Šta je novo?

Ručni akumulatorski alati - bušilice, brusilice, trimeri, čekići...

Inace sam danas uzeo i najnovija Knipex mini-kljesta, 110 mm,
😎

1788521576362.webp

1788521760176.webp

za EDC (Every Day Carry) set odlicne sa ostalim "igrackama":

1788521817478.webp

Poručio. Nego, ovo što si postavio sliku nije metalni kofer, a oznaka ti je PABSP a ne PPABSS.
Nisam nigde napisao koja je oznaka busilice jer je ne znam napamet zato sam i postavio slike. Metalni kofer takodje nisam napisao da imam. Mozda si me pomesao sa nekim drugim? Ja nemam tu Švarceneger bušilicu u metalnom koferu.

Ne znam koliko je pametno čekati, jer se možeš načekati dobrano dok opet bude u paketu sa baterijom i punjačem. Redovna cena solo bušilice C4 je oko ~4500, a te paket varijante ne budu baš tako često, i to da bude baš ono šta tebi treba u paket varijanti(sa baterijom i punjačem)...
Meni u suštini ni ne trebaju baterija i punjač, već ih imam. @virke reče da ju je kupio nedavno za 6600, a ne deluje mi da su Švarcijev potpis i metalni kofer vredni dodatnih 1400din.

Nisam nigde napisao koja je oznaka busilice jer je ne znam napamet zato sam i postavio slike. Metalni kofer takodje nisam napisao da imam. Mozda si me pomesao sa nekim drugim? Ja nemam tu Švarceneger bušilicu u metalnom koferu.
Verovatno.
Evo ikac2000 je okačio slike. Videću da li će mi obezbediti takvu.

Od ove zlatne udarne busilice, bolje su dve zlatne udarne busilice...😜🤣

IMG_20260904_203136.webp

Kupim jednu i ucini mi se da futer mnogo baca burgiju, nista strasno, mozda malko vise nego ovaj Bosch GBH 240.
Odem i uzmem jos jednu, e ona je tek katastrofa, mnogo vise baca, mnogo bucnija od prve i cak ima i vibracije, kao da rotor nije u balansu...
Ostaje prva.😎

Sta kazete na ovako nesto? Ovo je duplo jeftinije od Lidla
Ima dosta tog alata na nekoj akciji. Ovo ko da je plavi Lidl. Izgleda isto. Gledao brusilicu.

Inace sam danas uzeo i najnovija Knipex mini-kljesta, 110 mm,
za EDC (Every Day Carry) set odlicne sa ostalim "igrackama":
Da li radiš kao majstor ili si serviser? Uvek se pitam zašto ljudi nose alat sa sobom svaki dan.
Ja imam telefon, ključeve i novčanik, i oni mi nekad smetaju.

@virke Kod Aku alata je meni uvek standard baterije bitan, odnosno, da mogu da nabavim dodatnu ili zamensku. Mada, fakat, na Bosch šrafilici koju koristimo skoro svakog dana, imam dve baterije 10.8V, dok se nije prešlo na 12V, I brzi punjač, kao pretpostavili bi brže habanje, mislim da je sada 13 godina kako je u zdravlju koristimo.

Za neki baštenski alat imam Einhell, ali se mnogo redje koristi i redje se puni, isto traje godinama. Tako da moja gornja opaska možda I nije na mestu 😄

Imao sam i neku kinesku štapnu šrafilicu, dobio na poklon, kao praktičan je oblik, malo deblji šrafciger, tu je baterija riknula za nekoliko meseci. Bez mogućnosti zamene.

Da li radiš kao majstor ili si serviser? Uvek se pitam zašto ljudi nose alat sa sobom svaki dan.
Ja imam telefon, ključeve i novčanik, i oni mi nekad smetaju.
Ono, kao držiš torbu/kutiju sa alatom u gepeku. Duplo dno, ni ne vidi se. Nije da ih nosiš u džepu 😄

Ja imam telefon, ključeve i novčanik, i oni mi nekad smetaju
Nosim par puta godisnje kada montiram Ikea namestaj ili sl. 🙂 Volim da imam te alatke, jednostavno.

Da ne spomimjem da u stanu imam trenutno 6 busilica/srafilica, jedan SDS, dva Bosch impakta, Dremel i malu 12v brusilicu, plus multitool.
🙂

Probam, pa odnesem u Srb i poklonim/prosledim dalje.

Koristim u DE mahom Bosch 12v-35FC a u Srb 12v-32 novi, toliko su kompaktni i prakticni…

Sta kazete na ovako nesto? Ovo je duplo jeftinije od Lidla
Ima dosta tog alata na nekoj akciji. Ovo ko da je plavi Lidl. Izgleda isto. Gledao brusilicu.
Scherpach inace proizvodi neke alate za Lidl.

Fora ti je baterijski standard, posle moras ili isti brend da kupujes, ili da imas vise standarda…

Od ove zlatne udarne busilice, bolje su dve zlatne udarne busilice...😜🤣

Pogledajte prilog 552272

Kupim jednu i ucini mi se da futer mnogo baca burgiju, nista strasno, mozda malko vise nego ovaj Bosch GBH 240.
Odem i uzmem jos jednu, e ona je tek katastrofa, mnogo vise baca, mnogo bucnija od prve i cak ima i vibracije, kao da rotor nije u balansu...
Ostaje prva.😎
Sds uvek baca burgiju na prazno jer ista mora da ima lufta po dizajnu. Nije kao obicne busilice gde stegnes burgiju.

Inace Lidl SDS burgije umeju da budu toliko krive, ja ih ne koristim uopste.

@ikac2000
Da, znam da mora da ima lufta, napisah da i Bosch ima, nego mi se ucinilo da je malo vise, dok nisam probao ovu drugu... 🙂
Koristim samo Bosch Pro SDS plus-5X burgije, sa njima sam i probao.

Znam, ova druga kad prislonim prst na vrh burgije, bukvalno pravi krug, ova koju ostavljam vrh joj bude u jednoj tacki.

Kakva je ugaona? Jel si je probao?

Uzeo sam bio Einhell udarnu bušilicu, sad videh da je možda ovaj Parkside bio bolji izbor. Moja ima udarac od 1.9J, ova valjda 3J? A tek sam počeo da skupljam alat, imam vibro brusilicu i ovu bušilicu, baterije od 2.5Ah i 4Ah.

Da li da krenem da prelazim na Parkside ili da ostanem na Einhell? Bio sam u fazonu neću da čekam da se nešto pojavi da bih uzeo, a na kraju sam mogao čekati koliko god.

Cena za brusilicu je bombona, s' obzirom da je u cenu uključena baterija 4Ah + brzi punjač...

Neverovatna cena, ako se uzme u obzir cena baterije ~3k + cena jačeg punjača oko 1.7k , ispade brusilica brushless za 2300din, što izađe jeftinije od obične(nesposobne) zelene brusilice sa četkicama!!! Neverovatno....

Plus ta baterija ti je super za "hilti" što si uzeo.
Vrh kupovina!

Uzeo sam bio Einhell udarnu bušilicu, sad videh da je možda ovaj Parkside bio bolji izbor. Moja ima udarac od 1.9J, ova valjda 3J? A tek sam počeo da skupljam alat, imam vibro brusilicu i ovu bušilicu, baterije od 2.5Ah i 4Ah.

Da li da krenem da prelazim na Parkside ili da ostanem na Einhell? Bio sam u fazonu neću da čekam da se nešto pojavi da bih uzeo, a na kraju sam mogao čekati koliko god.

Ako nemaš nameru da štemuješ bilo šta dalje od pločica, nema razloga da ideš na 3J.

Da tek počinjem da skupljam alat, izabrao bih pre Einhell baterijski alat nego Parkside. Bez razmišljanja.

Nisi ništa pogrešio.
Imam već gomilu Parkside alata, i sad je besmisleno prelaziti na nešto drugo, alat nije loš, ali užasno frustrira kad ti nešto treba, a nema da se kupi, i moraš da čekaš neke akcije.

Einhell odeš brate u radnju i kupiš šta ti treba kad ti zatreba. I deluje da je Einhell po kvalitetu ujednačeniji od Parkside-a, za koji baterijski alat rade 5-6 firmi koje šaraju kvalitetom i oznakama...
A i Einhell često zna da zvekne baš dobre akcije sa vremena na vreme.

Kod mene je kombinacija Einhell i Parkside. Koliko sam primetio, Parkside Performance ne zaostaje ni po čemu za Einhell alatima. Ali Einhell (Srbija) me iznervirao više puta. Na primer kod sabljaste testere (koja je dosta skuplja nego isti Parkside) mi se polomio jedan mali pin i ne mogu više da stavim list. Našao u katalogu koji je broj dela i zvao i prodavnice i distributere da kupim taj deo. Ne nabavljaju. Samo ceo alat. Ili da pošaljem njima pa da poprave i ispostave račun (nije u garanciji). Koštalo bi me više nego novi alat.
Drugi put tražio da kupim list za kružnu testeru. U pitanju je baterijski model koji koristi listove od 150mm i ima neku rupu 10mm ili 20mm. Kažu nema, ili da kupim ceo novi alat ili da kupim Bosh pa koji ima rupu 16mm, pa da stavim adapter.
Treći put tražim da kupim listove za oscilirajuću Einhell baterijsku. Ne može standardni, nego namerno izmenili prihvat da mogu samo njhovi, a naravno nema na stanju.

Na Parkside svaki alat pasuje sve standardno. Kupi vrhove, listove, burgije, testere,... gde god hoćeš. Na pijaci ako želiš ili naruči sa Aliexpressa ili baš u nekoj radnji za alate i uvek će pasovati.

S druge strane, Einhell baterije su izgleda bolje. Samo mi se jedna pokvarila, a kod Parkside imam par koje nisu balansirane i imaju samopražnjenje i par koje se više na pune.

Vidiš moje iskustvo sa Einhellom je potpuno drugačije,sve što sam tražio sam našao kao rezervni deo,ok verovatno se tako potrefilo.Ljudi koji rade u servisu jako prijatni i predusetljivi,na pitanja odmah odgovaraju.Ali bar imaš izbor,kao što i sam znaš kod Parkside nema izbora.
Ja sa Villager-om imam baš,pa reći ću bezveze iskustvo,pitao naše i slovence za neke rezevne delove niko me nije udostojio bilo kakvog odgovora.Svakako njihov alat ne uzimam,imam stoni cirkular od pre par godina,tek sad ga ne uzimam ni u razmatranje.

Nema zasto Parkside da zaostaje kada se pravi u Einhell fabrici. Obzirom na garanciju i cenu stvarno ne vidim da cu u skorije vreme uzimati nesto sto nije Parkside. U poslednje vreme kupujem samo crne modele i prezadovoljan sam ulozenim i dobijenim.

Ja bih drzao Einhel kao bazu, ali ako se pojavi nesto mega povoljno kao cesto parkside, zasto da ne ako je par hiljadarki, plus sa vremena na vreme Parkside ima dosta korisnih zezalica tipa kompresor za gume, lampa, silikonski pistolj za 9 eur i sl…

Ja sam promenio razmišljanje što se Parkside tiče kada sam shvatio da zbog dela koji košta tipa hiljadu dinara treba da bacim alat od 20.000 + hiljada.Konkretno diht/abrihter,remen pri kraju,nema gde da se kupi.Prodao ga,sve objasnio kupcu,pukao mu i sad mu stoji.Ok,ima mislim u Engleskoj,ne znam da li je poručio.
Za taj sitan alat se slažem,ali za nešto "ozbiljnije" ne.

Može. Ponesi alat, taman imam šta da se šrafi na terasi 😁
Imas puno baterija, recimi razliku ove sto imaju blutut i ove sto nemaju u cemu je razlika, cemu koristi taj blutut na bateriji
Smart baterija PAPS 204 B1, Punjiva baterija PAP 20 B3
Ima neko iz Nisa Stepenaste burgije 4-32 mm da izbusim dve rupe, da ne kupujem samo zbog dve rupe. Na zajam na jedan dan

Nazad
Vrh Dno