Šta je novo?

iPhone 18

• Začetnik teme Začetnik teme nitro5
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
XX iPhone ce morati biti nesto wow, tako da ocekujem svasta od Apple-a.

Zbog ai-a predviđam novu pomamu za dslr aparatima u budućnosti.
Prije neki dan šalje mi drugarica fotografiju djece, super su ispali ali slika muljava jer je slikala nekim njenim starim Redmijem, u uslovima slabog osvjetljenja. Rekoh nema problema, provučem je kroz AI, fotografija ispala kao da je fotografisanom nekim flagship telefonom, jasna bez ikakvih distorzija i agresivnog sharpness-a, bukvalno je nativno izgledala fotografija.

Koliko je AI u početku izgledao smiješno i agresivno, sad toliko napreduje da mi ne bi smetalo uopšte kao neko "pomagalo", pod uslovom da ga mogu isključiti kad god želim.

Veca baterija i glavna kamera s varijabilnim otvorom blende, eto ti 16 grama.

Još gore, svi koji su kupili orange 17 da bi se videlo da je novi, a neće duo, sada taj praistorijski orange moraju da menjaju za bordo, ili kako se već čita ta boja 🙁

Ja hteo duo a onda video da ima mat ekran. Mislim da čekam Air 2

Ali anyway, da li godine (30+..) ili šta.. više mi ništa to nije zanimljivo da se nešto oduševljavam kao nekada..

Ja imam narandžasti... Moram na Duo.

Dynamic Island možda neće nestati jer će ga koristiti softverski poput nekih kopija na Androidu, ali će barem biti samo crna rupa prednje kamere, s obzirom da su ove godine Face ID spustili ispod displeja pa ga samim tim i za 35% smanjili.

Ali godinu dana između može da nadoknadi u kvalitetu. Uz to koliko se forsira AI, ne bi me čudilo da i sa takvom lošijom peglaju fotografije algoritmom pa da izgledaju daleko življe. Mada ukoliko u tome ne uspeju u jačoj meri, ne verujem da će ići na taj rizik da im bude znatno lošija nego kod konkurencije. Ova na rasklopljenom delu i nije za poređenje jer i nije namenjena za selfi, već čisto video pozivi.

Neće moći jer "dynamic isnalnd" nije samo kamera već i biometrijska autentifikacija za plaćanja. Dok ne nađu način da sakriju senzore za očitavanje lica (a to nije kamera) ostaje ostvrce.

gde su uspeli da nabace tu razliku u tezini kada je sam telefon istih dimenzija? mozda dimenzija baterije, ili gustina..

gde su uspeli da nabace tu razliku u tezini kada je sam telefon istih dimenzija? mozda dimenzija baterije, ili gustina..
Baterija, veći vapor chamber i kao što je pomenuto varijabilni otvor blende.

Narandžasti i ljubičasti iPhone, kroksice i sundjer bob čarape. To je to, 2027. ukratko.

On topic:
Uvek sam pričao da su telefoni jednostavno preskupi za ono što nude kad su probili granicu od 1000e, ali i sam bih poklekao I iskesirao npr 1100e za npr 17 pro 512gb da mi je naleteo. Ali sigurno ni u ludilu ne bih dao 1500e za 18 pro.

Ako se varijabilni otvor blende pokaže iole korisno eto zamene za S23U , jedino će se juriti 512GB model jer ne može se sad ispod....

Kad bih ga kupio u US , na primer u NYC to bi koštalo oko 1.630$ zbog poreza što je nekih 1.400 €.

Isti taj model u CH je 1.499 CHF što je nekih 1.590 € po trenutnom kursu. O EU ceni od 1.800 € je glupo i pričati.

Pad cene na bilo kom tržištu tek za Vaskrs, nema šanse da bude pre.

Narandžasti i ljubičasti iPhone, kroksice i sundjer bob čarape. To je to, 2027. ukratko.

On topic:
Uvek sam pričao da su telefoni jednostavno preskupi za ono što nude kad su probili granicu od 1000e, ali i sam bih poklekao I iskesirao npr 1100e za npr 17 pro 512gb da mi je naleteo. Ali sigurno ni u ludilu ne bih dao 1500e za 18 pro.

1000e "uvek" i danas nisu isto... Inflacija je realnost.

Većini ovde 1500e nije problem. Nije ni meni. Mislio sam na psihološku barijeru.

Ako ti sta znaci slazem se apsolutno😅 meni ip17pm apsolutno nije vredeo ulzoenih 1350€, onomad na izlasku… samo hype, pre 17ice sam bio na samaungu poslednji ip su mi bili 13 i 14pm.
Ko ne juri te marginalne napretke ili ne preskace nekoliko serija ne vidim kako da opravda sebi te cene🤷‍♂️
*ovo pisem a postoji sansa da i ja zgresim pa uzmem 18…

Jedino ta kamera što je kao nešto. Priznajem, moćna stvar. Ostalo na fonu trovanje mozga. Može sve to i uz fon od 200 evra uz prosvetiteljstvo i racionalizaciju vremena u virtualnom svetu. Možda će morati povratak na DSLR kako kažu kolege gore ili na analognu kameru i razvijanje filma. Ipak više ne znaš šta je stvarno ili laž zbog AI. Par rolni filma godišnje i to je to, samo specijalne fotke i sve izrađene u albumu. Old school 👍A hiljadu i jedna fotka dok u fensi liftu ili u klonji fensi birtije seljane na vodi pućim usne pred ogledalom moraću izgleda da pošaljem na smetliste istorije gde je i mesto toj pojavi. Nikada nije kasno da se čovek zapita o slobodi koju je sam predao ovim sada već bolesno skupim spravama...

Prije neki dan šalje mi drugarica fotografiju djece, super su ispali ali slika muljava jer je slikala nekim njenim starim Redmijem, u uslovima slabog osvjetljenja. Rekoh nema problema, provučem je kroz AI, fotografija ispala kao da je fotografisanom nekim flagship telefonom, jasna bez ikakvih distorzija i agresivnog sharpness-a, bukvalno je nativno izgledala fotografija.

Koliko je AI u početku izgledao smiješno i agresivno, sad toliko napreduje da mi ne bi smetalo uopšte kao neko "pomagalo", pod uslovom da ga mogu isključiti kad god želim.
To je problem što oni to guraju po difoltu. Ja crtam i koristim fotografije kao reference i jako mi je bitno da to što crtam ne bude nerealno. Mislim da će se u budućnosti ponovo ceniti stock fotografija svega živog a ne samo namontiranih scena.

C2 je verovatno bolji od Qualcomm modema, ali moguće da su imali ugovor sa Qualcomm-om ili su imali problem za proizvodnjom C2, pa je zato Pro Max ostao bez C2... Verovatno sledeće godine svi modeli dobijaju budući C3.
Najverovatnije je problem sa snabdevanjem, ali će razlika izglda biti samo za US modele, dok će u drugim zemljama oba modela imati C2 čip.

Najverovatnije je problem sa snabdevanjem, ali će razlika izglda biti samo za US modele, dok će u drugim zemljama oba modela imati C2 čip.
Mozda je kombinacija toga, i sto sam negde procitao da i dalje imaju neki ugovor sa Qualcomm. Pa moraju da otaljaju i to dok potpuno ne predju na svoje.

Meni je bilo cudno kada sam procitao pre par meseci da su produzili ugovor sa Qualcomm. Kapiram da nije tek tako migrirati skroz.

Isto ce se pricati za 5 god kada telefoni budu 2k+. Sve cene idu gore i nastavice da idu, pogledajte samo cene nekretnina, tako da opustite se i uzivajte dok mrdate na planeti zemlji, ako vas to cini srecnim i ako ste u mogucnosti 🙂
Ovo si ti sam primetio/zaključio ili..?

Pošto to i jeste ono što se u USA dešava - nekretnine su toliko skupe, da ih mnogi ne mogu priuštiti za života. I onda troše zarađeno na sitnije stvari, jer za više moguće da nikada neće imati.
To su proizvođači primetili, pa iskoristili priliku da prodaju skuplje, nego što bi inače.

Nebitno, da ne skrećemo temu. Mada je istinito.
Kao što je istina i da nas materijalne stvari ne mogu učiniti srećnim na duže staze. Eventualno samo zadovoljnim.

Ista stvar važi za celu planetu što se tiče cena , pre svega nekretnina. A ovo za sreću i zadovoljstvo je subjektivno, ne verujem da ne bih bio srećan sa jednim 992 GT3 do kraja života 😂

A ovo za sreću i zadovoljstvo je subjektivno, ne verujem da ne bih bio srećan sa jednim 992 GT3 do kraja života
Zapravo je objektivno.
Sreća je serotonin, a zadovoljstvo je dopamin.

Mnogi mešaju osećaj zadovoljstva sa osećajem sreće.
Pa i ja razumem kada se zamenjuju pojmovi.

Idemo dalje. To je za drugu temu, haha.
Nema sreće u materijalnim stvarima. Takva je hemija.

Nazad
Vrh Dno