Šta je novo?

Jeftine klime

Lulu skidaj čim pređe u veći/dugotrajniji minus.
Meni su prošlu zimu ledila komplet kondenz creva sve do lule i zajedno sa njom, i na Airy-u i na Cliviji (imaju grejače tacne).
U prevodu, grejač ti je beskoristan za samu lulu. Ali se zaledi završetak creva ili bilo gde između - ode led do gore/lule čas posla, a grejač mu ne može ništa (morao bi da bude u samom crevu tj.).

Bravo, to sam hteo da kazem, crevo i lula su beskorisni i pored grejaca tacne, to nije obavezno. Mislim da je najvaznije , naravno uz kompresor da je neka grdosija, da izmenjivac bude neka grdosija isto. Naravno shodno parama ulozenim...mada ajde i nacin rada software-a i setovanom temp. Evo kolega mi kaze njemu su dve stare Gree 12ke , 3-4 godine vec greje prostor od 60-65m2 bez frke , to je kao duplex ali dvorisni stan tako nesto, dakle na dva nivoa i greje se za smesno love. Najveci racun je dobio 18 hiljada kad je bio debeli minus taj mesec. Ako nije prosla zima...ja dobio 50 druze, doduse kuca 140m2 ajd kao...

Pa onda je za grejanje bolji izbor Nordic. Na sajtu Ventinga, za Nordic ima detaljna tabela, za Glory Pro samo sturo nabrojene karakteristike. Mada, takodje pise i da je Glory Plus namenjen za grejanje. Sad, sta izabrati a ne pogresiti.

Lulu skidaj čim pređe u veći/dugotrajniji minus.
Meni su prošlu zimu ledila komplet kondenz creva sve do lule i zajedno sa njom, i na Airy-u i na Cliviji (imaju grejače tacne).
U prevodu, grejač ti je beskoristan za samu lulu. Ali se zaledi završetak creva ili bilo gde između - ode led do gore/lule čas posla, a grejač mu ne može ništa (morao bi da bude u samom crevu tj.).
Veoma bitna informacija. Dakle zimi ostaviti samo ono "kurence" od 5cm što ide u 90 stepeni? Ili i njega skinuti?

Pa onda je za grejanje bolji izbor Nordic. Na sajtu Ventinga, za Nordic ima detaljna tabela, za Glory Pro samo sturo nabrojene karakteristike. Mada, takodje pise i da je Glory Plus namenjen za grejanje. Sad, sta izabrati a ne pogresiti.
Sad gledam, Venting Glory Pro 1780W u max a Nordic 2540W. Nije mala razlika. Plus Nordic ima 13kg unutrašnju i 1140g freona! Kod Glory Plus to je 10.2kg i 850g. Kome ne smeta malo bučnija unutrašnja (28-47 dBa) u odnosu na Glory Pro (21,5-43) bolje da ide na TCL derivat (Venting Nordic). E sad za kulturu rada ne znam ništa, ovi podaci su sa Venting sajta

Uups, ja sam naveo podatke za 18-ce! Nisam više pri kompu da vidim za 12-ce. Ove 18-ce imaju spoljašnje od 37-38kg. Glory Pro 18 ima 1,5 redni izmenjivač. Za Nordic ne znam.

Nordic ima 630 grama gasa. Tezina spoljne jedinice je 25kg neto, a unutrasnje 9.5kg. Snaga kod grejanja je 970w, u rasponu 290w-1720w. Glory Pro ima 580 grama gasa, tezina spoljne jedinice je 23kg, a unutrasnje 8kg. Snaga je 975w(160w-1400w).

Uups, ja sam naveo podatke za 18-ce! Nisam više pri kompu da vidim za 12-ce. Ove 18-ce imaju spoljašnje od 37-38kg. Glory Pro 17ima 1,5 redni izmenjivač. Za Nordic ne znam.
Nordic za 40 iljada bolje od Fujitsu za 80 hiljada !
Fujitsu 14-ca od 76k ima 850g gasa, 10.5kg u utrašnju i 31kg spoljašnju, i kompresor u max povuče 2kW, tako da nije naš poređenje. Babe i žabe.

Nordic ima 630 grama gasa. Tezina spoljne jedinice je 25kg neto, a unutrasnje 9.5kg. Snaga kod grejanja je 970w, u rasponu 290w-1720w. Glory Pro ima 580 grama gasa, tezina spoljne jedinice je 23kg, a unutrasnje 8kg. Snaga je 975w(160w-1400w).
TCL je i ovde sa više "gvožđa"

I sta bi bio bolji izbor za grejanje, HAIER AS35PBPHRA-PRE/1U35MEPFRA-H Pearl Premium za nekih 580 evra sa ugradnjom, ili Venting Nordic za oko 450 evra sa ugradnjom.

Nazad
Vrh Dno