Prije neki dan šalje mi drugarica fotografiju djece, super su ispali ali slika muljava jer je slikala nekim njenim starim Redmijem, u uslovima slabog osvjetljenja. Rekoh nema problema, provučem je kroz AI, fotografija ispala kao da je fotografisanom nekim flagship telefonom, jasna bez ikakvih distorzija i agresivnog sharpness-a, bukvalno je nativno izgledala fotografija.Zbog ai-a predviđam novu pomamu za dslr aparatima u budućnosti.
Još gore, svi koji su kupili orange 17 da bi se videlo da je novi, a neće duo, sada taj praistorijski orange moraju da menjaju za bordo, ili kako se već čita ta boja 🙁
Ja hteo duo a onda video da ima mat ekran. Mislim da čekam Air 2
Ali anyway, da li godine (30+..) ili šta.. više mi ništa to nije zanimljivo da se nešto oduševljavam kao nekada..
Dynamic Island možda neće nestati jer će ga koristiti softverski poput nekih kopija na Androidu, ali će barem biti samo crna rupa prednje kamere, s obzirom da su ove godine Face ID spustili ispod displeja pa ga samim tim i za 35% smanjili.
Ali godinu dana između može da nadoknadi u kvalitetu. Uz to koliko se forsira AI, ne bi me čudilo da i sa takvom lošijom peglaju fotografije algoritmom pa da izgledaju daleko življe. Mada ukoliko u tome ne uspeju u jačoj meri, ne verujem da će ići na taj rizik da im bude znatno lošija nego kod konkurencije. Ova na rasklopljenom delu i nije za poređenje jer i nije namenjena za selfi, već čisto video pozivi.
gde su uspeli da nabace tu razliku u tezini kada je sam telefon istih dimenzija? mozda dimenzija baterije, ili gustina..
Baterija, veći vapor chamber i kao što je pomenuto varijabilni otvor blende.gde su uspeli da nabace tu razliku u tezini kada je sam telefon istih dimenzija? mozda dimenzija baterije, ili gustina..
Narandžasti i ljubičasti iPhone, kroksice i sundjer bob čarape. To je to, 2027. ukratko.
On topic:
Uvek sam pričao da su telefoni jednostavno preskupi za ono što nude kad su probili granicu od 1000e, ali i sam bih poklekao I iskesirao npr 1100e za npr 17 pro 512gb da mi je naleteo. Ali sigurno ni u ludilu ne bih dao 1500e za 18 pro.
Što me ova boja podseća nešto na Samsung S22 Ultra i 2022 god. 🙂
To je problem što oni to guraju po difoltu. Ja crtam i koristim fotografije kao reference i jako mi je bitno da to što crtam ne bude nerealno. Mislim da će se u budućnosti ponovo ceniti stock fotografija svega živog a ne samo namontiranih scena.Prije neki dan šalje mi drugarica fotografiju djece, super su ispali ali slika muljava jer je slikala nekim njenim starim Redmijem, u uslovima slabog osvjetljenja. Rekoh nema problema, provučem je kroz AI, fotografija ispala kao da je fotografisanom nekim flagship telefonom, jasna bez ikakvih distorzija i agresivnog sharpness-a, bukvalno je nativno izgledala fotografija.
Koliko je AI u početku izgledao smiješno i agresivno, sad toliko napreduje da mi ne bi smetalo uopšte kao neko "pomagalo", pod uslovom da ga mogu isključiti kad god želim.
Najverovatnije je problem sa snabdevanjem, ali će razlika izglda biti samo za US modele, dok će u drugim zemljama oba modela imati C2 čip.C2 je verovatno bolji od Qualcomm modema, ali moguće da su imali ugovor sa Qualcomm-om ili su imali problem za proizvodnjom C2, pa je zato Pro Max ostao bez C2... Verovatno sledeće godine svi modeli dobijaju budući C3.
Mozda je kombinacija toga, i sto sam negde procitao da i dalje imaju neki ugovor sa Qualcomm. Pa moraju da otaljaju i to dok potpuno ne predju na svoje.Najverovatnije je problem sa snabdevanjem, ali će razlika izglda biti samo za US modele, dok će u drugim zemljama oba modela imati C2 čip.
Ovo si ti sam primetio/zaključio ili..?Isto ce se pricati za 5 god kada telefoni budu 2k+. Sve cene idu gore i nastavice da idu, pogledajte samo cene nekretnina, tako da opustite se i uzivajte dok mrdate na planeti zemlji, ako vas to cini srecnim i ako ste u mogucnosti 🙂
Zapravo je objektivno.A ovo za sreću i zadovoljstvo je subjektivno, ne verujem da ne bih bio srećan sa jednim 992 GT3 do kraja života
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari