Šta je novo?

Raiffeisen bank

Možda neko može pomoći

Izvadih iRačun, aktivirala sve kartice u aplikaciji.

Dina fizička svugde radi, Visa fizička se konstantno odbija na svim terminalima, a kucam dobar PIN. Je l imao još neko ovaj problem?
Sa Yettel bankom da i slipovi su izbacivali kod greške da kartica ne može da se poveže na mrežu izdavaoca. Njima sam mogao da javim da kartica nije stigla pa da pošalju novu, ali Raiffeisen možda to tretira kao uručenu karticu. Jedino da pošalješ prigovor sa tim slipovima pa na osnovu toga ti odobre slanje nove bez troškova, pošto bi ovako platila zamenu.

Šta se tu desilo i kome se žaliti, jer ne mogu naći te transakcije ni u avgustovskom izvodu ni u aplikaciji (pre ovog danas)
Pa, da li je u konačnici tok novca ispravan, tj. da li se ono što vidiš uklapa u trenutno stanje? Pogledaj koliko si imao novca u nekom trenutku i koliko si nakon toga potrošio, pa sračunaj.

Kako si napisao, najpre mi se čini kao da su rezervacije nekom greškom otkazane, a onda su danas vanredno realizovane, dok si ti u međuvremenu potrošio više novca nego što si zapravo imao. Primera radi, neka bude da si imao raspoloživih 5000. Neka su te dve transakcije bile 3000, što znači da si nakon njih imao 2000 raspoloživih. Onda su u nekom trenutku te rezervacije nestale zbog neke greške u sistemu, pa si opet imao raspoloživih 5000. Ne primetivši grešku, mislio si da stvarno imaš 5000, pa si platio nešto drugo recimo 3000, čime si spao na 2000 raspoloživih. Danas je sistem uvideo grešku, pa je realizovao tih nestalih 3000, čime si ti upao u nedozvoljeni minus, koji u mom imaginarnom primeru iznosi -1000.

Ako je stvarno tako, nemaš osnov za žalbu. Jeste neprijatnost, ali ovakve greške se dešavaju i ipak moraš sam da pratiš koliko novca zapravo imaš. Naravno, moglo bi biti i nešto drugo, poput dupliranog knjiženja, u kom slučaju lagano pišeš prigovor. Svakako, glavno je da ispratiš tok novca i proveriš da li je minus u koji si upao opravdan ili nije.

Već sam pisao i pitao o tome. Prodavci kasne sa knjiženjem danima a novac stoji u Reservisana sredstva dok to ne urade.
Nije isto, njemu su zapravo nekako nestale, pa se povampirile i oterale ga u minus.

ako neko vec ima dinarski, da li funkcionisu referrals za 3000 ako se otvara i devizni

Nešto su pobrljavili sa sredstvima zadnjih dana. Kod mene je u pitanju jedna jedina transakcija od 25.08.
Do ponedeljka je stojala kao rezervisana sredstva. U ponedeljak je nestala u svakom pogledu, kao da nije postojala.
Sredstva uvećana za taj iznos u ponedeljak.
Danas proknjižena transakcija i skinuta sredstva.
Imam sredstva na računu pa nisam popio minus.
Tako da je to jedino banka mogla da pogreši po mišljenju. Imam wallet, iphone i uredno zabeleženu tu transakciju kroz apple pay.
Ja bi se žalio, što da im platiš za odlazak u minus a nije tvoja greška.
Edit: jeste moj problem da znam sa koliko novca raspolažem ali njihov problem je da mi uvek prikažu količinu novca kojim raspolažem. Plaćam svaki mesec za uslugu 🙂

Poslednja izmena:
Imam novu karticu koju sam doplatio da mi reizdaju posle godine. To sam ovde video i nisam hteo da cekam 3 godine za reizdavanje. 😁 Na njoj nema nikakvih podataka korisnika. Kako ja da kopiram broj računa kad mi treba negde da prilozim kopiju bankovne kartice sa podacima?

Iz aplikacije. Uglavnom se vise ne stavlja nista sem imena.

Imam novu karticu koju sam doplatio da mi reizdaju posle godine. To sam ovde video i nisam hteo da cekam 3 godine za reizdavanje. 😁 Na njoj nema nikakvih podataka korisnika. Kako ja da kopiram broj računa kad mi treba negde da prilozim kopiju bankovne kartice sa podacima?
Debitna/kreditna kartica ili bankovna kartica? Nisu iste stvari.
To o čemu pišeš izgleda da je debitna/kreditna kartica. I kao što reče kolega njeni podaci su u Moja mBanka aplikaciji. Mera sigurnosti je u pitanju.

RF banka, Visa kartica koju sam dobio kada sam otvorio račun prošle godine, evo sad je gledam, ima broj računa na dnu... Mislim da su u međuvremenu izbacili nove bez ikakvih brojeva, samo logo banke i Visa...

Jeste, ta promena je urađena tek zimus. Mi imamo sjajne Visa kartice sa podacima na prednjoj foliji (od septembra preprošle samo beskontaktne plave Dine bile mat), a nove su obe mat i bez podataka, tj. Dina je sada bela.

Jeste, ta promena je urađena tek zimus. Mi imamo sjajne Visa kartice sa podacima na prednjoj foliji (od septembra preprošle samo beskontaktne plave Dine bile mat), a nove su obe mat i bez podataka, tj. Dina je sada bela.
Nemam tu belu Dinu. Ni onu staru plavu nisam aktivirao.

Nemam tu belu Dinu. Ni onu staru plavu nisam aktivirao.
To je onda i suština. Pošto nisi prethodnog puta aktivirao Dinu, a ostala je aktivna u mesecu isteka, nije ti reizdata. Međutm, ukoliko je ne budeš tražio, izdaće ti je uz novu Visa karticu kada bude istekla. Bitno je u suštini da imaš bilo kakvu fizičku karticu koja sadrži podatke pa makar isteklu. E sad, ako te neki priređivači igara na sreću vijaju da baš tako odradiš verifikaciju tekućeg računa, a ima ih barem dva (Brazil i još jedan, ne sećam se koji, Vivat i sve BetWinner lookalike možda) to ti je što ti je.

Međutm, ukoliko je ne budeš tražio, izdaće ti je uz novu Visa karticu kada bude istekla.

Нисам сигуран у ово. МТС/Рачун плус сам имао исти месец истека Дине и Мастера. Дину нисам користио, није реиздата, Мастер јесте. Код Рајфајзена је такође исти месец истека Дине и Визе био. Нова Виза је већ била стигла, а нова Дина се није појавила у апликацији. Тек када сам стару Дину пар дана пред истек (а након пристизања Визе) искористио да подигнем 1000 дин са банкомата, тада се нова појавила у апликацији и била је реиздата.

Ne pričate o istom vremenskom trenutku. Nova Dina će mu stvarno biti izdata, ali tek za četiri godine, kad već dođe vreme za izdavanje (još) nov(ij)e Vise. Moraju to da urade kako bi ispoštovali regulativu, prema kojoj se ne smeju strane kartice izdavati bez aktivne Dine. U međuvremenu je neće imati, osim ako je eksplicitno ne zatraži ili isforsira reizdavanje kao ti.

To je onda i suština. Pošto nisi prethodnog puta aktivirao Dinu, a ostala je aktivna u mesecu isteka, nije ti reizdata. Međutm, ukoliko je ne budeš tražio, izdaće ti je uz novu Visa karticu kada bude istekla. Bitno je u suštini da imaš bilo kakvu fizičku karticu koja sadrži podatke pa makar isteklu. E sad, ako te neki priređivači igara na sreću vijaju da baš tako odradiš verifikaciju tekućeg računa, a ima ih barem dva (Brazil i još jedan, ne sećam se koji, Vivat i sve BetWinner lookalike možda) to ti je što ti je.
Nemam staru karticu uzeli je u banci koliko se sećam. Mogu samo da mi odštampaju u poslovnici ili sa mejla ugovor u digitalnom formatu ugovor od nekoliko pdfa.

Bukvalno na svakoj debitnoj kartici izdatoj u Srbiji osim Visa Raiffeisen banke, a imao sam ih iz 6 banaka, imao sam utisnut i broj računa u dnu kartice. Na kreditnim, naravno, nema.
Možda neke druge banke to štampaju ili su štampale. Meni nikada na Raiffeisen, Intesa, UniCredit nije bilo štampano. Poslednje dve su kompanijske, ali isto važi.
Jbmliga.
A što reče neko - poslednja serija iz Raiffeisena koja je stigla ima samo ime korisnika na sebi. Svi ostali podaci su u aplikaciji.

Ja imam i onu čekovnu... To sam dobio pri otvaranju računa još kada su se pojavili. Imam je iskopiranu dvostrano odavno i to prilažem kada negde treba da se preda.
Nije mi se desilo da mi tražili nešto drugo.
Idi na kartice u aplikaciji i detalji kartice. Imaš za dinu samo sa dinarskim i za vizu i sa dinarskim i deviznim u dnu ekrana ako je povezano. Uradi snimak ekrana i odštampaj ili šalji kako voliš kao sliku ili napravi pdf. Vidi se ime i prezime i brojevi računa.
Meni se nije desilo da mi neko tražio da mu dam Vizu (imam tu varijantu sa brojem računa). Ne bi mi nikada palo na pamet nekom da dam karticu u ruke. Davno su prošla ta vremena kada si davao karticu, slipovao, potpisivao ... 🙂 Ni kao sliku ne šalaješ a da se vidi bilo koji podatak.
Možda negde i mora iz banke ali onda i mora da je overeno od banke. Ali nije mi se dešavalo nikada.

Platio račun Dina karticom iz Moj mts aplikacije. Mislio sam da će mi biti traženo da potvrdim transakciju u aplikaciji banke, kao što je to bilo u slučaju Vize, međutim ništa. Zar pouzdana autentifikacija nije postala obavezna?

I jeste i nije, kako si mogao primetiti. Ja sam skorije isto pitanje postavio za Visu, prošlo mi je baš plaćanje MTS-ovog računa bez ikakve potvrde. To je još čudnije, jer je ranije radilo kako treba.

Isti slučaj i kod mene, već nekoliko meseci plaćam MTS račun RF Visom bez potvrde transakcije ... ranije nije bilo tako.

Uzgred, da li neko zna u kojoj Raifeisen ekspozituri u Beogradu je moguće uplatiti dinare na blagajni? Mislim da se nekad ranije to pominjalo u temi ali sada ne uspevam da nađem a google nije od preterane pomoći.

Nazad
Vrh Dno