavis kljuceve u vratima i odes kuci... po fazonu bogata je ovo zemlja ovde se ne krade... pa znas ti da kod nas casco osiguranje recimo nemacke ne vazi jer smo rizicno podrucije...

i sad se brecas da potezes veze... ccc... strasno... meni za zivota niko nije nista ukrao... jer mu nisam dozvolio, jednom su mi otimali telefon i nisu uspeli jer sam se tukao dok panduri koji su se tu zadesili (sva sreca) nisu prileteli... e sad dal je bilo pametnije dati im 3510 ili zavrsiti na urgentnom i usivati usta sa 5 savova to je vec individualno ali ostaviti telefon na "izvolte" u amfiteatru je glupost... pa i posten covek bi dosao u iskusenje u takvoj situaciji...

sto narod kaze, bolje spreciti nego leciti... :)

Lekino?

L.H.S. batice matori. :smoke:

Sta se promenilo u zadnjih par godina,da osvezimo malo temu jer mi je malopre devojci dignuta tasna sa silnim parama i vrlo malo koriscenom 6630 sa 063 (pri-peid) karticom!?
Zvao sam odmah Telenor i oni operateri kazu:"Zao nam je,samo lociramo post paid kartice i IMEI brojeve njihovih telefona"!?Koliko ja znam te kartice su fizicki identicne,salju iste podatke (ukljucujuci sigurno i IMEI broj) mrezi i zato ne vidim cemu ta razlika,zasto ne mogu da traze telefon koji je imao pri-peid karticu!?
Inace telefon je dignut sa tasnom u Despotovcu,pa ako neko posecuje ovaj forum iz te okoline (Svilajnac,Despotovac,Jagodina,Cuprija,Paracin,Rekovac) i neko mu ponudi telefon 6630 teget TIM sa 256MB PQI memorijskom na prodaju (bilo u radnji ako neko drzi radnju sa mobilnim telefonima,bilo na oglasima) a bez ostalog (ili ce lik da kupi i punjac) neka mi se javi na 064-612-86-87!!
Pozdrav ,)

Ja sam imao problema isto ali nisu hteli da mi daju listing na 064 pri-peid, jer lik je ladno koristio par nedelja ukradeni broj. Sa listingom panduri bi odmah mogli da vide koga je zvao na fixnom telefonu pa posle da idu kod tog kuci i pitaju ko te je zvao tad i tad?
Ali video sam da nisu zainteresovani ni panduri ni operaterii...

auuu, lik koristio par nedelja ukradenu karticu... genije, suvi genije...

Jel mozete da umesto spama kazete nesto pametnije!?ZASTO ne zele da mi kazu IMEI broj telefona jer devojka ne moze da nadje papire od telefona na kojima bi pisao broja a znam da ZNAJU jer su i pre-paid i post-paid kartice fizicki identicne i ne prihvatam njihovo objasnjenje da"ne znaju ili ne mogu"pa mi nije lako!?
Jedna mala izmena,devojka kaze da je u telefonu ostala memorijska od 64MB a u tasni od 256MB pa ako nekom u mojoj okolini,ko nekim cudom cita ovo,neko ponudi takav telefon,sa tom"opremom"(ili sa jednom ili obe memorijske) a sa nekih 8h sati mozda razgovora,nek mi se javi OBAVEZNO!!
Pozdrav ,)

Aj bez lupanja molim. TELEFON MOZE DA SE NADJE PREKO IMEI-A. Ujak mi radi u telekomu, brat mi radi kao serviser telefona, mog prijatelja su odradili za 20000 (dvadeset hiljada) evra u telefonima i mogu odgovorno da tvrdim da mogu da te lociraju 10-50 m. Ako se kreces, ne mogu, ali ne mozes dozivotno da se kreces. Ujak ne moze da mi sredi za kradju tel. a burazer moze. Ukrali su mi Motorolu V66 pre par godina i dobio sam je nazad. Ne bih mogao da pomognem nikom osim sebi jer ne smem da cimam burazera za sitnice.
Kome ukradu telefon neka prijavi da je bila otimacina ili tako nesto...
U telekomu SVAKI razgovor, sms se cuva pola godine.
Ovom ortaku kome su ukrali vraceni su samo telefoni za koje je imao imei. Da li su ostatk zadrzali panduri ili ne to ne znam.
Zanimljiva fora u vezi njega da su ga odradili panduri iz interventne, koji su radili kod njega u kraju.
Burazer mi je rekao da je cuo da mogu da te lociraju i kad je tel iskljucen, on je proveravao ali misli da ne moze.

Meni su mrknuli v 200 kad je koshtao 600 *******,nashli smo ga tek posle 6 meseci uz pomoc murije i IMEI-ja,ali mora da bude krivicno delo jer u suprotnom nece da gone lika...

Meni su rekli da ako te ne napadnu nozem(moj slucaj) pishtoljem ili sl ako ne mogu da ga sudski gone nece da jure telefon...Ako si ga izgubio ili sl ne pada im napamet

Savet: idi u mobtel (telenor, whatever) i trazi IMEI. Nemoj da ih zoves. Imaju 100% sve podatke o telefonu. Pogotovo ako je kartica registrovana, onda mislim da neces imati nikakvih problema. I to idi u Kosovsku u korisnicki servis.

U principu sve ces lako i brzo zavrsiti ako imas neku vezu u policiji :) E sad, ako nemas vezu ili imas neku "slabu" preracunaj da li ti se isplati da cimas nekoga (cena telefona + ostale nestale stvari VS. cena nekog rucka :D)
Ili opet vezu u mobtelu, i oni mogu da lociraju telefon, ali to je onda varijanta da ti neko LIVE javlja poziciju telefona a ti sa ortacima juris po gradu (ili selu u tvom slucaju :))
Hint: aklo budes jurio nekoga po selu skupi MNOGO ortaka. Tamo se svi medjusobno poznaju ;)

Zar kradja tasne sa silnim evrima i dinarima od nabavke i pazara sa posla i telefonom i karticama vrednih nekih 150-ak eura nije krivicno delo!?
Jos jednom,KAKO mogu ovi iz Telenora da pomognu,znam da sigurno znaju koji je IMEI broj telefona prijavljovan sa njenim 063 brojem svo ovo vreme sto znaci da,ako je sad unutra 063 kartica,mogu da nadju gde je sada taj telefon sa tim IMEI brojem,kako moze da bude da ne znaju onda!?
Pozdrav ,)

Savet: idi u mobtel (telenor, whatever) i trazi IMEI. Nemoj da ih zoves. Imaju 100% sve podatke o telefonu. Pogotovo ako je kartica registrovana, onda mislim da neces imati nikakvih problema. I to idi u Kosovsku u korisnicki servis.

U principu sve ces lako i brzo zavrsiti ako imas neku vezu u policiji :) E sad, ako nemas vezu ili imas neku "slabu" preracunaj da li ti se isplati da cimas nekoga (cena telefona + ostale nestale stvari VS. cena nekog rucka :D)
Ili opet vezu u mobtelu, i oni mogu da lociraju telefon, ali to je onda varijanta da ti neko LIVE javlja poziciju telefona a ti sa ortacima juris po gradu (ili selu u tvom slucaju :))
Hint: aklo budes jurio nekoga po selu skupi MNOGO ortaka. Tamo se svi medjusobno poznaju ;)
Prvo,necu da idem u BG da molim nikog da mi da nesto,i da mi na kraju mozda opet ne daju jer kao nemaju ovlascenje ili sta vec!!
Drugo,Despotovac nije bas selo,a i glavni grad je opstine sa 40 000 ljudi i dnevno kroz njega prodje 20% tih stanovnika znaci nije joj niko iz mog sela ukrao nego neko iz Despotovca ili okolnih mesta,naselja ili sela!
Pozdrav ,)

Dobro, ovo je u slucaju da tel zavrsio u nekom drugom seocetu u okolini, ali to je manje bitno :)

Ono sto je Shiki Mozak rekao, je 100% tacno! Ne isplati se pandurima da jure tel bez da je otet nekim oruzjem ili te je neko prebio itd....

U svakom slucaju ti zelim puno srece.
P.S. 99% ces dobiti IMEI u mobtelu ako ti je kartica registrovana.

Ne bih znao dal joj je registrovana,izgleda da to nije ni vazno njima jer cim sam rekao da je pre-paid kartica samo su rekli ne mozemo,do vidjenja!
Otkud ja znam dal je telefon sad u nekom od 30 sela,par rudarskih naselja ili u Despotovcu ili mozda vec u izlogu neke radnje u Jagodini!?Mislis da je toliko lako prosetati se kroz celu opstinu i raspitivati u svakom mestu ko je nabavio skoro TIM-ovu 6630 (a jos povrsinski najveca opstina u Srbiji,treba mi 3 dana da obidjem sve) i hocu da to obavim na civilizovan i siguran nacin,a to je da mi daju podatak gde se sada koristi i sa kojim brojem telefon sa tim IMEI brojem,nista vise!
Pozdrav ,)

te podatke tesko da mozes da dobijes od zaposlenih u telenor-u. Znaci jedini "legalni" nacin da to uradis je da odes u policiju i onda prijavis kradju ili sta vec, da oni zavedu to u svoje knjige, pa onda ako ih ne bude mrzelo da traze....dug proces, ali zasto da ne.

Ma odradjeno je to vec sve,prijavljen je i auto kojim misli da se lopov odvezao i iscimano je pola SUP-a (sve poznanici,skolski drugari,znaci nisu neke seronje koji boli patka sto je neko ostecen za vise od 400 eura) i videcu sta je bilo sutra!?
Mene zanima sad da ona samo nadje taj IMEI jer kutiju nije ni imala (kao ni 95% ljudi koji ovde kupe telefon) a nikakav vise papir sa tim brojem ne cuva,posle cu lako da izmuvam neku prijavu da mi Telekom i Telenor jave da li se taj broj pojavio i gde,da posetimo malo doticnog gospodina sa mojih par planinaca ko od brega odvaljenih,a ni panduri nece sedeti skrstenih ruku,to mogu da garantujem!
Pozdrav ,)

Nazad
Vrh Dno