Kako bre uspevaš zimi manje da trošiš? Meni uvek zimi veća potrošnja...Na mom sus su razlike između zime i leta baš male. Zimi manje troši.
Meni je kao što napisah, varirala od 12.5 do 17.5.Na mom sus su razlike između zime i leta baš male. Zimi manje troši.
Kasko u Srbiji nema tu vrstu pokrića, pogonske štete ili ti "mechanical damage" spadaju u isključenja i nisu plative.Ја гледам у Норвешкој, не сећам се шта је све покривао каско док сам био у Србији. Ово није ексклузивно за електро-возила, узео сам ову опцију и кад сам купио половног Пежоа са Puretech мотором.
Pogledajte prilog 553686
Mogu da prodaju jer subvencija nema, ili je to naznaka da ce subvencija biti?Danas sam razgovarao sa BYD-em i rekli su mi da su pre neke dve nedelje dobili zvanični dopis od ministarstva da mogu da prodaju kola koja čekaju subvenciju. Procedura je sledeća (u mom slučaju kredit):
Planiram da u celu proceduru krenem od ponedeljka kada se vratim sa odmora. Javljam ovde ako još nešto saznam kada odem do njih u ponedeljak.
- uzimam kredit na iznos koji je umanjen za 5.000e (subvencija)
- posebno uplaćujem 5.000e koje će mi biti vraćene ako dobijem subvenciju.
Šta je tu dobro za tebe? Jeste dobro za BYD.posebno uplaćujem 5.000e koje će mi biti vraćene ako dobijem subvenciju.
Obnovljene jesu, ali dal su dodate i neke pare, jer zvanična prica je da su pare odavno otišle a bez novih mogu produzivati rok u nedogled.Obnovljene su prijave za subv.
Loše si razumeo. To su uradili u Crnoj Gori, i nazvali to revolucionarnom formulom za povećanje plata. Naravno, PIO fond će da propadne vrlo brzo nakon toga, a sa njime i penzije, no ništa drugo od CG nisam ni očekivao.Koliko sam razumeo novo povećanja plata koje ima državni sektor biće na kontu što će prestati da se uplaćuje penziono, taj deo će odmah dodati na platu, i eto magičnog povećanja. čekaj, a penziono, kad se to uplaćuje? Nemoj da maštate o subvenciji ljudi, kanal je sve gori u državnom aparatu i budžetu, a ovo govori više nego dovoljno.
Danas sam razgovarao sa BYD-em i rekli su mi da su pre neke dve nedelje dobili zvanični dopis od ministarstva da mogu da prodaju kola koja čekaju subvenciju. Procedura je sledeća (u mom slučaju kredit):
Planiram da u celu proceduru krenem od ponedeljka kada se vratim sa odmora. Javljam ovde ako još nešto saznam kada odem do njih u ponedeljak.
- uzimam kredit na iznos koji je umanjen za 5.000e (subvencija)
- posebno uplaćujem 5.000e koje će mi biti vraćene ako dobijem subvenciju.
Pre će biti da subvencija nema i da na ovaj način ljudi odmah daju sve pare za auto.Mogu da prodaju jer subvencija nema, ili je to naznaka da ce subvencija biti?
Pa u principu sve zavisi u kom trenutku prodajes auto. Ako ga budes prodavao za 7-8 godina u trenutku kada subvencije budu daleka proslost, to da li si uzeo subvenciju ili ne nece imati uticaj na cenu polovnjaka.Oprostite se od subvencija za ovu godinu, a posle kada budete prodavali skinite 5000e od cene, to će svi računati posle da je bila subvencija, konkretno kod dilera gde sam gledao polovni njihov test primerak već su bili skinuli cenu za 5000 jer je na tom autu bila subvencija.
Upravo tako. Kada sam predavao za subvenciju moje razmišljanje je bilo: ako dobijem subvenciju - super, ako ne dobijem - jebi ga...A ako ne dobiješ subvenciju, pare ne vraćaju? U suštini, na milost i nemilost državi, računaj da tih 5000 EUR je cena, pa ako ih dobiješ nazad... puna šaka brade... Ako ne, već si računao da si ih dao.
Ovo se ne dešava u državnim ustanovama što se poreza tiče osim u retkim, kratkotrajnim i sporadičnim slučajevima koji nisu vezani za povećanje plate. A kolega je lepo rekao to su smislili Crnogorci. Da je kod nas tako svako bi imao još bar min 300 do 500 i više u zavisnosti od plate evra na platu koju prima kao neto iznos i to bez povećanja koje je obećano.PS.
Koliko sam razumeo novo povećanja plata koje ima državni sektor biće na kontu što će prestati da se uplaćuje penziono, taj deo će odmah dodati na platu, i eto magičnog povećanja. čekaj, a penziono, kad se to uplaćuje? Nemoj da maštate o subvenciji ljudi, kanal je sve gori u državnom aparatu i budžetu, a ovo govori više nego dovoljno.
U državnim firmama ne bar što se tiče plata, kod privatnika se svašta radi...i tu si u pravu.Koliko je meni poznato, kod nas se to odavno i radi. Baš mi je skoro jedan računovođa pričao o tome.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari